Gość: oim
IP: *.*
14.08.02, 19:49
Dziewczyny, Potrzebna jest pomoc.Niedawno byłam w sytuacji w której może jest niejedna z was - zrobiłam czystkę w szafach.Rzeczy fajne,nie zniszczone i szkoda je wyrzucać na śmietnik.I wtedy koleżanka podsunęła mi taki ośrodek z Żoliborza - Stowarzyszenie Pomocy dzieciom "Gniazdo".Zajmuje się on dziećmi w wieku szkolnym z rodzin naprawdę biednych.Ale te dzieciaki mają rodziny - często wiele osobowe.Pamiętacie Alinę Janowską m.in ze Złotopolskich - ona jest jego założycielką.Zawieźlismy im z mężem dwa worki ubranek po naszym obecnie 5 miesięcznym Maxie.Ale się jedna mama ucieszyła -Powiedziała ,że żadne z jej dzieci nie miało takich ładnych ubranek .Wiecie jakie to miłe...Zawieźliśmy też starą lodówkę -wzięła ją jedna rodzina której spaliło się mieszkanie. Apeluje---Jeśli macie jakieś ubrania których nigdy już nie założycie(ja oddaje też po sobie),zabawki,meble - dosłownie wszystko czego nie potrzebujecie a będące w dobrym stanie to dajcie trochę radości innym.Niedługo zaczyna się rok szkolny - może ktoś ma stare plecaki,piórniki itd. Rzeczy pójdą albo do świetlic gdzie maluchy przebywają po lekcjach albo do ich domów.Biuro tego Stowarzyszenia mieści się na Bielanach na Kasprowicza.Podaje tam adres e-mailowy:spdgniazdo@poczta.onet.pl.Podaje też numer telefonu 834-53-31Ale proszę wziąść poprawkę na to ,że są jeszcze wakacje.Jeśli nie dysponujecie samochodem- nie krępujcie się czasami jestem wstanie pomóc.A mój Max będzie wniebowzięty- uwielbia jazdę autem.Serdecznie pozdrawiam i w imieniu dzieciaków dziękuje za pomoc.Ola