Dodaj do ulubionych

Mają rację ci którzy twierdzą, że Warszawa jest...

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.03, 20:58
brzydka. Czemu? Ulice wyglądają jak rynsztok; ściany pobazgrane; bramy
obsikane i śmierdzące; dworce kolejowe... (bez komentarza); na ulicach pełno
lumpów i pijaków; zabytki pozasłaniane banerami reklamowymi (owszem to dobra
forma uzyskania funduszy ale wtedy gdy baner wisi góra ... no np. pół roku;
chotyczna zabudowa; zasrane trawniki; śmieci na ulicach. Oczywiście są piękne
(i to bardzo) miejsca ale tak naprawdę o wyglądzie całości decydują min. w/w.
Nadmienię, że jestem Warszawiakiem i bardzo kocham to miasto. Boli mnie
jednak, że wygląda tak żałośnie. Co wy o tym sądzicie moi drodzy
Obserwuj wątek
    • Gość: Janek Re: Mają rację ci którzy twierdzą, że Warszawa je IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.03, 03:29
      sądze ze jestem warszawiakiem i mam zupełnie inne zdanie na ten temat, ignoruję
      ten topic.
      • Gość: Czytelnik Re: Mają rację ci którzy twierdzą, że Warszawa je IP: *.web.thalamus.se 07.03.03, 03:32
        Jest w tym troche prawdy. Niestety
    • Gość: krakusik Re: Mają rację ci którzy twierdzą, że Warszawa je IP: *.visp.energis.pl 07.03.03, 03:36
      Nie tylko w Wa-wie jest syf. Zapraszam do Krakowa na rynek wyglądający jak po
      tąpnięciu :-(
      • Gość: fikimiki Re: Mają rację ci którzy twierdzą, że Warszawa je IP: 24.157.198.* 07.03.03, 03:54
        wychodzi na to, ze cala polska to jeden wielki SYF
        mowi sie trudno i sie spierdala
        • Gość: Bastek Re: Mają rację ci którzy twierdzą, że Warszawa je IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.03, 19:54
          Masz nieco racji, w całej Polsce jest syf ale to kwestia mentalności polityków,
          którzy wolą wydawać pieniądze na pomoc socjalną zamiast na przykład za te
          pieniądze budować autostrady czy inwestować w miasta. Tak! Przecież np.
          turyści czy tego chcemy czy nie wydają kupę kasy wszędzie tam gdzie się
          pojawią. Dlaczego w Czechach, na Węgrzech jest inaczej?
          • Gość: krakusik z zakopan Re: Mają rację ci którzy twierdzą, że Warszawa je IP: *.visp.energis.pl 08.03.03, 01:33
            Bastek ! Co ty pierdolisz o tych wydatkach społecznych ? Pogieło cię - nie
            widzisz ile ludzi nie ma pracy i to nie z własnej winy ! Jak pojebańcu nie
            rozumiesz tematu i Cię nie dotyczy to nie wal takich paszkwili. Zobaczymy jak
            bedziesz kwilił gdy stracisz po kilkunastu latach świetną pracę ! :-(((
            • Gość: bastek Re: Mają rację ci którzy twierdzą, że Warszawa je IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.03, 12:22
              Po pierwsze chłopczyku ja cię nie obrażam a po drugie każdy ma prawo do
              własnego zdania. Gdybym rzeczywiście był zadowolonym z siebie egoistą
              zarabiającym kupę kasy to buntowałbym się przeciw łożeniu forsy na tych
              wszystkich rolników, górników, i innych. Ale ja przecież czystko teoretycznie
              na forum proponuję pewne rozwiązania. W zamian oczekuję jednak troszkę kultury.
              Uważam że tzw. "sztywne wydatki" budżetu państwa winny być zredukowane.
              Przeznaczenie tych pieniędzy na inwestycje spowoduje min. wzrost miejsc pracy
              oraz wzrost gospodarczy a w dłuższej perspektywie również ugruntowanie pozycji
              Polski jako interesującego miejsca do inwestowania. Na razie jest tak że coraz
              częściej wygrywają z nami Czesi, Węgrzy w przyciąganiu inwestycji. Dlaczego? Bo
              na przykład zachodni biznesmeni wolą robić interesy w kraju, w którym jest np.
              czysto, schludnie, estetycznie itp. Wiem to od nich samych dlaczego mają się
              męczyć w ohydnej archiektonicznie Warszawie (uchodzącej za jedną z
              najbrzydszych stolic w Europie), gdzie chodniki krzywe a pociągi śmierdzące
              skoro mogą sobie pospacerować wypieszczonymi uliczkami Pragi czy Budapesztu?
              Stajemy się skansenem Europy! Niech to do nas dotrze. Tacy jesteśmy z siebie
              dumni a nie potrafimy ułożyć równiego asfaltu przed siedzibą głowy państwa.
              Wstyd!
              • niech No dobra, Bastek... 08.03.03, 12:25
                ...napisales swoje. Jest to tysieczny post o tej samej tresci na tymforum - ale
                moze nie czytasz go dokladnie. Napisales i co? Co teraz? Spacer? Kapiel?
                Ogladanie telewizji? Auoerotyzm? Tylko blagam o jedno - odczep sie od sieci.
                • Gość: Bastek Re: No dobra, Bastek... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.03, 17:24
                  A cóż to jest pędraczku auoerotyzm?
                  • Gość: Niech Re: No dobra, Bastek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.03, 17:29
                    Mam takie wrazenie iz mimo mojej literowki doskonale wiesz co to jest, ba,
                    nawet jestes w tej dziedzinie jednym z wiekszych specjalistow. W kazdym razie
                    tyle o tobie mowia mi twoje posty.
                    • Gość: Bastek Re: No dobra, Bastek... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.03, 22:41
                      A z której loży jesteś mój drogi masonie?
    • Gość: warszawiak My narod polski brudasami jestesmy IP: *.157.27.104.Dial1.Denver1.Level3.net 08.03.03, 04:42
      Prysznic raz na siedem dni (zwykle w sobote)
      • Gość: sebb Re: My narod polski brudasami jestesmy IP: *.arbuzowa.2a.pl 08.03.03, 13:53
        tak najlepiej wszystko olac isc na spacer albo od prysznic i nie mowic jak
        jest. lepiej tego nie widziec i bedzie ok.
        a porawi sie kidys samo...
        • Gość: Bastek Re: My narod polski brudasami jestesmy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.03, 22:43
          Właśnie o to mi chodziło rozpoczynając ten wątek. Nie wiem na co czekamy.
          Bierzmy się do pracy i wyczyśćmy nasze miasta!!! Wszystkie brudasy zakasać
          rękawy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka