Gość: Staszek Szerokim łukiem to Gniazdo IP: 213.17.181.* 22.01.07, 15:02 Bywałem w Gnieździe do jesieni. Generalnie fajne miejsce. Duży potencjał. Zdarzenia nie znam ale po artykule fatalnie to świadczy o Gnieździe. Z rezerwacjami jest ewidentnie problem a nikt się nie chce do tego przyznać. Ja nie chodzę bo przeszkadza mi, że na płatnych koncertach bywa, że zespół jest nawalony. I nie lubię jak ochrona się spoufala i "ty-ka". Bardzo pewni siebie. Niech jeszcze wprowadzą selekcjonera i hej. Nie dla mnie te klimaty. Nad wisłą były kiedyś bary piwne "na orlim szlaku". Można było się napić piwa i akceptować /lub nie/ te klimaty z całym ich dobrodziejstwem. Po Gnieździe można by oczekiwać więcej. Ja dziękuję nie skorzystam. pozdrawiam wszystkich-hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Pirackie metody na gości IP: *.migutmedia.pl 22.01.07, 15:18 oho kolejne miejsce spadlo na psy. Skoro jest napisane nie ma rezerwacji to ma jej nie byc panie kierowniku. Tracicie kolejnych klientow :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 17:34 Byłem-widziałem. Dzieciak się faktycznie rozpłakał. Zenada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas, lodz Drodzy Doskonale Krytykujacy Parafianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 18:32 Drogie Panie i Panowie. Jak to jest, ze mozna sobie wejsc do lokalu i olewajac wszelkiego rodzaju normy, (jak na przyklad rezerwacje) robic co sie chce tylko po to by zaimponowac rodzince znajomoscia swoich "praw"- bo nie ma rezerwacji to "siade-gdzie-mam-ochote-i-wszyscy-moga-mnie-cmoknac"? (swoja droga to rzeba byc naprawde bez wyobraźni zeby brac osmioletnie dziecko na zywiolowy koncer) Ciekawym czy gdyby to Pan Piopiolek mial ową nieszczesna rezerwacje roziskrzyłby sie radosnie widzac ze jakas Pani Ogarek pali sobie głupa przy JEGO stoliku, czy moze rozpalilby sie do bialosci i sam niczym Prometeusz ognistą zrobil zadyme? No bo wydaje mi sie ze pojawiłby sie natychmiast artykuł o nieposzanowaniu fundamentalnej zasady jaka jest rezerwacja i niereagujacej ochronie.. A tak w ogole, to z moich obserwacji w GP (i to zarowno warszawskim jak łodzkim) da sie milo spedzic czas, nawet bez rezerwacji- zawsze mozna sie do kogos przysiasc, nawet jezeli sie NIE MA rezerwacji.. no, chyba ze potrzebuje sie calego stolika by zablysnac przed rodzinka. A ochrona jak ochrona- jest glownie po to by pilnowac i wykonywac polecenia managera, sam nie wiem- moze zasugerowac komus zeby wymienic chlopakow na ekipe cheerleaderek.. nie wiem czy byloby bezpieczniej, ale na pewno ich usmiechy i maniery pasowalyby niektorym wypowiadajacym sie na forum bardziej (i nie byloby pretensji ze trzeba sie ocierac).. A ze czasem ktos kogos pobije, czy rozwali kawalek baru.. Hmm, ale za to jakie ladne nózki moznaby ogladac lezac na deskach i czekajac na pogotowie.. a jak taki szczesliwiec dobrze upadnie to i pod sukieneczke spojrzy, LOL!! Nie wiem czemu, ale strasznie Wam łatwo krytykowac: a to piwo niedobre, (faktycznie ma mniej gazu, ale to chyba dlatego zebysmy mogli wiecej wypic, a jak nie pasuje to proponuje kupowac w butelce nawet wygodniej, dzieciakom mozna od razu smoczki przyczepic), a to zespoly nietrzezwe (czasem sa, ale jakos nie zauwazylem zeby zabawa na tym ucierpiala, - oni tez niech sie bawia, wlasnie dlatego GP jest fajne ze zespoly sa blisko ludzi -glownie tez pianych- no chyba ze ktos pomylil Gniazdo z budynkiem Opery, to juz szacun dla niego :) Gniazdo Pijakow. Czemu nie? Chcialbym widziec ile z Was wychodzi z lokalu zupelnie trzezwo- w koncu po to sa nocne kluby zeby sie napic- tu juz trzeba miec pretensje do polskiej kultury. Moznaby w sumie sprzedawac w GP tylko soczki i kolawke.. ciekawym kto z Was by przyszedl. No i na koniec, jezeli sie komus nie podoba, to proponuje przejsc sie do stodoly czy hybryd, dostac pala po plecach, wrocic do domu, pocwiczyc joge, przemyslec slowa krytyki, zrobic maly bilans..podejrzewam ze GP mimo wszystko przyjmie Was z otwartymi ramionami, a jezeli nie przyjdziecie- no to nie bedzie komu robic bezsensownych afer. A Panu Popiolkowi z rodzina zycze szybkiego powrotu pewnosci siebie i zachecam do zrozumienia takze drugiej strony medalu jaka jest punkt widzenia managera. Proponuje wyciagnac reke na zgode, bo szkoda by bylo zeby mlody Szantymen mial zmienic klimat tylko dlatego ze jego wujek nie potrafil dogadac sie z ochroniarzem. Podajcie sobie rece Panowie, wypijcie flaszeczke a Mlodemu Żeglarzowi zakupcie kilka plyt, gitare i dajcie troche czasu, bo 8 lat na taki koncert to prawde mowiac o jakies 10 za mało. Choc szkoda. adas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grabarz Re: Drodzy Doskonale Krytykujacy Parafianie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 19:53 Pan Adas ma absolutna racje! Dodalbym jedynie ze wszelki alkohol nie jest trunkiem z ktorego nalezy korzystac w iscie niekontrolowany sposob i ze mozna zawsze poprosic o herbatke. co do samej sytuacji to mozna skwitowac jedynie w ten sposob - w GP spotykaja sie rozni ludzie ale ludzie o takim niskim ilorazie inteligencji tudziez braku wychowania jeszcze w GP nie bylo. klimat ktory zostal stworzony w GP jest klimatem ludzi otwartych z ktorymi mozna pogadac o wszystkim i zawsze niezaleznie od wieku (aczkolwiek nie wiem czy chcialbym rozmawiac z 8-latkiem w sobotni wieczor w knajpie)... ciekaw jestem czy P. Popiolek byl trzezwy (bo chyba tylko nietrzezwosc ratuje go z braku zachowania) lub/czy tez nie byl pod wplywem srodkow odurzajacych ktore przycmily jego mozliwosci intelektualne i bystrosc rozumu ostrosc wzroku... coz moze potrzebna wizyta u psychologa bo byc moze czlowiek ma problemy z samym soba lub tez nie potrafi sluchac ze zrozumieniem.... oczywiscie podobne sytuacje moga sie zdarzyc w kazdym innym miejscu ale jak to zauwazyl Pan Adas skonczyloby sie to raczej zdecydowanie czyms gorszym niz li tylko wyrzuceniem z lokalu.a szczerze mowiac to raczej dosc ciezko jest zostac wyrzuconym z tego lokalu... ciekaw jestem czy to byla jedyna sytuacja w stolicy o ktorej warto pisac?? nikt nie oberwal od ochrony albo nie zostal wyrzucony z lokalu?? PANIE POPIOŁEK JEST PAN PRAWDZIWYM NIESZCZESNIKIEM ZE COS TAKIEGO ZDARZYLO SIE WLASNIE PANU... na prawde ubolewa ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki Re: Drodzy Doskonale Krytykujacy Parafianie IP: *.chello.pl 22.01.07, 22:55 to i powyżej ten sam autor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas, lodz Re: Drodzy Doskonale Krytykujacy Parafianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 23:14 czyli ze zgadzam sie sam ze soba? nie przecze :) Ale jednak nie do konca to ten sam autor, tylko jak widac punkt widzenia zbiezny. Ale dzieki za przeczytanie. adas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czystyszatan Re: Drodzy Doskonale Krytykujacy Parafianie IP: 193.239.245.* 22.01.07, 22:46 Drogi Parafianinie Adasiu! Istotnie bardzo mądry i zasadny komentarz przedstawił Pan na temat zaistniałej sytuacji. Nie sposób się niezgodzić co do większości jego treści. Mam jednak dla Pana kilka słów polemiki. Przyjmowanie zaistniałej sytuacji, jako norma, niesprzeciwianie się, gdy ktoś nas robi w konia, czy bierne zachowanie się, to nie są reakcje zasadne. Historia tego nie raz dowiodła i sądzę, że nawet w skali jedej knajpy, nie należy takich zachowań powielać. Pod tym względem bronię Pana Popiołka, bo wszystkie informacje, jakie zdobył przez internet, czy telefon, świdczyły zdecywowanie o tym, że miał na płatnym kocercie prawo siedzieć na dowolnym upolowanym miejscu. I ja, na miejscu tego Pana, zachowałbym się prawdopodobnie podobnie, bo honor by zwyciężył. Broniłbym swoich argumentów i swoich racji(nieżywnościowych), bo dlaczego człowiek podający się za menagera miałby mnie unieszczęśliwiać, wbrew wszystkim istniejącym ustaleniom dotyczącym zajmowania miejsc? Swoją drogą, bardzo lubię Gniazda Piratów, i życzę ich menagerom, żeby stanęli na wysokości zadania i nie dopuszczali w przyszłości do takich paradoksalnych decyzji, jak rezerowanie stolika na płotny koncert. W Łodzi byłem światkiem podobnej sytuacji i tam też menager byłby obstał przy swoim nowym zdaniu, gdyby nie bardzo wymagający i grzeczny za razem klient. Sądzę, ze od tego właśnie jest menager, żeby o charmonogramie koncertów pamiętał, przyjmójąc zamówienia na wszelkie rezerwacje. Gniazdo Piratów można zmienić! :) Czystyszatan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam Re: Drodzy Doskonale Krytykujacy Parafianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 23:10 Jest w tym jeszcze coś co zwie sie błędem perspektywy. Dla zobrazowania - jak spadnie samolot, to wszyscy krzyczą jakie to latanie niebezpieczne, a tymaczasem nad ich głowami codziennie ląduje i startuje kilka tysiecy samolotów. Tak jest z tym przypadkiem rezerwacji. Coś zgrzytnęło, a już wszyscy wołają, że okręt tonie, że skandal, że zwolnić, że coś, że że. Histerycznom szlochom nie ma końca, nagle jak spod ziemi wychodzą trupy żalów, pretensji, narzekań, pomimo, że statystyka wskazuje, że takie zdarzenia są promilem w działalności tawerny, codziennie przychodzą ludzie i otrzymują to czego szukają – dobrą zabawę i fajny klimat. Ale nie ... W świecie fasadowej walki o klienta i plastykowych uśmiechów dziewczyn przy stoiskach sprzedających lokaty bankowe w supermarketach kupujemy wszechmoc w kontakcie z dostawcą towaru lub usługi. Możemy pokrzyczeć, rozlać piwo, zalać kibel. Sprzątną. Od tego są. Ja przepijam tu swoją krwawicę, mam prawo być upierdliwy i złośliwy, dogadać barmance, nie pozwolić się przysiąść do stolika. Zwalniamy się z odpowiedzialności, z zasad uprzejmości i dobrego wychowania. Pan Popiołek zwolnił się z zasad poszanowania dla innych gości odmawiając im prawa do czegoś, co sam zawłaszczył. Pokazał dzieciakowi i rodzinie jak się zachowuje tatuś w kanjpie i w relacjach z ludźmi. Był twardy. Patrz synku! Nikt nie będzie mi mówił co mam robić. Jak to zarezerwowane? Patrz synku! Takim trzeba być! Chamstwu w życiu należy przeciwstawiać się siłom i gooooo........ dnością osobistom dobiegło zza drzwi. Dwója panie Popiołek. Piszący tu zwolnili się z zasady obiektywizmu, rzucając błotem tam gdzie nikt nie pokazał im wątpliwości. A sami nie chcieli tego szukać. Dwója. Podobnie Gazeta. Opisała relację jednej strony z jej stanem faktycznym. Zwolniła się z zasady zbadania sprawy na rzecz taniego tytułu. Dwója. Gniazdo przyjmując rezerwację zwolniło się z zasady „uważaj sobota – może być koncert płatny”, ale jest tu najmniej winne. Każdy popełnia błędy, ale nie ma tu umyślności, jak w poprzednich przypadkach. Tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o jezu Re: Drodzy Doskonale Krytykujacy Parafianie IP: *.chello.pl 23.01.07, 07:24 do upadłego w kolejnych postach bronisz polityki twojego klubu... w tym że się zwolniło z zasad "nie ma umyślności"? - jak się można zwolnić z zasad jak nie umyślnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam Re: Drodzy Doskonale Krytykujacy Parafianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:32 to zwolnienie się z czegoś należy traktować jako okoliczność, a nie czynność, związana z intencją. Jeżeli powoduję wypadek nieumyslnie to mogę powiedzieć, że np. zwolniłem się z zasad ostrożności. Taki trop literacki, za przeproszeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z łodzi Zapomnieliście o jednym!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 18:21 Jeżeli kobieta zamówiła stolik z miesięcznym wyprzedzeniem(czyli jak jeszcze nie było wiadomo kto w ten dzień gra) to rzeczą naturalna jest, że ta rezerwacja zostaje! W łódzkim GP była podobna sytuacja, o tyle utrudniona, że z podobnym wyprzedzeniem zostały zarezerwowane wszystkie stoliki w części głównej GP(jakieś urodziny czy coś takiego). Później okazało się, że gra Beltaine, jednak rezerwacja nadal była aktualna. Pytanie tylko dlaczego nikogo nie wyrzucono? Odpowiedź: Bo ludzie potrafią uszanować, że ktoś zarezerwował te stoliki z takim wyprzedzeniem bez względu na koncert i nie zajmowali tych miejsc siedząc tam uparcie jak osły. Chyba trudno się dziwić, że wyrzucono pana Popiołka skoro zrwacano mu wcześniej uwagę, a on na to nie zareagował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pirackie metody na gości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 18:41 alez afera ! Pani ktora nie chciala opuscic stolika od poczatku byla do niej przygotowana.Chetnie straszyla znajomosciami w "Gazecie Wyborczej" probujac postraszyc trzech chlopcow (chyba ochrona)a dzwoniac na Policje tak sie rozpedzila ze juz krzyczala ze jej meza pobili.Nieprawda.A i nikt jej nie przeszkadzal w powrocie do knajpy.Czyste bzdury.A wystarczylo tylko zmienic stolik.No ale o czym Gazeta by pisala ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.M. Pan Popiołek to prawdziwa ofiara losu! IP: *.chello.pl 22.01.07, 20:24 Kto przy zdrowych zmysłach zabiera 8letnie dziecko do knajpy - jakakolwiek ona by nie była? Co do rezerwcji - ktoś rzeczywiscie przyjmując nie pomyslał że za 2 miesiące może odbyć się płatny koncert, na które nie są przyjmowane rezerwacje. Zdarzyło się. Pewnie nie w pierwsyzm i nie ostatnim lokalu gdzie taki panuje zwyczaj. Ale czy to zwalnia Pana Popiołka od dobrego zachowania? Pan Popiołek został 5razy poproszony o zmianę stolika. Ochroniarze, meneger... Za 5 razem to kazdy tłumok zrozumiałby co się do niego mówi. Chyba że Pan Popiołek pochodzi z afrykańskiej dżungli. Jasno wynika że Pan Popiołek zachował się jak małe dziecko. Skoro nie dostał tego co chciał to poszedł poskarżyć się do gazety - BIG LOL. Po prostu żenada. Nikt nikogo nie ciągał po ziemi jak to zostało opisane. Gość został co prawda wbrew woli wyprowadzony, ale gdyby miał być ciagany po tych kamieniach na wejściu to nie tylko musiałaby zoneczka wzywać policję ale także karetkę. A pani dziennikarska zajmująca się tak "wielkimi" aferami mie widzi prawdziwych problemów, wydarzeń Warszawy? Btw pomyliła się nawet w nazwisku właściciela lokalu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość(ówna) Re: Pan Popiołek to prawdziwa ofiara losu! IP: 80.240.166.* 23.01.07, 10:51 Był WYCIĄGNIĘTY a nie WYPROWADZONY... Niestety miałam nieprzjemność być tego świadkiem. Przesadził Popiołek Przesadził Ochroniarz Nikt tu nie jest ta dobra stroną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.M. Re: Pan Popiołek to prawdziwa ofiara losu! IP: *.chello.pl 23.01.07, 15:59 Wyprowadzony wbrew swojej woli, ale nie chciał dobrowolnie opuścić lokalu. 40minutowe rozmowy z ochroną i menegerem proszących o zmianę stolika nie skutkowały. Zaparł się jak osioł to miał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (ówna) Re: Pan Popiołek to prawdziwa ofiara losu! IP: 80.240.166.* 23.01.07, 16:40 nie kojarzę, aż 40 minutowych pertraktacji.. (ale żeby nie było nie bronie Pana Popiołka... ale nie uważam tez, że nalezy bronić ochroniarza... i jeden i drugi postapił paskudnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.M. Re: Pan Popiołek to prawdziwa ofiara losu! IP: *.chello.pl 23.01.07, 16:53 Na wejściu jest tabliczka "Ochrona ma prawo wyprosić bez podawania przyczyny". Do pana P. nie trafiały argumenty, nie chciał dobrowolnie opuścić Gp zatem został wyprowadzony na siłę. Ochrona wykazała się w tym przypadku wyjątkową cierpliwością i kulturą. Gdyby nie zalezało im na jak najbardziej taktowanym rozwiazaniu problemu to by nawet nie został poproszony na salę meneger, bo by po prostu złapali pana Popiołka i wynieśli od razu jak się stawiał. Oczywiście pojawia się drugi problem dlaczego Pan P. nie mógł zarezerwować a jakiejś Pani udało się. Fakt, nieporozumienie. Ale gdy rezerwacja była dokonywana 2 miesiace wcześniej, i była na pewno kartka na stoliku "REZERWACJA" pan Popiołek mógł to uszanować i zmienić stolik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia@interia.pl Re: Pan Popiołek to prawdziwa ofiara losu!-czyżby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 17:25 To chyba zależy od standardów jakie się uznaje. GP chyba nie wszystkich traktuje równo. Jak komuś to odpowiada niech chodzi i całuje w rączki ochronę i zajmie miejsce wielkości biletu za który zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.M. Re: Pan Popiołek to prawdziwa ofiara losu! IP: *.chello.pl 23.01.07, 17:41 Ochrona nie ma nic do powiedzenia kto gdzie siedzi dopóki nie ma wyraźnego problemu...Zasada jest prosta - gdy na stoliku jest kartka z rezerwacją wypadałoby z grzeczności ustąpić temu kto tej rezerwacji dokonał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skubi Re: Pan Popiołek to prawdziwa ofiara losu! IP: 212.160.172.* 24.01.07, 14:32 Byłem ze 100 razy w GP jak uszanowałem kartkę z napisem "Rezerwacja" nikt mnie nie wynosił. A ochrona jest dość cierpliwa na poczatku rozmawia, zwraca uwagę lub negocjuje. A jak gość nie rozumie no to cóż.... Odpowiedz Link Zgłoś
gnostyk17 Re: Pan Popiołek to prawdziwa ofiara losu! 24.01.07, 14:58 Panowie klakierzy i niezłomni obrońcy wodopoju w Gnieździe Piratów, Ciszej już nad ta trumną. Przestańcie się wygłupiać jak małolaty bo zaraz dojdzie do tego, że oskarżycie 8-latka o to, że się upił, pobił bramkarzy, zjadł kartkę z rezerwacją i kląc szpetnie wyrwał drzwi do wychodka i postraszył kierownika kaczynskimi dwoma plus dornem. Naprawdę nie musicie wypisywać bzdur bo internauci to nie idioci i swoje wiedzą - np. kiedy wypowiedzi są prawdziwe, a kiedy jest to zorganizowana akcja propagandowa. Rozumiem, że się komuś pali pod dupskiem, ale mleko się już rozlało i wasze chamskie komentarze tylko pogarszają sytuację. Czytając wasze wypociny zaczynam odnosić wrażenie, że nie dość że to całe Gniazdo to niezła speluna to jeszcze na dodatek wspiera je jakaś mafia pruszkowsko-wszechpolska.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.M. Re: Pan Popiołek to prawdziwa ofiara losu! IP: *.chello.pl 24.01.07, 16:58 Gnostyku 17, bądź poważny. Pan Popiołek zlekceważył kartkę lezącą na stole, a jesli ją zjadł to jego sprawa. Żyjemy w cywilizowanym (wydawałoby się) państwie i jakieś normy kultury obowiązują. Panu Popiołkowi się nic nie stało. Został siłą wyprowadzony bo dobrowolnie nie chciał opuścić lokalu. Wszyscy tu piszący na temat jaka to ochrona jest niekulturalna, obsługa jest ohydna, meneger nie potrafi sie zachowaś, nie macie zielonego pojęcia o cym piszecie. Wierzycie w to co powiedział Pan Popiołek swojej znajomej dziennikarce, bo wydaje mi się że kazdy inny dziennikarz to by wyśmiał taką "aferę". Pani dziennikarka oparła sie tylko i wyłącznie na zeznaniach Popiołków. Nikt z was nie widział tego nagrania. Jeśli potraficie tak jednoznacznie oceniać sytuację przeczytawszy tylko to co ma do powiedzenia jedna ze stron to tylko krzyżyk na drogę i... Gniazdo Piratów w sobotni wieczór nie jest miejscem dla 8latka, Pan czy Pani Popiołek się skarży że " na oczach 8letniego dziecka". Ale co to dziecko robiło tam? Co do moich powiązań z GP, akurat się pomyliłes, aktualnie nie należę do stałej klienteli GP, ale zjawiam się dosyć często w porównaniu do 90% krytykujaych ten lokal. Moje "roztsanie" z Gniazdem nie przebiegło w miłej atmosferze ale mimo wsyztsko uważam że to miły lokal i w miarę bezpieczny. Ta sprawa była wyjątkiem. Czy ktoś z was wiele ile tam było awantur od poczatku isnienia tego lokalu?? Mozna policzyć na palcach u jednej ręki. A to że się pojawiła informacja w internecie, na forach i jest ciągnieta to tylko efekt działania Pana Popiołka. Forma "dialogu" pomiędzy osoba która czuję się pokrzywdzona a kierownikiem lokalu nie jest na miejscu. Myślę że gdyby Pan Popiołek załatwił to w inny sposób inaczej by wygladało od poczatku stanowisko właściciela. Nagrania zdarzenia jest, więc dziwi mnie to co wypisują tu niektórzy, w tym Pan Popiołek który mija się z prawdą. Pan Popiołek nie jest królem, powinien zachowac się w zaistaniałej sytuacji tak samo kulturalnie jak zwróciłą się do niego początkowo ochrona. Gdyby Pan Popiołej nie szedł tak w zaparte że nei opuści tego stolika itp to na pewno całej tej dyskusji nie było. A co do tych wypowiedzi " ja już więcej tam nie pójdę" - nikt nikomu nie każe tam chodzić. Do Gniazda przychodzą osoby po 20 - 30 razy a nie jak piszący tu po kilka. a co do spelun. Jeżeli to by była speluna to pewnie dawno już temu by się zamknęła... Trzeba się nauczyć odpowiednio dobierać słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syngnostyk Nowakowska ofiara losu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 17:29 uffff. Nowakowski znowu wydał z siebie wypociny. Nie jest aktualnie związany z GP, ale wszystko wie i nakazuje by nie wydawali opinii bo jest nagranie które sobie odtwarza w kółko na palcu i zastanawia jak spreparować. Sprawe nalezało załatwoć inaczej czyli przyjść z jakąś bandą i obić ryje całej obsłudze. Wtedy byłoby to na miejscu anie jakieś zwierzanie się znajomej dziennikarce bo wszyscy wiedzą że Pan Popiołek zna dziennikarki. A dziennikarki jak to dziennikarki opierają się tylko na relacjach jednej strony a poźniej tylko piszą że rozmawiały z druga.Wszyscy też wiedzą ze Pan Popiołek nie jest królem i nie powinien był wogóle przychodzić do GP, bo tam przychodzą tylko królowie i stali bywalcy a stałym bywalcem jak królem trza się urodzić. Na forum gniazdapiratow jest stanowisko obu stron ale Nowakowski, przepraszam B.M. bedzie twierdzic ze nie ma innych wypowiedzi. Ani w artykule ani na forum. Jest tylko to co on wie i jego film ktorym bedzie wszystkich trzymal w napieciu az forum zdechnie i wszyscy zapoma kto to Nowakowski. blleeee ide zwrocic obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.M. Re: Nowakowska ofiara losu! IP: *.chello.pl 24.01.07, 17:49 idź przewietrz umysł. Nie jestem z obsługi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.M. Re: Nowakowska ofiara losu! IP: *.chello.pl 24.01.07, 18:04 Nie jestem Nowakowska. Btw nie rozumiem dlaczego miałabym ujawniać swoje imię i nazwisko ? Jestem klientem byłym stałym , aktualnie pojawiam się rzadziej. Nie jest zamieszana w sprawę. ciekawe, cytuję "Sprawe nalezało załatwoć inaczej czyli przyjść z jakąś bandą i obić ryje całej obsłudze". Innych sposobów na pertraktacje nie znasz? Pan Popiołek chyba uważa się za króla skoro uważał że nie może opuścić tego stolika - nei wiem czy to dlatego że to jego stolik czy tak po złości bo nie mógł zarezerwowac? Co do stanowisk obu stron - na poczatku zaczeło się od jednej - powyższego artykułu. Dopiero po dłużyszm czasie pojawiął się wypowiedź kierownictwa. I nie mój film, bo ja go nie mam :) Nie wyciągał tak daleko idacych wniosków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.S. Re:Pan Popiołek to prawdziwa ofiara losu!-Wreszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 21:03 Wreszcie ktoś napisał to co trzeba było napisać na samym początku. Nikt z tu obecnych nie zna tej drugiej strony medalu, w wszyscy skazują ochronę za napad, użycie siły, itp. Bywam często w GP i NIGDY nie czułem, że jest tam niemiła atmosfera, o wyprowadzaniu kogoś i bójkach nie mówiąc! Lepiej zastanowić się nad moralnością pana Popiołka, który nie potrafi wykazać się choć odrobiną kultury osobistej, nie wspominając o totalnym braku wyobraźni skoro zabiera małe dziecko do takiego lokalu. Dzięki B.M. za przywrócenie mi wiary w ludzi mających i używających intelektu!! Hańba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (ówna) Re: Pan Popiołek to prawdziwa ofiara losu! IP: 80.240.166.* 25.01.07, 10:28 Właśnie...masz Pan wrażenie!!! więc tylko na warązeniu nie bazuj bo taki sposób informowania się o świecie daleko Cię nie zaprowadzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Pan Popiołek to prawdziwa ofiara losu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 12:54 Kto zauważył, że pomylono nazwisko szefa-BOSS Wielkiego Gniazda. Tylko nie ma odwagi cywilnej podpisać wpisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.M. Re: Pan Popiołek to prawdziwa ofiara losu! IP: *.chello.pl 23.01.07, 15:57 Jakbym nazywała się Tomasz Honkisz to bym miałą inicjały T.H. a nie B.M. To się nazywa analfabetyzm :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mktwkr Re: Pan Popiołek to prawdziwa ofiara losu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 20:37 co nie zmienia faktu, że GP to po prostu dno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.M. Re: Pan Popiołek to prawdziwa ofiara losu! IP: *.chello.pl 23.01.07, 21:33 Ciekawe... 200-300 stałych bywalców ma odmienne zdanie. Może rozwiń wypowiedź, dlaczego dno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Pan Popiołek to prawdziwa ofiara losu! IP: *.jelonki.robbo.pl 23.01.07, 21:57 ..zostow kolesie w spokoju, on widzi wszedzie dno taki juz z niego nieszczęsliwy człowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szanciarz Re: Pan Popiołek to prawdziwa ofiara losu! IP: *.chello.pl 25.01.07, 20:12 Ewidentnie potraktowali go jak menela i pijaka. Widziałem to na własne oczy. Nawet upartego człowieka nie można tak traktować. Należy się człowiekowi trochę poszanowania jego osoby. "Gniazdo" sporo straciło w moich oczach. Na szczęście powstaje w Warszawie II tawerna - zobaczymy już niedługo jaki grzeczny będzie właściciel "Gniazda". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (ówna) Re: Pan Popiołek to prawdziwa ofiara losu! IP: 80.240.166.* 26.01.07, 15:11 Tawern to już jest pare :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 pokolenie... Re: Pirackie metody na gości IP: *.jelonki.robbo.pl 22.01.07, 20:34 drugi juz raz Wyborcza kłamie opisując znane mi zdarzenie, trzeciego nie bedzie przestaję ją kupować...wg mnie sprawa powinna znaleść sie w sądzie przeciw GW i Pani Popiołkowej... ale nie sądziłem, że jest tylu frustratów, może Warszawa powinna być tylko dla warszawiaków?...to pewnie od 60 lat byłaby wiochą bo większość jej obywateli wymordowali,Ci wszyscy frustraci nie wiedzą tego bo ich dziadkowie przyjechali po wojnie ze wsi...eh:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość(ówna) Re: Pirackie metody na gości IP: 80.240.166.* 23.01.07, 11:00 Zauważcie, że komentarze krytykujące i poniżające gniazdo najczęsciej wypływały spod paluszków osób, ktoer były tam raz...dwa...albo wcale.. i posiłkowały się w opiniowaniu jedynie tekstem zamieszczonym w gazecie. a jak wiadomo dziennikarze zawsze do jakiegoś zdarzenia muszą dodać odrobinę pikanterii i ze ZDARZENIA zrobić AFERĘ. Faktem jest, że: wywlekli człowieka, że dziecko płakało, że mieli prawo złościć się o rezerwację... ale to sposób nieobiektywnego przekazu nadaje ton wypowiedzi.. A wiadomo - nienapastliwy artykuł sie nie sprzeda :) Nikt nie chce czytać, zę tego i tego dnia odbyła się kulturalna impreza w Gnieżdzie Piratów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Pirackie metody na gości IP: *.cable.ubr02.enfi.blueyonder.co.uk 23.01.07, 01:31 a ja tam jestem za... wywalac cholote, jak saie panoszy!! Hej ho! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Spelunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 14:36 Dajcie sobie spokój z Gniazdem. Po co od nich wymagać rzeczy których nie rozumieją. To spelunka i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas, lodz Spelunka.. Ja pierdziele :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 15:02 nie sposob sie z Toba nie zgodzic. daj sobie Spokoj z Gniazdem, kup Sobie playboya i zrob wlasna impreze w domu. Czemu nie? A powaznie, czy ktos zauwazyl w ogole jak latwo jest krytykowac? Ja wiem ze każdy z Was bylby lepszym managerem, ochroniarzem i w ogole wszystkim. A właścicielem to juz na 100% !! Tylko ze jak sie okazuje to wlasnie TO NIEDOBRE GNIAZDO wzbudzajac takie emocje udowadnia ze jest miejscem popularnym, a miedzy innymi Twoje wypowiedzi paradoksalnie zachecaja ludzi do sprawdzenia jak tam jest. A zareczam ze jak juz wejda, to szybko nie wyjda, bo warto zostac. No chyba ze ktos jest łaknacym krwi byle pismakiem, czy po prostu typowym wytworem naszego zblazowanego, znudzonego, zawistnego i niemyslacego spoleczenstwa, ktory dobrze bawi sie tylko kosztem innych. Ale w takim przypadku faktycznie lepiej zeby nie chodzil do GP, gwarantuje ze szybko poprawi sie atmosfera. A powiedz mi, prosze, po co namawiasz ludzi do niechodzenia, skoro jedyne co z tego masz to prawdopodobie zaspokojona potrzeba dokopania komukolwiek? Ale spoko, szybko zdasz Sobie sprawe ze Twoje agitacje nic nie zmienia. Tylko potem sie nie zalamuj, moze kiedys cos Ci sie uda.. Naprawde, wpadam w bezgraniczny podziw widzac obywatelskie zachowania na forum. Dzielni ANONIMOWI ludzie zebrali sie by zgodnie krytykowac cos, czego w wiekszosci wprawdzie pewnie nie znaja (ale przeciez nie o to tu chodzi zeby wiedziec co sie mowi), podnosza sluszny krzyk o pomste, o zwolnienia, o niechodzenie do Tego Paskudnego Lokalu.. Naprawde chcialbym zeby ktos z tych Dzielnych Mlodych (duchem) Ludzi kiedys sam cos zmienil na lepsze, bo ograniczac sie do bezwzglednej i niekonstruktywnej (w wiekszosci) krytyki to niestety potrafi kazdy. Szkoda tylko ze na tym koncza sie Wasze mozliwosci. adas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MERLIN M. Trochę wyobraźni !!!! IP: *.aster.pl 23.01.07, 23:12 Pozwól, że i ja się podpiszę pod Twoimi słowami. Swoją drogą szkoda, że wywiązała się taka afera przez czyjś kompletny brak wyobraźni i (co by nie było) totalny brak obiektywizmu. Łatwo jest obrzucić ludzi błotem, leżącego łatwiej się kopie. Wystarczył jeden malutki artykuł, aby wszystkie "piękne umysły" wylały swoje żale (ich zdaniem konstruktywne krytyki) nie zwracając uwagi na to, że to wydarzenie mogło mieć inne podłoże. Nikt nie zwrócił uwagi na to, że człowiek, który rozpętał awanturę, walcząc (swoim zdaniem) o swoje prawa, chcąc być traktowanym na równi z innymi, postąpił wbrew zasadzie "równości". To On chciał być tym "równiejszym". Nie tak było Panie Popiołek? Moje miejsce i tak będę siedział!!! Ja wam pokażę, tak? A czy to nie świnie są równiejsze? Opowiedziano to zdarzenie jak wielki dramat nadający się świetnie na scenariusz, dziecko zabrano od matki - toż to prawie porwanie było!!! Do GP przychodzą ludzie posłuchać muzyki, napić się piwka, pośpiewać i pogadać ze znajomymi. Przychodzą, żeby się wyluzować a nie drętwieć. Chcielibyście, aby obsługa na każde wasze zawołanie ganiała za wami z promiennym uśmiechem, ze ściereczką na ręku? Uważacie, że płacicie, więc wam się należy !!! Super podejście. Faktycznie proponuję w takim razie zmienić lokal. A gdzie jest ta kultura, o której tak rzewnie na tym forum się rozpisujecie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C. Re: Spelunka.. Ja pierdziele :) IP: *.aster.pl 28.02.07, 20:28 Moze i w Łodzi Gniazdo ma lepsza reputacje ale nie w Warszawie. Znam liczne grono, ktore tam chodzilo nawet ja sam izal mi miejsca, ktore mialo taki potencjal. Szkoda strzepic jezyka, Gniazdo bedzie ale juz nie Piratow. Kasa zaslonila oczy nie ktorym a pomyslec, ze Tomasz H. mial taaaakie plany. Szkoda, ze realizacja ich Go przerosla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Wierzbicki Pirackie metody na gości IP: *.aster.pl 23.01.07, 14:44 To skandal. Bywałem tam wiele razy, ale po tym, co przeczytałem, nigdy więcej już tam nie pójdę i będę odradzał wszystkim znajomym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tererere Re: Pirackie metody na gości IP: 80.240.166.* 23.01.07, 15:51 To nie przychodź... i wierz bezgranicznie w to, co pisza w gazetach... daleko zajdziesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaja Re: Pirackie metody na gości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 16:19 bywałeś wiele razy więc wnioskuje że CI się podobało, bo gdyby się nie podobało to po kiego chodzić w takie miejsca WIELE razy, i nagle jeden hmmm subiektywny artykulik sprawia, że zmieniasz zdanie i nigdy więcej nie zawitasz do GP, no cóż chyba nikt nie bedzie płakał tam po Tobie:) ja mam zamiar się wybrać tam już jutro ze znajomymi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (ówna) Re: Pirackie metody na gości IP: 80.240.166.* 23.01.07, 16:44 Przeciez prasa nie kłamie! Należy słuchac sie Pani redaktor i Pana Urażonego i więcej progu nie przestąpić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz Re: Pirackie metody na gości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 17:10 buuuaaaaahaahhaa - zróbcie rezerwacją to was nie wywloką :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Pirackie metody na gości IP: 87.105.164.* 23.01.07, 17:29 Proponuję bojkot tej speluny. Jak kolesie managerów mają specjalne traktowanie to niech tylko oni tam przychodzą. Jak zbankrutują to inni będą mieli nauczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kenig Re: Pirackie metody na gości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 17:38 Moja dziewczyna mieszka ze 100m od tego Gniazda. Byłem ze dwa rzy. Ale że takie akcje się tam zdarzają to nie wiedziałem. Bezpieczniej chyba w centrum> Nie ma takiej chamówy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mktwkr Pirackie metody na gości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 20:21 a czego sie tu spodziewac po wlascicielu GP i najetej ochronie? wlasciciel jest tak samo slowny (!!!) jak jakosc obslugi w jego lokalu - porazka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Gniazdo Pirtatów to DNO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 20:32 które to dno z morzem faktycznie jest nierozerwalnie związane. Jako zespol wystepujacy w GP moge z cala odpowiedzialnoscia stwierdzic, ze NIGDY wiecej! Zero organizacji w GP, po prostu kicha do potęgi! Właściciel prostak i caly ten lokal prostacki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krawaciarz Re: Gniazdo Pirtatów to DNO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 21:26 Te panie z tego zespołu co się tak szanuje i nie będzie grał w Gnieździe.napisz pan co to za zespół, udowodnij, żeś ty nie dno i masz odwagę pisać co piszesz nie ukryty a z odkrytą przyłbicą. Bo takie deklaracje to ważna sprawa. Warto wiedzieć kto je wygłasza. Chyba, że to zwykły pic aby wywołać okreslone emocje, jak chyba połowa ludzi, która tu pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
dd62 Re: Gniazdo Pirtatów to DNO! 24.01.07, 10:06 Wypowiadasz się w liczbie mnogiej za cały zespół, a gdzie demokracja??? uzgodniłeś z resztą ekipy swoją nieprzemyślaną i mocno emocjonalną wypowiedź?? tekst "zespół występujący w GP" sugeruje wielokrotność hmm... ciekawe bardzo...a ile ty razy syneczku miałeś szansę wejść na deski sceny w GP? Myślę że był to dla ciebie ten pierwszy raz..:-) no i z pewnością ostatni, ale na 100% nie z twojego wyboru. Włściciel prostak, lokal prostacki..piszesz. A co, publiczność cię żle przyjeła, wygwizdała może, a właściciel miał pretensje za twoje nieprofesjonalne zachowanie na scenie? A może ty po prostu jesteś prostakiem i chamem, a może kiepskim muzykiem i w dudkach zagrała ci chora ambicja i brak samokrytyki. A teraz do wszystkich forumowiczów. Gwoli wyjaśnienia układów jakie panują w tzw. "szoł biznesie". To publiczność w ogromnej mierze decyduje o repertuarach knajp, czyli kto z jaką częstotliwością jest zapraszany na scenę. Ktoś gra kiepsko, publika go nie lubi, bo się gość szmatławi na scenie, to żaden właściciel knajpy, a tym bardziej tak popularnego lokalu jak GP, nie zdecyduje się na powtórkę z rozrywki, chośby nawet "artysta" był tzw. pociotkiem (czyli mówiąc elegancko krewnym królika). Co do GP, jako bywalec tego miejsca od wielu lat (dodam że niepijący, jak wielu którzy tam przychodzą) mogę stwierdzić, że trzeba się samemu wykazać chamstwem i prostactwem, żeby zasłużyć sobie na "gniew pana" czyli niezadowolenie właściciela, człowieka bardzo spokojnego, o ogromnej kulturze osobistej. To tyle jeśli chodzi o opluwanie Gniazda, czyli pieniactwo dla zasady, przy okazji omawiania konfliktu bardzo typowego dla klimatu muzyki na żywo. Pozdrawiam serdecznie wszystkich potomków tzw. szlachciurów z szabelką ociekającą krwią dziewiczą :-) A swoją drogą wielka szkoda, że Pan Popiołek tak mało pamięta z historii naszego kraju...Może jakby rozdarł koszule na swej piersi, stając w obronie swoich praw, to konflikt przerodziłby się w całkiem zabawną sytuację... DD reporter :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeżyk Re: Gniazdo Pirtatów to DNO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 10:32 uuuu Dziecięcy Reporter. Swoją drogą przeczytajcie obszerną wypowiedź pana popiołka na forum GP oraz prezesa. Przynajmniej wyjaśnie parę nieścisłości i przestaniecie te głupoty wypisywać. Bo na tym forum to już chyba cała siłka z gniazda tylko pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
dd62 Re: Gniazdo Pirtatów to DNO! 24.01.07, 11:01 Drogi Jeżyku Widzę ze nie masz poczucia humoru i lubisz szydzić z innych. A Pana Popiołka też chyba nie bardzo lubisz i szanujesz skoro namawiając do przeczytania jego wypowiedzi nie jesteś w stanie napisać jego nazwiska z dużej litery. Co, jakieś problemy miałeś w edukacji w podstawówce? A może sądząc z literówek w Twojej wypowiedzi, jeszcze dokładnie nie wytrzeźwiałeś i cierpisz na syndrom dnia wczorajszego? To może w takim stanie nie wypowiadaj się publicznie. Aspirynka, ciepła zupka i spaciuchny, a nie do komputera. Życzę szybkiego powrotu do formy. Jeśli swój obiektywizm budujesz na wypowiedziach osób mniej lub bardziej poszkodowanych w konfliktach, gdzie włączyła się w to prasa na wnisek tychże, to życzę powodzenia również w życiu osobistym. Duży i Dorosły reporter :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeżyk Re: Gniazdo Pirtatów to DNO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 11:24 Polecam te moralitety dzieciom. Nawiązałem do wypowiedzi stron na forum GP ponieważ wnoszą coś do sprawy. Twoje dziecinne wypociny -nic. To jest ta różnica. Hej Odpowiedz Link Zgłoś
dd62 Re: Gniazdo Pirtatów to DNO! 24.01.07, 10:27 Jeszcze jedno do autora, rozgoryczonego wykonawcy: Jeśliś syneczku występował w GP, to z pewnością otrzymałeś za to wynagrodzenie. Wypowiadając się w ten sposób kalasz nie tylko Gniazdo (możesz zrozumieć wielorako, a nawet powinieneś), ale odgryzasz rękę która dała ci papu. Musisz jeszcze dużo popracować nad asertywnością , nad swoim "imidżem" i z pewnością nad warsztatem muzycznym, bo z takim podejściem nie zagrzejesz miejsca na żadnej scenie. Powodzenia ci życzę, daj znać kiedy i gdzie grasz, chętnie przyjdę posłuchać tak wybitnego wykonawcę, który wykorzystując obrady nad ludzką głupotą postanowił się zareklamować w wątpliwy sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Pirackie metody na gości IP: *.acn.waw.pl 23.01.07, 23:13 .. poszkodowanego i całą rodzine jego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec lubicie komuś dokopać, nie? :) IP: *.aster.pl 24.01.07, 01:59 Chołota z Was i leszcze nadpsute. To do tych, którzy opluwają Gniazdo. K..a, gryziecie jak stado kundli, bo kundlami jesteście. Co, urażona ambicja???? A teraz do ofiary: Popiołek, wytrzyj chłopie gile i nie płacz, bądź facetem a nie sfrustrowaną babą. Ma się znajomości w Gazecie Wyborczej, co??? I się je wykorzystało zamiast załatwić sprawę jak facet. A co, Wyborcza to niby wyrocznia jakaś? Panie Popiołek, współczuję pańskiej Małżonce (jeśli Pan ma), bo pierdoła życiowa z Pana jest straszna. Policja, Gazeta, oj Popiołek, z Warszawy to Ty nie jesteś. Ogarnij się chlopaku i płacz już wiecej i tak jesteś teraz wystarczająco SłAWNY, "sławna pierdoła", hahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OCHRONA Uwielbiamy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 17:51 Zwłaszcza jakimś frajerą, co sie u nas w budzie żondzom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec niestały Re: Pirackie metody na gości IP: *.chello.pl 24.01.07, 05:26 Też bywam w gnieździe, teraz sporadycznie ,kiedyś (daaawno temu) prawie codziennie.Było to w czasach, gdzie zarówno klientela jak i obsługa była na jakimś konkretnym poziomie, wiekszość bywalców ,to naprawdę byli ludzie,którzy pływali, albo chociaż lubili muzykę morza.Jednak od dłuższego czasu jest coraz gorzej.Przede wszystkim większość obecnych "stałych bywalców" , to ludzie z okolicznych osiedli ,którzy mają blisko "fajne" miejsce gdzie można napić się piwa. Na sobotnich koncertach zdarza się zobaczyć więcej chłopców z ogolonymi głowami i ich dziewczyn w różowych bluzeczkach niż na niejednej dyskotece.Srednia wieku lat około 22.Tego typu klientela wymusza odpowiednią ochronę i odpowiednie traktowanie więc chrona to koledzy kolegów,wszyscy z tej samej siłowni czy innego miejsca tego rodzaju.Zespoły (nie wszystkie - powiedzmy te najbardziej lubiane przez nową publiczność) też sobie odpuszczają ,bo wiedzą że mogą( wystarczy sytuacja na jednym z ostatnich koncertów Qczy, gdzie cała ława krzyczała "żadnych szant") O piwie nawet nie będe się rospisywał bo innego jak w butelce nie warto kupować.Ogólnie rzecz biorąc czasy ,kiedy można było spokojnie zabrać kogoś z rodziny na piwo bez strachu ,że ktoś go popchnie albo wywlecze za twarz na zewnątrz skończyły się definitywnie, ciekawe co będzie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka do Pani Redaktor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 11:51 Pani Redaktor,proponuję wziąć pod rozwagę wypowiedzi uczestnika ,które Pani opisuje., cyt.:"usłyszeli, że kiedy w Gnieździe są koncerty, rezerwacje nie są przyjmowane". Tego nie mógł usłyszeć.W Gnieździe koncerty są codziennie, więc to wykluczałoby rezerwacje w ogóle. To po pierwsze.Już to świadczy o wiarygodności rozmówcy. A druga rzecz - może kolejny artykuł napisze Pani o tym jak Tawerna Gniazdo Piratów, Fundacja Gniazdo Piratów oraz klienci organizują akcje przykładowo dla Romka Roczenia, Messaliny, czy chociażby wsparcie Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy? Dlaczego sytuacja, którą sprowokował sam Pan Popiołek (będący tam prawdopodobnie pierwszy raz) ma zaważyć na opinii tego lokalu? I jeszcze pytanie do pana Popiołka - czy idąc do kogoś w gości mówi mu Pan, że jak Panu nie da kapci to Pan nie zdejmie butów?A potem idzie z tym do gazety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeżu Re: do Pani Redaktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 12:09 Weźcie ludzie poczytajcie forum GP. Wypowiedź Pana Popiołka i jak wynika prezesa GP. Może te bzdury przestaniecie klepać. Godne zauważenia jest to, że Prezes przeprosił i zmienił zdanie w sprawie co nic mu nie ujmuje a chyba znaczy, że poznał drugą stronę medalu i parę rzeczy przemyślał co jest jak najbardziej pozytywne. A jeżeli wpis p. Popiołka was nie przekonuje to spadajcie na szczaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec A kto to jest Popiolek ???!!! IP: *.aster.pl 24.01.07, 13:15 W szkole pewnie go bili bo kablował. W pracy go nienawidzą za wywyższanie się i gadulstwo (wszystko wie, wszystko widział). Jeszcze niejedem "dym" zrobi, bo ma układy w "GW", tzn. on lub jego znajomi, czy rodzina. Ten typ tak ma: idealnie pasuje do lat komuny, gdzie podpie..two było jak najbardziej na miejscu. A przecież mógłby poczekać dzień lub dwa, ochłonąć, przyjść do G.P. i dogadać się jak facet. Ale nie!!! Każda okazja jest dobra, aby zaistnieć. Oto ja - Popiołek, cham i wieśniak - pokazałem, że mnie tykać nie będą, bo tak obsmaruję w "GW", że hej. A teraz na koniec: nie czytam i nie kupuję "Gazety WyborczeJ" z ważnych dla mnie przyczyn (bardzo ważnych) i zaglądał do niej nie będę. Mógłbym odwiedzić KOGOś, kto wywaliłby na zbity pysk z roboty tego, kto napisał ten "artykuł". Wykorzystywanie mediów w ten sposób, co Popiołek to granda i skur...ńswo. Niech lepiej napiszą coś o biedzie i bezrobociu. Prywata, Popiolek, prywata i nic więcej. Takim jak Popiołek i takim "artykułom po znajomości" mówię NIE. Popiołek i cała reszta sitwy - jesteście żałośni. Odpowiedz Link Zgłoś
lemur41 Re: A kto to jest Popiolek ???!!! 24.01.07, 13:46 Dobe. To sterydowiec z GP, chyba go właśnie wyrzucają z roboty. Teraz będzie odśnierzał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: A kto to jest Popiolek ???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 14:25 buahaha "bywalec" barów mlecznych i osiedlowej siłowni w zsypie. Postrach muranowskich śmietników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: A kto to jest Popiolek ???!!! IP: *.aster.pl 24.01.07, 14:51 "Odśnieżał" przez "ż" palancie, a nie "rz". Odpowiedz Link Zgłoś
gnostyk17 Re: A kto to jest Popiolek ???!!! 24.01.07, 15:02 Panowie klakierzy i niezłomni obrońcy wodopoju w Gnieździe Piratów, Ciszej już nad ta trumną. Przestańcie się wygłupiać jak małolaty bo zaraz dojdzie do tego, że oskarżycie 8-latka o to, że się upił, pobił bramkarzy, zjadł kartkę z rezerwacją i kląc szpetnie wyrwał drzwi do wychodka i postraszył kierownika kaczynskimi dwoma plus dornem. Naprawdę nie musicie wypisywać bzdur bo internauci to nie idioci i swoje wiedzą - np. kiedy wypowiedzi są prawdziwe, a kiedy jest to zorganizowana akcja propagandowa. Rozumiem, że się komuś pali pod dupskiem, ale mleko się już rozlało i wasze chamskie komentarze tylko pogarszają sytuację. Czytając wasze wypociny zaczynam odnosić wrażenie, że nie dość że to całe Gniazdo to niezła speluna to jeszcze na dodatek wspiera je jakaś mafia pruszkowsko-wszechpolska.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teri Forum GP wypowiedzi zainteresowanych !!!! IP: *.acn.waw.pl 24.01.07, 12:54 Myślę, że najwyższa pora uciąć dyskusje, która już chyba zbyt długo trwa. Wejdźcie na forum GP, tam wypowiedział się najbardziej zainteresowany Pan Popiołek, a nastepnie prezes. Myślę, że to co mieli do powiedzenia jest bardzo wymowne. Przeczytajcie, a poznacie oba stanowiska w tej sprawie i nikt nie będzie musiał wypowiadać się bazując wyłacznie na swojej fantazji. Ludzie, was tam nie było wiec przeczytajcie co sami zaineresowani maja do powiedzenia i skończcie te swoje domysły. Prezes wreszcie zachował sie tak, jak powinien to zrobić na poczatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur1972@wp.pl Pakerzy mocni w gębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 14:53 Pakerzy mocni w gębie ale tylko na tej stronie-aninimowo. Na forum GP malutko wpisów bo trzeba podać adres e-mailowy. Czytać nic nie czytali, gazet nie lubią. Ledwo piszą. Ale wszystko wiedzą. To są geniusze. Znawcy wszystkich klubów, psychiki ludzkiej i obycia. Chuczą na forum i robią dużo hałasu bo w robocie po nich ktoś inny jedzie. Po robocie jedno piwko, bilardzik lub rzutki i świńskim truchtem do domu. Przed snem 15 min. "gościu" na necie. Nie wiedzą, że czegoś na necie można się dowiedzieć, nauczyć. To oni będą wszystkich pouczać. Jak trzeba przywalą-myszką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Czyżby tylko w gębie? IP: *.aster.pl 24.01.07, 15:20 Mój chłopak jest "bramkarzem" i nie ma łatwo. Nieraz trzeba rozbroić gościa, bo ma przy sobie nóż albo inną zabawkę. Po pracy musi wrócić do domu i mieć oczy szeroko otwarte, bo nieznany mściciel może czyhać na jego zdrowie a nawet życie. Niezbyt doceniana to praca, ale on trenuje dyscyplinę sportu uważaną powszechnie za sztukę walk Wschodu, studiuje i musi gdzieś zarobić na to wszystko. Wyśmiewanie kogoś z racji wykonywanego zawodu jest prostactwem. Można być prezesem banku i totalnym chamem, a mozna być nocnym cieciem i kochanym człowiekiem. Mój komentaż do artykułu będzie krótki. "Polskie Piekiełko" w klasycznym wydaniu. Anonimy, złośliwości, bełkot informacyjny, zero konkretów, bazarowy język i bolszewickie pastwienie się nad kapitalistą (czyt. właściciel "G.P."). No, ale skoro "G.W." ("Gaduła Wyrodna" jak mawia o tej gazecie pan Waldemar Łysiak) podejmuje takie tematy, to nic dziwnego, że czytają ją ludzie z gatunku homo sovieticus, do którego większość "piszących" w wiadomej sprawie (żsfrustrowanego Popiołka) z pewnością należy. Bez odbioru, Jolanta Wojciechowska z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur1972@wp Re: Czyżby tylko w gębie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 15:32 Tak. Rzeczywiście. Otworzyły mi się oczy. Chyba Pani nie ma lekko. No i czychający mściciele. Powszechnie też wiadomo, że można się nieco uspokoić i zrelaksować przy lekturze Łysiaka. Szukajcie ich w dziale "Psychologia" - studium przypadku. Znam jednego prezesa banku i wydaje mi się, że wieczorami jest bramkarzem ale nie chce się przyznać. Ale ćwiczy wschodnie sztuki walki-rzuty przez atlas i ciosy hantlami. Jedna Pani w Hali Banacha do której chodzę zawija ryby w wyborczą ale nie wiem czy ona jest homo czy z sowietów lub bolszewików Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kryśka Gratuluję wyboru partnera! Hehe! :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 17:46 > Mój chłopak jest "bramkarzem" Extra! Trenuje na tobie boks? Nie? Cierpliwości- niebawem zacznie. :D >i nie ma łatwo Nie od dziś wiadomo, że sterydy nie wpływają dobrze na TE SPRAWY. Ale widziały gały co brały :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troglodyta Nie daj Boże, aby mnie "ochroniarz" potraktował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 17:29 "jak powietrze". Też "zareagowałbym prawidłowo". I to tak prawidłowo, że nieszczęsnego łysola musieliby łatać na chirurgii :D Inna sprawa, że pewnieby do mnie wogóle nie podszedł. Prawo silniejszego i wspólnota pierwotna to jest to! Po cholerę nam jakaś cywilizacja! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywający i lubiący Dajcie już spokój-przeprosili! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 17:46 Przeprosili. Późno bo późno ale jednak. Podobno menedzer Pan Krzysztof delikatnie mówiąć puścił wodze swojej fantazji wobec właścicieli i słuch chodzi, że polecą głowy. Takich rzeczy mozna sie było wczoraj dowiedziec przy kuflu w gnieżdzie. Swoja droga ciekawe jak to prawnie załatwią. I chyba jakieś zmiany tylko na dobre wyjdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Dajcie już spokój-przeprosili! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 08:42 daj znac jak sie to dalej potoczyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viking/łódź Krzysiek i Młody do wora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 18:13 U nas w łódzkiej tawernie chodzą słuchy że Krzysiek i Młody pójdą na bruk. Podobno do końca tygodnia sprawa będzie załatwiona. Nie znam sprawy dokładnie ale spowodowali niezłe zamieszanie i jeszcze podobno kręcili. Przez nich tylko smród wokół i wszyscy o tym w kółko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Krzysiek i Młody do wora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 21:44 hehe. Sciema :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajo Pirackie metody na gości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 19:45 mój syn tam chodził i wyglądało,że jest tam jakaś kultura.Sama miałąm ochotę tam pójśc bo i znajomi chodzą.Ale teraz nie pójdę-a nuż sie nie spodobam panom ochroniarzom ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Wypowiedz na forumGP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:03 Wypowiedz na forumGP p.Popiołka daje wiele do myślenia i chyba zamyka aferkę. Nawet oszołomy jakby ucichli. A wydaje się że GP jakieś wnioski z tej historii wyniesie. Jak widać takie zdarzenia też mogą wyjść na dobre o ile nie próbuje się (a probowano) zamieść pod dywan. pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
dd62 Niezła reklama :-) 25.01.07, 12:08 Skończmy już te bluzgi do siebie nawzajem. Tak naprawdę to całe zdarzenie, artykuł w prasie (bez komentowania sympatii do wydawnictwa)i całe to zamieszanie zarówno na forum GP jak i forum GW przysporzyło lokalowi nie lada kłopotu. A wiecie jakiego? Tam nie ma miejsca na rozbudowę i powiększanie Tawerny. Jak ktoś już wcześniej nadmienił,całkiem słusznie, teraz ciekawość przygna tam pół Warszawy, a większość z nich jak wejdzie to tak prędko nie wyjdzie, bo im się spodoba, niezależnie czy usiądzie przy kufelku czy posłucha muzyki na żywo. I tak rzeczywiście jest. Ostatnie dni obfitują w ogromną ilość odwiedzających, i o dziwo nikt nikogo nie pobił, wszyscy dobrze się bawili, niezależnie od zespołu występującego na scenie. Gniazdo jak każda gwiazda "szołbiznesu" skorzysta tylko na tym rozgłosie, więc do tych, którzy życzą im upadku: zamilknijcie, bo nie spełnią się wasze marzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Niezła reklama :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 21:22 Jak tak sobie mysle to kurcze, to epokowe wydarzenie powinno sobie zasluzyc na jakas epopeje narodowa przynajmniej, a juz na drobinke poezji na bank :D Nam bawić się kazano. Usiadłem na ławie, spojrzałem po Sali Ochroniarz Popiołka wali Protestów słusznych ciągną się szeregi proste, długie, dalekie, Az po gniazda brzegi i widziałem Mecenasa Przybył, dłonią skinął I ochroniarz popiolka jedna ręką zwinął Wylewa się z wleczonego stłamszona zgryzota Wulgarną, wredna litanią, niczym lawa błota Najeżona iskrami nienawiści Jak sępy! źli ochroniarze Popiolka we wstydu rzucają odmety. Lecz przeciw nim stoi jedna, ostra jak pyta pingwina Z jadowitym językiem. Pani Katarzyna Nic to, ze bywalców złe ja straszą słowa Nic to, ze obiektywizmu za grosz nie dochowa Ona jedna, Gniazdowym oprawcom w prasie naurąga Podnosi na nich gazetę i koronę ściąga Korone dobrej knajpy, bezpiecznej dla głowy. Boś jej brata obraził, synu piratowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeżyk Re: Niezła reklama!-gorzej z reputacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 08:47 To po tych sikach w gnieździe taki bełkot się wydobywa z odmętów skatowanej duszy targanej niedowartościowaniem i lękami? Odpowiedz Link Zgłoś
dd62 Re: Niezła reklama!-gorzej z reputacją 26.01.07, 13:49 Nie trzeba tam bywać, żeby bełkotać, co widać po twojej wypowiedzi. A szczyny to ty chyba własne pijasz, przed każdym podejściem do komputera. Z nienawiści która się sączy z pomiedzy twoich sów, pewnie masz wyraz twarzy gościa oblizującego się po własnych szczynach. Przypominam. do wszystkich. Forum to nie jest miejsce dla psychopatów wylewających swoją nienawiść do ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeżyk Re: Niezła reklama!-gorzej z reputacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 15:08 Na leczenie za późno. Weź się rozpędź i walnij pusty łbem o bar w gnieździe. Jak będziesz jeszcze stał to niech ci pustym kuflem poprawią. Pomóc nie pomoże ale przestaniesz nadawać. Ja się wynoszę na forum bezan bo tu duszno od gniazdowego chamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Niezła reklama!-gorzej z reputacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 04:30 Odpuscmy, DD,Jeżyk ma racje. Podobno szczyny sa zdrowe, jest cos takiego jak urynoterapia.. Jezyk moze byc naprawde zdrowszy od nas, a przy okazji bardziej mobilny, bo nie musi od kompa wstawac na siusiu.. A w GP jest sporo chamstwa. Ale na szczesie ochrona robi co moze zeby je wyniesc. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Pirackie metody na gości IP: *.chello.pl 25.01.07, 22:31 Znam prawie wszystkich pracowników Gniazda i wiem, że jeżeli użyli siły to tylko i wyłącznie dlatego, że było to konieczne. Do tawerny chadzam już od kilku lat i widziałam wiele kontrowersyjnych wydarzeń, zawsze podziwiam ochroniarzy za ich stoicki spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tal Piszcie, krytykujcie i unikajcie Gniazda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 23:52 ...Będzie więcej miejsca dla nas (bywalców) ;D Nikt po Was płakać nie będzie, a Gniazdo i tak nie opustoszeje bo ma swoją stałą klientele <dumnie się prostuje> ... ;) Ach.. no i o ilu intrygantów mniej :) Odpowiedz Link Zgłoś