Dodaj do ulubionych

Aleja Kazimierza Górskiego zamiast Zjednoczenia?

04.06.06, 23:33
Po pierwsze: miejsce idealne -prowadzi prosto do AWF.
Po drugie aleja, a nie jakaś peryferyjna uliczka.
Poza tym aleja Zjednoczenia upamiętnia zjednoczenie PPR i PPS.

Obserwuj wątek
    • Gość: raz.putin Jestem za... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.06.06, 01:13
      Teraz bez żadnych prowokacji. Jestem stanowczo za.

--------------------
      popieram, popieram
    • Gość: bietka Re: Aleja Kazimierza Górskiego zamiast Zjednoczen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 09:41
      Mili i kochani, to wy tacy Warszawiavcy jesteście? Własnego miasta nie znacie !
      Ulica Górskiego w samym śródmieściu się znajduje.
      Nie przesadzajmy więc z Górskimi, bo nieład informacyjny jeszcze się pogłębi.
      Proponuję np. ulicę Trenera Sulecia i tak wszyscy bvędą wiedzieli czyja :))
      • Gość: Szmakos Re: Aleja Kazimierza Górskiego IP: *.net-serwis.pl 05.06.06, 20:13
        Albo: Papieża Polskiego Futbolu.
    • Gość: Szmakos Re: A może zamiast Ciszewskiego (Feliksa)?? IP: *.net-serwis.pl 05.06.06, 20:12
      To też raczej postać niegodna tak dużej ulicy (członek antypolskiej
      przedwojennej KPP).
    • mirowski4 Re: Aleja Kazimierza Górskiego zamiast Zjednoczen 05.06.06, 20:46
      Jednej pani coś się popierdzieliło.Aleja Zjednoczenia była juz w lata 30
      tych.Jak coś sie pisze,to do ręki plan i sprawdzić.
    • Gość: post Re: Aleja Kazimierza Górskiego zamiast Zjednoczen IP: *.chello.pl 05.06.06, 21:17
      jedna.pani drugiej pani .... mówi co wie, a nie wie co mówi. Al. Zjednoczenia
      prowadziła prosto do AWFu Józefa Piłsudskiego jeszcze przed wojną i
      upamiętniała zupełnie inne zjednoczenie. Które? To trzeba proszę "jednej.pani"
      pójść do szkoły i nie wypisywać więcej głupot.
    • Gość: Rafał Aleja Niedouczonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 21:18
      jedna.pani napisała:
      > Poza tym aleja Zjednoczenia upamiętnia zjednoczenie PPR i PPS.

Kolejni nawiedzeni, co nie znają historii własnego miasta, biorą się za
      zmienianie nazw ulic. Zachęcam do sprawdzenia, jakie zjendoczenie rzeczywiście
      upamiętnia ta bielańska, przedwojenna ulica.
      Ludzie tacy jak ta jedna pani nie mają żadnego szacunku dla historii miasta.
      Nazw ewidentnych rzezimieszków już przecież się pozbyliśmy - co do pozostałych
      ulic wolałbym, żeby jakakolwiej ciągłość z dawną Warszawą pozostała. Nie widzę
      powodu, dla którego każde pokolenie ma mieszkać w Warszawie o innym zestawie
      ulic i nie móc się dogadać z pokoleniami poprzednimi, lub nic nie kumać,
      czytając dawniejsze książki, w których przewija się Warszawa.
      Podobnie nawiedzeni jak jedna pani zabrali ulicę przedwojenną Stołeczną - fakt,
      nazwa może niezbyt odkrywcza, ale miała już swoje lata. Myślę, że z natury
      skromny ksiądz Jerzy nie byłby zachwycony takim brakiem szacunku dla tych, co
      nadawali nazwy ulicom tworzonym po I wojnie...
      • aankaa brawo dla Tego Pana 05.06.06, 22:00

• Gość: raz.putin Re: brawo dla Tego Pana IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.06.06, 00:32
          Towarzysze, wreszcie Wasza dyskusja nabiiera iście proletariackiego i
          dialektycznego klimatu. Ja Wam powiem tak, słusznie się niepokoją towarzysze,
          że jeśli jest aleja Zjednoczenia, to musi oznaczać, że ktoś się z kimś
          jednoczony. A jak się jednoczy, to musi to robić w jakimś celu. Mam rację
          towarzysze? I tu musimy sie spytać o cele zjednoczenia! A ja nie widze, by były
          one jakieś konstruktywne i w interesie klasy robotniczej. Bo w końcu o tu
          chodzi? Czy my mamy jakąś burżuazyjną prowokację, czy też ze spokojem może
          stwierdzić to lud pracy się jednoczy w obronie swoich interesów, w obronie
          klasy robotniczej, Roberta Biedronia i Sławomira Sierakowskiego.
          Dlatego też uważam,, że powinniśmy określić w nazwie ulicy kto z kim i przeciw
          czemu sie jednoczył!
          Wzywamy towarzysze do jawności życia politycznego!
          Burżuazyjni krwiopijce pokażcie swoich prawdziwych sojuszników!
          Ręce precz od Korei!

-------------------------------------
          jątrzymy towarzysze, jątrzymy
    • Gość: Dyzio Niewiedza może obrzydzić wszystko ... IP: *.starnettelecom.pl 07.06.06, 11:14
      a już najbardziej niewiedza jedynie słusznych, którym się wszystko kojarzy
      (jednym z dupą innym z komunizmem). Po pierwsze nazwa al. Zjednoczenia jest
      nazwą przedwojenną, po drugie jeden Górski ma już ulicę w Warszawie więc
      niestety (stety ?) drugi wprowadziłby bałagan. Rzeczywiście dobrze by było
      gdyby istniała ulica ku czci trenera i warto nad takim pomysłem pomyśleć (ja
      wiem, że niektórych myslenie boli) ale myślenie to musi byc racjonalne ...
      • Gość: raz.putin stadion Górskiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.06.06, 11:31
        Myślę, że jeśli kiedyś za 100 lat jakieś powstanie nowoczesny stadion w
        Warszawie zw narodowym, to on powinien nosić imie Kazimierza Górskiego. Wielki
        trener powinien być zawsze z kibicami i piłkarzami! I na tym kończę, Panowie!
        • tom_aszek Re: stadion Górskiego 07.06.06, 12:42
          Gość portalu: raz.putin napisał(a):

> Myślę, że jeśli kiedyś za 100 lat jakieś powstanie nowoczesny stadion w
          > Warszawie zw narodowym, to on powinien nosić imie Kazimierza Górskiego.

Po pierwsze primo - nie dożyjemy
          Po drugie primo - stadiom im. Górskeigo jest już w Płocku

> I na tym kończę, Panowie!

"Panowie"?! To świadoma zmiana poglądów czy tylko przejęzyczenie? :)
          • Gość: raz.putin Re: stadion Górskiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.06.06, 12:54
            To, że gdzieś jest coś nie oznacza, że w innym mieście nie może być. Tak jest
            patronami ulic, kościołów, nagród, fundacji etc.
            Po drugie: ja mówiłem o stadionie narodowym, a nie jakimś stadionie
            regionalnym, bo takich z imieniem Górskiego będzie dużo. Najważniejszy stadion
            piłkarski w Polsce powinien mieć godnego patrona i takim jest Kazimierz Górski.
            No, może jeszcze - z nieżyjących - Kazimierz Deyna i Wacław Kuchar (ale o tym
            drugim to już mało kto pamięta). Mozna też w inny sposób uhonorować Trenera.
            Może zamiast Pucharu Polski nazwać ten Puchar Górskiego. Ale jak widziałem
            ostatnie rozgrywki to bym sie z tym wstrzymał... Trener zasługuje na coś
            specjalbnego, oto moje zdanie>

Wiem, nie dozyjemy - ale wydaje mi się, że nie wierzysz tylko w doczesność.
    • andrzej.sawa Re: Aleja Kazimierza Górskiego zamiast Zjednoczen 07.06.06, 12:57
      Jeżeli rzeczywiście tego "zjednoczenia",to jestem absolutnie za.Dobra okazja do
      likwidacji głupiego remanentu.
      • andrzej.sawa Re: Aleja Kazimierza Górskiego zamiast Zjednoczen 07.06.06, 12:59
        No i ktoś nie dopatrzył i mnie chyba wpuścił.Oj nieładnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka