Dodaj do ulubionych

Brak TVN Turbo w Astercity

01.09.06, 18:02
Witam gdzie sie podział program TVN Turbo który był w asterCity a dzisiaj
jest czarny ekran i jakieś info o innym progu
Obserwuj wątek
    • Gość: piotr Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: 213.77.89.* 01.09.06, 19:25
      kolejna skandaliczna zagrywka Aster city - nie mieli czasu negocjowac. na
      szczescie juz mozna zrezygnowac i zapisac sie wkrotce na nowa platforme ITI!!!
      bez laski Aster City!!!
    • Gość: axen Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: *.aster.pl 01.09.06, 19:27
      TVN Style też zdjeli :(
    • Gość: gosc Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 19:28
      Witajcie w IV RP. To nowa "lepsza" rzeczywistosc...
    • Gość: xxx222 Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 20:03
      W pewnym sensie granda. Tzn. źle, że nie ma TVN Turbo, ale zdjęcie TVN Style
      można nawet pochwalić -:)

Natomiast aby nie było grandy powinni obniżyć abonament. Toć przyjemność nie
      posiadania TVN Turbo kosztuje 62zł miesięcznie :/

PS. Ktoś używa Polsatu satelitarnego? Jakie opinie?
      • Gość: irka ja rezygnuje !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 20:52
        wlasnie sie wkurzylam i zaczelam szukac innej kablowki...
        tvn style i tvn turbo to juz przesada
        wczesniej eurosport2 , bbcnews itd
        probowalam zadzwonic do nich, ale sie nie da dodzwonic....
        pomozcie cos wybrac w zamian.....mieszkam an Pradze
      • Gość: koleś Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: *.chello.pl 01.09.06, 21:07
        Uf jak się cieszę już 11 września (zupełny przypadek) kończy mi się okres
        wypowiedzenia. Asta la vista mały:)))
        • Gość: lu Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: *.acn.waw.pl 02.09.06, 12:33
          Jesli nadawca zmienil oferte to zgodnie z prawem nie trzeba czekac do konca
          okresu. W takim wypadku mozna wymowic uwowe ze skutkiem natychmiastowym.
    • jan-w Re: Brak TVN Turbo w Astercity 01.09.06, 21:27
      Rzeczywiście wyłączają kolejne kanały TV. Z radiowych zostało już tylko kilka,
      tak że trzeba wrócić do anteny radiowej. Ale za to od 1 września, znów podnieśli
      dwukrotnie prędkość internetu: 2Mb w dzień, 4Mb w nocy (do 10 rano) za 84 zł!
      • labdoria Re: Brak TVN Turbo w Astercity 02.09.06, 00:40
        No i dobrze że podwyższyli transfer, więc internet niech mi dalej dostarczają.
        Tymi ciągłymi zmianami programach TV i zabieraniem kanałów, już tak mi dopiekli, że brak TVN Turbo już przelało czarę goryczy - po telewizję idę w poniedziałek do konkurencji (budynek okablowany również przez UPC), czego i innym wkurzonym życzę.
        pzdr Labdoria
    • Gość: tomek do wszytkich oszukanych IP: 213.77.89.* 01.09.06, 21:32
      lada tydzien wchodzi nowa platforma ITI cena przystepna , jakosc podobno
      super . ja w poniedzialek rezygnuje z ster City !!!
      • jan-w Re: do wszytkich oszukanych 01.09.06, 21:35
        Co to znaczy wchodzi? Jak dotrze do odbiorców?
      • Gość: primo Re: do wszytkich oszukanych IP: *.chello.pl 01.09.06, 23:54
        nie daj sie wpuścic w maliny; jakbyś chwilę pomyślał to byś zauważył, że o to
        chodzi grupie tvn aby zgarnąć wszystkich niezadowolonych....do siebie ..... do
        cudownego cyfrowego świata; A swoją drogą ciekawie musi w tych czasach wygladać
        antena satelitarna na balkonie.... :-)
    • batnachama Re: Brak TVN Turbo w Astercity 01.09.06, 21:37
      w asterowym bok'u dowiedziałałem się, że TVN podniosło opłaty licencyjne dla
      operatorów kablowych (pewnie nie dotyczy to UPC skoro iti jest współwałaścicielem).
      ITI buduje swoją ofertę. Pewnie częścią "telewizji nowej generacji" będzie
      stare, dobre TVN Turbo i Style.

Czy w HDTV? Szczerze wątpie...
      ...ale może...
      • Gość: ponur Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: *.aster.pl 01.09.06, 22:20
        Ja się wcale nie dziwie. ITI podnosi cene za swoje programy ponieważ rusza jej
        platforma cyfrowa i w ten sposób chce siciągnąć do siebie klientów. Wiadome
        jest że część klientów zrezygnuje z Aster ale napewno firma to przeanalizowała
        przed podjęciem takiej decyzji. Podejrzewam że cena licencyjna musiała być
        bardzo wysoka skoro jedna z największych kablówek w kraju zdecydowała się
        wyłączyć te kanały. Jeżeli chodzi o UPC to oni są powiązani z ITI finansowo tak
        więc tu sprawa jest jasna. szkoda że wyłączyli ale ja anteny sateletarnej sobie
        nie zamontuje bo mi będzie balkon szpecić :-). TVN turbo nie jest tego warte
        chociaż było przezemnie bardzo często oglądane.

Pozdrawiam
      • Gość: gosc Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: *.aster.pl 01.09.06, 22:21
        nie ma takiej firmy jak Aster city jest Aster
        a kablówka nie kosztuje 62 zl
        jak juz cos piszesz - to pisz fakty
        • batnachama Re: Brak TVN Turbo w Astercity 01.09.06, 22:39
          Gość portalu: gosc napisał(a):

> nie ma takiej firmy jak Aster city jest Aster
          > a kablówka nie kosztuje 62 zl
          > jak juz cos piszesz - to pisz fakty

to bardzo konstruktywna uwaga i bardzo na temat, więc nie pisz już więcej
          :-P
          • Gość: 4561 Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: 80.51.234.* 04.09.06, 09:04
            Popieram. I tak kazdy wie o co chodzi.
        • Gość: xxx222 Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 22:40
          59,99+wpłata?
          • Gość: pnur Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: *.aster.pl 01.09.06, 22:42
            Dolicz jeszcze amortyzacje butów i koszt dojazdu na poczte albo do banku to
            wyjdzie Ci 65 zeta. Pajacyk :-)
            • Gość: ed Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 23:07
              A ja musze znosic kolejny rok rzady tego cholernego Astera. Nie moge zmienic na nic innego bo sygnal Cyfry i Polsatu Cyfrowego zaslania mi inny blok. Podobnie bedzie z ITI. Blok nie jest okablowany przez UPC. A człowieka krew zalewa...

A juz najbardziej zmierzili mnie jak wycofali Eurosport 2 wstawiajac Polsat Sport i przyslali liscik ze w zwiazku z wprowadzeniem do oferty nowego kanalu abonament podnosza o X zł w gore. Ale Eurosport 2 czlowiekowi zabrali...
              • kixx Re: Brak TVN Turbo w Astercity 01.09.06, 23:11
                zrezygnuj z ich uslug
                ja napisalem wymowienie uslug tylko na C+(35 zl),po paru dniach zadzwonili z
                biura obslugi i zaproponowali odwolanie rezygancji w zamian za upust w
                wysokosci 54 zl
            • Gość: gosc Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: *.aster.pl 01.09.06, 23:27
              Ale oplaty za wplate nie pobiera Aster tylko poczta czy bank wiec nie mozna
              wliczac w cene abonamentu. Zresztą w tych czasach większosc dokonuje platnosci
              elektronicznych za 50 gr.
              • kruder76 Videostrada 02.09.06, 06:50
                Wiem, że wszyscy plują na TP, ale ta firma też oferuje dostęp do telewizji -
                współpracują z Cyfrą i nie trzeba mieć anteny na balkonie.
            • Gość: xxx222 Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 10:28
              Dojazdu nie liczę ;) , ale jeżeli w kasie przedsiębiorstwa pobierają 2zł za
              wpłacenie im należności, to IMHO _należy_ tą sumę doliczyć do abonamentu.
              • sparhawk32 Re: Brak TVN Turbo w Astercity 02.09.06, 23:45
                O wysokość abonamentu nie ma się co kłócić. Jak rezygnowałem z Astera to w BOK-
                u była całkiem spora kolejka z reklamacjami. Co mnie zdziwiło to różna cena
                abonamentu za TEN SAM PAKIET w zależności od miejsca zamieszkania (różnica
                wynosiła przeciętnie 2-5zł) - inna cena była u osoby mieszkającej na
                Tarchominie a inna u osoby mieszkającej na Szmulkach (BOK przy Pl. Hallera). W
                rozmowach z tymi osobami dowiedziałem się, że nie maja żadnych upustów ani
                zaległości. Zresztą ja też miałem identyczny pakiet a abonament jeszcze inny.
                Więc co tu jest grane?
    • Gość: xxx222 Konkurencja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 10:51
      A w ogóle to:

1. Ile w Warszawie kosztuje pakiet pełny w UPC i co wchodzi w jego skład? (nie
      wynika to z ich strony internetowej);
      2. Czekamy na opinie użytkowników Cyfrowego Polsatu (teoretycznie, czytając
      ich stronę internetową, to się wydaje najlepszą ofertą na rynku);
      3. Cyfra+ wydaje się być droga, ale może w ofercie Polsatu jest jakiś haczyk,
      które zrównuje te oferty?
      4. W Videostradzie, jak czytamy na stronach TPSA, na razie będzie 17 programów
      z których co najmniej 5 mogło by bez szkody nie być (do kompletu brakuje tylko
      sklepu ;) ). Więc trudno to nazwać konkurencją w szczególności, że nie jest
      to tanie. Sytuację ratuje dostępność Cyfry+, ale wtedy całość robi się droga
      (a dla nie-użytkowników Neostrady bardzo droga);
      5. ITI to na razie tylko zapowiedzi z których nic nie wynika. Nawet tak
      naprawdę nie wiadomo, czy będzie to platforma cyfrowa satelitarna, naziemna,
      czy internetowa :/
    • warzaw_bike_killerz O la Boga! Odcieli tlen do oddychania! Bojkot! 02.09.06, 11:43
      Smieszy mnie to poczucie oszukania. Jak przestaje mi sie podobac kwota za minute
      rozmowy w Erze, nie wyrywam sobie wlosow, tylko przenosze sie do Plusa. Nikt
      mnie nie oszukal, ze kiedys minuta kosztowala 2 PLN, a teraz 0,66 groszy. A moze
      oszukal? Chyba pojde sie poplakac.
      • Gość: calagan Re: O la Boga! Odcieli tlen do oddychania! Bojkot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 14:37

Proste jak masz taka mozliwosc. Ale jak w okolicy nie ma konkurencyjnej
        kablowki, antena satelitarna do jakiejkolwiek platformy musialaby byc
        instalowana w kuchni a kabel do TV ciagnac sie przez cale mieszkanie, to
        przestajesz sie wymadrzac o latwosci i prostocie, tylko wlosy z glowy wyrywasz.
      • premier_hiacynt_wielki Problem jest wtedy jak nie ma gdzie uciec... 03.09.06, 16:49
        u mnie np.jest tylko Aster :(

ps. pomysl sobie ze nadal te 66groszy to o 40 groszy za duzo w porownaniu z
        innymi panstwami...
    • Gość: observator_1 Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 11:50
      ...nie tylko TVN Turbo, ale skasowali też TVN Style...
      • Gość: :) Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: *.aster.pl 02.09.06, 17:36
        ..no nie może być buahahahah
    • Gość: observator_1 ...TVN Style też skasowali... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 11:51
      ...TVN Style też skasowali...
      • Gość: franki8 Re: ...TVN Style też skasowali... IP: *.aster.pl 02.09.06, 15:17
        To ciekawe... od początku roku z pełnego pakietu TVN rezygnowało wiele sieci
        kablowych, ale na ogół tych mniejszych, lokalnych. Oczywiście w pierwszej
        kolejności wyłączano TVN Turbo i TVN Style - oglądalność jest na poziomie
        bodajże 0,31% więc nie bardzo było się o co bić. Ale Aster to potęga w skali
        całego kraju, czyli TVN może na tej "wojnie" wyjść kiepsko - w końcu wszystkie
        ratingi reklamowe pójdą "na szczaw" i pieniążków na produkcję i zakupy
        zachodniego chłamu będzie coraz mniej...
        A co do Aster - a to przepraszam nie wiedzieliście że to arogancka firma mająca
        klientów w ........?
        • Gość: xxx222 Re: ...TVN Style też skasowali... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 16:00
          No wiesz, ja przeszedłem do Aster, gdy padła Wizja i niedługo potem PTK
          została przejęte przez UPC - wtedy nie dało się z nimi żyć i Aster wydawała
          się tańsza, lepsza i "w ogóle". Ale teraz dzieje się tam coś dziwnego. Może ma
          to jakiś związek z postępująca degrengoladą Elektrimu?
          • dorsai68 Re: ...TVN Style też skasowali... 02.09.06, 16:06
            Ty się ciesz, ty masz możliwość wyboru. Mieszkam w śródmieściu i nic poza Aster tu nie ma, a sam "Aster" też w ograniczonej ofercie, bo tylko TV, o ich telefonie czy internecie zapomnij.
            Wśród znajomych do dziś śmiejemy się z takiego zdarzenia: gdzieś w 1998/99 roku gdy na pytanie "kiedy będzie internet" w BOK odpowiedziano nam "w grudniu" ale nie podali roku... nadal czekamy... na grudzień...
            Co oczywiści nie przeszkadza Aster na reklamowanie swoich usług (pełnego pakietu, a jakże) na bilbordzie wiszącym na jednym z domów... żenujące.
            • Gość: Anonim Re: ...TVN Style też skasowali... IP: *.aster.pl 02.09.06, 17:33
              to może sam podciagniesz magistrale pod kazdy budynek w miescie
              • dorsai68 Re: ...TVN Style też skasowali... 02.09.06, 22:26
                Zadam ci bystrzako pproste pytanie, w czyim interesie ekonomicznym (czyli kto zarobi), jest podciągnięcie tej "magistrali"?

Bystryś koleś, jak woda w spłuczce marki "Niagara".
            • Gość: lu Re: ...TVN Style też skasowali... IP: *.acn.waw.pl 02.09.06, 20:24
              To przynajmniej budynek, na ktorym wisi reklama Aster, zarabia na Aster ;)
            • Gość: erf Re: ...TVN Style też skasowali... IP: *.inteligo.com.pl 07.09.06, 15:48
              dokładnie! mi powiedzieli że nie ma "możliwości technicznych", a po drugiej
              stronie Andersa już są! pajace jedne!
        • Gość: tak, to ja. Re: ...TVN Style też skasowali... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 18:28
          Oni tam w tvn'ie - maja specjalistow jak w Totalizatorze Sportowym. Podniesiemy
          ceny o 65%, z pewnoscia bedziemy mieli wieksze wplywy. bu ha ha ..
          Tutaj chodzi o to, ze hm.. tzw "bufony", nie maja za bardzo pomyslu na przewage
          konkurencyjnosci swojej platformy. Wymyslili, ze pakiet kanalow TVN
          zrekompensuje im 400 000 abonentow, ktorych brakuje do rozepchniecia sie miedzy
          Cyfre a Polsat. Kto ufa w luksus kanalow TVN-u, zaplaci kazda cene, byle zostaly
          w ofercie - gratis dostana TVN Meteo i TVN Gra.
          Ratingi ich srednio interesuja - przeciez tylko niektorym klientom sprzedaja
          pakiety. Ich wyjatkowo luksusowe kanaly maja przede wszystkim "rate card". Kogo
          obchodzi widz... ani Astera ani TVN. Teraz liczy sie widz, ktory zabuli ;)
          Zyd zawinil, Cygana wieszaja..

--
          Niezalogowany, tez nie moge siebie czytac..
          • Gość: xxx222 Re: ...TVN Style też skasowali... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 18:53
            > w ofercie - gratis dostana TVN Meteo i TVN Gra.

Kolejne kanały, których mogło by w ogóle nie być...
          • Gość: Obywtel Re: ...TVN Style też skasowali... IP: *.aster.pl 03.09.06, 14:48
            Ciekawe, że na stronie Aster City w aktualnościach są tylko informacje o tym
            jakie kanaly dodaja i podnosza jakosc... To swiadczy o nich. Nie maja tam
            forum, aby uslyszec nasze opinie. Moja propozycja - zadzwonmy wszyscy do nich z
            informacjami, ktore to piszemy - wtedy do nich dotrze. Inaczej, jak zawsze
            mozemy tylko zmieniac oferty bez zadnej mozliwosci powiedzenia sobie, ze
            zrobilismy wszystko co mozna bylo zrobic, aby nam bylo dobrze.
    • premier_hiacynt_wielki Ale jest za to TV Trwam,TV Puls,TV Mango, 3x 03.09.06, 15:26
      plasza reklamowa, 4x niebieski ekran i kilka innych ambitnych programow...
      zenada...

czekam tylko na info ze ze wzgledow takich i owakich podniesiony zostanie
      abonament by nam abonentom bylo lepiej...
      • Gość: kixx pare miesiecy temu zdjeli 4fun tv IP: *.acn.waw.pl 03.09.06, 17:13
        dopisuje sie do sciany placzu
        ja to mam takie dziwne przeczucie,ze niedlugo tv4 zazada podwyzki
        i jak znam zycie nie dostanie
        • warzaw_bike_killerz Re: pare miesiecy temu zdjeli 4fun tv 03.09.06, 20:18
          TV4? No tak, splacic Staropolski, Vivendiego, zrobic cos z fikcyjnym
          Elektrimem.. oj, przysola podwyzke jak nic. Zlotowka by byla wzrostem o pare
          tysiecy procent.
    • Gość: abonent Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: *.aster.pl 03.09.06, 19:29
      Niestety, jak to w Aster. Mam jednak nadzieje, że szybko naprawią swój błąd, bo
      inaczej nie zamierzam płacić pełnego abonamentu. Przyda się masy protest
      abonentów ,ja jutro na 100% zadzwonie w tej sprawie.
      • Gość: relax630 Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 20:02
        PROTESTUJE jak bedzie lista/petycja to dajcie namiar to sie wpisze bo to
        skandal, jedna z niewielu stacji ktore ogladam.

pozdr
        • Gość: madzia Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: *.aster.pl 03.09.06, 22:01
          Ja wlasnie wysylam im emaila z protestem i ządaniem rekompensaty, nie dali nic
          w zamian!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Zapchajmy im skrzynke!!!!!!!!!!!!!!!
          • mmajak Re: Brak TVN Turbo w Astercity 03.09.06, 22:16
            Ale o coszum? W całej TVN Turbo jednyny progrem do ogladnia to był TOP GEAR .
            Zawsze moż na spróbować obejżeć na BBC (dzisiaj utrafiłem :) ) Reszta to ja
            wiem? Nie bardzoz tego powodu cierpię.
            MMA
        • ponurus Re: Brak TVN Turbo w Astercity 04.09.06, 07:56
          Protestujcie sobie dłuzej i tak ASTER ma to tam gdzie światło nie dochodzi he
          he. A na infolinne możecie se dzwonić przez 2 miesiące jeszcze jak chcecie i
          tak wszyscy to oleją. Pozdro :-)
    • m.lazarkiewicz Brak Arirang w Astercity 04.09.06, 01:30
      Nigdy nie ogladalem TVN Turbo, mnie raczej stresuje znikniecie telewizji Arirang
      jakis rok temu. Byla bardzo optymistyczna, koreanska.
    • jardo-g Re: Brak TVN Turbo w Astercity 04.09.06, 09:09
      jaja sobie robią. Powyłączali stacje radiowe, internet mają droższy, niż w TP
      SA. Najgorsze, że cholera nie mam wyboru - u mnie jest tylko Aster....
    • Gość: Telemaniak Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: 80.51.234.* 04.09.06, 09:12
      UUU widze ze ludzi uzaleznionych od TV jest sporo. A czy nie lepiej wziac
      ksiazke, gazete i zrezygnowac z uslug operatorow - krwiopijcow. Przeciez maja
      juz strukture i raczej powinni obnizac ceny niz je ciagle podnosic. Wystarczy
      zwykla "siateczka" i 8 programow a jak ktos chce miec 60,80,100 to niech placze
      i placi. ;-)
      • franki8 Re: Brak TVN Turbo w Astercity 04.09.06, 12:41
        No i pomyliłem się, podając udziały "stacyjek" TVN-u: 0,31% to ma Style, a
        Turbo aż całe 0,32%. Jak do tej pory, oczywiście, bo po wypadnięciu z Aster po
        zerze pojawią się pewnie jedynki...
        • Gość: madzia odpowiedz z aster IP: *.aster.pl 04.09.06, 16:12
          Z przykrością potwierdzamy, że z dniem 01.09 kanały TVN Style i TVN turbo
          zostały wycofane z naszej oferty. Podyktowane jest to wygaśnięciem umowy na
          reemisję w/w programów - wielomiesięczne negocjacje z TVN nie przyniosły
          pozytywnych rezultatów.
          W świetle wyników badań oglądalności poszczególnych programów w sieci ASTER
          oraz w porównaniu z opłatami ponoszonymi na rzecz innych nadawców, żądania TVN
          są zbyt wygórowane i nie przystają do realiów rynkowych. Wg. badań oglądalności
          prowadzonych kwartalnie na próbie abonentów ASTER wynika, że TVN Turbo zajmuje
          18. pozycję w rankingu programów, natomiast TVN Style dopiero 30. Ponadto w
          ofercie ASTER dostępnych jest wiele innych programów o podobnej tematyce: dla
          TVN Style - Polsat Zdrowie i uroda, Fashion TV, dla TVN Turbo - Eurosport, w
          niektórych zakresach Discovery Science czy BBC Prime (w ramach oferty cyfrowej
          Motors TV i częściowo ESPN Classic Sport)

Wierzymy, że dokonane zmiany nie będą dla Pani uciążliwe i wśród szerokiej gamy
          dostarczanych przez nas progamów znajdzie Pani interesujące odpowiedniki,

ciekawe czy wszstkim odpisuja to samo?...

ps. na moje pytanie co oferuja w zamian w tym okresie poza niebieska plansza
          nie odpowiedzieli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          SKANDAL!!!!!!!!!!!
          Na ich stronie cisza, no coz lepiej przemilczec niewygodne fakty!!
          • agamamaoli Re: odpowiedz z aster 04.09.06, 16:48
            Dostałam maila identycznej treści. A
            • dorsai68 Re: odpowiedz z aster 04.09.06, 18:05
              agamamaoli napisała:

> Dostałam maila identycznej treści.

Taaa... ja też.
              Swoją droga ciekawe jak
              > W świetle wyników badań oglądalności poszczególnych programów w sieci ASTER
              wypadają takie TV Biznes, PODRÓŻE TV, ITV czy MangoMedia? Muszą być na samym szczycie oglądalności wg sondaży Aster, skoro nadal są w ofercie...
              • Gość: xxx222 Re: odpowiedz z aster IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 18:44
                TV Biznes jest ok - dzięki niemu można by przeżyć bez TVN24, które programem i
                poziomem zbliża się do "Gazety" (wraz z dodatkami tematycznymi) ;)))))) .
                Za to TVN Meteo, Podróże TV, Zone Romantica, Fashion TV, ITV, Mango Media i
                jeszcze parę innych dostępnych cyfrowo mogło by w ogóle nie być.

Zauważyliście, że programy są tak ułożone, aby przy automatycznym
                programowaniu TV najgorszy chłam zajął pierwsze programy osiągalne z
                klawiatury numerycznej pilota?
    • hernandez Oferta powinna byc taka - abonent sam wybiera sobi 04.09.06, 20:06
      e wszystkie kanaly jakie chce ogladac i placi od kazdego 1.2zl. Skoro obecnie
      nasz Kochany Aster daje ponad 50 kanalow za ponad 60 zl wiec taka oferta dla
      Klienta bylaby bardzo uczciwa.

Kto chce kupowalby wybitne i czesto ogladane TV Trwam, TV Mango i inne
      wspaniale kanaly a mniejszosc wybieralaby sobie TVN Turbo, TVN Style...

NIestety obecnie nie ma takiej mozliwosci, a szkoda...
      • Gość: Robert Re: Oferta powinna byc taka - abonent sam wybiera IP: *.aster.pl 05.09.06, 15:18
        Już niedługo Aster poprzez TV cyfrową da Ci taki wybór (podobnie jak np. pakiety
        w Cyfrze+). Poza tym na razie takiej możliwości nie da ani UPC ani żaden inny
        operator kablowy ze względu na brak możliwości technicznych. Tak wychwalane UPC
        działa na sprzęcie używanym w latach 70 i 80 w USA i na zachodzie. Np dekodery
        C+ i HBO w UPC są analogowe z technologlia z wczesnych lat 80. Wystarczy
        poczekać aż Aster bardziej rozbuduje ofertę cyfrową a niedługo to się może stać.
        • jan-w Usługi cyfrowe w aster 05.09.06, 15:56
          Ale za to trzeba dopłacić. Za sam fakt dostępu do usług cyfrowych (bez żadnych
          usług)- 10 zł/mies. ,za HBO - 25 zł, canal+ - 34 zł, cinemax - 10/20 zł, basic
          plus - 10 zł. To wszystko trzeba dodać do zwykłego abonamentu i opłaty "za
          utrzymanie sieci" ;-) Oferta jak tanich linii lotniczych. Bilet za 50 zł +500
          dopłaty.
          • Gość: Robert Re: Usługi cyfrowe w aster IP: *.aster.pl 05.09.06, 17:09
            Najlepiej jakby było wszystko i za darmo. Niestety za cyfrową jakość trzeba
            placic a są osoby, które wolą zapłacić więcej i mieć lepszą jakość niż mniej za
            jakość przeciętną. Naprawde nie zamieniłbym droższego Astera na tańsze np. UPC
            choćby ze względu na wiele lepszą jakość nadawania sygnału. Te ceny, ktore
            piszesz są wg cennika ale jest tez kilka promocji i dzięki nim niższe ceny :-)
            • dorsai68 Re: Usługi cyfrowe w aster 05.09.06, 18:16
              Robert, na pewno mówimy o Aster?
              Całokształt działania tej firmy to hasło "jakoś to bedzie" i ma wiele wspólnego z bylejakością, a nie z jakością a już na pewno nie z cyfrową. Te ich "cyfrowe dekodery" dostają ciągle czkawki, programy nie ładują się (trzeba resetować urzadzenie), a jak już się załadują to fonia dostaje czkawki (znów trzeba resetować dekoder).
              W piśmie które przyszło wraz z fakturą, proszą o uwagi nt ich działania, bo mają "drobne problemy techniczne i chcą polepszyć obsługę" itp itd. ale gdy zgłosisz uwagę, spuszczają cię tekstem... "trzeba zrestartować dekoder".
              • Gość: kixx Re: Usługi cyfrowe w aster IP: *.acn.waw.pl 05.09.06, 18:47
                mialem to samo
                ale zaznaczam:mialem
                usuwali te usterke,az usuneli-teraz nic mi sie nie zawiesza,fonia jest tez w
                porzadku
                ale faktycznie trzeba to zglosic,samo sie nie naprawi
            • jan-w Re: Usługi cyfrowe w aster 05.09.06, 18:18
              Zgadza się. Ale wolałbym, żeby nie kierowano mnie tak nachalnie na jedynie
              słuszną drogę. Od kiedy wprowadzono dodatkowo płatny basic plus, znacznie
              pogorszyła się jakość nadawania kanałów analogowych, np tvn. Mam płacić
              dodatkowo 15 zł/mies, gdyż aster zepsuł jakość kanałów analogowych, aby zachęcić
              mnie do cyfrowych?
              To bezczelne oszustwo. Na moje sugestie, że jakość się obniżyła mają na zmianę 2
              odpowiedzi: 1. Przysyłają człowieka który podkręca aparaturę, po miesiącu
              problem powraca. 2. Proponują że przyślą technika, który popatrzy, a ja mu
              zapłacę 50 zł.
              • Gość: Robert Re: Usługi cyfrowe w aster IP: *.aster.pl 05.09.06, 20:35
                Co do zawieszjaących sie dekoderów to jak np. się zawiesi wyłączyć go na ok. 2
                minuty i włączyć. Pobierze wtedy nowe oprogramowanie i po kłopocie. A co do złej
                jakości po podłączeniu TV cyfrowej to oba systemy pracują na innych
                częstotliwościach tak samo jak internet czy telefon więc nie mają prawa sie
                zakłócać. Problem jest najczęściej w samej instalacji w lokalu szczególnie po
                przeróbkach we własnym zakresie. Żaden kabel koncentryczny ani rozgałęziacze z
                Media Marktu czy innego marketu albo z bazarku nie spełnia norm by przesyłać
                potrójną usługę plus TV cyfrową. Po prostu one nie są dostosowane do
                częstotliwości na jakich te usługi pracują. Dochodzi też kwestja dewastacji
                instalacji na klatkach czy w piwnicach i mamy sygnał jaki mamy. I zapewniem, że
                jeśli instalacja w lokalu jest wykonana przez technika Astera, który ma
                odpowiednie kable i akcesoria oraz nie jest zdewastowana sieć w budynku to nie
                ma żadnych problemów z odbiorem programów
                • jan-w Re: Usługi cyfrowe w aster 05.09.06, 21:41
                  Nie chodzi o zawieszanie się, a okresowe obniżanie mocy sygnału niektóryrh
                  kanałów np tvn. Technicy z aster reprezentuja żałosny poziom. Po mojej
                  instalacji, muszę ich zwykle oprowadzać i tłumaczyć szczegóły. Nie mieszkam w
                  bloku, mam rozbudowaną instalację teletechniczną, ale jak przyjedzie aster,
                  zawsze okazuje się że trzeba wyregulowac parametry w ich skrzynce na zewnątrz.
                  Mam prawidłowy wzmacniacz kablowy i odpowiednie kable. Czy masz jakiekolwiek
                  dane aby twierdzić że kable szóstej generacji i koncentryki m50 są
                  nieodpodpoiednie dla sieci aster, skoro ich technicy uznali że są zbyt dobre
                  dla ich sieci?
                  Kabaty Moczydło
                  dzieci neo
                • hernandez KOlega chyba jest pracownikiem Aster 06.09.06, 17:50

• jan-w Re: Usługi cyfrowe w aster 06.09.06, 18:04
                  Nie pisałem że po wprowadzeniu dodatkowo płatnych kanałów cyfrowych, obniżyła
                  się jakość analogowych z powodu np interferencji. Napisałem, że podejrzewam
                  świadomą dywersję aster (przepraszam: strategię marketingową), mająca przekonać
                  abonentów do wykupienia dodatkowego abonamentu cyfrowego.
              • Gość: madzia aster sie broni?... IP: *.aster.pl 05.09.06, 20:59
                na forum takie mam wrazenie, ale drodzy pracownicy astera wasze argumenty sa
                slabe, ta siec jest w wawie jednym z monopolistow,dyktuje warunki nie liczac
                sie ze zdaniem kientow i do tego nie wszystkie kanaly maja wlasciwa jakosc, u
                mnie np RT7 odbiera beznadziejnie (sniezy).
                • Gość: Robert Re: aster sie broni?... IP: *.aster.pl 05.09.06, 21:08
                  Aster nie ma w ofercie RT7 :-) A co do przyczyn słabej jakości, wypisałem je wyżej
            • hernandez Tylko CZEMU mam placic za cyfrowa jakosc obrazu 06.09.06, 17:49
              skoro JA tego nie chce???

Ja chce prosty uklad - wybieram sobie 20 kanalow i place 20x1.2zl a nie 20x1.2
              + 20 za utrzymanie sieci, 20 zl za sygnal, 20zl za pania Krysie
              • Gość: Robert Re: Tylko CZEMU mam placic za cyfrowa jakosc obra IP: *.aster.pl 06.09.06, 21:48
                niestety technologia analogowa jest w tym zakresie ograniczona choc oczywiście
                jest możliwe technicznie by pakiet 60 kanałów podzielić np. na 3 pakiety. Wtedy
                byś miał dany pakiet ale by sie składał tylko z programów jakie w tym pakiecie
                umieści operator. Oczywiscie operatorzy bronią sie przed tym bo to by była
                czysta teoria a każdy i tak by miał najczęściej cały pakiet z powodu przekrętów
                i nadużyć ze strona zarówno techników jak i samych abonentów. Z drugiej strony
                to i dobrze bo pakiety mogły by być tak konstruowane, że najciekawsze programy
                by były tak porozrzucane, ze byś musiał i tak kupić cały pakiet i placic jak
                teraz. Dopiero tv cyfrowa pozoli na ogladanie i opłaty tylko za te kanały na
                które bedziesz mieć ochote.
    • Gość: wańkowicza Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: *.aster.pl 04.09.06, 22:09
      napisałam do dupków z astera:

"proszę o informację, co spowodowało, że nagle zaprzestali Państwo emisji TVN
      Style i TVN Turbo.
      TVN Style to moja jedyna i ulubiona stacja, nie zastąpię jej żadną inną, zatem
      odpowiedź, że mają Państwo nadzieję, że "coś dla siebie znajdę w zamian", będę
      uważała za śmieszną.
      W przypadku nieudostępnienia szybkiego tej stacji, proszę o informację, jak i
      jak szybko mogę zrezygnować z usługi tv."

szlag mnie trafia, bo w moim bloku tylko aster jest.
      jaka jest alternatywa?
      muszę mieć net, telefon, a to dają tylko oni, bo wszystkie bloki naokoło mają
      wybór i upc, a tylko mój nie.
      porażka.
      • Gość: madzia Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: *.aster.pl 04.09.06, 22:52
        cyfra plus adekwatna oferta 58 zl (bez polsatu), gdy nie brak tej stacji
        zrezygnowalabym z astera!
        Ale chyba jeszcze jest cyfrowy plsat hmmm...
        UPC nie ma u mnie!
        Co jeszcze polecacie?
        A ta platforma ITI kidy ruszy?Wie ktoś?
        • franki8 Re: Brak TVN Turbo w Astercity 05.09.06, 10:51
          Nie nerwowo... Aster renegocjuje już z TVN, i jedni i drudzy moze pójdą po
          rozum do głowy. Aster ma i tak już do czynienia z UOKiK, nie pierwszy raz
          zresztą. TVN z kolei to jednak przedsięwzięcie komercyjne, żyjace z reklam - a
          te mogą odpłynąć... Może się dogadają. Swoją drogą, gdyby zamiast Turbo
          zaproponowano mi Motors, to moze bym nie narzekał. Turbo to tak naprawdę nic
          rewelacyjnego - polskie produkcje robione są za śmieszne budżety, co widać i
          słychać, a zagraniczne to "drugi sort". Wychwalany "Top Gear" jest dostępny na
          BBC - i to bez idiotycznego tłumaczenia. Poza tym znacznie wiecej wiadomości
          motoryzacyjnych można znaleźć w internecie. A tu - niestety - oferta Aster jest
          rzeczywiście dobra i warto się jej trzymać.
        • Gość: Lemur Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 16:10
          Gość portalu: madzia napisał(a):

> cyfra plus adekwatna oferta 58 zl (bez polsatu), gdy nie brak tej stacji
          > zrezygnowalabym z astera!
          > Ale chyba jeszcze jest cyfrowy plsat hmmm...
          > UPC nie ma u mnie!
          > Co jeszcze polecacie?
          > A ta platforma ITI kidy ruszy?Wie ktoś?

A co oglądasz na Polsacie, bo ja nawet nie pamiętam, kiedy ostatnio przełączyłem
          na ten program. Z tego co pamiętam to mam go zapisany gdzieś w trzeciej
          dziesiątce programów...
          • Gość: Piszcie rezygnacje Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: *.aster.pl 07.09.06, 08:49
            1.2.5 Pakiet Basic - w rozumieniu niniejszego Regulaminu oznacza Basic lub
            Basic Zielony, które zawierają m.in. reemitowane przez Operatora Programy
            Telewizyjne nadawane przez nadawców krajowych i zagranicznych, określone dla
            danego pakietu Cennikiem i ofertą programową Operatora obowiązującymi na danym
            obszarze. 2.10 Operator uprawniony jest do zmiany oferty programowej i/lub
            częstotliwości nadawanych Programów Telewizyjnych oraz zastrzega sobie prawo do
            zmiany systemu kodowania Programów Telewizyjnych lub Programów Premium, przy
            czym zmiana oferty programowej może następować w przypadku wystąpienia jednej z
            następujących okoliczności: 2.10.1 przyczyny niezależne od Operatora leżące po
            stronie nadawcy (w tym: zaprzestanie nadawania, zmiana charakteru programu lub
            obniżenie jego jakości, problemy lub zmiany techniczne po stronie nadawcy - zła
            jakość sygnału lub kodowanie, zawartość programu naruszająca prawo lub
            uzasadnione prawa osób trzecich, nadmierne podwyższenie opłat licencyjnych),
            2.10.2 zmiany stanu prawnego uniemożliwiające kontynuowanie reemisji programu,
            2.10.3 względy techniczne uniemożliwiające dalszą reemisję programu w ogóle lub
            w danej technologii, 2.10.4 niska oglądalność programu wśród Abonentów
            Operatora lub zastąpienie programu innym o podobnym charakterze. 2.11 Zmiana
            oferty programowej, o której mowa w ust. 2.10, nie wymaga zgody Abonenta, o ile
            nie została naruszona gwarantowana Umową ilość Programów Telewizyjnych,
            jednakże Abonent jest uprawniony do rozwiązania Umowy ze skutkiem na koniec
            Okresu rozliczeniowego, w którym nastąpiła zmiana oferty programowej opisana w
            pkt. 2.10.1 - pkt. 2.10.3 pod warunkiem doręczenia Operatorowi oświadczenia w
            formie pisemnej pod rygorem nieważności w tym zakresie w terminie 7 dni od
            wprowadzenia zmian z przyczyny określonej w pkt. 2.10.1 - pkt. 2.10.3. W
            przypadku zmiany oferty programowej z przyczyn określonych w pkt. 2.10.4
            Abonent jest uprawniony do rozwiązania Umowy ze skutkiem na koniec Okresu
            rozliczeniowego, pod warunkiem doręczenia Operatorowi w tym Okresie
            rozliczeniowym, lecz nie później niż w terminie 30 dni od wprowadzenia zmiany
            oferty programowej w związku z pkt. 2.10.4, oświadczenia w formie pisemnej pod
            rygorem nieważności w tym zakresie. 2.12 O zmianie, o której mowa w ust. 2.10 i
            pkt. 2.10.1 - pkt. 2.10.3 Operator zobowiązany jest powiadomić Abonenta z co
            najmniej 7-dniowym wyprzedzeniem, podając przyczynę dokonywanych zmian, w
            formie ulotki lub informacji "na ekranie" podanej w emitowanym programie lub na
            kanałach Operatora. W sytuacjach nagłych i niezależnych od Operatora, Operator
            może poinformować Abonenta o zmianie oferty programowej i/lub częstotliwości
            nadawanych programów w terminie krótszym niż 7 dni naprzód. W przypadku zmiany
            oferty programowej z przyczyn określonych w pkt. 2.10.4, Operator jest
            zobowiązany powiadomić Abonenta, podając przyczynę dokonywanych zmian, w formie
            informacji załączonej do Rachunku na co najmniej 14 dni przed dokonywanymi
            zmianami, przy czym niezachowanie wymienionego terminu przez Operatora będzie
            interpretowane na korzyść Abonenta w zakresie skorzystania przez Abonenta z
            uprawnienia do rozwiązania Umowy zgodnie z postanowieniami ust. 2.11 zdanie
            ostatnie Regulaminu.
    • wozimek Re: Brak TVN Turbo w Astercity 07.09.06, 13:35
      media2.pl/media/12118,tvn:,poroznilo,nas,kilka,groszy.....html
    • nautilus.pompilius Re: Brak TVN Turbo w Astercity 07.09.06, 16:57
      Co by nie mówić, to oferta internetu z Aster jest najlepsza. Szybko i bez
      limitów. Telewizji specjalnie nie oglądam, TVN Style chyba nigdy. Turbo szkoda
      ze względu na top gear, ale w sumie można w bbc zobaczyć, albo z sieci sciągnąć.
    • Gość: niuśka Re: Brak TVN Turbo w Astercity IP: *.aster.pl 08.09.06, 00:02
      Ciekawe, jak wywiąża się z obietnic, "że już niedługo na tej częstotliwości
      pojawi się nowy program" w odniesieniu do TVN Style i Turbo. Taka informacja
      pojawiła się również na początku stycznia w miejscu, gdzie był CNBC i do dnia
      dzisiejszego jest niebieska plansza. Kanał SportKlub był (i jest w dalszym
      ciagu)już nadawany na innej częstotliwości - zamiast 4funtv (więc się teraz
      dubluje) i w sumie programów wcale nie przybywa, lecz tylko ubywa. A opłaty
      coraz wyższe... eh, u mnie niestety brak konkurencji...
    • hernandez Ja wypowiedzialem Aster umowe 16.09.06, 11:02
      Zaczelo mnie to wkur****! Net maja dobry ale niestety kablowka obecnie jest
      zenujaca. Nie ma po prostu co ogladac. Zastanawialem sie czy wypowiadac ale dla
      tylko Discovery nie bede placil prawie 60zl

Obecnie tylko u mnie nie ma innego dostawcy:( Trudno skur*ielom zarobic juz
      wiecej nie dam.

Tu podwyzka tam podwyzka a kanalow coraz mniej i coraz gorszej jakosci. Aster
      podrozal przez ostatnie 3 lata prawie 100% a ubylo kanalow.
    • Gość: madzia szkoda ze nie ma ich w Warszawie! IP: *.aster.pl 16.09.06, 18:09
      Duże miasto a zero konkurencji na rynku sam monopol!

www.multimedia.pl/a84cddb6ab0379c91fb93fe87fdd8a82
    • hernandez Wchodzi nowa platforma ITI - na razie bardzo kieps 23.09.06, 14:36
      ska oferta:(
      • dorsai68 Re: Wchodzi nowa platforma ITI - na razie bardzo 23.09.06, 14:44
        Kabel, kabel!!! Mnie nie interesuje oferta satelitarna.

Raz: bo mieszkam w budynku na którym łapę trzyma konserwator zabytków, za cholerę nie da zgody na talerz.

Dwa: nawet gdyby nie konserwa, to wspólnota nie pozwoli mi zamontować instalacji antenowej na świeżo wyremontowanym dachu.

Trzy: te talerze są na prawdę szpetne.
        • hernandez Niestety oferta kablowki Aster jest zenujaca obecn 23.09.06, 16:05
          ie:( dlatego wypowiedzialem im umowe i czekam... moze UPC do mnie podlacza... a
          jak nie to nie pozostanie nic innego jak wyjac z piwnicy stary talerz i go
          podlaczyc...
          • Gość: Robert Re: Niestety oferta kablowki Aster jest zenujaca IP: *.aster.pl 24.09.06, 00:16
            Ja naprawdę nie rozumiem, że o 2 niezbyt ciekawe programy jest tyle szumu. W
            sumie nikt nie każe byc w Aster. Ale czy UPC ma lepszą ofertę? Nie ma. Kanały
            takie jak Kino Polska czy Ale kino są dodatkowo płatne ale żeby je mieć najpierw
            trzeba mieć HBO lub C+. Oczywiście polska a szczególnie "warszawska
            inteligencja", która w ostatnim czasie do stolicy ściągnęła takich kanałów nie
            ogląda. Tej "inteligencji" brakuje swojskich, wiejskich ploteczek jakie byly na
            TVN style i brakuje popisów polonezem czy jakimś sprowadzonym gratem po
            wiejskich uliczkach a takie atrakcje TVN Turbo zapewniało. W UPC jest również
            arcyciekawa Polonia 1 gdzie można obejrzeć nowinki w świecie wiejskiej tandety.
            Ja wam naprawdę współczuje. Nie dość, że miasto was wrogo przywitało swoim
            hałasem i tempem życia, powietrze nie przypomina tego swojskiego ze wsi to
            jeszcze Aster zabrało 2 największe atrakcje jakie były. Ale zawsze można znależć
            jakieś rozwiązanie. Niech każdy zamontuje na swojej prowincji pare kamerek
            internetowych i mikrofon w sklepie i puści to w sieć internetowa. Do tego trzeba
            niestety opłacić internet ale dzięki temu będziecie mogli obejrzeć swoich
            kolegów jak jeżdzą po wiejskich zakrętach oraz usłyszeć ploteczki wprost ze
            swojego sklepu. Napawde będzie jak w domu. Pozdrawiam
            • hernandez Otoz UPC ma lepsza oferte - taniej i wiecej kanalo 24.09.06, 14:11
              w!

Otoz masz m.in AXN, Hallmark, Polsat sport, polsat sport extra, TVN style, tvn
              turbo, TVE, Nationali geographic, Travel Channel za darmo.

Masz racje nie ma przeintaligenckiej Kino Polska i Ale kino...

Inteligentna Polonia 1 z tego co pamietam jest tez w AsterCity,,,jesli zas jej
              nie ma to jest blekitny ekran ze w krotce bedzie nowy fajny kanal
              • Gość: Robert Re: Otoz UPC ma lepsza oferte - taniej i wiecej k IP: *.chello.pl 24.09.06, 23:15
                Polsat sport oczywiście w Aster jest, a programy o ktorych piszesz (AXN,
                Hallmark, polsat sport extra, TVN style, tvn turbo, TVE, Nationali geographic
                czy Travel Channel) mają oglądalność poniżej lub w okolicach 1% więc widocznie
                nie są rewelacyjne. Jakbyś znał realia kablówek to byś wiedział, że kanał ma
                najwyższą oglądalność wtedy kiedy pojawia się w ofercie a później jego
                popularność spada. Czym się np. różni polsat sport od Polsat Sport Extra? Różni
                sie tylko nazwą. W Aster jest kanał Sport Club, który jest ciekawszy od kanału
                sportowego Polsatu. Biorąc pod uwagę pakiet cyfrowy i analogowy Aster to w UPC
                nie ma takich kanałów jak Mezzo, MTV2, MTV Base, Viasat History, Motors TV, Mini
                Mini, ESPN Classic, BBC World, DW czy M6. Jak widać Aster też ma kanały któymi
                się wyróżnia. Poza tym nie ma już AsterCity tylko jest Aster.
                • hernandez Alez kolego Viasat,Motors,ESPN to kanaly platne 25.09.06, 14:08
                  w Aster CIty!.

AXN, Hallmark - sa tez wyobraz sobei w Aster ale platne
                  Czym sie rozni Sport Club od Polsat Sport Extra??? Porownaj sobie program to
                  moze zobaczysz...

Ja juz nie mam kablowki Aster bo wypowiedzialem umowe, niestety to strasznie
                  nedzna,droga kablowka ale jak ludzie placa to znaczy ze ise zgadzaja na to co
                  otrzymuja
                  • jardo-g Re: Alez kolego Viasat,Motors,ESPN to kanaly plat 25.09.06, 14:14

"ale jak ludzie placa to znaczy ze ise zgadzaja na to co
                    > otrzymuja"

niekoniecznie - u mnie nie ma innej. Ale zastanawiam się nad videostradą...
                    • hernandez U mnie tez innej nie ma ale powiedzialem sobie 25.09.06, 14:40
                      ok... podwyzka abonamentu pierwsza - rozumiem, druga rozumiem bo nowe kanaly
                      TVN Turbo i TVN Style, potem podwyzszenie oplaty administracyjnej czy jak zwal
                      tak zwala o 5 zl bo cos tak cos tam... ale uprzejmie info ze likwidujemy kanal
                      taki siaki bo mam mala ogladalnosc i sru tvn mango dodane (rozumiem olbrzymia
                      ogladalnosc), potem likwiadacja innych kanalow i obecnie zabieraja TVN... ktore
                      jak wprowadzali do podwyzszyli abonament! a ceny nie spadaja ! to byl juz max :)
                  • Gość: Robert Re: Alez kolego Viasat,Motors,ESPN to kanaly plat IP: *.chello.pl 26.09.06, 12:30
                    Porównywał nie bedę bo sportem sie bardzo nie interesuje. Jednak na tyle co oba
                    programy oglądałem to są podobne. W Sport Club jest jednak bundesliga co dla
                    mnie jest najwiekszym plusem. A co do programów typu National Geographic czy AXN
                    i innych to były prowadzone kiedyś badania i tylko ok. 2% badanych wiedziało co
                    to jest National a co to jest AXN wiedzialo jeszcze mniej ludzi choć ponad 80%
                    chciało mieć te kanały w ofercie. Więc wychodzi na to, że ok. 78% ludzi nie wie
                    tak naprawdę co chcą. Coś slyszeli o tym i tylko tyle. Tu działa reklama czy
                    zagraniczna nazwa niż samo zainteresowanie.
                    • hernandez A czy prowadzono badania ile % chce miec blekitna 26.09.06, 16:33
                      tablice z informacja ze wkrotce bedzie nowy kanal? Ile % chce miec TV Mango,
                      TRWAM,Podroze i kilka innych super programow oraz kilka tablic informacyjnych??
                      i chce za to placic???

• rubeus Re: Otoz UPC ma lepsza oferte - taniej i wiecej k 27.09.06, 00:36
                są - ale płatne ekstra
              • rubeus Re: Otoz UPC ma lepsza oferte - taniej i wiecej k 27.09.06, 00:42
                Potwierdzam - oferta programowa mojego dostawcy 'kabelka'
                w pakiecie standardowym jest o wiele ciekawsza i bogatsza w stosunku
                do tego co daje ASTER.
            • Gość: xxx222 Re: Niestety oferta kablowki Aster jest zenujaca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 14:18
              Bo to przelało czarę goryczy ;) W szczególności, że niegdyś uzasadniano
              podwyżki wprowadzaniem m.in. tych kanałów.

Osobiście, mam nadzieję, że doczekam jeszcze w życiu płatnych telewizji "nie
              zrzeszonych" w pakiety. Tak abym mógł zapłacić tylko za kilka ulubionych
              kanałów, a nie za całe badziewie produkowane przez "kolegów rozmaitych
              królików".
              • dorsai68 Re: Niestety oferta kablowki Aster jest zenujaca 24.09.06, 18:26
                Otóż to, nowe dziecko z ITI, czyli to ich "n" też się nie ustrzegło pakietyzacji. Za jeden pakiet zawierający 3-3 programy życzą sobie 10,16 złotych. "Gratis" dodają programy, któe i tak są dostępne w ofercie naziemnej.
                Pytanie, dlaczego nie moge kupić pojedynczych programów? Stworzyć własnego pakietu? Niech sobie zażyczą np 4 zł za program i pozwolą mi wybrać to co mnie interesuje z ich oferty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka