Dodaj do ulubionych

Sąd oddalił protest przeciwko rozbudowie oczysz...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 00:50
Kurde w centrum Wiednia jest spalarnia, ale gdyby mi ktoś nie powiedział to
bym się nie domyślił, nie czuć, nie wdać, a na dodatek pewien znany artysta
zaprojektował jej wygląd i turyści ją jeżdżą oglądać...

Da się.
Byle któryś polski kołek nie spartolił sprawy
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Sąd oddalił protest przeciwko rozbudowie oczysz.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 07:36
      To prawda o Wiedniu. Ale to inna spalarnia - odpadów komunanych, a nie
      pościekowych. Tu spalane będzie głównie gó... Nietrudno sobie wyobrazić, jak
      będzie śmierdziało. To zupełnie co innego, niż zawartość Twojego wiadra na śmieci.
      • Gość: xxx Re: Sąd oddalił protest przeciwko rozbudowie oczy IP: 81.210.102.* 14.12.06, 07:53
        Najbardziej sprawiedliwie byłoby wtedy, gdyby Sędzia wydający tak spektakularny
        wyrok pomieszkał rok (tylko)w pobliżu spalarmi. A swoją drogą nie pierwszy to
        wyrok WSA,w który Sędzia nie liczy się z miejscową społecznością. Przeceiż
        można było umieścić spalarnię poza tak gęstą zabudową, ale wtedy główki
        zabolałyby od myślenia...
        • sklis Pytanie w kwestii formalnej - co było wcześniej... 14.12.06, 18:04
          ...plan budowy oczyszczalni Czajka, czy osiedla w tym miejscu?
          Bo o ile się orientuję, to o oczyszczalni mówiło się jeszcze za Gierka, a wtedy
          nikt nawet sobie nie wyobrażał czegoś takiego, jak prywatny developer...
          Nad moim blokiem, w którym mieszkam od maja, non-stop latają samoloty. Ale nie
          mam zamiaru protestować. Wiedziałem, gdzie kupuję mieszkanie.
          • Gość: Kiełek Re: Pytanie w kwestii formalnej - co było wcześni IP: *.jmdi.pl 14.12.06, 18:20
            I ja tak samo. Ale wybierając zieloną Białołękę decydowałem się na codzienne
            korki i kiepską komunikację na rzecz czystego powietrza dlamoich dzieci, a nie
            powietrza spełniającego normy. Lotnisko było i miało być, a spalarni nie było i
            nie miało. Jest to pewna różnica, nie sądzisz...
            • jan65536 Re: Pytanie w kwestii formalnej - co było wcześni 14.12.06, 19:52
              > I ja tak samo. Ale wybierając zieloną Białołękę decydowałem się na codzienne
              > korki i kiepską komunikację na rzecz czystego powietrza dlamoich dzieci, a nie
              > powietrza spełniającego normy.

E, tam.

Po prostu nie bylo Cie stac na mieszkanie w lepszej okolicy.
              • Gość: deresa Re: Pytanie w kwestii formalnej - co było wcześni IP: *.chello.pl 14.12.06, 20:09
                Jak zabieracie głos to chociaż piszcie o czym wiecie a nie byle co.
                Oczyszczalnia dawno zbudowana - jakieś 30 lat temu. A Tarchomin to piękne
                miejsce do życia a że taniej to plus. Tylko dlaczego majĄ ucierpieć tysiące
                dzieci młodych małżeństw mieszkających na Białołęce ?
              • Gość: Kiełek Re: Pytanie w kwestii formalnej - co było wcześni IP: *.jmdi.pl 14.12.06, 21:10
                Jak nie wiesz co piszesz, to nie pisz...
                nie mam zamiaru się tu przekrzykiwac na konta w banku...

Piekny pas startowy na blokowiskach Ursynowa, zatłoczony Mokotów ze starymi
                blokami i nowymi bez kawałka zieleni o lesie nie mówiąc, a może Bemowo, no chyba
                że lecimy na Wilanów...
      • kruder76 Re: Sąd oddalił protest przeciwko rozbudowie oczy 14.12.06, 09:38
        Jeśli da się wyeliminować zapach spalanych śmieci, to da się też spalanego g... .
    • jurek_dzbonie Swietnie! Swietnie! 14.12.06, 08:18
      Na pohybel roszczeniowcom nabijajacym sobie kabzy! Budowac! Miasto potrzebuje
      tej ekologicznej inwestycji!
      • Gość: olo Hania na zebraniu mówiła co innego IP: *.pgi.waw.pl 14.12.06, 08:33
        Naczelna bufetowa Warszawy na zebraniu przedwyborczym mówila ze zrobi wszystko
        zeby spalarnia nie powstala na Białołece. Miala wrócić do planów sprzed 10 lat
        kiedy duża oczyszczalnia i spalarnia mialy powstać na terenie Huty. Kłamała
        • kruder76 Re: Hania na zebraniu mówiła co innego 14.12.06, 09:38
          A to Hania była sędzią na tej rozprawie? No patrz pan, na dwa etaty robi.
      • Gość: Kiełek Re: Swietnie! Swietnie! IP: *.cbr.tp.pl 14.12.06, 10:51
        O znowu MPWIK się odzywa...
        A może jaśnie światły wyjaśnisz jak to się nabija na tym kabzy mieszkańców
        Białołęki?? Bo mi się wydaje, że na razie, to będą nabijane kabzy MPWIK, które
        będzie przerabiało gó.. z 85% Warszawy i spalało z całego Mazowsza...

Postawmy spalarnię z jakimś parku krajobrazowym, przecież spełnia normy, więc w
        czym problem...
        • tjedynak Przyczyną prostestów jest niewiedza... 14.12.06, 18:54
          Ciesze sie że jednak Walcowa nie zablokowała budowy oczyszczalni!
          Jest pomysł żeby znaleźć inne miejsce jest kompletnym absurdem bo takiego
          miejsca w Warszawie nie ma.
          A wszystkim mieszkańcom okolic Białołęki przypominam że najpierw była Czajka, a
          potem dopiero osiedla mieszkaniowe. Ciekawe ilu z Was odwiedziło Czajke podczas
          ostatnich dni otwartych...
          Na razie prognozy co do Czajki wyglądają bardzo optymistycznie, zobaczymy jak będzie
          Oby tylko te nieświadome bubki nie przykuwały sie kajdankami do budowy...
          • Gość: deresa Wycieczka IP: *.chello.pl 14.12.06, 20:13
            Wystarczy, że ty odwiedziłeś Czajkę to byś nie pisał bzdur o zablokowaniu
            planów jej budowy. Nie byłoby co zwiedzać. Jaka strata. Ble ...
      • Gość: DERESA ble, ble. IP: *.chello.pl 14.12.06, 20:11
        A my swoje,
        Chcemy żuć po ludzko a gó..a---no. Mamy takie samo prawo jak reszta
        mieszkańców Warszawy.
        • Gość: dereska Re: ble, ble. IP: *.chello.pl 14.12.06, 20:16
          Piękna t amoja literówka. Zuć g... pewnie będziemy jak ten koszmar powstanie.
      • Gość: miś Re: Swietnie! Swietnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 20:18
        Nie dobrze jest patrzeć na świat przez włąsną kabzę.
        Takie rozumienie świata to własnie jest taka czysta głupota.
        Żaden z mieszkańców Białołeki nie oczekuje niczego do jego kabzy.
        Jedno czego chcą to czyste powietrze. A nie ścieki z Warszawy.
        Czy ekologom z Doliny Rospudy zależy na nabijaniu kabzy, czy może na tym, by
        pozostała ta dolina taką, jaką jest. Piękną. Podobnie - jak rozumiem - jak
        Białołęka.

• dorsai68 Re: Swietnie! Swietnie! 15.12.06, 23:04
          > Jedno czego chcą to czyste powietrze. A nie ścieki z Warszawy.

A ta Białołęka to gdzie leży? W innym województwie?
    • Gość: Pawełek lat 9 Re: Sąd oddalił protest przeciwko rozbudowie oczy IP: *.abbott.com 14.12.06, 09:50
      Nie masz pojęcia o czym mówisz; do nowej oczyszczalni będą trafiały ścieki
      prawie z całego obszaru w-wy, a transportowane będą specjalną instalacją pod
      Wisłą, której koszt przekroczy koszt budowy tunelu dla metra pod Wisłą (nie
      mówiąc o moście Płn.) Ale stać nas, bo za brak metra, mostu, czy dróg miasto
      nie będzie płaciło kar, a za brak oczyszczalni, owszem - to jest jedyna
      przesłana do rozbudowy oczyszczalni. Dodatkowo, docelowo w spalarni mają być
      spalane odpady z innych oczyszczalni z całego województwa mazowieckiego; a więc
      g***o będzie transporotowane do w-wy, żeby je spalić w centrum Białołęki, tej
      częsci w-wy, gdzie jest największy przyrost naturalny. Taka jest prawdziwa
      koncepcja: zatruć nasze dzieci; jesteś za?
      • Gość: zorzaporanna Re: Sąd oddalił protest przeciwko rozbudowie oczy IP: *.crowley.pl 14.12.06, 10:05
        Zapewniam Cię, że przy spalaniu gówna powstaje znacznie mniej toksyn niż przy
        spalaniu plastików
      • Gość: Agatka Re: Sąd oddalił protest przeciwko rozbudowie oczy IP: 62.29.137.* 14.12.06, 10:07
        A czy ty wiesz o czy mówisz? Robiłam magisterkę z osadów ściekowych i co nieco
        wiem na ich temat. Czy wiesz, że tym "twoim" g.. nawożą choćby ziemniaki, które
        potem jesz?
        Prawidłowo przerobione ścieki dają końcowy osad niemalże bezwonny i dla
        totalnego laika wygląda on po prostu jak grudki ciemnej ziemi.
        Co więcej spalarnia w dzisiejszych czasach musi odpowiadać pewnym normom, a tym
        samym nie może z niej, brzydko mówiąc cuchnąć. Specjalne filtry itp.
        A jeśli chodzi o samą czajkę to wolisz pokazywać swoim dzieciom oczywiście
        zatykając nos bo wytrzymać bedzie ciezko kupy płynące Wisłą czy iść tam na
        przyjemny spacer. oczyszczalnia byc musi. ja bylam na jednej kilka razy i przy
        sprawnych uzradzeniach zapach jest faktycznie minimalny. co wiecej jest opcja
        zeby kanaly miedzy urzadzeniami byly zamkniete a nawet i same urzadzenia mozna
        przykryc i wtedy tez jest eliminacja zapachow.
        Sorki za lekka nieskladnosc, ale takichg glupo nie da sie czytac
        pozdrawiam
        aga
        • kruder76 Re: Sąd oddalił protest przeciwko rozbudowie oczy 14.12.06, 10:32
          To prawda, że osad pościekowy wygląda z daleka jak torf. Można to sobie obejrzeć
          w Toruniu, wieżdżając od strony Bydgoszczy jest oczyszczalnia i osady pościekowe
          są składowane tuż przy drodze. Nigdy nie czułem tam żadnego zapachu, a jechałem
          tamtędy dziesiątki razy.
          • Gość: tomasso Re: Sąd oddalił protest przeciwko rozbudowie oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 14:40
            Trzeba uczciwie przyznać, że w okolicy toruńskiej oczyszczalni nie mieszkaja
            ludzie, inna sprawa że to raczej z powodu pobliskiej fabryki chemicznej.
            Dzisiaj fabryka jest w gruzach, ale skażenie pozostało.
        • dorsai68 Re: Agatka 14.12.06, 10:35
          Oni, mieszkańcy Białołęki, pewnie woleliby by nadal funkcjonowały na "Czajce" poletka osadowe. Takie to przecież ekologiczne i zupełnie bezwonne rozwiązanie... ;-)

Co do wykorzystania osadów pościekowych, to chyba troszkę się mylisz. O ile pamięć mnie nie myli, można je wykorzystywać jedynie przy rekultywacji terenu, ale ich gospodarcze wykorzystanie w postaci nawozu czy kompostu jest obwarowane bardzo ostrymi przepisami dotyczącymi ich składu chemicznego.
          • Gość: cooba Re: Agatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 11:19
            Jestem jednym z "onych, mieszkańców Białołęki" i bardzo mi nie odpowieda to, że
            miasto tak bardzo się śpieszy, żeby spławić do nas swoje gówna a tak jest
            nieporadne w rozwiązywaniu naszych problemów (np. komunikacyjnych). Mostu
            Pólnocnego nie ma i długo nie będzie, metro miało być ale plany się zmieniły,
            tramwaje - i owszem ale trzba najpierw most wybudować, most Grota rozpada się
            kawałek po kawałku..... Nie jestem przeciwko oczyszczalni, gdyż jest Warszawie
            poprostu niezbędna, lecz jej rozbudowa powinna się odbyć na zasadzie kontraktu
            społecznego - coś za coś, z poszanowaniem mieszkańców Białołęki.
        • Gość: olo Tylko dlaczego ma być na zielonej Białołece IP: *.pgi.waw.pl 14.12.06, 11:09
          Pierwotne plany zakladały budowę oczyszczalni dla lewobrzeznej Warszawy
          (północnej bo południowa już ma) i wielkiej spalarni na skażonym metalami
          ciężkimi, siarką itp. (wielkie hałdy odpadów) terenie pomiedzy obecną Hutą
          Luccini a cmentarzem Północnym. Przecież tam nikt się będzie budował a
          umarlakom chyba tez to nie będzie przeszkadzać. Po co budować w miejscu mało
          skażonym i gdzie budują sie duze osiedla mieszkaniowe
          • Gość: jl Re: Tylko dlaczego ma być na zielonej Białołece IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 17:25
            A dlaczego ma byc na zielonych Bielanach?
            • Gość: Finn Re: Tylko dlaczego ma być na Bielanach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 19:51
              Bo na Bialołęce już wielka oczyszczalnia jest i oczyszcza od 1991 r. ścieki z
              połowy Warszawy (prawobrzeżnej) i ościennych gmin (Legionowo, Jabłonna, Marki,
              Ząbki) Chciałbyś (chciała) tylko robić siusiu i kupkę, ale jak oczyszczanie i
              spalanie tego co zostało po oczyszczaniu to tylko na Białołęce.
              Ta sama uwaga dotyczy czyścioszków z innych dzielnic i podwarszawskich gmin.
            • Gość: olo Chyba nie znasz dobrze Bielan IP: *.pgi.waw.pl 15.12.06, 07:59
              Jeśli znałbyś dobrze Bielany to byś wiedział ze teren między Hutą a Cmentarzem
              Północnym o powierzchni kilkunastu km kw.jest silnie skażony metalami ciężkimi.
              Nie ma tam w ogóle zieleni a krajobraz z hałdami poeksploatacyjnymi raczej
              przypomina Śląsk a nie resztę zielonych Bielan. Nikt tam nie będzie się
              budował. Znam bardzo dobrze ten teren bo mieszkałem blisko Huty 30 lat i
              uciekłem na czystą Bialołekę
        • Gość: jaaa Re: Sąd oddalił protest przeciwko rozbudowie oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 11:42
          skoro jest tak dobrze to dlaczego jest tak żle, obecnie nie ma spalarni,
          oczyszczalnia jest 3 razy mniejsza, a śmierdzi jak cholera, jeżeli można to
          zrobić tak żeby nie śmierdziało to dlaczego przez kilkanaście lat tego mpwik nie
          zrobiło, atak na marginesie czy jest na świecie inne miejsce gdzie teren wokół
          oczyszczalni ścieków jest nie skanalizowany
          • rubeus Re: Sąd oddalił protest przeciwko rozbudowie oczy 14.12.06, 19:15
            Nie było modernizacji, bo nie było kasy.
            A teraz jak udało się wstępnie pozyskać śrdoki, inwestycja napotyka
            przeszkody, wynikające m.in., z niedoinformowania mieszkańców
            przez inwestora.
            • Gość: Kiełek Re: Sąd oddalił protest przeciwko rozbudowie oczy IP: *.jmdi.pl 14.12.06, 21:14
              > Nie było modernizacji, bo nie było kasy.
              Ha ha ha, ale piękne bajki, ha ha ha, dowcip dnia, dobre, obśmiałem się jak
              norka, dobre, he he he
        • Gość: dereska Agatko do szkoły ... IP: *.chello.pl 14.12.06, 20:14
          ... wróć. Bo ja wiem więcej niż Ty.
        • Gość: miś Re: Sąd oddalił protest przeciwko rozbudowie oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 20:24
          Ucz się Aguś dalej, ucz.
          Ale w odróżnieniu od Baltazara, ucz się a nie innych.
    • Gość: lolo Sąd oddalił protest przeciwko rozbudowie oczysz.. IP: *.pl 14.12.06, 10:10
      Hi, hi, współczuję tym co mieszkają na Tarchominie (okolice Porajów,
      Mysliborskiej), jak wam tam za pare lat przepompownię ścieków z lewego brzegu
      postawią to bedzie śmierdziało gównem, że ho, ho, jak chcecie zobaczyć jak to
      sie przejedzcie do Czajkę
    • Gość: Marcin Ciekawe dlaczego sad nie oddalił protestów w ... IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 14.12.06, 11:04
      w sprawie budowy mostu północnego...
      To jest skandal!
      Jak scieki i smród na Tarchomin to ok...
      ale jak polepszyć komunikację to nie ma komu!!!
      Marcin
      • herox Re: Ciekawe dlaczego sad nie oddalił protestów w 14.12.06, 11:55
        Mieszkańcy Tarchomina zachowują się jak dzieci we mgle.
        Nie mają żadnej świadomości czym grozi budowa tak gigantycznego kombinatu.
        Rura do przesyłania ścieków pod Wisłą o średnicy 4m powstanie zamiast tunelu
        dla metra.
        Na środku Wisły komora rozprężeń (potężny fetor na okoliczne blokowiska.
        W śreodku Tarchomina taka sama rura z przepompowniami, komorami rozprężeń i
        innymi technicznymi urządzeniami, które będą skutecznie utrudniać życie.

I po co to wszystko? Po to żeby przetransportować ścieki, które mogą być
        oczyszczone po lewej stronie Wisły w małej, hermetycznej i nowoczesnej
        oczyszczalni.
        Model Berlina jest najlepszy: kilka małych oczyszczalni i spalarnia za miastem
        na terenach zdegenerowanych.
        Czy tak trudno TO ZROZUMIEĆ?

Przy małych obiektach można je łatwiej kontrolować, łatwiej zapewnić
        hermetyczność i wszystko wyjdzie taniej.

Ludzie, mieszkańcy Tarchomina nie dajcie sobie wcisnąć takiego g..wna.
        Argument, że narazimy się na kary unijne to jakaś brednia, bo równie dobrze w
        tym czasie można wybudować 3 oczyszczalnię i spalarnię za miastem i będzie
        kosztowało to taniej niż potężny kolektor przez Wisłę i Tarchomin.

Jeżeli nie chcecie aby ktoś zatruł wam życie i zdecydowanie obniżył wartość
        mieszkań, przyłączcie się do protestu:

www.czajka-protest.org

• Gość: ekolog Re: Ciekawe dlaczego sad nie oddalił protestów w IP: *.crowley.pl 14.12.06, 14:13
          Człowieku trzeba było przyjść na dni otwarte w Czajce ,zobaczył byś ile osób
          chce jej rozbudowy szczególnie z Tarchomina i Zielonej Choszczówki
          • Gość: dereska Re: Ciekawe dlaczego sad nie oddalił protestów w IP: *.chello.pl 14.12.06, 20:20
            Aby zwiedzić Czajkę trzeba było się wylegitymować. To może konkretnie po
            nazwiskach - Komu tak się spodobało ?
        • sklis za miastem... 14.12.06, 18:16
          > (...) można wybudować 3 oczyszczalnię i spalarnię za miastem (...)

jak to? Przecież Tarchomin to JEST za miastem... ;)
          • Gość: deresa Re: za miastem... IP: *.chello.pl 14.12.06, 20:22
            Tarchomin to ponad 50-cio tysięczne miasto młodych ludzi z dziećmi. Wystarczy
            mieć jakąkolwiek wiedzę aby nie pisać głupot.
    • Gość: Sidamo Hamburg ma tez spalarnie praktycznie w centrum... IP: *.dip.t-dialin.net 14.12.06, 12:35
      Hamburg ma tez spalarnie praktycznie w centrum.
      Zwiedzalem ja w czasie gdy byla udostepniona dla mieszkancow.
      Maja nowoczesne katalizatory ktore powoduja ze emisja zanieczyszczen jest
      praktycznie minimalna.A z odpadow robia material wykorzystywany do budowy drog.
      Jesli by taka powstala w Warszawie to mieszkancy nie maja sie czego obawiac.
      Nie beda jej dzialania praktycznie odczuwac.
      • Gość: olo Nie chodzi o samą spalarnie ale o przepompownie IP: *.pgi.waw.pl 14.12.06, 13:02
        Spalarnia moze i bedzie ekologiczna i bezzapachowa. Najgorsze jest to ze
        wielkimi rurami o łącznej długości kilkudziesieciu km bedatransportowane gó..a
        z calej Warszawy. Po drodze mają być na powierzchni przepompownie w tym jedna
        50 m od bloków Tarchomina. Smród będzie niemiłosierny. I własnie oto chodzi. A
        teren wokól Huty jest zdegradowany i nikt nie będzie tam mieszkał.
        • rubeus Re: Nie chodzi o samą spalarnie ale o przepompown 14.12.06, 19:18
          przepompownie też muszą być odpowiednio zabezpieczone i spełniać
          wszystkie wymogi dot. emisji zanieczyszczeń i gazów do otoczenia.
          • Gość: Kiełek Re: Nie chodzi o samą spalarnie ale o przepompown IP: *.jmdi.pl 14.12.06, 21:15
            Dobre, znowu norka mi się włącza, he he he
      • Gość: mess Re: Cały smród Warszawy na Białołękę IP: *.sita.aero 14.12.06, 13:02
        Brawo sąd. Cały syf Warszawy na Białołęke. Tam zawsze śmierdziało, z Czajki
        która cuchnie od 1991 r, z Polfy Tarchomin, z elektrociepłowni Zerań, z
        sortowni wszystkich śmieci Warszawy przy kanale Zerańskim. Po co syf, smród i
        dymy rozciągać na całą Warszawę. Ci co tam kupili mieszkania i domy wiedzieli
        że w połowie dzielnicy śmierdzi. Mogli przewidzieć że będzie śmierdzieć w całej.
        Niech szybko budują tę spalarnię i rozbudowują Czajkę bo jeszcze ktoś wpadnie
        na pomysł zeby to zbudowac w innej dzielnicy.
      • Gość: miś Re: Hamburg ma tez spalarnie praktycznie w centru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 20:36
        Musi być w tym Hamburgu fajnie. Mają około 300 tys. ton osadów, jak spalą to
        mają 150 tys. ton popiołu (50%). Muszą do tego dowieźć 150 tys. ton cementu. A
        potem wywieźć 300 tys. ton tego budulca dróg. Łącznie do centrum najpierw 10
        tys. ciężarówek z cementem a potem 20 tys. ciężarówek z owym utwardzaczem dróg.
        Łącznie 30 tys ciężarówek. To tylko 100 tirów dziennie przez centrum. Chyba ta
        spalarnia jest na starówce, bo tam taki duży ruch tirów mają.
    • kazuyoshi78 Re: Pani mecenas świetnie wygląda w okularach 14.12.06, 13:16
      Sorry za mały off-topic :)
      • Gość: Maschadow Re: Pani mecenas świetnie wygląda w okularach IP: *.MAN.atcom.net.pl 14.12.06, 19:46
        Wszystkie rury kanalizacyjne prowadzą do Białołęki.
    • Gość: deresa Re: Sąd oddalił protest przeciwko rozbudowie oczy IP: *.chello.pl 14.12.06, 20:06
      Coś mało spostrzegawczy jesteś. Przyjedź pod Czajkę to się naaromatyzujesz.
    • Gość: rej Prezydent Starynkiewicz w XiX w. IP: *.eranet.pl 14.12.06, 23:39
      też miał kłopoty jak budował Filtry i nakazywał budować kanalizację w
      kamienicach zamiast wychodków. Też kołtuni mówili, że po co te rury, że będzie
      śmierdzieć.
      Robił społeczne konsultacje projektu, przekonywał że ta jest w innych stolicach
      ale nie chcieli.
      Poczytajcie jego pamietniki, niedawno się ukazały drukiem. Rosjanin a porządny
      chłop.
      • Gość: marek Re: Prezydent Starynkiewicz w XiX w. IP: *.pl 15.12.06, 17:50
        Chłopie, tu nie chodzi o to, żeby nie budować, ale o kase; MPIWK chce zarabiać
        na spalaniu gówien z całego minimum mazowsza i to jest ukryty cel; temu celowi
        przyporządkowali wszystko, nawet karkołomne przesyłanie ścieków pod wisłą co
        spowoduje wysokie koszty eksploatacji w przyszłości, za ich błędne projekty
        wszyscy warszawiacy zapłaca wkrótce, założę sie że najpóźniej na wiosnę czekają
        nas drastyczne podwyżki opłat za wode i ścieki
        • xs550 Re: Prezydent Starynkiewicz w XiX w. 15.12.06, 21:28
          No i dobrze. Ja jestem za "Czajka". Nie mozna tkwic w zacofaniu. Potrzebujemy
          nowoczesnej, ekologicznej Warszawy.
    • xs550 Re: Sąd oddalił protest przeciwko rozbudowie oczy 15.12.06, 21:27
      No i dobrze. Paru ludzi ktorym sie wszystko nie podoba nie powinno blokowac
      rozwoju stolicy.
      • Gość: mądrala Re: Sąd oddalił protest przeciwko rozbudowie oczy IP: *.chello.pl 15.12.06, 21:44
        Rozwój to przyszłe pokolenie. A to zostanie wytrute spalarnianym dymem,
        spalinami ciężarówek dowożącymi osad do spalania, ciężarówkami z cementem do
        scalenia, plus te, które wywizą efekt końcowy. Dodatkowo na Czajce będzie
        jeszcze składowisko odpadów pospalarnianych bo koncepcja budowy tego MONSTRUM
        nie przewidziała składowiska dla tsięcy ton syfu. Ładne ekologiczne i
        nowoczesne myślenie. A nowoczesny świat wycofuje się ze spalarni jako zbyt
        uciążliwej dla środowiska. Fakt "nowocześnie" będzie komin miał kształt
        rakiety. Niech się decydenci pakują tą rakietą na księżyc.
    • Gość: stardust Sąd oddalił protest przeciwko rozbudowie oczysz.. IP: *.chello.pl 16.12.06, 10:05
      Warszawa będzie wspaniała od Mokotowa po centrum a inni mają zaspokajać
      fanaberie i egoizm Pani Prezydent która co innego obiecywała a co innego robi.
      Jedna oczyszczalnia dlat akiego mista jak Warszawa to zbrodnia i głupota
      nieuków. Niech się zdarzy awaria to nie ma rezerw. Tylko komuchowo-liberalna
      mentalność manipulująca ludzmi i cynizm władzy może do czegoś takiego dopuścic
      • Gość: mieszkaniec bialol Re: Sąd oddalił protest przeciwko rozbudowie oczy IP: *.aster.pl 16.12.06, 14:58
        Spalarnia tak samo potrzebna jak most polnocny, obwodnica, autostrady. Mieszkam
        na Bialolece i nie mam nic przeciwko. Sa osobniki ktore uwazaja ze spalanie
        g.wna powinno smierdiec, bo nie moga sobie tego g.wna wyobrazic w innej
        postaci. To jest prostactwo.. Zapraszam wszystkich uczulonych na przykre
        zapachy nad Wisle - bedziecie mieli niezapomniane przezycia zapachowe! Szkoda
        czasu w ogole zeby to pisac, trzeba byc idiota w obecnych czasach zeby wrzucac
        scieki bezposrednio do rzeki i protestowac przeciw oczyszczalniom. Zeby nie
        przepisy unijne i nie dotacje to bysmy dalej zatruwali Baltyk. Trzeci swiat,
        takie same myslenie, mijamy sie z cywilizacja..
    • Gość: 3 km od Czaji Re: Sąd oddalił protest przeciwko rozbudowie oczy IP: *.crowley.pl 18.12.06, 09:51
      Sęk w tym, że jeżeli nie czuć spalarni własnym nosem to nie znaczy, że jest to
      zdrowe powietrze a poza tym jak słusznie zauważył autor wypowiedzi nie ma
      takiej sprawy (budowy np. spalarni), której nie dałoby się spieprzyć... (patrz
      remont tunelu średnicowego, patrz przetarg na Most Północny itd)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka