Dodaj do ulubionych

Sepsa kładzie wojsko

IP: 62.233.214.* 09.01.07, 02:23
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Tyle ze kwarantanna nie obejmuje kadry oficerskiej IP: *.pgi.waw.pl 09.01.07, 07:55
      Kwarantanną objęci sa tylko zołnierze służby zasadniczej i ponadterminowi. Za
      to oficetowie normalnie przychodza rano do pracy i wieczorem wracaja do domów.
      Na moim (wojskowym)osiedlu kilku sąsiadów oficerów lotnictwa pracuje w tej
      jednostce i jak na razie nikt im nie zakazal wychodzenia z jednostki. Dzisiaj
      tj. 09.01. normalnie pojechali rano do pracy.
      • Gość: Rzecznik Prasowy Re: Tyle ze kwarantanna nie obejmuje kadry oficer IP: 195.187.253.* 09.01.07, 13:28
        Pododdziały 1 Blot mieszczą się w dwóch kompleksach i ta część kadry, która
        pracuje na "Okęciu" normalnie przychodzi do pracy. Jednostka przy ul. Kajakowej
        jest objęta kwarantanną i nikt - łącznie z kadrą oficerską - nie może tam ani
        wejść ani wyjść.
        • Gość: olo Dziwne bo kolega z tej jednoski pojechal do pracy IP: *.pgi.waw.pl 09.01.07, 14:33
          Jest oficerem i pracuje nie na okęciu tylko na Kajakowej, a dokładniej w Lesie
          Kabackim. Fakt ze pracuje 2 piętra pod ziemią
          • Gość: Rzecznik Prasowy Re: Dziwne bo kolega z tej jednoski pojechal do p IP: 195.187.253.* 09.01.07, 15:02
            Nie jest to dziwne bo jednostka w lesie Kabackim przy ul. Leśnej (a nie ul.
            KAJAKOWEJ - to nie ta jednostka!)nie jest objęta kwarantanną. Praca tam
            przebiega w sposób niezakłócony.
      • darioo_b za to minister obrony ma się świetnie 09.01.07, 14:20
      • Gość: Maja Re: Tyle ze kwarantanna nie obejmuje kadry oficer IP: 87.204.22.* 13.01.07, 10:27
        Co Ty człowieku opowiadasz? mój mąż służy w jednostce, w której wykryto sepsę i
        jego kwarantanna obejmuje. Nikt nie ma prawa tam wejść. Ciesz się, że wracasz
        do domu do rodziny bo inni siedzą w zamknięciu od piątku w jednym miejscu,
        gdzie jest zakaz wychodzenia z budynku, nie mają kontaktu z rodziną poza
        kontaktem telefonicznym. Nie wiadomo kiedy z tamtąd wyjdą. Więc nie wiem co
        lepsze.
    • zegrz "Do zakażenia tą samą bakterią..." 09.01.07, 08:50
      Bo to jest jedna bakteria. Jeździ sobie po kraju (a może i całym świecie) i
      zakaża. Tfu!!
      Naprawdę już nie potraficie nic o polsku napisać? Np. "do zakażenia tego typu
      bakterią...", albo "do zakażenia taką samą bakterią...". Czy to takie trudne?
      • Gość: g.v.w. Re: "Do zakażenia tą samą bakterią..." IP: *.adsl.hansenet.de 09.01.07, 10:52
        Twoje: "Stalismy nad przepascia..." to juz mowil Laskowik jak sobie robil jaja
        z Gomulki.
      • Gość: ...t Re: "Do zakażenia tą samą bakterią..." IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:54
        Zapomnieli dodać że kilka dni temu ta sama bakteria zaatakowała jednostke w
        Gliwicach.Szweje odizolowani a trepy tak jak jest napisane powyżej spokojnie
        chodzą sobie po mieście i roznoszą zaraze.
        • adas313 Re: "Do zakażenia tą samą bakterią..." 09.01.07, 11:49
          > Zapomnieli dodać że kilka dni temu ta sama bakteria zaatakowała jednostke w
          > Gliwicach. Szweje odizolowani...

Tyle, że odizolowani są teraz, gdy bakteria zaatakowała. A wcześniej?

Mieszkam w Gliwicach, a w zeszłym tygodniu byłem parę dni w Warszawie i wracałem
          w piątek pociągiem w którym było pełno żołnierzy jadących na przepustkę (choć
          nie wiem czy to z tej właśnie jednostki).

Nie mam zwyczaju panikować, ale nie powiem żebym się czuł jakoś szczególnie
          komfortowo...
    • Gość: skalar Re: Sepsa kładzie wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 11:16
      W woju dużo pasty do butów a mało płynu do naczyń.Rajciu jak przypomnę sobie
      "obiadki"w woju normalnie dalej czuję smród starej szmaty zwanej zupą oraz mielony
      boczek zazem z pazurami.
      • Gość: leutnant Re: Sepsa kładzie wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 15:44
        "mielony boczek razem z pazurami"??!!popatrz gdzie u świni boczek a gdzie
        pazury!!to u ciebie dupa przy głowie jak widac!!!
        • dorsai68 Re: Sepsa kładzie wojsko 09.01.07, 17:05
          Gość portalu: leutnant napisał(a):

> "mielony boczek razem z pazurami"??!!popatrz gdzie u świni boczek a gdzie
          > pazury!!to u ciebie dupa przy głowie jak widac!!!

Nie chrzań kolego.
          Ja też całkiem nieźle to pamiętam. "Salceson włoski", nazywał się włoski, bo był nieogolony, śledzie same wychodziły z beczek, a konserwy trafiały do do kuchni najwcześniej miesiąc po dacie przydatności do spożycia, która była wytłoczona na wieczku. Żartowaliśmy nawet, że do ich otwierania wezwiemy chłopaków z plutonu saperów - w ramach szkolenia, tak niekedy był spuchnięte puszki.

W armii całyc czas pokutują stare metoda szkolenia: "musztrą, śpiewem i WFem zwyciężymy z NRFem" i druga "szczota, szmata i frotera zrobi z ciebie bohatera".
          Tak było, jest i tak będzie, jeśli armią rządzić będą "oficerowie", którzy dostają zadyszki po wbiegnięciu, czy też raczej wturlaniu się, o kilku schodkach.
    • Gość: sepsa Re: Sepsa kładzie wojsko IP: *.dyn.iinet.net.au 09.01.07, 11:17
      Z sepsa meningokowa nie ma zartow.
      Tylko szybkie podanie odpowiednich antybiotykow moze uratowac pacjenta.
      U niektorych konieczne beda amputacje.

www.lboro.ac.uk/admin/hse/Information.htm
    • Gość: sound_of_silence może jednak szczepienia dla żołnierzy?... IP: 217.153.5.* 09.01.07, 11:17
      1. skoro nosicielami jest 10% ludzi to w autobusie wiozącym 200 osób może ich
      być nawet 20. Jeśli tym autobusem jedzie oficer z jednostki w której u 2 osób
      stwierdzono objawy zakażenia to ryzyko nie rośnie dramatycznie tak?...Zwłąszcza,
      zę pewnie rzadko oficer jedzie do pracy autobusem.
      2. na całym świecie wiadomo, że w skupiskach, zwłaszcza młodych ludzi ryzyko
      zakażeń, w tym i zakażenia Neisseria meningitidis jest większe. W Wielkiej
      Brytanii szczepi się studentów (bo to dotyczy również np akademików), może można
      pomyśleć o szczepieniu żołnierzy?... Szczepionka nie chroni przed wszystimi
      typami bakterii, ale ok 30% zakażeń można uniknąć.
      • Gość: skalar Re: może jednak szczepienia dla żołnierzy?... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 11:24
        w autobusie nie ma miejsca na 200 osób teoria poległa.
        • Gość: xx Re: może jednak szczepienia dla żołnierzy?... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 13:12
          Gość portalu: skalar napisał(a):

> w autobusie nie ma miejsca na 200 osób teoria poległa.

jak to nie ma??
          zwykły stary PKS bierze 50 osób (w teorii, w praktyce 70 wejdzie)
          przegubowiec miejski bierze lekko 200 osób, a jak się stłoczą to i 250 wejdzie
          (wg. norm budowlanych na 1m2 mieści się 6 stojących osób)
        • dorsai68 Re: może jednak szczepienia dla żołnierzy?... 09.01.07, 16:50
          Gość portalu: skalar napisał(a):

> w autobusie nie ma miejsca na 200 osób teoria poległa.

Solaris Urbino 18 ma, wg projektu,175 miejsc dla pasażerów (siedzących i stojących). Te 25 osób wciśnie się bezproblemowo - Polak potrafi.
      • Gość: niemka Re: może jednak szczepienia dla żołnierzy?... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.07, 13:09
        <a co powiecie na to.....od 20 lat mieszkam w Niemczech i nie slyszalam o czyms
        takim w wojsku....nie ma....
        za to Polska katolicka i brudna...i syf....wszedzie ,dobrze ktos zauwazyl..ze
        pasty do butow mnogo.....a srodkow czystosci ...juz znacznie
        mniej...ech....krolowo polski....modl sie za nami....)))
        • Gość: xx Re: może jednak szczepienia dla żołnierzy?... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 13:19
          Gość portalu: niemka napisał(a):

> <a co powiecie na to.....od 20 lat mieszkam w Niemczech i nie slyszalam o c
          > zyms
          > takim w wojsku....nie ma....
          > za to Polska katolicka i brudna...i syf....wszedzie ,dobrze ktos zauwazyl..ze
          > pasty do butow mnogo.....a srodkow czystosci ...juz znacznie
          > mniej...ech....krolowo polski....modl sie za nami....)))

ja z opolskiego pochodzę
          niejeden kolega zamiast do WP wolał do BW pójść, odsłużyć (no, co? wielu na
          Opolszczyźnie ma "czerwone paszporty" )
          z tego co słyszałem w BW "zasadnicza" to ok.8 miechów, wolne soboty, niedziele,
          a od poniedziałku do piątku w jednostce trzeba być tylko od 6-7 rano do 15-16
          potem można iść spać do domu (służy się w rodzinnym mieście) albo do laski
          byle być o 6-7 rano w jednostce,
          chyba, że się warta trafi albo poligon albo się bardzo podpadnie to wyjścia nie ma
    • Gość: c Sepsa kładzie wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 11:25
      "120 osób od piątku aż do odwołania nie może opuścić jednostki ani wejść na jej
      teren." Matkoboska to w jakiej oni czasoprzestrzeni są zawieszeni? Ani tu, ani
      tam - stu dwudziestu uczepionych na jednostki bramie.
      • Gość: malpa_w_czerwonym Re: Sepsa kładzie wojsko IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.07, 11:41
        I tak k**** wygląda właśnie polskie wojsko. W życiu mnie nie dostaną!
      • Gość: aa Re: Sepsa kładzie wojsko IP: *.chello.pl 09.01.07, 11:44
        Przez bramę oni wychodzą oficjalnie. Na ogół żołnierze - zwyczajnie od lat -
        przeskakują płot i wychodzą sobie kiedy chcą. Na piwo do najblizszego sklepu
        (róg Puławskiej i Bogatki). I wracają tą samą drogą. Zwyczajnie żołnierze w
        moro, wcale się nie kryją. Wieczorami czasem drą się po pijanemu. I co? i
        nic... "trepy" o tym nie wiedzą? Cała okolica o tym wie.
    • Gość: dominik brud,syf,ubóstwo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.07, 12:07
      dobrze że nie jestem kretynem i nie poszedłem do woja,to dla idiotów
      • Gość: skalar Re: brud,syf,ubóstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:18
        media markt jest dla idiotów.
      • Gość: Jasiu Re: brud,syf,ubóstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 13:32
        Chyba jednak jestes, skoro piszesz takie glupoty.
    • Gość: gogogo Nareszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:21
      ...żołnierzom wymieniono bieliznę oraz pościel....
    • gs-arts.net Trzeba zyc solo i unikac wszelkich tyfusow.... 09.01.07, 13:10
      ...
    • Gość: Qfi Jesteśmy z wami!!! IP: *.aon.edu.pl 09.01.07, 13:25
    • shamsa to nie syf i ubóstwo tylko DRAGI 09.01.07, 13:41

• Gość: mex a niech zeżre cała warszawe-mam to gdzieś IP: 212.244.156.* 09.01.07, 14:01
      • Gość: Nie wypełniono A kiedy znowu epidemia ptasiej grypy!?!? <<<====== IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:06

Warszawa czeka na atak ptasiej grypy z nadzieje, ze wykonczy kaczki.

;>

• Gość: Gość Troche powagi IDIOCI!! IP: *.chello.pl 10.01.07, 13:31
        Robićie sobie ku.. żarty z powaznej sprawy tylko rozpie..ć!!!!!!! takich cw..ów!!!! Jak ktoś ma sobie jaja z tego robić to niech wypie..!!!!!!!!!
    • Gość: Gość Dehermetyzacja broni biologicznej? ;) IP: *.acn.waw.pl 09.01.07, 14:11
      ?
    • Gość: cooler MARAZM na całego! IP: 195.116.32.* 09.01.07, 14:14
      ewentualnie zero przepustek na weekend...
    • fatera sepsa 09.01.07, 14:52
      wojsku brakuje lekarzy w jednostkach, WAM zlikwidowany a lekarze mają być z
      cywila po 3-miesięcznym kursie,reforma wojskowej służby zdrowia już przynosi
      efekty....
    • Gość: komornik320 to jest kur... smieszne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:56
      jendostka wojskowa z spepsa. Syf syf syf jeszcze raz syf takie jest nasze wojsko. przykre ale prawdziwe. moja kumpel byl i w skwierzynie a pozniej na ursynowie. nie zazdroszcze chlopakom bo nic nie sa winni a cierpiec musza :/
    • Gość: Asiek32 W Gliwicach tez w jednostc jest sepsa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 15:01
      W gliwickiej jednostce pare dni temu zmarł 20 letni zołnierz na sepse a kilku
      zabrano na obserwacje.Czy to nie dziwny zbieg okoliczności?
    • Gość: AK gdzie sa lekarze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 15:21
      Lekarze siedza w Iraku a fundusze na ochrone zdrowia tez zostaly uzyte na wojny
      w innych krajach.
      • Gość: Wiem Re: prawie wszyscy już w cywilu IP: *.tvk-gaj.pl 09.01.07, 19:52
        Lekarze wojskowi masowo sie zwalniają. Są już jednostki ze 100% brakiem obsady
        lekarskiej. W takiej sytuacji leży nadzór i profilaktyka. Skoro płacą mniej niż
        rumuńskiemu kapralowi (tak rumuńskiemu kapralowi w Iraku płacą więcej niż
        polskiemu oficerowi). Skoro generały nadal rozumują że fachowiec lekarz sobie
        dorobi na boku więc nie trzeba go godziwie opłacać i stawiają go na równi z
        tępym trepem inżynierem pola walki to takie są skutki. Już wkrótce obie rączki
        będą w nocniku.
    • nessie-jp Tatuaże? 09.01.07, 15:57
      Ogolone na łyso szczyle robią sobie tatuaże, żeby się poczuć jak prawdziwa
      menszczysna, no i takie są skutki...
    • Gość: zteff służyłem tam... przeczytaj IP: 213.241.35.* 09.01.07, 17:18
      Ciekawe czy szefem izby chorych jest jeszcze kpt. Dariusz B. (wątpię żeby
      awansował). Ów kapitan podczas regularnego chlania na izbie tam miał zwyczaj
      rzygania do pisuaru. Ot taka ciekawostka. Chętnie bym tu parę epitetów pod jego
      adresem posłał....
      • Gość: St szer rez. Re: służyłem tam... przeczytaj IP: 148.81.172.* 09.01.07, 17:23
        Awansowali go na Majora!!! i zwolnili do cywila chyba w 2002-albo
        03!-Zteff-kiedy służyłeś na Pyrach?
        • Gość: gustaff Re: służyłem tam... przeczytaj IP: 157.25.164.* 09.01.07, 17:35
          Ja służyłem tam jesień 2004/2005
        • Gość: kpr. rez. zteff2 Re: służyłem tam... przeczytaj IP: *.chello.pl 09.01.07, 17:48
          O, Zteff ;)
          Sluzylismy razem ze Zteff'em. Za naszej kadencji, ojcem dyrektorem
          byl 'wspanialy' dermatolog: pulkownik Chwalek.
          Awansowali ?! Powinni zdegradowac do podporucznika, albo w ogole zamknac u
          czubow... Nie dosc, ze wazelina, to jeszcze w rekach Chwalka stanowil
          niebezpieczna dla otoczenia marionetke.

Zarcie... Nie wiem, czy we wszystkich JW tak jest, ale swiezy chleb musial
          polezec z tydzien, zeby wojsteczko moglo go zezrec. Takim chlebkiem nasz tam
          powitano ... i pozegnano.
          Na szczescie, spora czesc zup byla sygnowana przez firme Knorr.

Lato '95 pozdrawia :)
          • Gość: St szer rez Re: służyłem tam... przeczytaj IP: 148.81.172.* 09.01.07, 18:53
            Za moich czasów -Chwałek był jako cywil i to kpt B-był szefem-cztaj-
            syfem-Chwałek właził mu w d.. aż smutno było patrzeć!Swoją drogą to jak ten B.
            skończył medycynę to nie wiem-widziałem go ze 3 razy-i wiecznie był naprany-o
            numerze z pisuarem opowiadali wszyscy łącznie z kadrą!-pozdrowienia dla całej
            rezerwy JW 1400!!

jesień 97/98
            • akors2 A czemu tu się dziwić? 09.01.07, 19:12
              Skoro gronkowiec (tfu, tfu) jest prezydentem Warszawy to i nie dziwne że sepsa
              panuje:P)
            • Gość: fajga Re: służyłem tam... przeczytaj IP: 148.81.172.* 09.01.07, 22:54
              Jak kpt. Dariusz Błoch tam rządził to nie była to jeszcze 1 Baza. Z Bazy juz
              jako major wyfrunął na emeryturke. Chwałek leczy dalej
              • Gość: aga Re: służyłem tam... przeczytaj IP: 194.106.192.* 12.01.07, 10:36
                Chwałek już nie pracuje w pyrach.
    • maadzik3 Żołnierze nie jak dzieci 09.01.07, 20:44
      Żołnierzy - dorosłych i jak domniemuję raczej zdrowych z podwyższoną temperaturą
      od razu kierują do szpitala (na razie na 29 hospitalizowanych nikt nie
      zachorował czego i dalej im życzę), jednocześnie pogotowie odmawia zabrania
      rocznego dziecka z utrzymującą się 40 stopniową gorączką (i jak się okazało
      sepsą) do szpitala. Chłopiec umiera. Najwyraźniej dzieci to gorszy rodzaj
      człowieka niż żołnierze. Nie komentuję żeby nie by wulgarną.
      • Gość: kpr. rez. zteff2 Re: Żołnierze nie jak dzieci IP: *.chello.pl 11.01.07, 15:57
        Ja na opieke medyczna (na Kajakowej) nie moglem narzekac. Z zapaleniem pluca
        przelezalem na izbie chorych ponad miesiac... Bylem pod naprawde troskliwa
        opieka (poza kapitanem B., ktory nagle przestal sie wtracac), faszerowano mnie
        antybiotykiem (do dzis jeden z najlepszych), na ktory najprawdopodobniej nie
        byloby mnie wtedy w cywilu stac - przynajmniej nie na ponad miesieczne leczenie.

Od wyjscia z wojska (1996 rok) poza katarem, ktory mialem kilka razy, nigdy nic
        mi nie dolegalo (dziwne, prawda?).

Juz wtedy obowiazywala zasada - wojsko musi byc zdrowe. Dlatego, przed sluzbami
        i wartami, kazdy musial spotkac sie z lekarzem.
        Nie wiem tylko, dlaczego ta zasade wprowadzono po tym, jak zdjeto mnie ze
        sluzby z zapaleniem pluc ;)

Dlaczego pogotowie odmawia zabrania rocznego dziecka ? Nie mam pojecia. Taka
        dzecyzja lezy w gestii (i sumieniu) lekarza konkretnego zespolu, ktory
        przyjechal na wezwanie.
    • Gość: adr wczoraj pare osob trafiło wieczorem jeszce do spit IP: *.tkdami.net 11.01.07, 17:15
      • Gość: aga Re: wczoraj pare osob trafiło wieczorem jeszce do IP: 194.106.192.* 11.01.07, 18:50
        dlaczego rzecznik bazy mówi,że baza na okęciu jest zamknięta i objęta
        kwaramtanną. czy nie jest zorientowany o jaką bazę chodzi, przecież o bazę na
        kajakowej, wypowiadał się w tvn24
        • Gość: aga Re: wczoraj pare osob trafiło wieczorem jeszce do IP: 194.106.192.* 11.01.07, 18:58
          do szpitala wywieżli sporo ludzi, w jednostce poruszają się żołnierze w
          zielonych fartuchach z maseczkami na twarzy. a co z ludzmi którzy mieszkają
          przez siatkę. oni nie zostali objęci żadną ochroną. w jednostce pracownikom
          rozdawali antybiotyki. a co z nami?myślę, że rzecznik który nie bardzo wie o
          jaką bazę chodzi to i nie bardzo wie o stanie zdrowia pacjentów. jak myślicie?
          • Gość: kpr. rez. zteff2 Re: wczoraj pare osob trafiło wieczorem jeszce do IP: *.chello.pl 12.01.07, 21:32
            A co ? Zolnierze calowali sie z nimi na dobranoc ? Z jednej strony siatka i
            budynki wojskowe, a z drugiej mur i ze 3 domy jednorodzinne. Pozostale strony
            to ulica i chodnik.

Proponuje poczytac na temat mozliwosci zarazenia sie. Myslac w ten sposob,
            nastepnym w kolejce bylby caly ursynow, pozniej warszawa itd. itd.
            • Gość: aga Re: wczoraj pare osob trafiło wieczorem jeszce do IP: 194.106.192.* 14.01.07, 14:18
              widać,że jakiś czas już upłynął jak byłeś w pyrach, w jednostce nie ma muru.
              jest siatka a wkoło jednostki budynki, nie zabieraj głosu na temat o którum
              nie masz pojęcia....widać,że dawno nie byłeś w pyrach.
    • Gość: Mag Skandal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 87.204.22.* 14.01.07, 11:25
      TO SKANDAL ŻEBY TO WSZYSTKO TYLE TRWAŁO!!!!!!!zdrowa KADRA siedzi w zamknięciu
      od piątku zeszłego tygodnia i zapiernicza za zdrowych kotów!!!!! którzy nic nie
      robią tylko wylegują się i wyśmiewają, że KADRA za nich zasuwa. Do niedzieli
      wywozili ludzi z gorączką a od poniedziałku ( cały tydzień) nic się nie dzieje.
      Oni też mają swoje rodziny!!!!!!!! są chyba tylko po to aby spełniać życzenia i
      zasuwać nie tylko za zasadniczą ale i za panów pułkowników, którzy nie mają
      zielonego pojęcia co się tam dzieje!!!!!!!! Są zmęczeni nawet w nocy nie dają
      im spać, bo bez przerwy wydzwaniają z głupotami i to ma być
      kwarantanna!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: aga Re: Skandal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 194.106.192.* 14.01.07, 14:21
        Faktycznie skandal, bo skoro nic się nie dzieje to dlaczego kwarantannę
        przedłużyli do czwartku tzn, do18 stycznia 2007.Co jest czyżby nie mówili
        prawdy, przecież rzecznik bazy powiedział, że to grypa.Ktoś tu się mija z
        prawdą...
        • Gość: kpr. rez. zteff2 Re: Skandal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 17.01.07, 18:55
          Nie ma muru ? Cieeekawe... Od szkoly jest mur, od lasu jest mur (nie licze
          osiedla wojskowego). Wjezdzajac brama i jadac do konca sa budynki, ktorych tyl
          tworzy... MUR. Tak naprawde tylko od kajakowej go nie ma.
          Watpie, zeby od lasu i szkoly rozebrali (wscibskie nosy). Nawet zdjecia sa
          robione przez brame. Niby dlaczego, skoro nie ma muru ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka