05.09.06, 15:23
Witam Wszystkich,

zaczyna mnie martwić ta zrobiona do połowy droga! dzwoniłam w tej sprawie do
Orco które twierdzi że są to prace wykończeniowe i że niedlugo skończą. No
nie wiem czy zrobiona do połowy droga to sprawa wykończeniowa! Wygląda to
okropnie i boje sie żeby nie było z tym jakiś cyrków typu że jesteśmy
włascicielami tyko tej części drogi...

Może ktoś coś o tym wie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bartex80 Re: droga 05.09.06, 16:39
      Hej

Muszę cię rozczarować, ale nie jesteśmy właścicielami nawet połowy tej drogi :(

Pozdrawiam
    • aiml Re: droga 05.09.06, 17:12
      Witam serdecznie. Zwróciłem uwagę na ten stan rzeczy i też mnie to troche
      denerwuje. Będąc na budowie pytałem kierownika budowy oraz takiego wysokiego
      inspektora nadzoru budowlanego o wątek tej drogi. Zgodnie twierdzili, że to
      sprawa nie podłączonej jeszcze kanalizacji!!!? Na tej części drogi? Byłem tam
      wprawdze około 3 tygodni temu ale jak widze nic sie nie zmieniło. Tymczasowo
      uspokoiłem sie tym wyjaśnieniem, chociaz samo w sobie wytłumaczenie również nie
      trąca optymizmem. Może to sprawa, juz wcześniej poruszanego na forum aspektu
      prawnego, papierkowego nie wiem. Nie chciałbym mieć klepicha pod oknami...w
      projekcie wyraźnie jest droga. Pozdrawiam i napiszcie coś jak na ten temat
      wiecie świeżego.
      • dominik761 Re: droga 06.09.06, 13:11
        ciekawe czyja to ma byc kanalizacja?
        nasza czy ktoregos domku za nami?

ja tez rozmawialem z kierownikiem budowy mniej wiecej 1,5 miesiace temu i wtedy mowil ze maja zaraz klasc ta kanalizacje

ale ja mysle ze zdaza wszystko zrobic i terminowo dostaniemy klucze
        • maruhnio Re: droga 10.09.06, 21:54
          Z droga jest podobno tak:

Studzienka która jest na na końcu kostki brukowej jest nasza i tu kanalizacja
          się kończy. Podobno w ramach sprzedaży działem i umowy orco miało doprowadzić
          kanalizację dla 6 prywatnych posesji i tego nie zrobili.
          Z tego co słyszałem mieszkańcy domków walczą o tą kanalizację..
          Nikt teraz nie położy kostki żeby ją później rozwalać.

Pozdrawiam
          Maruhnio

• rbialo Re: droga 29.09.06, 14:54
            maruhnio napisał:
            >Podobno w ramach sprzedaży działem i umowy orco miało doprowadzić
            > kanalizację dla 6 prywatnych posesji i tego nie zrobili.

O rany, to oni w tych domkach kanalizacji nie mają?! Przeciez one tam stoją już
            tyle lat.... I co, do tej pory mieli wychodki?
            Jakoś nie moge uwierzyć, że ludzie którym zależy na dojeździe samochodem do
            posesji (= jakaś forma cywilizacji) nie złatwili sobie do tej pory kanalizacji.
            • cindel Re: droga 29.09.06, 16:24
              Ostatnio mieliśmy małe spięcie a propo drogi z sąsiadem z 1 posesji od budynku
              północnego. Mianowicie zaparkowaliśmy (żeby ciecia nie drażnić :)) na końcu
              naszej drogi ale częściowo za znakiem zakaz ruchu a tu pan wyskoczył że co my
              sobie wyobrażamy parkwać tutaj i że znakow nie znamy, chodzimy po jego drodze
              itd. Z gościem nie dało się wcale rozmawiać, na koniec nas zaczął straszyć że
              ta cała droga i tak do nas nie należy i nic nie mamy do powiedzenia. Nie bardzo
              mi się to podoba szczególnie że jeszcze się tam nie wprowadziliśmy.
              Może tej kanalizacji Orco używa jako karty przetargowej co do własności drogi.

pozdrawiamy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka