Dodaj do ulubionych

WTW wyrzuca weteranów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 08:49
pietrzak to cham i buc. nawet jak jest trzeżwy to zachowuje sie poniżej
krytyki. traktuje WTW jak prywatny folwark i kombinuje jak tu zrobić biznes
np biurowiec na Wioślarskiej, oczywiście bedzie go budować jego firma ( agmet)
Obserwuj wątek
    • Gość: gruba WTW wyrzuca weteranów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 11:08
      Masz rację "enter". Sposób zachowania Pietrzaka i s-ki nie pasuje do
      organizacji sportowej. Ostatnio szantażują zawodników umowami. Najwyższy czas
      to przerwać.
    • Gość: młoda WTW wyrzuca weteranów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 11:37
      W klubie panuje król Pietrzak, jego rządy są bezwzlędne. Wszystkich ma za nic,
      zdaje się,że wychodzi z założenia "jak ci nie pasuje, to ....".
      To wstyd, aby taki klub do którego przynależność to zaszczyt, należał do króla
      Pietrzaka. Popieram Cię enter.
    • Gość: edi WTW wyrzuca weteranów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 11:42
      Wstyd, prawdziwy mężczyzna po takim zdarzeniu podaje się do dymisji.
      Prezes klubu, który ma być przykładem dla wszystkich, upija się reprezentując
      najstarszy klub w Polsce.
      Panie Prezesie - WTW ma swoją tradycję, ale nie taką jaką Pan propaguje.
      • Gość: gruba Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:07
        Prezes Pietrzak to również Prezes Warszawsko-Mazowieckiego Okręgu Związku
        Towarzystw Wioślarskich oraz członek zarządu Warszawsko-Mazowieckiej Federacji
        Sportu. Może dlatego myśli, że mu wszystko wolno.
      • Gość: Ja Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.gprspla.plusgsm.pl 04.06.07, 21:57
        widać że prezesowi tylko kasa w głowie i nie obchodzą go zawodnicy(zwłaszcza ci,
        którzy szczyt formy mają już za sobą). ŻEBADA
    • Gość: KROMKA WTW wyrzuca weteranów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:14
      Coś niesamowitego. Co to za Prezes klubu, który pozbywa się weteranów (HISTORII
      KLUBU!!!!). W S T Y D.
      To Ci ludzie między innymi tworzyli klub, zasługują na szacunek.
      Jestem zaniepokojona, do tego klubu uczęszcza moje dziecko.
      Do tej pory był to dla mnie zaszczyt, czyżyby przyszły lata wstydu???
      A może tak członkowie klubu jeszcze "nie wyrzuceni", nim i Was wyrzucą, zajęli
      się tą sprawą. Ale chyba tego nie zrobią , bo boją się.
      • Gość: wioślarz Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.spray.net.pl 30.11.06, 13:23
        Żaden z tych weteranów nigdy nie wiosłował w WTW,
        "Zawodnicy warszawskich klubów - AZS AWF i już nieistniejących KS Wisła i DKS
        Warszawianka."
        Wbrew temu co teraz mówią, nigdy nie czuli się związani z Towarzystwem. Nie byli
        pierwszymi weteranami w klubie, to co ich przyciągnęło to możliwość treningu,
        gdyż WTW jako pierwsze ( początek lat 90) w Warszawie umożliwiło oldboyom powrót
        do wiosłowania.
        Te kilkanaście lat o których piszą poświęcili na przejęcie władzy w klubie ( na
        szczęście nieudane) by zaspokoić swoje niespełnione ambicje z młodości,
        stawiając się w wyżej od zawodników wyczynowych.
        "Nawet z nami nie porozmawiali, ani z żadnym świadków wydarzenia - opowiada
        "wyrzucony"."
        Ponieważ takich nie ma, cała sprawa opiera się na tym że " jedna pani drugiej
        pani", ale wersja skandalizująca była wygodna dla chciejstwa weteranów.

Uprzedzając - nie jestem związany z WTW, ani z kimkolwiek z zarządu.

• Gość: gruba Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 13:53
          Nie związany z WTW a tak dobrze poinformowany. Niestety masz braki w swoich
          informacjach i na dodatek nie umiesz czytać. Takie zajście miało miejsce, co
          jest potwierdzone notatką przekazaną przez PZTW i słowami Prezesa PZTW.
          Przeczytaj artykuł z większą dokładnością. Skąd wiesz, że stawiali się wyżej od
          zawodników wyczynowych. Każdy z obecnych zawodników będzie kiedyś weteranem i
          gwarantuję Ci, że nie chciałby zostać tak potraktowany. Co do przejęcia władzy
          masz rację - nieudana. Trudno jednak przejąć władzę w królestwie. Myślę jednak,
          że i królowi powinie się kiedyś noga. Może to właśnie ten moment. Prezes
          Pietrzak interesował się klubem do momentu kiedy trenował tam jego syn. Od
          momentu jego rezygnacji zainteresowanie prezesa się skończyło. Ma wiele innych
          oobowiązków i interesów których musi pilnować.
          • Gość: wioslarz Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.spray.net.pl 30.11.06, 14:27
            "Takie zajście miało miejsce, co
            jest potwierdzone notatką przekazaną przez PZTW i słowami Prezesa PZTW. "
            Nie ma takiej notatki, a prezes PZTW nie potwierdza tego wydarzenia. Co nie
            dziwi w świetle tego jak sam został "gwiazdą" medialną, zobacz fakt z 18-XII 2006.
            "Pietrzak interesował się klubem do momentu kiedy trenował tam jego syn. Od
            > momentu jego rezygnacji zainteresowanie prezesa się skończyło. Ma wiele innych
            > oobowiązków i interesów których musi pilnować."

Na ten temat nie wypowiadam się, gdyż jak pisałem wcześniej nie jestem związany
            z WTW, i nie znam stosunków obecnie tam panujących.
            Jeżeli jednak jest tak źle jak piszesz, to chyba można zmienić prezesa w
            najbliższych wyborach.
            "Nie związany z WTW a tak dobrze poinformowany."
            "na dodatek nie umiesz czytać"
            Zbędna ironia, czytać potrafię, i myśleć samodzielnie również-dlatego nie wierzę
            bezkrytycznie w to co wypisują dziennikarze, nie dziwi Cię to, że nie
            wydrukowano tej "notatki służbowej"
            • Gość: gruba Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 15:19
              Tu nie chodzi o bezkrytyczną wiarę w dziennikarskie pisanie. Oto cytat z
              artykułu, moż teraz dokładnie przeczytasz - " Nie widziałem tego, ale
              potwierdzam, że zdarzenie miało miejsce - mówi prezes PZTW i gospodarz regat w
              Poznaniu Ryszard Stadniuk." Skoro nie jesteś związany z WTW to istotnie
              niewiele możesz powiedzieć, choć usiłujesz. Zapewniam cię, że notatka istnieje.
              Jest niestety dokładnie tak jak napisał "remik". Klub jest postrzegany przez
              przyzmat swego prazesa. O wybryku prezesa i trenera wiadomość rozeszła się
              wśród zawodników dzięki "uprzejmości" wioślarzy z innych klubów.
              Jeśli chodzi o zmianę prezesa w najbliższych wyborach. Obawiam się, że znowu
              się to nie uda. Zawodnicy w większości są niepełnoletni i nie mają prawa
              wyborczego. Wśród pełnoletnich członków duża grupa poprostu się boi. Jak
              pisałam wcześniej prezes działa w innych - nadrzędnych nad WTW organizacjach.
              Przyznaję jednak, że mam odrobinę nadziei, że się w końcu obudzą. Znam ten klub
              od wielu lat i uwierz, tak beznadziejnie jeszcze nie było. Stosunek liczby
              zawodników odchodzących z klubu i przychodzących do klubu nie wypada korzystnie
              dla klubu. Po ostatnich szantażach wobec zawodników sytuacja może się tylko
              pogorszyć. Jeśli masz jakieś ciekawe pomysły, jak to zmienić, chętnie się z
              nimi zapoznam. Na razie w pełni popieram akcję weteranów, bo chyba nie ma
              innego wyjścia jak włączyć w to media. A tyle się ostatnio mówi o młodzieży.
              • Gość: remik Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 15:53
                to przykre "gruba", ale o młodzieży, nikt nic nie wie.Trwa zmowa milczenia ze
                strachu.Czy ktoś się nią zainteresuje????
                Otóż "niezrzeszony" "wioślarzu", młodzież jest zastarszana, prawie tak jak
                ryba - nie ma głosu. Panuje atmosfera - nie pasuje Ci to ....
                To fajni ludzie i też kiedyś będą weteranami, obserwują i oceniają. A Prezes
                może tak samo postapić z nimi jak postąpił z weterananami.
                Przyjemnie,że młodzież trenuje wioślarstwo, niż miałaby trenować łobuzerkę. Był
                tam jeden fajny trener-pedagog-wychowaca Paweł Berek. Aż się chce krzyczeć
                CZŁOWIEKU wróć- zajmij się młodzieżą, pokaż Prezesowi jak ma reprezentować klub.
        • Gość: remik Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 14:07
          A może to spisek i weterani, kazali Prezesowi "godnie" prezentować WTW.
          Człowieku, na takie zachowania w takich sutuacjach nie ma
          usprawiedliwienia.Moja córka, też tam chodzi. Nie chcę aby jej klub kojarzyli z
          balangą w Poznaniu.Na tym traci opinia klubu i zawodnicy, bo są tak postrzegani
          jak ich Prezes.
          • Gość: gruba Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 14:45
            Skoro córka "remika" też tam uczęszcza, to interesuje mnie czy podpisaliście
            umowę z klubem. Podobno takie umowy dostali wszyscy zawodnicy i większa część
            już podpisała. Umowa budzi wiele wątpliwości - tak twierdzą prawnicy.
        • Gość: KROMKA Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 14:15
          jak na "niezwiązanego" jesteś bardzo dobrze poinformowany, nie uważasz????
          No i super ,że wtw jako pierwsze udostępniło im mozliwość treningu, i to się
          liczy i pamięta, Ty również. O to chodzi,żeby dobrze się mówiło o WtW, a nie
          kojarzyło ze wstydem.
        • a228 Re: WTW wyrzuca weteranów 01.12.06, 15:52
          Jestem jednym z dziewięciu wyrzuconych z klubu WTW weteranów, o czym pisała
          piątkowa Gazeta Stołeczna. Przez ostatnie kilka lat (mając miłe wspomnienia z
          wiosłowania w młodości) cieszyłem się ponowną możliwością pływania po Wiśle.
          Udało mi się mobilizować i łączyć pracę zawodową z męczącymi, ale dającymi
          radość treningami. Pływaliśmy (3-4 razy w tygodniu) z Cypla Czerniakowskiego
          zwykle do Mostu Siekierkowskiego. Był to godny wysiłku i wydatków kontakt z
          żywiołem (bo Wisła to nie stawek), z pięknem przyrody, z ludźmi pracującymi
          min. na pogłębiarkach oraz z innymi wodniakami. Niby się bliżej nie znamy, ale
          widomo że każdy by pospieszył z pomocą, gdyby doszło do wywrotki, zderzenia,
          wejścia na rafę.
          Płaciłem miesięcznie 50 zł (za trzymanie w hangarze WTW łódki, którą kupiłem ze
          złomu, uzdatniłem i wyposażyłem wraz z kolegą wydając po ok. trzy tysiące
          złotych) i 20 zł składki klubowej (plus 300 zł wpisowego). Do tego w zimie
          (zwykle listopad-marzec) płaciłem 65 złotych opłaty za możliwość korzystania z
          sali - treningu na sucho w budynku klubu przy Wioślarskiej 6.
          Zimą na Wioślarskiej naszym obowiązkiem było też nie przeszkadzać, czyli
          przychodzić poza godzinami treningu młodzieży. Nieraz jednak udało się nam
          pokazać jak „starcy” dają sobie w kość. Mieliśmy okazję udowadniania młodym, że
          wioślarstwo nie kończy się, gdy nie zakwalifikują cię do kadry, gdy skończysz
          25 lat.
          Wiosną i latem kontakty z młodzieżą wioślarską są rzadsze, bo zawodnicy
          wypływają z pomostu przy Wioślarskiej i wyjeżdżają na obozy, a my trenujemy z
          Cypla - wraz z kajakarzami. Spotykamy się za to na regatach - my, startując
          przeciwko emerytowanym kadrowiczom i olimpijczykom, nie przynosiliśmy wstydu
          barwom klubowym. Wprost przeciwnie - medale były często takie, jak te, które
          zdobywała młodzież z naszego klubu w swoich konkurencjach.
          Warunki na Cyplu są gorsze - barakowe, biedne, ale nie słyszałem by ktoś
          narzekał. Przez ostatni rok prysznice, ze względów oszczędnościowych były
          nieczynne. Kto uprawiał sport wie, co znaczy brak ciepłej wody po treningu.
          Przyparci do muru (bo czasem nie wraca się prosto do domu po treningu),
          korzystaliśmy chyłkiem (wraz z najciężej pracującymi kajakarzami) z jedynego
          ciepłego prysznica w damskiej toalecie. Staraliśmy się myć oszczędnie - według
          wymyślonej przez jednego z weteranów maksymy : przecież nie myjesz się ostatni
          raz (w życiu). A czy w klubie trenowaliśmy ostatni raz?
          PS: Ja mam 55 lat. Większość wyrzuconych - moich kolegów weteranów - to 60-70-
          latkowie. Możemy konkurować jak równy z równym dzięki wypracowanej w
          wioślarstwie weteranów metodzie odejmowania (od uzyskanego na mecie czasu)
          odpowiedniej do wieku poprawki. Większość moich kolegów jeszcze pracuje
          zawodowo lub właśnie przechodzi na emeryturę. To oni w pierwszym rzędzie dawali
          przykład miłości wioślarstwa. Trenowali, wyjeżdżali na regaty - mimo braku
          czasu, katorżniczego wysiłku i wysokich wydatków. Uczyli przychodzących z
          miasta zainteresowanych wiosłowaniem nowicjuszy i emerytów sportu.
          Ja, wracając do wioseł po 30 latach, najpierw odzyskałem sprawność fizyczna,
          potem postawiłem na mocny trening i wyniki (z sukcesem). Nie udałoby mi się,
          gdyby nie wytrwałość moich starszych kolegów. Moim zdaniem wytrwałość pasji ale
          i wobec traktowania w WTW wioślarstwa weteranów - jak piąte koło u wozu: ja
          byłem skreślony przez zarząd już rok temu. Zawiadomienie przyszło pocztą;
          przyczyna: kolejna-druga nieobecność na walnym zebraniu. Osobiście tłumaczyłem
          się członkom zarządu - prezesowi Pietrzakowi i wiceprezesowi Siennickiemu -
          mojemu byłemu koledze wioślarzowi: nie doczytałem w statucie, iż mogłem się
          zawczasu usprawiedliwić, a w obu terminach miałem decydujące zajęcia dla
          kończonego właśnie zaocznego dokształcania się (bo - tu poprawka do artykułu
          Gazety - jestem jedynym z wyrzuconych weteranów bez tytułu wyższej uczelni, ale
          z absolutorium dwu wydziałów i właśnie obronionym tytułem zawodowym) . W
          obszernym wyjaśnieniu napisałem, że w razie niemożności cofnięcia decyzji
          zarządu i konieczności oczekiwania na rozpatrzenie odwołania przez kolejne
          walne zebranie, proszę o ponowne przyjęcie na staż kandydacki. Mimo starań
          przewodniczącego naszej sekcji weteranów, zarząd długo nie podejmował decyzji.
          Zanim po pół roku zgodził się na przyjęcie mnie na kandydata z wpłatą kolejnych
          300 zł., dyrektor klubu kazał mi „opuścić teren”. Mogłem trenować tylko dzięki
          uporowi kolegi, który powiedział, że każdy Warszawiak ma prawo przyjść nad
          Wisłę, a i na swoją łódkę może zabrać kogo chce. Dzięki temu udało się nam
          trenować aż do jesiennych mistrzostw długodystansowych. Tym razem obydwaj
          jesteśmy wyrzuceni, wraz z całą dziewiątką weteranów o których pisała Gazeta.
          Koledzy skreśleni zostali z członkowstwa. Ja-kandydat, gdy przyszedłem do klubu
          wpłacić miesięczne składki, dowiedziałem się, że nikt ich nie przyjmie.
          Adam Brzostek
          (2005 zwycięstwo w biegu dwójek podwójnych weteranów w Długodystansowych
          Mistrzostwach Polski (8 km, Kanał Żerański) - z Tadeuszem Sawickim;
          2006 - srebrny medal Mistrzostw Polskiego Związku Towarzystw Wioślarskich
          Weteranów w biegu ósemek (1km., Poznań)
      • Gość: taki Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.aster.pl 30.11.06, 23:31
        Historie klubu to ci weterani tworza tylko ze haniebna. Oni z tym klubem maja
        tyle wspolnego ze chca pieniadze ktore ida na mlodziez przeznaczyc na swoje
        prywatne wyjazdy. Klub jest im potrzbny do hangarownia lodzi, zapewnienia
        darmowego transportu i nowego sprzetu.
        • Gość: gość portalu Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.chello.pl 01.12.06, 09:26
          Mamy własny sprzęt, za wyjazdy płacimy z własnej kasy, opłacamy składki,
          pożyczamy łodzie klubowi, część z nas wpłaca odpisy od podatku na rzecz WTW, za
          morzystanie z sali i hangarowanie łodzi wnosimy opłaty
          Jeden z Wyrzuconycj
        • Gość: gość portali Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.chello.pl 01.12.06, 09:35
          Poprawka do poprzedniego listu:
          Mamy własny sprzęt, za wyjazdy płacimy z własnej kasy, opłacamy składki,
          pożyczamy łodzie klubowi, część z nas wpłaca odpisy od podatku na rzecz WTW, za
          korzystanie z sali i hangarowanie łodzi wnosimy opłaty.
          Jak się wgłasza przeciwne opinie, to należy najpierw zapoznać si.e z prawda.
          Jeden z Wyrzuconych

• ubp Re: WTW wyrzuca weteranów 04.12.06, 11:21
          Haniebną nazwać można wypowiedź osoby, która rzuca na weteranów tak poważne
          oskarżenie i nie ma odwagi się podpisać z imienia i nazwiska (weterani swoje
          wypowiedzi podpisują). Hangarowanie łodzi jest ODPŁATNE, o czym wszyscy w WTW
          doskonale wiedzą. Za prywatne wyjazdy (jeśli tak określimy wyjazdy na zawody)
          WETERANI PŁACĄ z własnej kieszeni.
          Skandalem natomiast należałoby nazwać Gierkowski wystrój i warunki stworzone w
          ośrodku WTW na cyplu czerniakowskim. Miejsce to - fantastyczne pod względem
          położenia - jest kompletnie nie wykorzystane dla mieszkańców Warszawy. Senna
          atmosfera, wszechobecny marazm i brak inicjatywy Zarządu WTW kontrastują z
          hasłami, które głośne były ostatniego lata - "przywróćmy Wisłę miastu".
          Wyrzucenie z klubu weteranów wpisuje się w typową dla poprzedniego systemu
          politykę ciepłych synekurek - lepiej nie robić nic, niż wysilać się nadmiernie
          i zostać zauważonym (nawet w sensie pozytywnym), bo oznaczać to może kłopoty,
          kontrole ... Oczywiście Warszawa to nie Paryż, ale od stowarzyszenia z ponad
          120-letnią tradycją należałoby oczekiwać więcej zaangażowania i wyobraźni.
          Faktycznie nadszedł chyba właściwy moment, by niewydolne władze
          tego "towarzystwa" zmienić.
          • Gość: [][]--kaban--[][] prezes pijak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 21:25
            nie ma to jak dobry przykład w klubie...pijaństwo. Rozumiem sie napic bo to bez tego sie tak nie da,ale w odpowiednim miejscu i odpowiednim czasie.A nie na pucharze świata,wszczynajac w dodatku bujke. Dobrze,że nie długo beda wybory w klubie i zmieni sie obsada,bo obecna jest do bani...Nie wiem skad,a moze i wiem skad ma pieniadze na nowe BMW serii 7 z 5.0 silnikiem i full wyposarzeniem(na obecna chwile nowe BMW jakie ma prezes jest warte pół miliona zł), nie wspomne o jego harleju i jego zony samochodzie (MERCEDES ML500). Gratuluje władzy w klubie WTW
            • Gość: [][]--kaban--[][] Re: prezes pijak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 21:27
              a zapomniałem opisac drucha Borysa, hehe bardzo porzadny człowiek :D
              • Gość: [][]--kaban--[][] Re: prezes pijak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 21:35
                nie ma to jak skleroza :) zapomniałbym w innych klubach wioslarskich czy tez kajakowych zawodnicy majacy osigniecia dostaja łodki, pieniadze, odzywki ubrania klubowe itp. a w naszym klubie od czasu do czasu sie moze cos dostanie.
    • Gość: kromka WTW wyrzuca weteranów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:17
      Zgadzam sie z tobą gruba. On może nie tylko myśli,że mu wszystko można - on to
      wie, bo mu inni na to pozwalają.Boją się.
    • pawel_xx Re: WTW wyrzuca weteranów 30.11.06, 15:44
      >przepłynęli Bałtyk z Kołobrzegu do szwedzkiego Neksö
      To musiało być baaardzo dawno temu, gdyż Neksö
      od ponad 300 lat należy do Danii.
      • Gość: gruba Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 15:56
        Takie pomyłki podważają wiarygodność piszącego. Nie należy jednak skupiać się
        na może zbyt kolorystycznym przedstawieniu zasług, a na sprawie od której się
        to całe pisanie (również nasze) zaczęło. Niestety tamten fakt jest
        niepodważalny, a Paznań napewno leży w Polsce.
      • Gość: ape Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.mtib.gov.pl 30.11.06, 17:14
        To tylko drobna, redaktorska pomyłka. A na duńską wyspę Bornholm dopłynięto
        dwukrotnie - pod godłem i ku chwale WTW - w 2000r na deblu i w 2002r na czwórce
        podwójnej.
        • Gość: a. Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 17:21
          ja sie wcale nie dziwie ze w polsce nie lubie Warszawy:/.
          a tak swoja droga, to przestaje chciec mi sie trenowac przez 'nijakie' podejscie
          zarzadu do zawodnika:(
      • Gość: twoj_stary Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 30.11.06, 20:31
        Zachowanie dwóch panów Pietrzaka i Borysa było karygodne i haniebne.
        Potwierdziły się tylko wcześniejsze plotki dotyczące tego incydentu, może to
        wskazywać na prawdziwość kolejnej plotki jakoby obaj panowie zostali zatrzymani
        przez policje i odwiezieni na izbę wytrzeźwień po uroczystościach zamknięcia
        sezonu. Pan Pietrzak stracił jakikolwiek mandat do reprezentowania WTW, klubu z
        tak wspaniałą historią. Jest to śmierć cywilna obu panów i jeżeli mają choć
        trochę honoru to zrezygnują z zajmowanych funkcji, a jeżeli takie wartości są im
        obce to Walne Zebranie musi podjąć stosowne kroki w celu odwołania pana
        Pietrzaka z zajmowanego stanowiska. hańba hańba hańba
        • Gość: baśka Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.aster.pl 30.11.06, 20:50
          Tylko pogratulować obu "PANOM" za reklamę WTW, a największe gratulacje należą
          się członkom komisji etyki- GRATULACJE PANOWIE - niski skłon w stronę waszej
          służalczości, sami powinniście też podać się do dymisji.
          Szkoda tylko pozostałych, którzy będą przez długi kojarzeni,że są i prezentują
          klub, w którym Prezes i trener uchlali się jak te ....

• Gość: ktos Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.awf.edu.pl 30.11.06, 17:46
      Większość zawodników podpisała gdyz jakby tego nie zrobiła to klub nie
      wystąpiłby o stypendia które są nagrodą za ich wieloletnią ciężką prace. A co do
      zmian w klubie też jest coś ciężko zrobić gdyż znam przypadek gdy półtora roku
      temu zawodnik z długim stażem wystąpił o członkostwo któ¶e do tej pory nie
      zostało przyznane. Albo jest to z premedytacją albo świadczy o poziomie
      organizacji zarządu który taką decyzje musi zatwierdzic. Ciekawe jest to, że
      zawodnicy którzy do klubu trafili później bez problemy prawo wyborcze na walnych
      zgromadzeniach juz mają. Poza tym taka możliwość wystąpi najwcześniej za dwa
      lata gdyż tyle jeszcze pozostało kadencji obecnego prezesa. Można tylko rzec, że
      atmosfera w klbuie, szczególnie na lini zawodnicy - władze nikaj się ma do
      dewizy podanej w artykule. Można tylko czekać i szukać okazji na jakieś działanie.
    • Gość: zawodniczka WTW wyrzuca weteranów IP: *.aster.pl 30.11.06, 20:54
      Panie Prezesie,Panie trenerze, dziękuję,za wasze zachowanie. Rzygać się chce,na
      co żeście zrobili.
    • Gość: xxxxxx WTW wyrzuca weteranów IP: *.aster.pl 30.11.06, 21:04
      Wreszcie mój sąsiad zapamięta, w jaki klubie trenuje, bo czytał dzisiejszą
      gazetę.Dzięki Prezesie...trenerze, tylko teraz, jest mi wstyd,że jestem
      zawodnikiem tego klubu.
    • Gość: Wyrzucony WTW wyrzuca weteranów IP: *.chello.pl 01.12.06, 11:19
      W związku z jedną z opinii informuję,że:
      Mamy własne łodzie, za wyjazdy płacimy z własnej kasy, opłacamy składki,
      pożyczamy łodzie klubowi, część z nas wpłaca przewidziane prawem odpisy od
      podatku na rzecz WTW, za korzystanie z sali i hangarowanie łodzi wnosimy
      opłaty.
      Jak się wygłasza przeciwne opinie, to należy najpierw zapoznać się z prawdą.
      Jeden z Wyrzuconych.
      Jesli ktoś chce poznać bliższe szczegóły sprawy, to podaję swój adres
      e-mail'owy
      jedrzej.kaczynski@pronum.pl
    • Gość: pyzdra WTW wyrzuca weteranów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 11:45
      a jak tak sądzę, że tym weteranom to tak najbardziej szkoda bankietów, wyjazdów
      i tego podobnych imprez. Oczywiście na koszt klubu!
      Czytając zaś artykuł sądzę, że jak zwykle nasze polskie piekiełko się odezwało,
      czyli walki wewnętrzne. Co do alkoholu, to jeżeli tak było to stało się źle ale
      gdyby wszystkich pijących działaczy podkablować na wszelkiego rodzaju imprezach
      to pewnie nie było by komu "działać".
      Tak więc biorę bardzo duży dystans do tych rewelacji, bo póki co sam artykuł
      zupełnie nic nie znaczy i zapewne jest tylko częścią prawdy. Resztę być może
      poznamy niebawem, moze tamat się rozwinie. Mam tylko nadzieję, że na tym całym
      zamieszaniu nie straci trenująca młodzież.
      • Gość: gruba Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 13:44
        Masz rację, ja też mam nadzieję, że sprawa się rozwinie. Paradoksalnie jakiś
        czas temu prezes zwolnił trenera za nadużywanie alkoholu. Zapewne pił w innym
        niż prezes gronie. Co do młodzieży, to niestety traci. Postępowanie władz
        klubowych coraz bardziej zniechęca młodzież do trenowania. Ostatnio wymyślili
        umowy, które dali zawodnikom do podpisu. Umowa zobowiązuje zawodnika do
        BEZWARUNKOWEGO reprezentowania klubu. Klub nie ma żadnych obowiązków, oprócz
        tych które wynikają z przepisów odgórnych (ustawa, regulamin PZTW). W dodatku w
        umowie nie ma przewidzianego trybu jej rozwiązania. Prezes jest tak ustawiony,
        że uważa iż nikt go nie jest w stanie ruszyć z tego stołka. Mam nadzieję
        jednak, że kiedyś jego panowanie się skończy. Tam potrzebny jest mmenedżer z
        prawdziwego zdarzenia, bo inaczej to się rozsypie - a byłoby szkoda. Jest tam
        wspaniała młodzież, która wkłada wiele wysiłku w osiąganie dobrych rezultatów.
        To przecież dzięki nim klub zajmuje czołowe miejsca - czym oczywiście się
        wszędzie chwali.
      • Gość: baśka Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 15:34
        skąd wiesz,czego weteranom najbardziej szkoda?? bankietowałeś z nimi?? Cóż za
        wspołczucie i troska o młodzież.
      • Gość: baśka Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 15:51
        E Pyzdra, skąd wiesz czego weteranom najbardziej brak??? bankietowałeś z
        nimi???, czy może dlatego ich wyrzuciliście , żeby dla was było więcej???
        Fajnie,że żałujesz też młodzież, ona jest zawsze zauważalna gdy brakuje atutów
        do obrony. Mlodzieżą gęby sobie nie wycieraj, zrób porządek ze swoimi ...
    • Gość: BAŚKA WTW wyrzuca weteranów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 15:14
      JEŻELI KTOŚ ZNA SKŁAD SEKCJI ETYKI PODAJCIE GO, BO TO CI LUDZIE WYSTĄPILI Z
      WNIOSKIEM O WYRZUCENIE WETERANÓW. Gdzie Ci "etyczni" ludzie się chowają???
      Sługusy p...
      • Gość: Wyrzucony Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.chello.pl 01.12.06, 17:17
        Odpowiadając na pytnie Gościa portalu podpisującego sie "BAŚKA" podję nazwiska
        członków Komisji Etyki, którzy wzieli udział w posiedzeniu Komisji, na którym
        to posiedzeniu uchwalony został wniosek do Zarządu WTW o skreślenie 9-ciu
        członków z listy WTW.
        1. Andrzej Dębczyński
        2. Władysław Szustorowski
        3. Sławomir Smoliński
        Protokół podpisał Sekretarz Komisji Sławomir Smoliński.

• Gość: BAśKA Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.aster.pl 01.12.06, 20:27
          CIEKAWE DLACZEGO TAK POSTąPILI. NAD LUDźMI MYSLąCYMI INACZEJ TO TRZEBA SIę
          ULITOWAć , MOżE KTOś LUB COś ICH OPUśCIł/O ???????
      • Gość: Wyrzucony Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.chello.pl 01.12.06, 17:22
        Odpowiadając na pytnie Gościa portalu podpisującego sie "BAŚKA" podję nazwiska
        członków Komisji Etyki, którzy wzieli udział w posiedzeniu Komisji, na którym
        to posiedzeniu uchwalony został wniosek do Zarządu WTW o skreślenie 9-ciu
        członków z listy WTW.
        1. Andrzej Dębczyński
        2. Władysław Szustorowski
        3. Sławomir Smoliński
        Protokół podpisał Sekretarz Komisji Sławomir Smoliński.

Czwarty członek Komisji dh. Kazimierz Rudziński nie brał udzialu w posiedzeniu.
        Dh. Rudziński złozył w tej sprawie odmienne zdanie.

• Gość: baśka Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.aster.pl 01.12.06, 20:16
          czy te osoby będą pociągnięte do wyjaśnień, przez innych członków klubu,
          dlaczego wystąpili z wnioskami o skreślenie was z członków klubu???? czy inni
          członkowie klubu wiedzieli o tej całej "akcji" wspaniałej sekcji etyki (aż mi
          się pięść za...tak bym tym ...)
    • Gość: baśka WTW wyrzuca weteranów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 15:31
      jeżeli to prawda,że prezes zwolnił za nadużywanie trenera,no to sam powinien
      się zapisać do aa. Coś podobnego,żeby jeden p...k rządził klubem , a drugi
      trenował , to co ta młodzież trenuje wioślarstwo czy p....?
      • Gość: pyzdra Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 16:10
        BAśKA, muszę cię rozczarować niestety z WTW niewiele mam wspólnego. Ty zas
        pewnie jesteś jedną z wyrzuconych. No cóż rozumiem. A i jeszcze jedno. Młodzieżą
        sobie gęby nie wycieram, natomiast sądzę, że inicjatorom całej "akcji" zupełnie
        o nią nie chodzi. To jest kolejna akcja pod tytułem "wpływy i stołki".
        • Gość: wioślarka Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.121.225.195.static.bait.pl 01.12.06, 18:30
          W naszej cudownej umowie jest takie zdanie "WTW zobowiazuje sie do zapewnienia
          wykwalifikowanej kadry trenerskiej" : no cóż "druh Borys" się delikatnie mówiąc
          nie zalicza do takowej może brakuje mu umiejętności motywowania zawodników a
          może po prostu zaangażowania w pracę. Dość żę 3/4 jego grupy trenuje po to by
          robić codziennie wyciskanie na siłowni górnej. jesli jestem w bledzie to mnie
          poprawcie. Nie mam do nich pretensji o to tylko chce pokazac jak chu.owym
          trenerem jest Borys. A wracając do umowy ta jak się jej nie podpisało to można
          było nie pojechać na obóz, przynajmniej tym straszyła Kotwa. Zawodnicy też nie
          są święci ale oni jakoś od razu ponoszą konsekwencje picia na obozach. A Borys
          chodził schlany przez całe regaty zakończenia sezonu w Poznaniu i był
          pośmiewiskiem całego autokaru. I to mają byc autorytety!! Źle się dzieje w
          naszym klubie:(
          • Gość: wioslarkaaa Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 18:38
            tak masz racje...zgadzam sie w 100% w tym co napisalas....zle sie dzieje w
            klubie..i trzeba to natychmiast zmienic!!!
        • Gość: Jeden z wyrzuc. Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.chello.pl 01.12.06, 22:17
          Baczność!
          Słuchajcie PYZDRA( odpowiem Wam po wojskowemu), jeśli macie taka wiedzę " o co
          chodzi tym wyrzuconym" to powinniście bymamniej znać skład tych wyrzuconych. A
          niestety nie wiecie, że wsród wyrzuconych brak jest osoby o imieniu Barbara.
          Spocznij! Wolno palić
    • Gość: młoda WTW wyrzuca weteranów IP: *.aster.pl 01.12.06, 20:24
      TO TEN CAłY PREZES, TO JAKIś MAłY MUSI BYć, JAK BOI SIę WETERANóW, A MOżE ON
      ZAZDROSNY JEST, OOOO JUż WIEM ON BOI SIę O SWóJ STOłEK.
      TO NIECH SIę NAPIJE Z BORYSEM, MOGą NAWET NAD WISłą, NIE MUSZą JECHAć DO POZNANIA.
      • Gość: Wioślarka... Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 14:44
        ej co to ma byc w ogole?? wstyd... teraz nasz klub bedzie kojarzony z pijanym
        trenerem ktory dalej trenuje !? ktos napsiał a co to za mlodziez ktora tam
        trenuje... JESTESMY LUDZMI KTORZY KOCHAJA TEN SPORT !! watpliwosci ?? zobacz na
        wyniki naszego klubu... (pomimo takiego zarzadu i jednego trenera)
      • Gość: Ja.. Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 14:45
        Jednego nie rozumiem ... weterani co zawinili ?? to oni sie upili !? oni
        startowali tam w pozaniu ?? dlaczego nic nie zrobiono z prezesem i Borysem ?
        • Gość: zawodnik wtw Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 19:07
          wyrzucenie wszystkiech z klubu, co "oficjalnie" kiedyś się upili,nie jest
          żadnym rozwiązaniem, bo w efekcie pozostałby może z 1 trener i maleńka garstka
          zawodników... Ja nikogo nie rozgrzeszam, każdemu zdarza się upić, (oczywiście
          nie w tak fatalnym stylu, jak "bohaterom" artykułu), z jednej strony,bo
          młodzież lubi sobie poszaleć, z drugiej,bo trener też człowiek. Poza tym kto
          zna realia naszego klubu, to doskonale wie, że sekcja weteranów nie jest tak
          wzorowa i święta, jak ją opisano. Jest to grono osób, które uzurpuje sobie o
          wiele więcej, niżby im z kiekiejkolwiek logiki i dobrego tonu wynikało. Wiecie
          drodzy koledzy klubowi, że złożyli oni petycję do zarządu, żeby im przyznawać
          odżywki sportowe kosztem odebrania ich sekcjom wyczynowym, motywując to, że są
          sekcją prężnie dzaiłającą? Albo składają wnioski na zarząd, żeby zmniejszyć
          budżet przeznaczony na sekcje wyczynowe i oddać im w ten sposób uzyskane
          pieniądze na ich wyjazdy turystyczne? Ja prezesa i naszego boskiego Borysa w
          żaden sposób nie pochwalam, ale proszę was,nie dajcie się wkręcić w pozory,
          jakie sprawia ten artykuł, że biedni,kompletnie niewinni, wiecznie uciśnieni
          weterani,zostali za nic wyrzuceni z klubu! To jest tylko lepiej dla zawodników,
          bo widmo, że zyskają większość głosów na walnym zebraniu się oddala i w ten
          sposób nie przeforsują swoich krzywdzących sekcje wyczynowe wniosków... Z
          drugiej strony nasz zarząd i część kadry trenerskiej to wstyd i hańba, ale co
          robić...są pewne sprawy,których na tymetapie nie przeskoczymy. Część kadry
          trenerskiej możnaby rzeczywiście bez najmniejszego żalu zmienić, ale... Z samym
          zarządem sprawa nie do ruszenia... Krytykujecie prezesa, że fatalny, nie dba,
          nie robi nic itd... Ale powiedzcie, kogo innego widzicie na tym stanowisku?
          Oczywiście, można rzucić pare nazwisk, co by może i dobrze brzmiały, ale to
          musi być osoba wpływowa, z kontaktami i siła przebicia... Takich osób w naszych
          warszawskich wiosłach nie ma wiele, szególnie, że stanowsko prezesa naszego
          klubu to robota za darmo. Sic! nie ma ani złotówki pensji, bo WTW to
          organizacja non-profit.
          z wioślarskim pozdrowiniem;-)
          j.z.
          • Gość: m Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 20:41
            wiecie co??!! brak mi słów!!ale nie zgadzam sie z tym, ze teraz ludzie mysla ze
            mlodziez trenujaca w wtw jest beznadziejna!!:|.
            Trener sie uwarza za nie wiadomo kogo" fafa rafa", a dla nikogo nie jest juz
            autorytetem, wiec niech sie ogarnie!!
            Przestaje mi sie osttanio podobac w klubie to, ze wszystko "trzeba" zawodnikom,
            nie mozna sie z czyms nie zgodzic.
            podsumowujac, kocham ten sport i nie zamierzam przez trenerow go znienawidzic!!
            pzdr;D
          • Gość: ape2 Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.mtib.gov.pl 04.12.06, 08:44
            Zawodniku wtw: przeczytaj uważnie wcześniejsze wypowiedzi odnoszące się do
            spraw związanych z finansową stroną udziału weteranów w wydarzeniach
            sportowych, w których reprezentowali oni klub (a w mistrzostwach świata,
            również Polskę).
    • Gość: pogromca Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 21:33
      ja tego nie rozumiem :/ czy z tym kołkiem nie da sie nic zrobic?? w tym kraju
      bądź co bądź panuje demokracja
      • Gość: gruba Re: WTW wyrzuca weteranów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:09
        Owszem panuje demokracja. Właśnie dlatego usunięcie prezesa może nastąpić tylko
        na walnym zebraniu członków klubu. Zebranie odbywa się zawsze w pierwszym
        kwartale każdego roku.
        • Gość: zawodnik:) zmienic caly zarzad ! od gory do dolu bez wyjatkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 00:37
          w tym klubie trzeba zrobic porzadek, bo tak dalej byc niemoze!Pietrzak czy
          Borys oni powini z miejsca byc usunieci z ich stanowisk za sytuacje w
          Poznaniu...Siennicki tez niejest taki anioleczek!!!-->Sytuacja z miesiaca
          bodajze wrzesnia imreza w nowo otwartej knajpie na Wioslarskiej(oczywiscie bez
          procentow sie nieobylo bo jaka to impreza jak niema alkocholu) slowa
          wspanialego prezesa Siennickiego do kolegi "na taki buty jak ja mam to nigdy
          Cie niebedzie stac" zachowanie prezesa swiadczy samo za siebie...A takich
          imprez jest duzo.Prezesi to jak wielka mafia! Preses Siennicki przed tym gdy
          zasiad stolek w-ce prezesa jezdził samochodem powiedzmy starszej marki,
          natomiast gdy zasiadl wielkiego tronu kupil sobie GMC po jakims czasie kupil
          kolejny samochod niesprzedajac starego, prezes Pietrzak tez niegorszy
          mercedes,harlej,BMW a oczywiscie pieniazki z kad? z kad? z naszego "biednego
          klubu" biedny no bo oczywiscie prezes niemoze jezdzic byle czym! Borys-samochod
          bodajze FORD oczywiscie amerykanski.Poprostu nasz klub staje sie amerykanski
          (cieszmy sie z tego:(:(:( ze nasi wspaniali prezesi wprowadzaja taka opcje-
          >załosne)zamiast wydawac te duze podkreslam duze pieniadze na samochody by sie
          szczycić ze ja taki super jestem kupilibyscie łódki chociazby tym kajakarzom
          fakt ostatnio im nieidzie ale jak maja robic dobre wyniki jak niema sprzetu no
          moze jedynki maja ale teraz by osiagnac cos w K-1 trzeba naprawde duzo wysilku
          i ciezkiej pracy i odpowiednich warunkow do trenowania bo nasz kanalek to jest
          poprostu porazka!!!jedynie mozna sie przygotowac do 200m ale tez niezawsze!!!a
          po co juniorzy maja trenowac 200m gdyz w ich imprezach niema 200m tylko 500m i
          wyzej.Kajakarze potrzebuja czworki nowej czworki! no i dwojki tak samo bo ta co
          kupili w tym roku to jest poprostu dla rosjanow wypornosc 200kg a znajdzcie u
          nas w klubie dwoch "ZAWODNIKOW" wazacych razem 200kg?!odpowiedz jest prosta
          niema! przydala by sie dwojka wyporna na 160kg! a nie na 200kg no chyba ze ta
          dwojka byla kupywana z mysla dla prezesow to sie niedziwie ze kupili taką a nie
          inna:(:)bo chyba w np 180kg by nieweszli choc i tak sie obawaim ze zla lodke
          sobie kupili 200kg, gdyz mysle ze by czworke przytopili, ale Seruga nierobi juz
          wikszych dwojek.Wioslarze lodki tez potrzebuja oczywiscie te nowe łodzie co za
          kupiono w tym roku niepowiem zakup dobry zrobili choc kupili łodki tylko dla
          tych zawodnikow ktorzy osiagaja wyniki na arenach miedzynarodowych, a gdzie dla
          reszty oni by zrobic wynik tez potrzebuja sprzetu bo te łodzie na ktorych teraz
          plywaja to poprostu patzec jak sie rozsypia a szkutnik ma tylko wiecej roboty!
          i tak naprawde wydajac na szkutnika i na material ktory jest oczywiscie
          potrzebny do naprawy łodzi jest wywalaniem pieniedzy w błoto, ale taka
          polityka...i najwyrazniej gdy niezrobimy porzadku z zarzadem to bedzie tak
          dalej albo nawet i gozej!!!
          • Gość: ja zarobki w klubie IP: 212.124.236.* 08.12.06, 17:15
            ani prezesi ani nikt z zarzadu nie dostaje pieniedzy za prace w klubie. jest to
            funkcja ktora sie sprawuje, nie zawod. Oczywiscie reprezentowanie klubu daje
            mozliwosci poznania wielu nowych ludzi, potencjalnych partnerow w biznesie, ale
            sama funkcaja jest nieodplatna.
          • Gość: gruba Re: zmienic caly zarzad ! od gory do dolu bez wyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 15:49
            Dawno tu nie zaglądałam, a ciekawe rzeczy się pojawiły. "Zrobić porządek" to
            trafna uwaga. Jak wspominałam wcześniej można to zrobić na walnym zebraniu
            członków. Władze klubu, czyli skład zarządu, zależy od wyboru jakiego dokonują
            członkowie klubu na takim zebraniu. A więc wszystko w rękach członków klubu-
            tych mających prawa wyborcze. Myślę, że gdyby tak kajakarze i wioślarze
            dogadali się (zamiast patrzeć na siebie z niechęcią), to moglibyście coś
            osiągnąć.Pomyślcie nad tym, może jednak warto zewrzeć szeregi. Należałoby też
            zainteresować się statutem klubu. Jeśli ten na stronie internetowej klubu jest
            aktualny to mam wątpliwość, przynajmniej w jednym punkcie, co do zgodności z
            ustawą na którą się powołuje. Przy okazji pytanie: czy kajakarze też dostali
            umowy do podpisu takie jak wioślarze? Czy podpisali te umowy?
            • Gość: remik Re: zmienic caly zarzad ! od gory do dolu bez wyj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 10:48
              widzisz Gruba, przypuszczam,że kajakarze i wioślarze raczej się nie
              dogadają.Zarządowi nawet to na rękę, ponieważ odwraca ona uwagę od istotnych
              spraw.Może zdarzy się cud, albo w końcu zdadzą sobie sprawę ,że tak naprawdę,
              to co się dzieje w klubie ZALEŻY OD NICH SAMYCH. Nikt tego za nich nie
              zrobi.Artykuł się ukazał, wielu się dowiedziało co zaszło i jakie praktyki są
              stosowane za nieposłuszeństwo. I co?? Zarząd istnieje, nasi bohaterowie raczej
              bez wyrzutów wręcz przeciwnie - obrażeni, głowa w piasek. Zycie na przystani
              powraca do normy, czyli folwark dalej trwa. Gratulacje dla wszystkich członków
              WTW za brak reakcji na zaistniałą sytuację.
              • Gość: verey Re: zmienic caly zarzad ! od gory do dolu bez wyj IP: 218.108.59.* 03.02.07, 17:54
                Moze w calym ferworze tej dyskusji warto zauwazyc druga strone medalu : wyniki
                klubu.Mistrozstwa POlski czworek trenowanyvh przrz Roberta Borysa.Tytuly
                mistrzowskie kobiet w roznych kategoriach.Zawodniczki i zawodnicy w kadrze
                ubiegajacy sie o awans na Olimpiade 2006.Nowy sprzet.
                Jaki jest sens afery w Poznaniu nie jest jasne.Potakiwnia prezesa Stadniuka ze
                zaswiadcza prawde tych wypadkow chociaz ich nie widzial na wlasne oczy wskazuja,
                ze moze chodzi tu raczej o jakies rogrywki polityczne w srodowisku.
                Czyz nie byloby lepiej aby klub jednym frontem wystapil przeciwko tyrani Zwiazku
                i prezesa Stadniuka, ktory ze spolecznej organizacji zrobil sobie prawdziwie
                prywatna firme handlowa (liczne reprezentacjea producentow sprzetu, czesto nawet
                konkurujacych ze soba na swaitowych rynkach).WTW I Okrag Mazowiecko utrzymuja
                niezaleznosc i dystans do tego rodzajy "biznesu" i tu zapewne jest pies pogrzebany.
                • Gość: zaskoczonu Re: zmienic caly zarzad ! od gory do dolu bez wyj IP: *.aster.pl 04.02.07, 19:56
                  Propozycja dla vereya.A cóz Ci szkodzi jeżeli oczywiście tyle prawdy znasz o
                  Stadniuku- napisać do ministra Lipca ? Ponoć kontrolowane są wszystkie związki
                  sportowe a kontrolerzy z uśmiechem przyjmą takie zahaczenie...A o szefie
                  wyszkolenia który dorabia sobie od lat dietkami na ciągłych wyjazdach jako
                  kierowca-nie warto napisać ?
                • Gość: gruba Re: zmienic caly zarzad ! od gory do dolu bez wyj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 21:25
                  Dawno tu nie zaglądałam, bo i od dawna nikt tu nie pisał. Ale jak już napisał,
                  to....
                  Szanowny verey wie, że gdzieś dzwonią, tylko nie wie gdzie. Wyniki trenera
                  Borysa to ukoronowanie pracy wszystkich poprzednich trenerów. Obecnie
                  zdobywający medale nie są wychowankami Borysa i warto o tym pamiętać, a obecnie
                  przeprowadzają treningi wg zaleceń trenera kadry. Trener Borys aby mieć wyniki
                  stara się pozyskiwać pod swoją opiekę już dobrze przygotowanych zdolnych
                  zawodników. Tym sposobem zostaje jedynym "ojcem" sukcesu. Ci którzy
                  przygotowywali tych młodych ludzi do takich osiągnięć już w klubie nie pracują,
                  poprostu się ich pozbyto. U pań sytuacja jest podobna. Tak dobrze
                  poinformowanej osobie nie powinno umknąć, że inni też mają wyniki - czwórka
                  juniorów młodszych - podwójne złoto na Ogólnopolskiej Olimpiadzie Młodzieży.
                  Ich też chętnie by Borys zgarnął pod swoje skrzydełka - będą wyniki. W sprawie
                  nowego sprzętu nie przesadzaj. Nie jest tego znaczna ilość. Oczywiście nowy
                  sprzęt przeznaczony jest przede wszystkim dla zawodników trenera Borysa i
                  trener Kotwińskiej. Młodsi mają osiągnięcia nawet na gruchotach. Skoro piszesz
                  o niezależnośi WTW i Okręgu Mazowieckiego to powinineś napisać kto jest
                  prezesem jednej i drugiej organizacji (Pietrzak) i jakie sprawują funkcje Borys
                  i Kotwińska. Może to zbieg okoliczności, a może nie.
                  Jedna uwaga ogólna - nie uważaj czytelników tego forum za dyletantów. Piszą i
                  czytają ludzie którzy z tym klubem związani są wiele lat(przynajmniej
                  niektórzy). Nasze uwagi nie są bezpodstawne. Pytasz o sens afery w Poznaniu.
                  Sens jest taki, że wstydzić się za zachowanie swego prezesa i trenera muszą
                  wszyscy członkowie klubu. Dla nastoletnich ludzi sport nie powinien kojarzyć
                  się z imprezami alkoholowymi. Niepełnoletni nie powinni być pod opieką
                  człowieka pod wpływem alkoholu, a swoim postępowaniem trener pokazał, że tak
                  się może zdarzyć.
    • woods1 Re: WTW wyrzuca weteranów 15.06.07, 15:21
      Czy Zarząd PZTW ustosunkował się do aferki pijacko-zbójeckiej prezesa Pietrzaka
      w ub.roku w Poznaniu.?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka