Dodaj do ulubionych

Marionetkowicz obiecuje:SKM do Wesolej,linie metra

08.10.06, 14:29
nowoczesne niskopodlogowe tramwaje, remontu torow to poczatek.

Ja mam tylko takie niesmiale pytanie CO ZROBIL DO TEJ PORY dla Warszawy??

Co wiecej co zrobil jego pan Lech rzadzac w Warszawie??

Dlaczego mam zaufac pacynce z Gorzowa ze nie klamie??

Oby nie bylo - zastal Warszawe murowana i zostawil drewniana...
Obserwuj wątek
    • omar1 Re: Marionetkowicz obiecuje:SKM do Wesolej,linie 08.10.06, 14:36
      Moj drogi, kiedy sie juz wyleczysz z tej nienawisci ,chetnie to wszystko
      poukładam Ci w mózgu.Cierpliwi bedą podwójnie wynagrodzeni.
      Tyle.
      • premier_hiacynt_wielki Hm... mysle ze jak bedziesz tak stal bierny i nie 08.10.06, 14:51
        wierzyl bezgranicznie nadal Marionetkowiczowi i Co. to niedlugo bedziesz
        jezdzil tramwajem... konnym...a normalnoscia beda dni pieszego pasazera

ps Oby nie chodzilo o taka druga linie metra

W Bukareszcie odkryto sieć tuneli zbudowanych dla Nicolae Ceausescu. Były
        dyktator miał do dyspozycji prywatną linię metra i podziemną szosę o długości
        kilku kilometrów.

Fot. Dusan Vranic / AP
        Nicolae Ceausescu, komunistyczny przywódca Rumunii. Zdjęcie z 1989 r. Istnienie
        tajnych tuneli pod Bukaresztem było w Rumunii tajemnicą poliszynela, lecz
        dopiero teraz zaczęto je dokumentować i opisywać w prasie. Podziemną sieć
        komunikacji dla Nicolae Ceausescu wojsko zbudowało w całkowitej tajemnicy na
        początku lat osiemdziesiątych.

Najważniejsze dla byłego dyktatora punkty miasta łączy tajna linia metra.
        Dzięki niej Ceausescu mógł szybko i niepostrzeżenie wydostać się z miasta.
        Linia ma długość dziesięciu kilometrów, jednak w planach miała być dwa razy
        dłuższa. Oprócz tajnego metra wykopano pod Bukaresztem tunel, z którego mogły
        korzystać tylko samochody dyktatora i jego rodziny. Dodatkowym odkryciem jest
        czteropiętrowy schron atomowy pod Pałacem Ludu, największą budowlą w Europie. W
        schronie mogło przebywać jednocześnie kilkaset osób.

• Gość: ola do omara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 16:44
        Ty sobie poukładaj w szafie a nie nam Warszawiakom w mózgu.
        • Gość: omar1 Re: do omara IP: *.eranet.pl 08.10.06, 18:09
          Gość portalu: ola napisał(a):

> Ty sobie poukładaj w szafie a nie nam Warszawiakom w mózgu.

A jeśli to okaze sie konieczne?
      • yavorius > Omar 09.10.06, 09:52
        Gdzie Ty tu widzisz nienawiść?
      • kazuyoshi78 Re: Marionetkowicz obiecuje:SKM do Wesolej,linie 09.10.06, 10:09
        > Moj drogi, kiedy sie juz wyleczysz z tej nienawisci ,chetnie to wszystko
        > poukładam Ci w mózgu.Cierpliwi bedą podwójnie wynagrodzeni.
        > Tyle.

Omarze, powiedz nam jednak, co pan Marcinkiewicz zrobił do tej pory dla
        Warszawy.
    • kohol Re: Marionetkowicz obiecuje:SKM do Wesolej,linie 09.10.06, 09:50
      Jak SKMka będzie jeździć do Wesołej, to pewnie będzie jeździć już naprawdę co
      godzinę, zapchana na maksa :(
    • jhbsk Re: Marionetkowicz obiecuje:SKM do Wesolej,linie 09.10.06, 11:03
      Co zrobił? Raz przejechał się autobusem (gdy był dzień bez samochodów).
      • Gość: pixawon Re: Marionetkowicz obiecuje:SKM do Wesolej,linie IP: *.acn.waw.pl 10.10.06, 08:59
        Ciekawe jak w Wesołej SKM będzie zawracała.W Rembertowie są rozjazdy i tory odstawcze a w Wesołej nie ma.Bedzie dojeżdżała po niewłaściwym torze do Wesołej dezorganizując kursowanie innych pociągów?Czy też może po wysadzeniu pasażerów w Wesołej pojedze do Miłosnej żeby zawrócić?Przecież to jest totalny absurd aby SKM dojeżdżała do Wesołej nie mając oczywiście nic przeciwko temu pomysłowi.Jednak z przyczyn technicznych jest to jednak mało możliwe.Uważam za to że to jest zagrywka pod publiczkę pana Marcinkiewicza.
    • Gość: mart Re: Marionetkowicz obiecuje:SKM do Wesolej,linie IP: 217.153.167.* 10.10.06, 09:24
      Ludzie czy Wy na łby poupadaliscie. Jedziecie po PIS-ie i nawet sie nie
      zastanawiacie, ze tego typu akcje sa duzym przedsiewzieciem PR-owym. Zawsze sie
      obruszalem na prawicowych oszolomow. Ale jak widze maile, gdzie ktos nazywa
      MArcinkiewicza Marionetkowiczem, to sie zastanawiam kto to wymyslil ? Bo - z
      calym szacunkiem dla autora postu - tego typu drobny zabieg, to po prostu
      operacyjny element duzej strategii czarnego PR. A reszta owiec pedem podnosi
      larum o zagrozeniu demokracji. Wyksztalciuchy - opanujcie sie!
      • omar1 Re: Do Yavoriusa 10.10.06, 10:00
        Pytasz mnie gdzie widze nienawiśc?
        Otóż, nie tylko ja widze ,ale i czuje.Ta rzeka nienawiscie płynie poprzez to
        forum,poprzez tą gazetą,TVN cała resztę medialna ,która najchetniej widziałby
        wszystkich z PiSu najlepiej martwych.
        Zastanawia mnie skąd tyle nienawisci w nas Polakach do Polaków?
        Martwi mnie postepująca amnezja czasów nietakdawnych, kiedy czerwoni "bracia"
        robili nam zespołowe pranie mózgów.
        Z przykroscią stwierdzam ze nijaki Bismarck maiał racje mówiąc o Polakach ,ze
        wystarczy im dac wolnośc ,a sami się zniszą....
        Czasmi mam wrazenie ,ze jesteśmy jak stado baranów zamieszkujących Europę,a
        zachowujących sie jakbyśmy przybyli w to miejsce z Mongolii np.
        A TY?
        Czy jestes inny? Nigdy nikogo nie chciałem obrazac na tym forum ,ale wielu z
        czerwonych kolegów nie zasługuje na to aby nazywac ich Polakami.
        Miłego dnia.
        • Gość: waw do omara IP: *.pl 10.10.06, 15:14
          odpowiedz merytorycznie na pytanie:

co Marcinkiewicz i co Kaczyński zrobili dla Warszawy?

4 lata lacznych rzadow powinno dac mnostwo inwestycji.

Czekamy na twoja odpowiedz.
          • Gość: Aga Re: do omara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 15:39
            Nie wiem co konkretnie zrobił PIS. Widzę natomiast co się dla mnie zmieniło w
            Warszawie przez te kilka lat: nie ma już dziur na każdej ulicy, wszędzie są
            remonty ulic, jest więcej policji na ulicach, organizowanych jest dużo
            darmowych imprez kulturalnych. Jak dla mnie jest to już dużo.
            • kohol Re: do omara 10.10.06, 16:06
              A ja dziś odgrzebałam taki obrazek:
              www.zdm.waw.pl/imgs/pic057.jpg
              Uważam, ze jest słodki :)
              • Gość: maxio Re: do omara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 14:23
                No coz - dobra propaganda nie jest zla. Moze tylko powinna byc uaktualnia czesciej.

Co widzimy na obrazku - wielkimi wolkami rok 2004 i nr 11 remont Zielenieckiej,
                Francuskiej, Wersalskiej.

Otoz ja mieszkam przy jednej z tych ulic i musze cie zmartwic.

Jak dobrze pojdzie (tzn gazety napisza PRZED wyborami jeszcze 200 razy o
                opoznieniach i walkach) to moze Zieleniecka bedzie skonczona w tym roku.

A ktory rok mamy ? AD2006.

• kohol Re: do omara 15.10.06, 10:49
                  Chłopcze, a jak myślisz, dlaczego uważam ten obrazek za słodki? Dlatego, że np.
                  o postawieniu świateł przy mojej ulicy mogę tylko wciąż śnić, choć było to -
                  jak widać na załączonym obrazku - planowane w 2004r.
                  Myślisz, że nie jestem świadoma tego, co pokazuję? No co Ty :D
            • Gość: Q Re: do omara IP: *.pl 10.10.06, 17:20
              Gość portalu: Aga napisał(a):

> Nie wiem co konkretnie zrobił PIS. Widzę natomiast co się dla mnie zmieniło w
              > Warszawie przez te kilka lat: nie ma już dziur na każdej ulicy, wszędzie są
              > remonty ulic, jest więcej policji na ulicach, organizowanych jest dużo
              > darmowych imprez kulturalnych. Jak dla mnie jest to już dużo.

Dziury: przejedz sie Pulawska i kilkoma innymi ulicami...

Latanie: to tylko frezowanie, z obliczona zywotnoscia na 4-5 lat - potem bedzie
              tak samo,

Remonty ulic: 95% to tylko ciagnace sie w nieskonczonosc (i bardzo nieudolnie)
              projekty poprzednich ekip. Powinny juz dawno byc skonczone.

Wiecej policji: zgadza sie,

Wiecej imprez kulturalnych: możliwe

A poza tym? NIC! NIC PRZEZ CAŁE 4 LATA!

Ale widze, ze nie masz zadnych wymagan od wladz miasta, co zapewne niezmiernie
              cieszy rzadzacych nieudacznikow - bo na takim elektoracie oni żerują...
      • jhbsk Re: Marionetkowicz obiecuje:SKM do Wesolej,linie 10.10.06, 15:08
        Po PiSie nie trzeba jeździć. Sam się w wystarczającym stopniu kompromituje.
        • Gość: omar1 Re: Marionetkowicz obiecuje:SKM do Wesolej,linie IP: *.eranet.pl 10.10.06, 17:31
          Interesuje mnie tylko dlaczego kiedy rzadzli komunisci z partii
          millera ,siedzieliscie cicho jak myszki pod miotłą.A dlaczego np. nikt z was
          nie darł buzi na poczynania pawała Piskorskiego czy dlatego ze był w PO ?
          jak się chce to można nawet belki w oku nie zobaczyc,prada? Zdzbło ,- zawsze!
          Dziękuję za taki obietywizm.
          Nie wiem kto bedzie rzadził tym pieknym i kochanym miastem, wiem jedno.Wam
          dogodzic może tylko POstkomuna i to jest przykre.Bardzo trudno jest polemizowac
          z dryzyną kilkudziesięciu osób ,które nie pozwalają dyzkutowac na
          argumenty,potrafia jedynie opluć, uzywac inwektywów i zwracac się per "ty
          palancie" (czasami jeszcze lepiej)

naprawde dziekuje,i jeszcze jedno.
          Zycze wam ,aby się Wasze marzenie spełniło,zyczę koalicji PO+SLD sukcesów a wam
          zadowwolenia z siebie samych,szkoda tylko ,ze bedziemy dalej tkwic w tym samym
          syfie do za czasów waszych idoli.
          Wszyskim miłego wieczoru.
          • Gość: Jabas 1 Re: Marionetkowicz obiecuje: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 18:41
            Omarze kłamstwo jest kłamstwem;bałagan -bałaganem;nieróbstwo-nieróbstwem i to
            bez względu na barwy klubowe winnych.Niestety ekipa PiS jest winna wszystkich
            wymienionych grzechów.Nie trzeba być miłośnikiem PO lub SLD by to zauważyć.Wynik
            ostatnich wyborów w Warszawie to potwierdził.Chyba że uważasz iż 70%
            warszawiaków to wyborcy SLD i PO.
            • Gość: omar1 Re: Marionetkowicz obiecuje i spełni (?) IP: *.eranet.pl 10.10.06, 22:02
              Ze wszystkim co napisales sie z Toba zgadzam.
          • Gość: Jotka Re: Marionetkowicz obiecuje:SKM do Wesolej,linie IP: *.pl 10.10.06, 18:51
            mnie nie obchodzi jaka opcja polityczna rzadzi miastem (komuna, mohery czy inni)
            - chce tylko widziec rezultaty, a tych pod rzadami PISu nie ma...
            • barry_o Re: Marionetkowicz obiecuje:SKM do Wesolej,linie 12.10.06, 10:58
              Chcesz widzieć rezultaty: kilkukrotnie przewartościowane inwestycje na kredyt,
              za które kasa miejska będzie płacić przez kilkadziesiąt lat ? To zaproś PO-SLD
              ponownie do współpracy, wybory blisko.
              • Gość: waw Re: Marionetkowicz obiecuje:SKM do Wesolej,linie IP: *.pl 12.10.06, 13:17
                to co napisales to wslasnie teraz widze w wykonaniu PISd...
    • Gość: Pytek Ciekawe ile nowych afer korupcyjnych wyplynie IP: *.pl 12.10.06, 13:20
      na wierzch, po tym jak PIS zostanie pogoniony z Warszawy po wyborach samorzadowych?
      • a_weasley Chciałbyś! 12.10.06, 16:57
        Gość portalu: Pytek napisał(a):

> na wierzch, po tym jak PIS zostanie pogoniony z Warszawy

Chciałbyś po raz drugi!
        • Gość: Jabas 1 Re: Chciałbyś! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 23:32
          Właśnie dlatego PiS lęka się przegranej w Warszawie.
          • kazuyoshi78 Re: Chciałbyś! 12.10.06, 23:58
            W końcu dobiorą się do dupy tym notorycznym kłamcom i nieudacznikom z PiS-u.
            • Gość: he he he Re: Chciałbyś! IP: *.chello.pl 14.10.06, 14:35
              kazuyoshi78 napisał:

> W końcu dobiorą się do dupy tym notorycznym kłamcom i nieudacznikom z PiS-u.

no i co?
              znowu nocka na kolskiej?
              a teraz alibi preparujesz ?
              • Gość: kaczka Re: Chciałbyś! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 21:27
                Oczywiście sądzisz po swoich przygodach.
    • Gość: Bemowianka Re: Marionetkowicz obiecuje:SKM do Wesolej,linie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 22:19
      Bardzo bym chciała, aby ktoś od byłego p. prezydenta zamieszkał na Bemowie.
      Dlaczego? Poprzednie władze miały siedzibę na Miodowej, wyremontowano schody
      ruchome, teraz natomiast Krakowskie Przedmieście. Pan Kochalski mieszka w
      Wesołej od razu lepsza trasa i dojazdy. Amy jeżdzimy jedynym autobusem do
      Śródmieścia.
      • stan.borys Re: Marionetkowicz obiecuje:SKM do Wesolej,linie 16.10.06, 14:23
        Gość portalu: Bemowianka napisał(a):

> Bardzo bym chciała, aby ktoś od byłego p. prezydenta zamieszkał na Bemowie.
        > Dlaczego? Poprzednie władze miały siedzibę na Miodowej, wyremontowano schody
        > ruchome, teraz natomiast Krakowskie Przedmieście. Pan Kochalski mieszka w
        > Wesołej od razu lepsza trasa i dojazdy. Amy jeżdzimy jedynym autobusem do
        > Śródmieścia.
        !
      • allabamma Re: Marionetkowicz obiecuje:SKM do Wesolej,linie 16.10.06, 14:27
        I jeszcze poproszę kogoś do zamieszkania we Włochach! Jerozolimskie w budowie,
        SKMka zapchana, tunel zakorkowany! Sabotaż!
        • henryk.kowalski Re: Marionetkowicz obiecuje:SKM do Wesolej,linie 16.10.06, 19:49
          allabamma napisała:

> I jeszcze poproszę kogoś do zamieszkania we Włochach! Jerozolimskie w
          budowie,
          > SKMka zapchana, tunel zakorkowany! Sabotaż!
          >
          O ! To fakt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka