safran4 09.08.06, 20:54 Moja sprawa dotyczy pracodawcy z pierwszych stron gazet no może czasem drugich. Czy znajdzie się odważny i sprawny adwokat, który się podejmie wystąpic do sądu w mojej sprawie? Proszę o polecenie mi kogoś. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: mobbing - szukam adwokata IP: *.net-serwis.pl 11.08.06, 10:41 Postaram sie popytam i zapostuję. Bo to duze wyzwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re: mobbing - szukam adwokata IP: *.net-serwis.pl 13.08.06, 12:10 Jakoś nie ma chętnych. Tchużliwa ta nasza palestra polska. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: mobbing - szukam adwokata 13.08.06, 14:28 Tchużow nigdzie nie brakuje. Ale morze znajda sie hętni po wakacjach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re: mobbing - szukam adwokata IP: *.net-serwis.pl 13.08.06, 15:29 To był zabieg socjotechniczny, ale nawet mimo tego tricku nikt się nie odezwał. Moze to prawda, że papugi na wakacjach, kto wie??!! tchużliwa palestra? czy Tchórzliwa Palestra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek sprawy o mobbing sa niezwykle trudne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 17:07 w szczegolnosci nalezy wykazac szkode - a tu oprocz ciezkiego rozstroju zdrowia szkody raczej nie ma bez dlugotrwalego zwolnienia/depresji/bezsennosci/pobytu szpitalnego sad nawet przyznajac racje odszkodowania nie przyzna - bo nie bedzie za co poza tym sprawy trwaja dlugo, wiec mozna sie pozegnac z robieniem kariery szanse na wygrana rosna przy wiekszej grupie osob poszkodowanych jedynym skutecznym sposobem na wygrana z pracodawca jest metoda na kapelusz - skladamy wypowiedzeine, zakladamy kapelusz na glowe i spokojnie wychodzimy Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: sprawy o mobbing sa niezwykle trudne 13.08.06, 22:44 Jesli sie dorobilismy kapelusza. Nie ma chyba wielkiej firmy gdzie by ten problem nie wystepowal i faktycznie, trzeba juz bardzo spektakularnego dreczenia pracownika, by moc cos wskorac. Wiadomo, ze wspolpracownicy nic nie powiedza przeciw pracodawcy, a jesli nawet zanajdziesz kogos, kto juz tam nie parcuje i zezna na Twoja korzysc, to bedzie udowadnione, ze tak mowi z zemsty. Jesli nie masz nerwow ze stali i nie jestes bezwzgedna, jedynym wyjsciem jest zatrudnienie sie w malej firmie albo zalozenie wlasnej. Odpowiedz Link Zgłoś
simpson.50 Re: sprawy o mobbing sa niezwykle trudne 14.08.06, 11:40 albo nagrywanie rozmow i innych sytuacji chociaz to nielegalne ale w pewnych warunkach dopuszczalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: sprawy o mobbing sa niezwykle trudne IP: *.net-serwis.pl 16.08.06, 10:04 O nie, tak nie mozna. Trzeba dochodzić swoich praw!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
simpson.50 bedzie trudno 14.08.06, 11:44 bo zarobek niewielki papugi nie sa od tego zeby pomagac szarakom a ktory sie rzuci na kolezke? no i to ich wyksztalcenie, raczej swojego zdania miec nie beda w tej sprawie, a przepisy w sprawie mobingu sa jeszcze metne, bo tlumacze jeszcze nie przetlumaczyli prawa, jakie panuje w innych krajach sam bede potrzebowal papugi, zeby dopier..il paru deweloperom, za ceny mieszkan, bo mnie mieszkanie u tesciowej troche nie po mesku Odpowiedz Link Zgłoś