stakry1 11.01.07, 08:28 Dlaczego w centrum Warszawy jesteśmy narazeni na wdeptywanie w psie g...? Czy ktoś z tym zamierza coś zrobić? Odpowiedzialnym radzę sie przejść ulicami Poznańską , Hożą, Piękną... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sir.vimes Re: psie odchody 11.01.07, 08:55 Lwowską, Śniadeckich... Na Lwowskiej szczególnie pięknie wyglądają wieczne smugi odchodów - codziennie ktoś w nie wchodzi i rozmazuje... Na dodatek dwie trzecie chodnika zajmują parkujące samochody- po prostu cudowny spacer:))) Ciekawe, dlaczego najbardziej oszpecone kupskiem są najpiękniejsze ulice Centrum? Przyjemnie się oprowadza kogoś spoza Warszawy po tych miejscach - możemy być naprawdę dumni z naszej popisowej produkcji łajna. Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: korek w d... :)))))) 11.01.07, 09:58 to najnowsza metoda walki z tym utrapieniem warszawskich ulic. Pilotażowy program ma ponoć objąć warszawską Ochotę. Polegać ma on na wykorzystaniu potencjału trójek szkolnych ministra Giertycha. Ci ludzie po wykonaniu inspekcji w szkołach zostaną teraz skierowani na warszawskie ulice wraz z wyposażeniem w postaci korków. Bedą te korki wpychać do d... zauważanym psom. W ten sposób problem kup na chodniku powinien zostać definitywnie rozwiązany:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
very_famous Re: psie odchody 11.01.07, 10:29 > Dlaczego w centrum Warszawy jesteśmy narazeni na wdeptywanie w psie g...? Bo właściciele psów nie sprzątają po swoich podopiecznych??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutna Psie wycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 10:35 A dlaczego budzi mnie codziennie szczekanie lub wycie psów na porannych spacerkach? Czy właściciele psów nie mają wyobraźni i nie wiedzą, że ktoś jest chory, ktoś chce się wyspać albo pracuje na zmiany? Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: Psie wycie -> gumka na pysk 11.01.07, 10:40 to najnowsza metoda walki z tym utrapieniem warszawskich ulic. Pilotażowy program ma ponoć objąć warszawską Wolę. Polegać ma on na wykorzystaniu potencjału trójek szkolnych ministra Giertycha. Ci ludzie po wykonaniu inspekcji w szkołach zostaną teraz skierowani na warszawskie ulice wraz z wyposażeniem w postaci gumek. Bedą te gumki zakładać na pyski zauważanym psom. W ten sposób problem wycia i szczekania powinien zostać definitywnie rozwiązany:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mickey Re: psie odchody IP: *.aster.pl 11.01.07, 11:14 A jesli serio to moze niech ratusz pomysli o jakiejs dotacji z UE na cel walki z psimi odchodami jesli sam nie ma pieniedzy. Pod konkretne projekty, np. woreczki, szufelki itp. rzeczy, stoiska informacyjne np. w hipermarketach w dzialach gdzie sprzedaja karma dla zwierzat, dobrze(!) zrobione ulotki informacyjne, ew. specjalne pojemniki na odchody albo wiecej zwyklych koszy na smieci gdzie mozna ten odchod wyrzucic. Niech zbadaja jak jest na zachodzie i wprowadza to tu, po to sa wladze ! ;P Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: psie odchody 11.01.07, 12:53 ty myślisz, że UE to skarbonka bez dna? w ramch jakiego programu miałby to zrobić? podsuń pomysł - ratuszowi się przyda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mickey Re: psie odchody IP: *.aster.pl 11.01.07, 19:45 Np. w ramach programów : 1. rozbudowy tzw. infrastruktury ekologicznej, 2. procesu oczyszczania miasta/ problemu zanieczyszczenia srodowiska, 3. edukacji ekologicznej Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: psie odchody 12.01.07, 11:15 twoim zdaniem ze ZPORR albo PO IiŚ... to się uśmiałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mickey Re: psie odchody IP: *.aster.pl 12.01.07, 12:44 Esmeralda, nie rozumiem co chcesz przez to powiedziec.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esmeralda_pl Re: psie odchody IP: *.spray.net.pl 14.01.07, 22:59 że nie masz pojęcia o programach unijnych, kategoriach interwencji oraz kwalifikowalności wydatków :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mickey Re: psie odchody IP: *.aster.pl 14.01.07, 23:37 To duzy zaszczyt zostac "wyroznionym" przez ciebie ponownie. Czy logika mojego toku myslenia jest jasna? Programy unijne nie tworza programy lokalne, tylko naodwrot. Zebys zrozumiala bardziej, podaje pierwszy lepszy link z google'a na ten temat, przyklad miasta Mielec: www.mielec.pl/others.php?id=fundusze&sub=inwestycje Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Wprowadzic calkowity zakaz ruchu psow w centrum! 11.01.07, 11:23 Tylko z przepustkami i z pelnym ekwipunkiem toaletowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: psie odchody IP: *.aster.pl 11.01.07, 20:43 to weź torebke i pozbieraj.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: den Re: psie odchody IP: 213.77.56.* 11.01.07, 23:09 Mieszkam na rogu Wilczej i Poznanskiej. Wielka zagadka dla mnie jest brak koszy na smieci (dotyczy sie to tez Hozej, Wspolnej, Emilli, Koszykowej, Lwowskiej etc.). Mozna zbierac kupy po swoim psie , ale gdzie to wyrzucac? Najblizsze kosze na smieci sa na Marszalkowskiej... Trafia mnie jasna cholera, jestem palaczem i czesto ze wstydem musze rzucac niedopalki na chodnik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: psie odchody IP: *.aster.pl 12.01.07, 20:21 tylko chyba nie wiesz o jednym.. tego nie można wyrzucać do "normalnych" koszy na smieci.. jest za to mandat.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolanta Re: psie odchody IP: *.tpgi.com.au 12.01.07, 02:31 Proponuje zmiane nazwy ulicy Lwowskiej na "Psiakupska". Moze wtedy to wlasciciele psow mieszkajacy na tej ulicy zaczeli by zbierac wizytowki zostawiane przez ich czworonogich przyjaciol, jak to robi sie w wiekszosci cywilizowanych krajow w Europie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazetowa Bezpłatne torebki na psie g.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 08:45 Niedawno w Eurokiosku przy ul. Połczyńskiej zauważyłam torebki na psie kupki. Nie mam psa, ale zapytałam, ile kosztują. Pan z kiosku powiedział, że są bezpłatne i dał mi jedną. Zastanawiam się, czy można je otrzymać w każdym kiosku? A w ogóle to gdzie jeszcze są one bezpłatnie wydawane? Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Bezpłatne torebki na psie g.... 14.01.07, 15:45 Były wydawane za darmo w kioskach . Podobno teraz mają być za złotówkę . Czytałam o tym jakiś artykuł na gazecie.pl . Wrzuć w wyszukiwarkę - może go znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ritzy Moze by zainteresowac tym problemem organizacje ge 14.01.07, 15:55 jowskie. Niech zrobia w koncu cos pozytecznego i zaczna sprzatac kupy, a nie tylko biadola nad swym ciezkim losem. I chodza na parady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mickey Re: Moze by zainteresowac tym problemem organizac IP: *.aster.pl 14.01.07, 20:35 Kupy powinny sprzatac sluzby oczyszczania miasta oraz inne podmioty ktore sa odpowiedzialne za zachowanie czystosci swojego terenu. Problem polega na tym, ze nie traktuja one psich odchodow jako smieci, tak samo jak wiekszosc wlascicieli psow. Odpowiedz Link Zgłoś
ritzy W zasadzie masz racje 14.01.07, 20:49 Ale czasami obywatele powinni pomagac wladzy, skoro ta nie jest w stanie uporac sie ze wszystkimi problemami. Temu wlasnie sluza organizacje pozarządowe, czyli nierządne, takie jak ugrupowania gejow. I lesbow. Tak na moje oko, to maja oni sporo czasu, jako ze do najblizszej parady zostalo jeszcze chyba kilka miesiecy. Mogliby w tym czasie przysluzyc sie miastu, w ktory zyja i w ktorym sie kochaja. Wygrzebalem nawet gdzies haslo dla ich kampanii oczyszczajacej ulice z psich odchodow: "Golodupki, hop do kupki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Właścicielka psa Re: psie odchody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 21:01 KARAĆ i jeszcze raz KARAĆ za nie sprzątanie kupy po swoim psie. Nic tak ludzi nie nauczy jak kara finansowa. Sama mam psa, sprzątam po nim i niech żaden d....y właściciel nie pisze mi tu o braku torebek(folia jest wszechobecna), koszy, a tym bardziej płaconych podatków itp.-każdy wykręt jest dobry dla brudasów, nierobów, nygusów i innej masci buraków którzy lubią taplac się w swoim(swojego psa)gó..e. Odpowiedz Link Zgłoś