Dodaj do ulubionych

KAZDY WARSZAWIAK TO ...

19.03.03, 19:17
MOIM ZDANIEM JESTESCIE ZAROZUMIALYMI WREDNYMI LUDZMI MAJACYMI O SOBIE
WIELKIE MNIEMANIE.SADZICIE ZE MACIE NAJLEPSZA SYTUACJE W KRAJU OTOZ MYLICIE
SIE.WEDLUG STATYSTYK POZNAN MA ZNACZNIE LEPSZE ZAPLECZE POD INWESTYCJE I
PRZY TAKIM TEMPIE ROZWOJU MIASTA MOZE SIE OKAZAC ZE JUZ NIEDLUGO NIE
BEDZIECIE TACY WSPANIALYMI WARSZAWIACZKAMI.
POZNAN GORA!!!
Obserwuj wątek
    • jawix Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... 19.03.03, 19:22
      Stary idz z tego forum-jaki w tym masz cel-na razie
      jestem delikatny ale jakbys sie czul jakby warszawiacy
      zaatakowali forum poznanskie-troche tolrancji-poza tym
      zeby cos sadzic o ludziach, trzeba ich najpierw troche
      poznac...
      • Gość: Niech Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.03, 19:25
        Moze sadzisz ze jak na klawiaturze masz wersaliki to mozesz pisac tylko
        wersalikami. Otoz nieprawda - ja tez mam na klawiaturze wersaliki a moj tekst
        jaki jest kazdy widzi. Sprobuj ochlonac i napisz swoj post jeszcze raz.
    • drapka Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... 19.03.03, 19:30
      Synek, głupi jesteś że aż żal mi ciebie.
    • Gość: Bastek Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.03, 20:09
      OK. może i masz rację ale w takim razie pokaż racjonalne argumenty. Jeśli je
      przedstawisz przyznam ci rację... Na razie myślę że jesteś palantem ale zdanie
      mogę zmienić. Może czegoś nie wiem... no dalej podaj te argumenty...
      • Gość: alp Ja podam argumenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.03, 00:56
        Otóż daleki jestem od twierdzeina, że każdy!!! Aczkolwiek, dziwne jest, że:
        1. wracając z naszych gór w weekend`owe dni z nart i stojąc w korku, obesrwuje,
        że tylko samochody na warszawskich rejestracjach wyprzedzaja na 3-go, wpychają
        się, jadą po poboczu i robią wiele innych chamskich i głupich manewrów!!!
        2. stojąc w kolejce do wyciągu, co drugi palant wpychjący się, depczacy po
        nartach innych, rzuacjący papierkami, plujacy i chamsko zachowujący się okazuje
        się po wsłuchaniu się w dialogi i wnioskowaniu warszawiakiem!!!
        3. w górach i skałach już co 3 warszawiak okazuje się debilem, który pozostawia
        znaczne ślady po swoim posiłku lub miejscu biwakowania!!!
        4. również co drugi jest warszawiakiem, który wspina się uporczywie na jednej
        drodze nie dając sprobowac innym, nawet jak odpoczywa i je to nie można sie
        powspinać, a napweno już nie bedzie warszawiakiem ten, który powie: "stary
        załoj sobie 2 razy droge, chwilke odpoczne, mozesz to zrobic na moich
        ekspresach skoro tam wiszą"
        - moją pasją jest "turystyka" szeroko rozumiana i ratownictwo w jej rejonie,
        dlatego tak dużo przykładów jest z tego zakresu
        5. jeżeli gdzieś da się wjechać autem, by być pod samą skałą czy jaskinia,
        pomimo zakazu to oczywiście wrszawiak swą terenówką to zrobi z dużą
        prędkością!!! A już szczytem jest stawianie auta przed szlabanem zamykającym
        wjazd np. do lasu. On nie wjechał-to nikt nie wjedzie, nawet pogotowie do
        rannego!!!/to się też czesto zdarza krakusom-bo tez glownie oni tam są/
        Narazie.............tyle
        • omar1 Re: Ja podam argumenty 20.03.03, 09:04
          Gość portalu: alp napisał(a):

> Otóż daleki jestem od twierdzeina, że każdy!!! Aczkolwiek, dziwne jest, że:
          > 1. wracając z naszych gór w weekend`owe dni z nart i stojąc w korku,
          obesrwuje,
          >
          > że tylko samochody na warszawskich rejestracjach wyprzedzaja na 3-go,
          wpychają
          > się, jadą po poboczu i robią wiele innych chamskich i głupich manewrów!!!
          > 2. stojąc w kolejce do wyciągu, co drugi palant wpychjący się, depczacy po
          > nartach innych, rzuacjący papierkami, plujacy i chamsko zachowujący się
          okazuje
          >
          > się po wsłuchaniu się w dialogi i wnioskowaniu warszawiakiem!!!
          > 3. w górach i skałach już co 3 warszawiak okazuje się debilem, który
          pozostawia
          >
          > znaczne ślady po swoim posiłku lub miejscu biwakowania!!!
          > 4. również co drugi jest warszawiakiem, który wspina się uporczywie na jednej
          > drodze nie dając sprobowac innym, nawet jak odpoczywa i je to nie można sie
          > powspinać, a napweno już nie bedzie warszawiakiem ten, który powie: "stary
          > załoj sobie 2 razy droge, chwilke odpoczne, mozesz to zrobic na moich
          > ekspresach skoro tam wiszą"
          > - moją pasją jest "turystyka" szeroko rozumiana i ratownictwo w jej rejonie,
          > dlatego tak dużo przykładów jest z tego zakresu
          > 5. jeżeli gdzieś da się wjechać autem, by być pod samą skałą czy jaskinia,
          > pomimo zakazu to oczywiście wrszawiak swą terenówką to zrobi z dużą
          > prędkością!!! A już szczytem jest stawianie auta przed szlabanem zamykającym
          > wjazd np. do lasu. On nie wjechał-to nikt nie wjedzie, nawet pogotowie do
          > rannego!!!/to się też czesto zdarza krakusom-bo tez glownie oni tam są/
          > Narazie.............tyle

Brawo.Masz 100% racji.Ale....

nie wszyscy są tacy.Cholera nie chce ,ale muszem :)
          - Staram sie jak moge ,dobrze i równo parkowac ,aby nikt nie powiedział np.
          ten to widac ze z wawy.
          - nigdy nie wyrzucam smieci z popielniczki czy innych odpadków gdziekolwiek
          tylko do pojemników( zreszta nie palę)
          -uważam przed szlabanami ,nie blokuje wjazdu i prawie NIGDY nie wyprzedzam na 3-
          go
          _ dlatego tez prosze nie uogólniać gdzyz wielu mieszkańców warszawy jest
          własnie taka i nie ważne czy sie w wawie urodzili czy nie.(Ja nie!)
          • Gość: alp Re: Ja podam argumenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.03, 17:02
            Dlatego najważniejsze zdanie napisałem jako pierwsze i w nie wierze. I jak
            widze-nie pomyliłem się. Pozdrawiam!!!
        • Gość: alp -inista Re: Ja podam argumenty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.03, 14:37
          Gość portalu: alp napisał(a):

> Otóż daleki jestem od twierdzeina, że każdy!!! Aczkolwiek, dziwne jest, że:
          > 1. wracając z naszych gór w weekend`owe dni z nart i stojąc w korku,
          obesrwuje,
          >
          > że tylko samochody na warszawskich rejestracjach wyprzedzaja na 3-go,
          wpychają
          > się, jadą po poboczu i robią wiele innych chamskich i głupich manewrów!!!

widziesz...widzisz tylko to co chcesz widziec...byłem ostatnio w Gdańsku w
          sprawie słuzbowej, wracając z niego jechałem do poznania i co zobaczyłem?
          najbardziej "piratowały" auta z rejestracjami poznańskimi i krakowskimi...i jak
          to wytłumaczysz?

> 2. stojąc w kolejce do wyciągu, co drugi palant wpychjący się, depczacy po
          > nartach innych, rzuacjący papierkami, plujacy i chamsko zachowujący się
          okazuje
          >
          > się po wsłuchaniu się w dialogi i wnioskowaniu warszawiakiem!!!

w poznaniu rzecz jasna nie ma chamów, nieprzyjemnych typów spod ciemnej gwaizdy
          itd, itp...poza tym mieszkańcy takich misteczek podwarszawskich jak Wołomin,
          Zielonka itp. lubia mówić na siebie na wyjeżdzie: warszawiaki. i co ty na to?

> 3. w górach i skałach już co 3 warszawiak okazuje się debilem, który
          pozostawia
          >
          > znaczne ślady po swoim posiłku lub miejscu biwakowania!!!

no tak...poznaniak poleruje trawkę ( w lecie) i snieg (w zimie) na
          błysk..zapewne uzywa do tego Cifu...

> 4. również co drugi jest warszawiakiem, który wspina się uporczywie na jednej
          > drodze nie dając sprobowac innym, nawet jak odpoczywa i je to nie można sie
          > powspinać, a napweno już nie bedzie warszawiakiem ten, który powie: "stary
          > załoj sobie 2 razy droge, chwilke odpoczne, mozesz to zrobic na moich
          > ekspresach skoro tam wiszą"
          > - moją pasją jest "turystyka" szeroko rozumiana i ratownictwo w jej rejonie,
          > dlatego tak dużo przykładów jest z tego zakresu

i wsród tych przykładów brylują warszawiacy...nie ma to jak stereotypy i
          uprzedzenia. moze pospychaj ich ze ścieżek ratowniku górski od siedmiu
          boleści...

> 5. jeżeli gdzieś da się wjechać autem, by być pod samą skałą czy jaskinia,
          > pomimo zakazu to oczywiście wrszawiak swą terenówką to zrobi z dużą
          > prędkością!!! A już szczytem jest stawianie auta przed szlabanem zamykającym
          > wjazd np. do lasu. On nie wjechał-to nikt nie wjedzie, nawet pogotowie do
          > rannego!!!/to się też czesto zdarza krakusom-bo tez glownie oni tam są/
          > Narazie.............tyle

zapraszam do Szczawnicy chocby...w lecie...a zobaczysz jak zachowują się
          letnicy z innych miast...
        • Gość: warszawiak Re: Ja podam argumenty IP: *.visp.energis.pl 20.03.03, 17:19
          Witam
          myślę, że Twoja statystyka nie kłamie, tylko że warszawiakami określa się
          również całą armię napływowych imigrantów. (jest ich ok. 50%).
          Rozgraniczmy określenia Warszawiak (Warszawianin) od Mieszkańca Warszawy. A to
          duża różnica.
          • Gość: alp warszawiak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.03, 17:49
            Mieszkaniec Warszawy... nie rozróżniam czy to jest rdzenny warszawiak czy
            napływowy. To są fakty! Jeżeli napływowy to mamy tu efekt "nagłego wybicia"-kim
            ja nie jestem mieszkam w stolicy! Zwykle ulegają mu ludzie z kompleksami, bez
            poczucia własnej wartości, w skrócie: przyjechał taki ze wsi, dostał stanowisko
            i myśli, że dalej żyje wśród swoich! Ale z drugiej strony żeby się tak
            zachowywać trzeba mieć jakiś wzorzec do naśladownia!!! A i wsród rdzennych
            powinno się pojawić i pojawia się zjawisko: przyjechał taki ze wsi i bedzie
            mnie pouczać albo przyjechałem do takich na wieś to im pokaże kto tu rzadzi!
    • Gość: roland_x Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... IP: *.chello.pl 19.03.03, 20:20
      ...POGRAFIĘ SWEGO MIASTA WINIEN ZNAĆ I BASTA !!!
    • lara_croft7 Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... 19.03.03, 21:08
      nie wiem dlaczego każdy spoza Warszawy myśli że Warszawiacy są zarozumiali? no
      tak najlepiej swoje kompleksy uzewnętrznić wyżywając się na Warszawiakach......
      • Gość: Niech Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.03, 21:23
        Czesc Lara. Co u ciebie?
        • omar1 Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... 19.03.03, 21:33
          fajny facet,grzeczny ,kulturalny i bez wad,
          a warszawianki to najładniejsze dziewczyny w Polsce :)

Laro,serdecznie pozdrawiam.
    • antywawa Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... 19.03.03, 21:44
      mowie ogolnie osytuacji gospodarczej mojego miasta powstaje u nas Stary Browar
      i Andersia oraz moze brama poludniowa.sa to inwestycje o ktorych wam sie nie
      snilo a jest u nas w poznaniu znacznie wiecej kapitalu zagranicznego ktory
      powoduje rozwoj gospodarczy poznania.jezeli jestescie tacy madrzy to
      sprobujcie mi powiedziec o jakich kolwiek inwestycjach tego typu w warszawie a
      sadze ze malo kto bedzie mogl sie wypowiedziec.
      • omar1 Re: do antywawy 19.03.03, 21:53
        przestań gadac jak potłuczony,bądz miły i nie wprowadzaj bałaganu.
        Pozdrawiam piekny Poznań.
        Ciebie tez.
        • antywawa do warszawiakow 19.03.03, 21:57
          jest mi bardzo milo ze w warszawie znajduaja sie jeszcze przyzwoici ludzie
          doceniajacy urok poznania, ale mnie nurtuja wasze przechwalki na temat jacy
          jestescie cudowni
      • Gość: proposnania'ner Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.03, 11:17
        Tej, antywawa! Dajże wreszcie spokój!!! Robisz tylko porutę Poznaniowi jak
        walisz takie posty jak ten. Akurat w dziedzinie inwestycji to wiesz... Jakbyśmy
        się razem z Krakowem i Wrocławiem połączyli to może byśmy W-wę dognili. Takich
        Andersii to w W-wie mają już kilkanaście (i to często wyższych
        niż „andersjowe”100 m.”) i centrów handlowy kilka razy więcej... Daj luz...
        Chociaż fakt, że Stary Browar to coś wyjątkowego (jak na Polskę) i wszystkich
        miłych warszawiaków zapraszam jak to będzie gotowe... Bo jak widać po wątku w
        porzo w-wiaków też można spotkać! ;)
        P.S. Szkoda, że nikt nie odpowiedział konstruktywnie na mój post o stereotypach
        i centralizacji w innym miejscu...
    • Gość: wroclawfan Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.03, 22:09
      interesuje sie co nieco inwestycjami w polsce i zapewniam pana antywawe ze w
      warszawie jest znacznie wiecej inwestyjci o znacznie wiekszych wartosciach niz
      w poznaniu ,wiec jego argumenty sa bezpodstawne.niestety takie miasta jak
      wroclaw,krakow czy poznan beda musialy jescze troche poczekac zanim osiagnal
      wasz poziom i mysle ze wam tego zazdroszcza dlatego wyzywaja was aby
      sprowokowac.szczegolnie w poznaniu gdzie panuje przekonanie o wyzszosci nad
      innymi.
      • omar1 Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... 19.03.03, 22:16
        Panowie,wieka prosba,nie róbmy syfu.
        Antywawa,zapewniam Cie ,ze nie wszyscy warszawiacy tak myślą.Wszedzie ,równiez
        w Poznaniu są ludzie o których można by powiedziec ,ze to warszawiak.100%
        Mysle ,ze to jednak o to nie chodzi.
        jeszcze raz pozdawiam Poznań i jego miłych mieszkańców.
        Myślmy pozytywnie.
        Aha.poznanianki to za.........e laski .Serio.Jak przyjeżdzam do was na targi to
        oczy mnie bolą ;)
        • Gość: Baśka Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... IP: *.icpnet.pl 22.03.03, 19:35

> Aha.poznanianki to za.........e laski .Serio.Jak przyjeżdzam do was na targi
          to
          >
          > oczy mnie bolą ;)
          a ty nawet nie wiesz że te laski na targach to hostessy przyjeżdżające z
          Warszawy!
          ojej!
          Boże o co tu się toczy w ogóle dyskusja. Każdy stara się przypiąć każdemu
          łatkę............i jaki w tym sens!
          Sterotypowo myślicie.
          Wy chyba nic nie robicie tylko siedzicie w domach przed tymi monitorkami i
          utwierdzacie sie w przekonaniu, że "ja to jestem the best", a inni to
          beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
          Dobrze że każdy jest inny. Warszawiak jest taki, Poznaniak taki, Wrocławianin
          jescze inny i dobrze bo tu chodzi o odmienność.
          jestem z Wawy mam boya z Poznania i jest "superb"!

• Gość: Seco Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.03, 22:22
      Pojdz ze mna na rower albo na piwo, czy w koncu na wodke, pogadaj a pozniej
      powiedz czy w jestem wredny.

A do poznania jadac na eco media forum zabralem rowercio.

Z Lewinem pojechalem na malte z wieczora, paszca mi opadla jak tam piknie, u
      kolegi Buazna nocowalem, i na wysmienitego kebaba egipskiego do Sphinksa
      poszedlem, z Ofijeczka i Buaznem do Dramy na rynku na piwo z korzeniami
      wpadlismy.

A dnia nastepnego pojechalem na rowerku na koniec petli szybkiego tramwaju, a
      tam zwiedzilem tor dualowy zrobiony przez mych ziomkow rowerzystow.

Pieke macie miasto, nie ukrywam, tylko co za kretyn jakies potyrcze aluminiowe
      na rynku postawil??? wrrrrr

Antywawo, nie uogolniaj, nie pisz do wszystkich, bo mozesz zrazic do siebie
      czlowieka, ktory w Poznaniu i z Poznaniakami spedzil wiele milych chwil.

Pozadrwiam, Seco

• Gość: Bastek Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.03, 22:24
      A prosiłem... a dawałem szansę... Wychodzi na to że mój drogi "antywar.." to ty
      jesteś zarozumiałym dupkiem, który nie umie uzasadnić swojego zdania. Całe
      szczęście że ja na podstawie twoich tekstów nie myślę o wszystkich poznaniakach
      że są takimi frajerami jak ty. Niech żyje przyjaźń Mazowiecko - Wielkopolska!!!
      • omar1 Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... 19.03.03, 22:25
        Gość portalu: Bastek napisał(a):

> A prosiłem... a dawałem szansę... Wychodzi na to że mój drogi "antywar.." to
        ty
        >
        > jesteś zarozumiałym dupkiem, który nie umie uzasadnić swojego zdania. Całe
        > szczęście że ja na podstawie twoich tekstów nie myślę o wszystkich
        poznaniakach
        >
        > że są takimi frajerami jak ty. Niech żyje przyjaźń Mazowiecko -
        Wielkopolska!!!

NIECH ZYJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Liszka Jaki tam każdy warszawiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.03, 22:36
      Warszawiaków jest w Warszawie moooże 5%,reszta to niestety warszawiacy z odzysku
      • Gość: 74102500.. Re: Jaki tam każdy warszawiak IP: *.acn.waw.pl 19.03.03, 22:56
        Gość portalu: Liszka napisał(a):

> Warszawiaków jest w Warszawie moooże 5%,reszta to niestety warszawiacy z
        odzysk
        > u

rozumiem ze ty zaliczasz sie do tych 5, politycznie poprawnych, procent.
        • Gość: Liszka Re: Jaki tam każdy warszawiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.03, 23:04
          Owszem .I co w tym złego?A co do tego ma polityka?
          • Gość: Niech Re: Jaki tam każdy warszawiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.03, 23:06
            5% to chyba zawartosc szarosci w twoim wielobarwnym mozgu.
            • Gość: Liszka Re: Jaki tam każdy warszawiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.03, 23:16
              Czujesz się urażony czy poprostu nie potrafisz napisać jednego zdania żeby
              kogoś nie obrazić?
            • Gość: Liszka Re: Jaki tam każdy warszawiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.03, 00:19
              Nic złego nie ma w tym że ktoś się nie mieści w 5%.Sama tego nie liczyłam ,są to powszechnie znane dane.Myślę o5% rdzennych przedwojennych waszawiaków.Ale dajmy spokój bo zaraz ktoś się obrazi Pozdrawiam poznaniaków i warszawiaków i nawet atywawę
              • jean-baptiste Re: Jaki tam każdy warszawiak 20.03.03, 17:14
                Warszawiaków jest wiele wiecej. Pamiętaj o Pradze! Więc Warszawiaków z Pragi
                nie spotkał los tych z lewobrzeżnej strony. Więc Warszawiaków "rdzennych" jest
                duuuużo wiecej. Strzelę 30%.
                Co do zachowania, to uogólnienia mnie śmieszą. Wole dzielić ludzi na głupich i
                mądrych a nie na Warszawiaków czy Poznaniaków.

Votre JB. Nie wymijam na trzeciego, i staram sie zrozumieć Krakówiaków i
                Poznaniaków, którzy patrza na mnie jak na diabła. A ja sobie z tego nic nie
                robie. Po prostu nie przejmuję się czyimiś stereo, czy może mnonotypami
                antywarszawskimi. Po rozmowie okazuje sie, ze nie taki diabeł straszny jak go
                malują.

• matmi Re: Jaki tam każdy warszawiak 19.03.03, 23:45
            Gość portalu: Liszka napisał(a):

> Owszem .I co w tym złego?A co do tego ma polityka?

a co w tym złego, że ktoś nie jest w tych (jak obliczyłaś) 5%. I na jakiej
            podstawie obliczyłaś te 5%? Jakie trzeba spełnić warunki, aby znaleźć się w tej
            5?

wracając do tematu, to chyba anty... się teraz bardzo smuci, bo nie udało mu
            się tu nikogo sprowokować. I bardzo dobrze.

Do anty...
            Może i Poznań ma duże możliwości i niech rozwija się szybko, a jak
            będzie to się okaże.
            • Gość: Niech Re: Jaki tam każdy warszawiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.03, 01:12
              Troche nudzi mnie ta "dyskusja". A wiec: Liszka - spierdalaj. 5% szarosci to
              bylby dla ciebie prezent.
    • Gość: Zbigniew Z Krakowa:) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 12:32
      Drodzy Warszawiacy nie możecie takich wątków po prostu olać?

Pozdrawiam z Krakowa
      • Gość: wpszemek Re: Z Krakowa:) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.03, 12:38
        Gość portalu: Zbigniew napisał(a):

> Drodzy Warszawiacy nie możecie takich wątków po prostu olać?
        >
        > Pozdrawiam z Krakowa

Podpisuje sie pod tym zapytaniem.
        Pozdrawiam z Poznania
        • Gość: łezka Re: Z Krakowa:) IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 20.03.03, 13:24
          Gość portalu: wpszemek napisał(a):

> Gość portalu: Zbigniew napisał(a):
          >
          > > Drodzy Warszawiacy nie możecie takich wątków po prostu olać?
          > >
          > > Pozdrawiam z Krakowa
          >
          > Podpisuje sie pod tym zapytaniem.
          > Pozdrawiam z Poznania

...dobrzy ludzie z Poznania mi donieśli,że u Was too już wiosna rządzi
          światem,a u nas ziąb:(((odstąpcie trochę tego ciepełka;))))
    • Gość: martin Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... IP: *.acn.waw.pl 20.03.03, 13:25
      To co piszesz anty... jest naprawdę bezsensowne.
      W KAŻDYM mieście spotkać możemy zarówno świetnych,
      bardzo miłych i pomocnych ludzi, świetne laski, a
      zarówno możemy spotkać takich osobników, których
      jak zobaczymy czy posłuchamy to odrazu się chce
      żygać... taka prawda.

Jeżeli wziąć aspekt oinwestycyjny pod uwagę, niestety
      co tu by nie powiedzieć - Poznań jest naprawdę na
      dobrej drodze i się bardzo szybko rozwija, co mnie
      bardzo cieszy ale do poziomu inwestycji w Warszawie
      dzieli Was tak dużo, że nie ma co nawet porównywać.

Konkretne przykładny najświeższych (tylko tych największych)
      inwestycji w Warszawie:

Warszawa - cztery najwyższe wieżowce (razem jest kilkanaście)

Warsaw Trade Tower - 208 metrów,
      wybudowany

Rondo1 (Hochtief) - 197 metrów,
      rozpoczęcie budowy w najbliższym czasie

Intercontinental - 170 metrów,
      w trakcie budowy

Warsaw Financial Center - 165 metrów,
      wybudowany

----------

Warszawa - kilka przykładowych centrów handlowych

Złote Tarazy, Arkadia (jedno z największych centrów
      handlowych w Europie), Blue City, Galeria Mokotów,
      Wola Park, Fort Wola, Promenada, Reduta, Targówek,
      wiele King Cross, Klif, Port Praski, City Centre,
      Galeria Ursynów, Land, M1 Marki, Centum Janki
      i jeszcze WIEEEELE, których nie wymieniłem.
    • Gość: warszawianka w Poznaniu tez szerzy się chamstwo IP: 213.25.31.* 20.03.03, 14:25
      antywawa napisała:

> MOIM ZDANIEM JESTESCIE ZAROZUMIALYMI WREDNYMI LUDZMI MAJACYMI O SOBIE
      > WIELKIE MNIEMANIE.SADZICIE ZE MACIE NAJLEPSZA SYTUACJE W KRAJU OTOZ MYLICIE
      > SIE.WEDLUG STATYSTYK POZNAN MA ZNACZNIE LEPSZE ZAPLECZE POD INWESTYCJE I
      > PRZY TAKIM TEMPIE ROZWOJU MIASTA MOZE SIE OKAZAC ZE JUZ NIEDLUGO NIE
      > BEDZIECIE TACY WSPANIALYMI WARSZAWIACZKAMI.
      > POZNAN GORA!!!
      No i w ten sposób antywawa udowodnił, ze chamstwo i arogancja to cechy także
      ludzi mieszkających daleko od stolicy ...
      • omar1 Re: w Poznaniu tez szerzy się chamstwo 20.03.03, 15:38
        Gość portalu: warszawianka napisał(a):

> antywawa napisała:
        >
        > > MOIM ZDANIEM JESTESCIE ZAROZUMIALYMI WREDNYMI LUDZMI MAJACYMI O SOBIE
        > > WIELKIE MNIEMANIE.SADZICIE ZE MACIE NAJLEPSZA SYTUACJE W KRAJU OTOZ MYLICI
        > E
        > > SIE.WEDLUG STATYSTYK POZNAN MA ZNACZNIE LEPSZE ZAPLECZE POD INWESTYCJE I
        > > PRZY TAKIM TEMPIE ROZWOJU MIASTA MOZE SIE OKAZAC ZE JUZ NIEDLUGO NIE
        > > BEDZIECIE TACY WSPANIALYMI WARSZAWIACZKAMI.
        > > POZNAN GORA!!!
        > No i w ten sposób antywawa udowodnił, ze chamstwo i arogancja to cechy także
        > ludzi mieszkających daleko od stolicy ...

właściwie............tak.pamiętam jak jakis miły człowiek koło "Okraglaka"
        popatrzył na mój numer rej. i powiedział cos w stylu "Chxx z warszawy".
        Było mi niewymonie przykro,zeby w ten sposób pozdrawiac przyjezdnych.
        Ja wówczas pomyslałem ,ze to może taki zwyczaj.......a zreszta było minęło.
    • Gość: mificzka Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... IP: *.acn.waw.pl 20.03.03, 15:37
      Nie wiem co ty robisz na naszym forum. Masz przecież swoje. Otóż ci powiem, że
      ty po prostu zazdroscisz Warszawie. Poznań to wiocha. Teraz cos się tam dzieje
      i ty się tym podniecasz. U nas jest duzo więcej fajnych rzeczy (np. moje
      ukochane metro :). Tak więc powiem kulutralnie wy********* z naszego forum
      wieśniaku.
      • omar1 Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... 20.03.03, 15:48
        Krótko,pieknie powiedziane!
      • Gość: lechita Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.03, 17:31
        Gość portalu: mificzka napisał(a):

> Nie wiem co ty robisz na naszym forum. Masz przecież swoje. Otóż ci powiem,
        że
        > ty po prostu zazdroscisz Warszawie. Poznań to wiocha. Teraz cos się tam
        dzieje
        > i ty się tym podniecasz. U nas jest duzo więcej fajnych rzeczy (np. moje
        > ukochane metro :). Tak więc powiem kulutralnie wy********* z naszego forum
        > wieśniaku.
        Już miałęm wątpilwości gdzie mieszkają wieśniaki ale Ty i Marek Jóźiak
        rozwialiście mi bardzo szybko!
    • antywawa [...] 20.03.03, 20:46
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • omar1 [...] 20.03.03, 21:02
        • antywawa Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... 20.03.03, 21:58
          poniewaz bede niedlugo w warszawie to moze podalibyscie mi adresy
          paru "nooczesnych" obiektow w warszawie chetnie sie przekonam jk wygladaja
          naprawde i wtedy pogadamy.
    • antywawa Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... 20.03.03, 22:11
      h
    • antywawa Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... 20.03.03, 22:11
      a
    • antywawa Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... 20.03.03, 22:12
      ac
      asd
      asdfghjk
      • Gość: asdfghijk [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.03, 23:15
      • Gość: Pytak Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ...Pajac zza Buga IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.03, 22:06
        <as
        fth
        <ygdbvg
    • Gość: POLAK Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... IP: *.proxy.aol.com 21.03.03, 04:24
      LAC CHOLOTE ILE SIE DA BO TO NIE SA WARSZAWIAKI TO SA POTOMKI UKRAINSKICH
      OSIEDLENCOW PO WOJNIE PRAWDZIWI WARSZAWIAKI POPIERAJA PANA BUSHA
      DZIEKI AMERYCE MACIE WOLNOSC A WY DZIS PROTESTY ROBICIE?? WIEC BRAWO POLICJA
      LAC W PYSK TA CIEMNA CHOLOTE ILE SIE TYLKO DA VIVA AMERYKA
    • Gość: Marcin Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... IP: daprx* / 172.18.5.* 21.03.03, 04:42
      Heja,

nie ma kogos takiego jak przwdziwy warszawiak, albo sa ginacym gatunkiem.
      Niemcy wytlukli 95% ludnosci tego miasta podczs WW2. Mieszkancy w-wy po 45-tym
      to ludnosc naplywowa, czyli dziadek gora, jak nie tata osiedlili sie tam po
      wojnie. nie ma co pluc na w-we bo to obraz calej Polski.

-Marcin
    • Gość: izi Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... IP: *.icpnet.pl 21.03.03, 20:17
      Oy! Wydaje mi się, że zazdrość Cię zżera! Albo pewnie szukałeś tu jakieś pracy
      i niestety Cie nie zatrudnili, więc jedyne co Ci pozostało to krytyka
      Warszawiaków, nie tędy droga.............
    • Gość: Nutter Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... IP: *.icpnet.pl 21.03.03, 20:20
      Moim zdaniem, to ze w Warszawie rzadza tacy politycy, a nie inni i ze mamy
      centralizacje, nie upowaznia to nikogo do nazywania Warszawiakow
      bezwartosciowymi ludzmi. Moze sie wam to nie podobac, ze mamy centralizacje,
      ale ludzie mieszkajacy w stolicy nie maja nic do tego. Swoje zale powinniscie
      raczej przelac na politykow.
      Pozdr. Nutter z Poznania
      • Gość: asd Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.03, 12:48
        asd
      • Gość: malysz Re: KAZDY WARSZAWIAK TO ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.03, 12:50
        jejej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka