Dodaj do ulubionych

Warszawa moich marzeń!

27.06.06, 15:52
Postanowiłem dostosować się do poziomu niektórych wypowiedzi na tym forum
(nawet nie będę wymieniał nicków, i tak wszyscy wiedzą) i założyć kolejny
kretyński wątek. A w nim pragnę zamanifestować swoje pragnienia i marzenia.
Marzę mianowicie, żeby cała Warszawa została zalana asfeltem i betonem. Po
10, ba, 15 pasów ruchu w każdą stronę, na każdej ulicy. Gdzieniegdzie
grodzone osiedle, żeby jednak miał kto jeździć po tych arteriach. Rowerzystom
i komunikacji miejskiej wstęp zabroniony, pod karą natychmiastowej
utylizacji. Piesi oczywiście tylko w podziemiach, żeby samochodziarzom nie
przeszkadzali. No i trzebaby pozmieniać większość nazw: Ronalda Reagana,
Tadeusza Rydzyka, Bulwar Braci Kaczyńskich (bulwarem to on by nie był, ale
pompatycznie można go nazwać, nie?). Jeszcze Plac Marcinkiewicza, Rondo
Giertycha i Aleje Leppera. W przejściach podziemnych oczywiście gruba warstwa
śmieci i smród, że aż odrzuca. Tu i ówdzie wałęsajace się psy i leżący
narkomani. Jegomoście o podejrzanych facjatach, handlujący filmami,
sokowirówkami, bateriami i okularami słonecznymi na łóżkach polowych,
oczywiście wpoprzek przejścia. Każde wejście do przejścia podziemnego
zastawione szczelnie samochodami.Pół Warszawy stanowiłby Jarmark Europa,
który już dawno przebiłby wszystkie bazary Irańskie i Stambulskie, razem
wzięte. A te 15 pasów w każdą stronę, pełne samochodów, by stało i prawie się
nie ruszając...
Marzę coraz częściej, żeby taką Warszawę kiedyś zobaczyć. A patrząc na coraz
częściej objawianą polacką mentalność (także oczywiście wśród władz, gdyż oni
przecież wywodzą się ze społeczeństwa, nie z Marsa), myślę, że jest to chyba
najbardziej realne z moich marzeń (tylko nie mówcie mi nic o udarze
słonecznym :D)!
Obserwuj wątek
    • Gość: Sisi Re: Warszawa moich marzeń! IP: *.dhcp.mdsn.wi.charter.com 27.06.06, 16:12
      Idz , sie " utop " !!!
      • Gość: Sisi Re: Warszawa moich marzeń! IP: *.dhcp.mdsn.wi.charter.com 27.06.06, 16:16
        ....albo jedz , do Los Angeles .
    • warzaw_bike_killerz Re: Warszawa moich marzeń! 27.06.06, 16:12
      E.. poniewaz mamy na razie tylko 1/10 infrastruktury zachodniego Berdyczowa (co
      jest oaza pieknosci, sprawnosci i przyjaznosci) to zanim taka sytuacja nastapi,
      slonce sie wypali. Na razie chociaz dogonmy ten zachodni Berdyczow, pozniej
      bedziemy rzucac na poprzeczki ustawione przez inne zachodnie stolice.
      • dennis_lance Re: Warszawa moich marzeń! 28.06.06, 08:42
        Poprzeczka może i wysoka. Ale zdecydowanie osiągalna. Wszak, jak sam słusznie
        zauważyłeś, zdecydowana większość zachodnich stolic już tak wygląda. Czemu by
        nie Warszawa?
    • vor_tex Re: Warszawa moich marzeń! 27.06.06, 16:21
      te, lance, uwazaj. Ostatni raz jak koles mial wielki dream to dlugo potem nie
      pozyl. Dostal udaru (albo zatrul sie olowiem - nie pamietam)
    • kazuyoshi78 Re: Warszawa moich marzeń! 27.06.06, 19:15
      Dobre!

To czywiscie bardzo śmiała wizja, ale można małymi etapami wdrażać ją już od
      dziś. Na początek proponuję:

- Utworzenie parkingu na Pl.Piłsudskiego koło Grobu Nieznanego Żołnierza -
      betonowa płyta już jest, wystarczy pomalować linie. Docelowo można zwiększyć
      parking, wycinając Ogród Saski. Grób Nieznanego Żołnierza będzie wtedy łądnie
      wyglądał na środku wspaniałego parkingu.

- Utworzenie parkingów na Rynku Starego Miasta, Rynku Nowego Miasta i
      Pl.Zamkowym. Trzeba też zalać uliczki Starówki asfaltem, aby kierowcom
      wygodniej się jeździło. Docelowo można wyburzyć częśc Starówki celem
      powiększenia parkingów. Na dziedzińcu Zamku Królewskiego też należy utworzyć
      parking.

- Zamiana Łazienek Królewskich w Parkingi Królewskie. W Pałacu na Wodzie mo
      małej przebudowie powinen powstać McDrive na Wodzie. Przy innych pałacykach
      Łazienek można wybudować stacje benzynowe.

- Przekształcenie głownych miejskich skrzyżowań (np.
      Marszałkowska/Al.Jerozolimskie, Al.JP2/Al. Solidarności) w węzły
      wielopoziomowe. W tym celu należy wyburzyć okoliczne bydynki, aby zrobić
      miejsce na wybudowanie węzłów.

- Likwidacja torowisk tramwajowych i dróg rowerowych, aby zrobić miejsce na
      kolejne pasy dla samochodów i miejsca parkingowe.
      • zabijacz_czasu Re: Warszawa moich marzeń! 27.06.06, 19:25
        uważajcie chłopcy, od dłuższego przebywania na słońcu zapalenie opon (u
        niektórych mózgowych) murowane!
      • dennis_lance Re: Warszawa moich marzeń! 28.06.06, 08:46
        Wiesz co kazuyoshi, może powinniśmy poczekać z ogłaszaniem naszych postulatów
        na chłodniejsze dni? Wizje są wspaniałe i nasi włodarze już od dawna to wiedzą
        (najwyraźniej, skoro do nich dążą), ale żeby nie poszło na upał. I żeby nas kto
        nie wziął za wariatów ;)
    • Gość: mateńka Re: Warszawa moich marzeń! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 19:33
      To stanowczo był udar słoneczny. W dodatku zakaźny. Zaatakował kazuyoshi78.
      • Gość: dennis Re: Warszawa moich marzeń! IP: *.gddkia.gov.pl / *.u.mcnet.pl 29.06.06, 13:44
        Udar już przechodzi, ale marzenia pozostają :D
        • Gość: kixx Re: Warszawa moich marzeń! IP: *.acn.waw.pl 29.06.06, 14:19
          patrzac na adres spod ktorego piszesz masz mnostwo okazji do wprowadzenia
          swoich postulatow w zycie
          wiec zamiast plakac na forum wez sie w koncu do roboty
          • warzaw_bike_killerz Re: Warszawa moich marzeń! 29.06.06, 14:28
            Nie, tylko nie to.. on tam pewnie jest od miedzymiastowych szybkich sciezek
            rowerowych :>
          • dennis_lance Re: Warszawa moich marzeń! 30.06.06, 08:55
            Gość portalu: kixx napisał(a):

> patrzac na adres spod ktorego piszesz masz mnostwo okazji do wprowadzenia
            > swoich postulatow w zycie
            > wiec zamiast plakac na forum wez sie w koncu do roboty

Naprawdę nie dostrzegasz naszych starań w tym kierunku? Nie są może tak
            dynamiczne, jak działania władz miejskich, ale też bym ich nie umniejszał.
            • Gość: kixx Re: Warszawa moich marzeń! IP: *.acn.waw.pl 30.06.06, 13:26
              sugerujesz,ze piszesz tu tylko podczas przerw sniadaniowych???
    • Gość: Welarg A ja chcę Autostrady A2 2 m od pałacu w Wilanowie IP: *.itb.pl 29.06.06, 16:35
      Mnie się marzy coś znacznie realniejszego - Autostrada A2 w odległości 2 metrów
      od pałacu w Wilanowie. Szanse są duże.
      • kazuyoshi78 Re: A ja chcę Autostrady A2 2 m od pałacu w Wila 29.06.06, 16:45
        > Mnie się marzy coś znacznie realniejszego - Autostrada A2 w odległości 2
        > metrów od pałacu w Wilanowie. Szanse są duże.

Super pomysł! Można by od razu zaadaptować budynek pałacu na McDrive'a i stację
        benzynową. A w miejsce pałacowych ogrodów widziałbym parking.
        • dennis_lance Re: A ja chcę Autostrady A2 2 m od pałacu w Wila 30.06.06, 08:56
          kazuyoshi78 napisał:

> Można by od razu zaadaptować budynek pałacu na McDrive'a i stację
          > benzynową.

Za duży. Ja bym zburzył i postawił standardową budkę McDonalds. Jak
          standaryzacja, to standaryzacja :P
          • kazuyoshi78 Re: A ja chcę Autostrady A2 2 m od pałacu w Wila 30.06.06, 09:20
            Oj tam zaraz za duży - wystarczy tylko wyburzyć ściany wewnętrzne i można
            śmiało zaadaptować pałac na przydrożny supermarket. Taki z oczojebnym neonem
            widocznym z daleka.

Wspaniale potrafią adaptować wnętrza Amerykanie (bierzmy z nich przykład!) -
            oto dawmny teatr w Detroit:
            www.kolej.most.org.pl/policy/art55.2.jpg
            A oto Houston - miasto-ideał:
            www.kolej.most.org.pl/policy/houston2.jpg
            Dążmy wytrwale do tych ideałów!
            A oto mały tekst:
            www.kolej.most.org.pl/policy/serv02.htm
            Miłej lektury!
            • dennis_lance Re: A ja chcę Autostrady A2 2 m od pałacu w Wila 30.06.06, 10:17
              Houston - rewelacja :D Miasto - ideał: miasto - parking. O tym właśnie marzę!
              Nie jest to jeszcze dokładnie to, o czym pisałem, ale niewiele mu brakuje. Taką
              Warszawę bym widział w (może już niedalekiej) przyszłości. Co najmniej taką! :P
              • dennis_lance Re: A ja chcę Autostrady A2 2 m od pałacu w Wila 04.07.06, 09:03
                Może ktoś jeszcze chciałby napisać jak wygląda stolica jego marzeń? ;)
                • Gość: kixx Re: A ja chcę Autostrady A2 2 m od pałacu w Wila IP: *.acn.waw.pl 04.07.06, 09:19
                  warszawskie urzedasy biorace pieniadze z moich podatkow siedza na tylku w pracy
                  i robia to za co te pieniadze dostaja
                  to tak na poczatek

ps.z praca nie musza sie identyfikowac

• dennis_lance Re: A ja chcę Autostrady A2 2 m od pałacu w Wila 04.07.06, 10:30
                    Gość portalu: kixx napisał(a):

> warszawskie urzedasy biorace pieniadze z moich podatkow siedza na tylku w
                    pracy
                    >
                    > i robia to za co te pieniadze dostaja
                    > to tak na poczatek
                    >
                    > ps.z praca nie musza sie identyfikowac
                    >
                    >

Ty też widzę cięzko harujesz. I to z pewnością za lepsze pieniądze, niż ja.
                    Bądź łaskaw zająć się więc swoją efektywnością pracy.
                    A mnie zupełnie nie interesuje kto mi płaci: czy są to Twoje "ciężko
                    zapracowane" podatki, czy zyski firmy, "wypracowane" na niepłaceniu tychże.
                    Jedno jest pewne: i tak pracuję lepiej, niż powinienem, patrząc na moje zarobki.
                    • Gość: kixx Re: A ja chcę Autostrady A2 2 m od pałacu w Wila IP: *.acn.waw.pl 04.07.06, 10:50
                      odebrales ten post do siebie?
                      nie chcialem cie urazic,ale jak sie jeszcze raz okazalo przyslowia sa madroscia
                      narodu-chodzi mi o te z nozycami i stolem
                      €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
                      a patrzac na efekty twojej pracy zarowno w realu ,jak i tu na forum smiem
                      watpic w to ,ze faktycznie zarabiasz za malo w stosunku do wlozonej pracy
                      ps.no chyba ze jestes na bezplatnym stazu -ale wtedy zarabiasz tyle na ile
                      zaslugujesz
                      • dennis_lance Re: A ja chcę Autostrady A2 2 m od pałacu w Wila 04.07.06, 11:33
                        Ten post był adresowany do mnie, więc daruj sobie popisywanie się swoją mizerną
                        znajomością przysłów. Dowodzisz z każdym postem, że lubisz się popienić
                        anonimowo. Masz zerowe pojęcie o mojej pracy, a kpisz sobie ze mnie i
                        formułujesz tezy z księżyca. W ten sposób się dowartościowujesz? Fajnie, nie?
                        To typowe dla malutkich. Zresztą jak poczytam Twoje posty, to stwierdzam, że
                        pojęcie o sprawach Warszawy masz podobnie zerowe, jak o mojej pracy.
                        • Gość: kixx Re: A ja chcę Autostrady A2 2 m od pałacu w Wila IP: *.acn.waw.pl 04.07.06, 11:54
                          no tak ,zerowe
                          w takim razie pozwole sobie na domysl,ze jestes rzecznikiiem prasowym ,bo chyba
                          tylko ci tam u was moga sobie pozwolic na pisanie na forach w czasie pracy
                          wykonujac jednoaczesnie obowiazki sluzbowe
                • Gość: Maciek Re: A ja chcę Autostrady A2 2 m od pałacu w Wila IP: *.5.waw.pl / *.crowley.pl 04.07.06, 16:12
                  Ja chciałbym wreszcie nie musieć szukać na chodniku miejsca z psią kupą, tylko bez zastanowienia móc deptać po nich bez przerwy! Chciałbym widzieć psie gówna wszystkich rodzajów i kolorów. Zielone, brązowe, czarne, niebieskie, fioletowe - wszędzie. Na chodniku, na trawniku, przed blokiem, w piaskownicy itd.

Po drugie chciałbym wreszcie nie musieć iść 30 metrów do najbliższego straganu, a mieć go nad głową. Zawsze się zastanawiałem po co przekupki zostawiają ok 30 cm wolnego miejsca na przejście? Chciałbym również oglądać schlane mordy handlarzy papierosami i wódką bez akcyzy nie tylko w przejściach podziemnych, a i na normalnym chodniku ponad nimi! Dlaczego muszę tak daleko chodzić by ich znaleźć??

Po trzecie chciałbym, aby wszystkie studzienki kanaliacyjne na ulicach były 30 cm poniżej poziomu jezdni. Tak jest niestety nie na wszystkich ulicach. Chciałbym jadąc rowerem przy brzegu jezdni móc poczuć ten cholerny wstrząc jak wpadam przednim kołem i robię fikołka!

Po czwarte chciałbym, aby wszystkie przystanki autobusowe były zastawione prywatnymi autobusami z Mińska, Otwocka, Legionowa, Marek, Zielenek i Piaseczna. Teraz dochodzi do sytuacji, kiedy autobus miejski potrafi się wcisnąć pomiędzy dwa lub trzy stojące i śmierdzące prywatne. Tak nie powinno być!

Po piąte chciałbym, aby żaden pasażer KM się nie mył. Lubie smrodek.

Po szóste, uważam, że norma 6os/ m^2 w komunikacji miejskiej to stanowczo za dużo. 8 osób na schodach ikarusa z włączonymm, zepsutym ogrzewaniem w lipcu przy 35 stopniowym upale to straszna rozrzutność miejsca. Kto to do cholery wymyślił?

Po siódme, chciałbym, aby zburzyć wszystkie przedwojenne kamienice, oraz nowe bloki i zostawić, a także zduplikować jedynie bloki z wielkiej płyty. Ponadto uważam, że należy zabronić "NIE PICIA" w miejsach publicznych. Każdy porządny Obywatel-Polak-Patriota powinien mieć możliwość kląć, pluć, chlać i demolować jego otoczenie - w końcu jest jego!

Po ósme, na $@#$ ławki w centrum? Należy je nak najprędzej zlikwidować!

Po dziewiąte należy zlikwidować wszystkie Buspasy.

Po dziesiąte należy karać każdego, kto odbiega od średniej tj. jeździ na rowerze, myje się, nie ma psa, ma psa, nie chla wódy, nie klnie, nie pluje, nie demoluje, PRACUJE, uśmiecha się, chodzi do supermarketów, nie chodzi do supermarketów, nosi dredy, nie nosi dredów. W tym celu należy przekwalifikować straż miejską, która wlepiałaby wszystkim powyższym 1321 złotowe mandaty. Należy również zmusić SM by jeździła TYLKO (a nie głównie, jak jest teraz) w bezpieczne miejsca o bezpiecznych godzinach i za wszelką cenę unikała blokowisk po zmierzchu, albo w weekendy.

Oto modlitwa Warszawiaka. Niech tak się stanie.
                  • dennis_lance Re: A ja chcę Autostrady A2 2 m od pałacu w Wila 05.07.06, 13:40
                    Amen!
    • dennis_lance Re: Warszawa moich marzeń! 11.07.06, 09:49
      Znów powróciły upały, ale wizja klarowna, jak wcześniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka