Dodaj do ulubionych

umowy ze Stoenem

22.08.06, 19:40
Witam serdecznie.
Jak już wspomniał wcześniej jeden z forumowiczów Orco zaczęło rozsyłać umowy
do podpisania ze Stoenem. Jest to niejako zwiastun rozpoczętego kończenia
inwestycji, więć dobrze. Chciałbym, abyście wypowiedzieli się na ten temat.
Nie wiem jaka taryfę będziemy mieli jako indywidualni odbiorcy energii
trójfazowej, nie ma do tej umowy żadnego przewodnika lub szczegółowych
informacji. Myślę, że może zadzwonić do Stoenu odnośnie warunków przyłącza
lub do Orco. Jescze tego nie zrobiłem, bo właśnie wracająć do domu odebrałem
pocztę. Pozdrawiam serdzecznie przyszłych sąsiadów.
Obserwuj wątek
    • bartex80 Re: umowy ze Stoenem 22.08.06, 20:39
      Wypełnił już ktoś tą umowę? Co wpisać w "Miejsce odbioru energii elektrycznej"?
      Jakie mamy nry bloków i kod? :) No i co wpisać w p.4 ? :)
      • m.andrade Re: umowy ze Stoenem 22.08.06, 20:47
        Dokladnie! Nie jestem tez przekonana czy do konca dzialam osobiscie czy Orco
        jest pelnomocnikiem. Uwazam, ze liscie przewodnim powinno byc wiecej wyjasnien.

pozdrawiam:)
    • m.andrade Re: umowy ze Stoenem 22.08.06, 20:42
      Wlasnie wypelniam umowe... Czy ktos wie jaki numer ma budynek polnocny? O, i
      jeszcze kod pocztowy?
      :)))
      • gbedna Re: umowy ze Stoenem 22.08.06, 21:03
        Witam
        Ja już się uporałem z tą umową i miałem ten sam problem z jej wypełnieniem. W
        miejsce odbioru energii wpisujecie tylko ul. Majolikowa i tam gdzie miasto -
        Warszawa. Jeżeli chodzi o punkt 4 to trzeba tam wpisać UMOWA PRZEDWSTĘPNA (bo o
        ile pamiętam to chodzi tam o stosunek prawny do posiadłości)
        pzdr
        • maruhnio Re: umowy ze Stoenem 22.08.06, 22:16
          Do nas nic jeszcze nie przyszło, i nikt z Orco nas o tym nie informował, chyba
          byłoby ok , jeśli zadzwoniliby i wyjaśnili szczegóły...

Czy z Wami się kontaktowali ? myślę o tych co dostali umowy.

Pozdrawiam
          Maruhnio

• m.andrade Re: umowy ze Stoenem 22.08.06, 22:19
            Nie kontaktowano sie ze mna. Dostalam umowe poczta, zwyklym listem.

pozdrawiam:)
            • krisss73 Re: umowy ze Stoenem 23.08.06, 08:22
              Witam sasiadów. Czy zastanawialiscie sie jaka datę wpiszą nam w umowie i co za
              tym idzie od kiedy zaczna nam naliczać opłaty stałe oraz czy ktoś bedzie
              sprawdzał stan liczników?
              Pierwszy raz kupuje mieszkanie i nie bardzo wiem jakie sa procedury.
              Pozdrawiam
              • wrobelek77 Re: umowy ze Stoenem 23.08.06, 09:38
                Słuchajcie, te umowy są jak dla mnie bardzo niejasne..Dostajemy do podpisania
                czysty blankiet, przecież to jakaś kpina. Mam się podpisać pod czymś, co nie ma
                wpianych podstawowych rzeczy, od kiedy mamy prąd, w jakim cyklu płacimy..
                Bardziej interesuje mnie także stan liczników ( w umowie z Orco nie ma o tym
                ani słowa ). Wyobraźcie sobie teraz, że zanim wprowadzicie się do mieszkania,
                ktoś tam jest podłączony i korzytsta z naszego prądu ( mam na myśli oczywiście
                budowlańców )i kto wtedy płaci??-oczywiście my, bo umowa jest na nas!
                Dla mnie jest tutaj wiele niejasności.
                • orzelek2000 Re: umowy ze Stoenem 23.08.06, 09:50
                  myślę, że przed podpisaniem umowy nalezy wyjaśnić sprawę z Orco. kolejność jest
                  moim zdaniem nielogiczna - nie mam jeszcze mieszkania (bo formalnie nie
                  odebrałem, formalnie jeszcze takowe nie istnieje, bo nie ma pozwolenia na
                  użytkowanie), a mam podpisać umowę na prąd. Pytanie jaki prąd, gdzie będzie
                  podpięty (nawet adresu nie znam), na jakich warunkach etc. Oczywiście takie
                  umowy będziemy musieli podpisać, istnieje odpowiednie zobowiązanie w umowie z
                  Orco, ale wydaje mi się, że to najpierw developer podpisuje taką umowę zbiorczą
                  a ja w momencie odebrania mieszkania bądź jakiś krótki czas przed, kiedy już
                  wiadomo co i jak.

Radzę wstrzymać
                  • bartex80 Re: umowy ze Stoenem 23.08.06, 10:12
                    W tej chwili chodzi pewnie głównie o podłączenie naszych bloków do sieci
                    energetycznej. Więcej informacji jest w umowie w punkcie 12.

Nie zmienia to jednak faktu, że powinniśmy znać szczegóły tej umowy!!!
                    • maruhnio Re: umowy ze Stoenem 23.08.06, 10:19
                      Stąd moje pytania z wczoraj. Nie dostałem jeszcze umowy ale dla mnie trochę to
                      dziwne. Trochę dziwne że dostajecie umowy a Orco się z wami nie kontaktuje..
                      Ja będę chciał aby wszystko mi wyjaśnili..

Pozdrawiam
                      Maruhnio
                      • tomax5 Re: umowy ze Stoenem 24.08.06, 13:28
                        Hej,

Fragment mailowych wyjaśnień Orco (chyba się nie obrażą za cytat ;):

"Adres to Warszawa ul. Majolikowa (jeszcze nie mam nadanego adresu więc proszę
                        nie wpisywac),
                        - taryfy wg stawek STOEN dla klientów detalicznych,
                        - od momentu odbioru mieszkania i spisania stanu liczników w dniu przekazania
                        lokalu."

To cześć rzeczy wyjaśnia.

Pozdrawiam,
                        Tomek
                        • wrobelek77 Re: umowy ze Stoenem 24.08.06, 16:24
                          "od momentu odbioru mieszkania i spisania stanu liczników w dniu przekazania
                          lokalu"
                          ale czy to ktoś ma na piśmie, bo w dokumentach od Orco nic o tym nie ma...
                          • kas3k Re: umowy ze Stoenem 29.11.06, 18:54
                            a gdzie jest Stoen dla nas?
                            • bartex80 Re: umowy ze Stoenem 02.12.06, 19:26
                              A ja dziś widziałem na naszym osiedlu listonosza, miał kilka listów dla osób z
                              bloku 23 (południowego) z rachunkami za gaz. Na szczęście nie doniósł, bo na
                              skrzynkach na listy nie ma numerów :) Ale się facet wkurzał, że blok już
                              zasiedlany a nawet na blokach nie ma numerów.
                              • rbialo Re: umowy ze Stoenem 04.12.06, 17:04
                                Z rachunkami za gaz? Przecież tam nie ma gazu!
                                Oj, ktoś chyba za dużo wypił... albo Ty bartex80, albo ten listonosz! :)
                                • bartex80 Re: umowy ze Stoenem 04.12.06, 21:44
                                  Ja byłem raczej trzeźwy :-) Może mu chodziło o stoen... ale przecież centralne
                                  ogrzewanie mamy na gaz!
                            • rbialo Re: umowy ze Stoenem 04.12.06, 17:07
                              Ze strony STOENu:

Telefoniczne Centrum Kontaktu z Klientem
                              tel. 22/ 821 46 46
                              fax. 22/ 821 46 47
                              od poniedziałku do piątku
                              w godzinach 8.00-18.00
                              e-mail stoen@*usun.to*stoen.pl

Adres korespondencyjny:
                              STOEN SA
                              ul. Włodarzewska 68
                              02 - 384 Warszawa

Centrum Obsługi Klientów
                              - Praga Północ, ul. Oszmiańska 20

Czynne:
                              poniedziałki, czwartki 10:00 -18:00
                              wtorki, środy, piątki 8:00 - 16:00
                          • vombatus Re: umowy ze Stoenem 03.12.06, 13:21
                            tak właśnie zostało to zrobione przy odbiorze: spisaliśmy stan liczników i od
                            tego momentu my płacimy. mieszkanko odebraliśmy w piątek, wszystkie usterki
                            poprawili więc nie było żadnych uwag w protokole przekazania. niestety Pan z
                            Orco nie potrafił nam powiedzieć kiedy dostaniem umowę ze stoenem i czy jest ona
                            do odebrania w orco czy w stoenie. odesłał nas do opiekuna, czyli p. Zielińskiej.

w tym dniu (od 1.12.) wchodziła też na teren flamenco jakaś firma która ma
                            zarządzać budynkiem przez rok. niewiele się o nich dowiedzieliśmy, generalnie
                            mają urzędować w bud. płn. na parterze i niedługo mają wywiesić kontakt do nich
                            jakiś telefoniczny i inne informacje.

to chyba tyle z nowości

kasia
                            • aga7719 Re: umowy ze Stoenem 05.12.06, 09:31
                              Witam, my dostalismy wczoraj od Stoenu podpisana umowę i pierwszą FA z prognozą
                              na 5 miesięcy płatną w dwóch ratach. Podejrzewam, że będą teraz wszystkim
                              wysyłać.
                              Agata
                            • ancz Re: umowy ze Stoenem 09.12.06, 20:32
                              w naszym mieszkaniu wciąż nie ma licznika i nie jesteśmy jedyni. sąsiedzi
                              podłączają się do gniazdka na klatce, będziemy zmuszeni zrobić tak samo, jeśli
                              licznika nie będzie, a ekipa tak. Orco się dziwi, że nie mamy licznika, a
                              przyciśnięte do muru, tłumaczy, że w Stoenie zabrakło. cofnęliśmy się nagle o
                              kilkadziesiąt lat wstecz, czy co?
                              umowę ze Stoenem oddaliśmy do Orco chyba w sierpniu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka