Dodaj do ulubionych

Mankament linii 345

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 17:39
Linia 345 jest naprawdę porządną,solidną linią,można powiedzieć "obwódka
północy".Świetnie spełnia swoje zadania we wszystkich dzielnicach które
obsługuje i ma coraz większą frekwencję,ale ma 2 poważne błędy pierwszy to to
że nie jeździ przez cały dzień i cały tydzień,a drugie że jako linia
tranzytowa powinna to być linia przyśpieszona.Tylko w takiej postaci spełni
100% swojej roli.Czy istnieje szansa żeby ZTM ją przekształcił zgodnie z
nomenklaturą linii przyśpieszonych stałych w linię typu 500.Np:516?
Codziennie jeżdżę nią z Zacisza na Wolę i ubolewam że nie jest przyśpieszona
na tak długiej trasie startuje przecież jeszcze w Marysinie Wawerskim.
Obserwuj wątek
    • raven256 Re: Mankament linii 345 16.06.06, 18:26
      Jeżeli chodzi o przyspieszenie linii, to nie mam zdania na ten temat, natomiast niewątpliwie przydałoby się jej ucałodziennienie. Chociażby jako alternatywa dla jeżdżącego-jak-chce 186.
      Poza tym widziałbym jeszcze jedną zmianę – by trasa na Woli miast ulicami Prymasa Tysiąclenia-Wolską przebiegała Górczewską-Olbrachta-Redutową-Wolską. Ale to tylko pobożne życzenie jednego pasażera ;).
      pozdrawiam, m.
      • Gość: fistaszek Re: Mankament linii 345 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 18:44
        Jest nas już dwóch,masz rację taka zmiana trasy jeszcze bardziej zadziałałaby
        na korzyść 345 ale priorytetem powinno być 345=>516.również pzdr
        • Gość: natka261 Re: Mankament linii 345 IP: *.chello.pl 16.06.06, 22:35
          Trzeba zacząc pisac do ztm-u.Może jak zobaczą, że naprawdę sporo ludzi jest
          zainteresowanych tą linią to przekształcą ją w całotygodniówkę.
          • sloggi Re: Mankament linii 345 17.06.06, 03:04
            Koniecznie całodzienna, z korektą na Bródnie. Powinien z Kondratowicza skręcać w
            Łabiszyńską i dalej Toruńską na Wolę.
            • Gość: Wegan Re: Mankament linii 345 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 08:32
              Nie!, taka korekta trasy jest zła,bo linia ominie ważny przystanek Bazyliańska
              gdzie zgromadzone są wszystkie linie jadące na most Grota.Ucałodziennić od
              zaraz!!!!!!
              • sloggi Re: Mankament linii 345 17.06.06, 11:33
                Chodzi o to, żeby wszystkie autobusy nie jechały jedną ulicą.
                • raven256 Re: Mankament linii 345 17.06.06, 15:46
                  145 i 345 to obecnie jedyne dwa autobusy, które od przystanku "Bazyliańska" do przystanku "Targówek-Ratusz" jadą prosto ul. Kondratowicza. Dlatego również nie popieram takiej korekty trasy.
                  pozdrawiam, m.
      • Gość: Rychu Re: Mankament linii 345 IP: *.spray.net.pl 18.06.06, 10:41
        Gdy nie ma korkow 186 jezdzi bardzo punktualnie i ma bardzo dobrze zrobiony
        rozklad.
    • koszatek Re: Mankament linii 345 17.06.06, 09:40
      Jeszcze kilka lat temu ta linia jeździła jako przyśpieszone 445, ale na życzenie pasażerów pododawano jej tak dużo przystanków, że zatraciła przyśpieszony charakter i została zdegradowana do 345.
      Przy okazji jednakże uwzględniono inny postulat i wydłużono wówczas trasę od Żerania na Wolę.
      • Gość: Kamila1977 Re: Mankament linii 345 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 14:58
        To prawda,ale przy takiej długości trasy przyspiesenie tej linii powoli staje
        sie koniecznością.Zbyt długą ma trasę żeby zatrzymywała się na każdym
        napotkanym przystanku.
        • raven256 Re: Mankament linii 345 17.06.06, 15:40
          Wyżej pisałem że nie mam zdania co do przyspieszenia linii, ponieważ nie wiem jak wygląda jej wykorzystanie na trasie Bródno-Marysin. Niemniej jednak przyspieszenie oznaczałoby puszczenie linii wiaduktem nad Górczewską i ominięcie przystanku "PKP Koło". To uniemożliwiłoby przesiadkę, z której nie tylko ja korzystam. Dlatego prędzej wydziałbym 345 jako całodzienny 1xx niż 5xx.
          Pewnym kompromisem byłoby przyspieszenie z jednoczesną zmianą trasy proponowaną przeze mnie wyżej.
          pozdrawiam, m.
          • Gość: dorothy Re: Mankament linii 345 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 15:52
            Bardzo podoba mi się ten pomysł trzeba zapoznać go z Ztm.i na Woli przez
            górczewska gdyż stamtąd nie ma jak dostać się na Żerań i Bródno i przesiadki na
            Tarchomin.Znakomicie by poprawiła się komunikacja w tym rejonie.w sumie lepiej
            żeby był to autobus pośpieszny ale jak oprotestują to dobra i stała setka.
    • Gość: Rychu Re: Mankament linii 345 IP: *.spray.net.pl 18.06.06, 10:40
      Po co robic linie przyspieszona ze swietnie sprawdzajacej sie linii zwyklej?
      Lapy precz od 345

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka