Dodaj do ulubionych

UPC - poważna awaria Internetu i telefonów !!

06.02.07, 21:26
Dziś straciłem dostęp do Internetu przez sieć UPC, zupełnie przestał tez
działać mój telefon (tez z UPC)!
Na dodatek nie można w ogóle dodzwonić się do ich Telefonicznego centrum
Obsługi - numery 9480 i 9495 są cały czas zajęte!

Prawdopodobnie skutki bardzo poważnej awarii sieci UPC, trwającej od 30
stycznie, dotknęły dziś także Ursynowa. Co gorsza, UPC ponoć celowo ukrywa
informacje o awarii przed swoimi abonentami:

"Od 30 stycznia abonenci usługi internetowej Chello w sieci UPC mogą mieć
problem z dostępem na niektóre strony www wskutek awarii serwerów DNS. W
związku z tym, że awaria trwa już dłuższy czas i nie widać jej końca UPC
postanowiło nawet NIE INFORMOWAĆ (!) o niej abonentów."
link do artykułu:
media2.pl/rss/internet/19609-kolejna-awaria-internetu-w-upc.html
A czy u Was internet i/lub telefon z UPC działają??
Obserwuj wątek
    • Gość: halo Re: UPC - poważna awaria Internetu i telefonów !! IP: *.chello.pl 06.02.07, 23:05
      no u mnie tez nie dzialalo przez kolo godziny.... w ogole ostatnio czesto nie ma
      polaczenia z netem,ale tylko do 1 min, czesto przerywa,widze ze upc leci w kulki
      ostatnio.
      • koszatek Re: UPC - poważna awaria Internetu i telefonów !! 06.02.07, 23:11
        Mi nie działało dzisiaj przez około godzinę (mieszkam na Muranowie).
        Ale trzeba przyznać, że teraz działa lepiej, niż przed awarią.
        Zacinało się, działało z jakąś taką "czkawką", a teraz idzie płynnie.
      • boruta_wwa Re: UPC - poważna awaria Internetu i telefonów !! 07.02.07, 00:29
        niestety ja też zauważyłem że często wyłączają internet
        oczywiście powinienem to spisać i zgłosić się po rekompenstatę finansową
        ponieważ UPC nie wywiązuje się z umowy, ale jak to zwykle bywa nie chce mi się :(
        b.
        • Gość: suklaa Re: UPC - poważna awaria Internetu i telefonów !! IP: *.chello.pl 07.02.07, 00:47
          O, a ja myślałam że mam zapchaną pamięć i to dlatego;-) Od kilku dni strasznie wolno wszystko chodzi i potrafi się zawiesić na kilkadziesiąt sekund.
          A przy okazji, możecie polecić jakiegoś innnego dostawcę netu (Rakowiec)? Poza Aster, UPC i tepsą oczywiście.
      • maggie78 Re: UPC - poważna awaria Internetu i telefonów !! 10.02.07, 17:22
        Od wczoraj nie dziala tv z UPC. Myslalam na poczatku ze mi wylaczyli kablowke za
        ktora place. Ale po przeczytaniu problemow z internetem i tel., moze tv tez im
        siadla. ktos wie wiecej? Oczywiscie zadnej informacji nie ma, dodzwonic sie tez
        nie mozna.
    • Gość: Mary nie kładzie się wszyskich jajec do jednego koszyk IP: 217.153.205.* 06.02.07, 23:15
      Mamią was promocjami, że będzie taniej, doraedzają przenosiny od TO do Aster,
      od Aster do tele2 itd... A najlepiej jest miec wszystkie miedia od innych
      dostawcóe - wtedy przynajmniej jedno albo kilka zawsze działa... A jak się
      uyebie taki "4 w 1" to można se najwyżej na babę z nudów wliź i dziecko zrobić.
      • nessie-jp Re: nie kładzie się wszyskich jajec do jednego ko 07.02.07, 16:41
        Ja tak mam - pełna dywersyfikacja dostaw. Internet od jednego, telefon
        stacjonarny od innego, a komórkowy od jeszcze innego. No a telewizja od kolejnego.

Owszem, wychodzi drożej. Ale jak mi padnie Internet, to zawsze mogę się przez
        modem połączyć. A jak padnie telefon, to skontaktować się mejlowo albo przez
        telefonię internetową. A jak jedno i drugie leży (rzadkość) to pozostaje GPRS...

Telewizja to powiedzmy mały pikuś, ale jednak dostęp do Internetu i telefonu
        musi u mnie zawsze być.
    • Gość: corgan bo nie zamawia się tv, netu i tel. od 1 operatora IP: *.chello.pl 07.02.07, 00:33
      Po 6 z kolei telefonie z UPC czy nie chcę dodatkowej usługi w postaci telefonu
      (mam z UPC telewizje i internet) oznajmiłem miłej pani z infolinii, że gdybym
      miał z UPC wszystko na raz - telewizje (bez niej moge sie obyć w razie awarii),
      internet (przez chwile mogę się obyć) i telefon (czasem moge się obyć) to w
      wypadku awarii wszystkiego na raz po stronie UPC bede automatycznie odciety od
      świata. Bo nawet nie byłoby jak zadzwonić na infolinie, że coś jest nie tak.

Bo jak mi nie działa internet w UPC to mogę wysłać cos modemem przez Tepse. A w
      takiej własnie byłem dziś wieczorem sytuacji, bo akurat w momencie awarii na
      mojego maila czekał mój klient. A ja potrzebuje internet także do pracy.

Dlatego 2 miesiące temu wstrzymałem się z likwidacją telefonu w Tepsie.
      • Gość: Akinka6 Re: bo nie zamawia się tv, netu i tel. od 1 opera IP: *.chello.pl 07.02.07, 05:47
        Od kilku lat mam UPC telewizję, internet a ostatnio telefon i zaczynam żałować.
        Też mieszkam na Rakowcu, ale wybór innego operatora choćby internetu - Aster -
        tak samo "odpowiedzialny" jak i UPC, osiedlowy (jest jakiś nie pamiętam nazwy) -
        awarie potrafią trwać i 10 dni. Z neostradą nawet nie chcę próbować i jakie
        wyjście - rezygnacja z internetu, telefonu ?
        • Gość: netka Re: bo nie zamawia się tv, netu i tel. od 1 opera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 06:37
          Nie bój się neostrady. Ja miałam przez wiele lat Aster (tv i internet) co
          kosztowało mnie miesięcznie ok.200 pln. Szukając oszczędności złapałam "n"-kę i
          neostradę - mimo także wielu obaw - i nie żałuję. Za obie rzeczy płacę ok. 90
          pln, a internet na live boxie hula aż miło. Sama się dziwię. Pozdrawiam!
          • facefinder Re: bo nie zamawia się tv, netu i tel. od 1 opera 09.02.07, 21:06
            Gość portalu: netka napisał(a):

> Nie bój się neostrady. Ja miałam przez wiele lat Aster (tv i internet) co
            > kosztowało mnie miesięcznie ok.200 pln. Szukając oszczędności złapałam "n"-kę i
            > neostradę - mimo także wielu obaw - i nie żałuję. Za obie rzeczy płacę ok. 90
            > pln, a internet na live boxie hula aż miło. Sama się dziwię. Pozdrawiam!

moze zdecyduj se w koncu na jednego nicka bo spamowanie jak to kochasz n-ke
            zaczyna byc juz meczace
    • Gość: bera Re: UPC - poważna awaria Internetu i telefonów !! IP: *.kosson.com 07.02.07, 14:58
      Ja tam mam Net droga radiową.Działa bez zarzutu. Żadnych przerw czy awarii -
      nawet podczas burz, deszczu i wichur chodzi jak w zegarku :))
    • Gość: gdynianka W Gdyni też awaria!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 15:41
      U nas też wczoraj nie było telefonu u internetu z UPS!!!!!!Kicha
      • toren W Krakowie też! 08.02.07, 09:11
        Wygląda na to, że i w Krakowie była (jest?) awaria UPC (telefon i inetrnet).
    • Gość: Krzysztof Telefon z UPC - proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 12:37
      Ja właśnie zastanawiam się nad przejściem z telefonem z TP do UPC. Mam już
      internet + TV z UPC. Awarie TV są rzadkie, Internetu - ostatnio coraz częściej.
      Z drugiej strony kusi mnie oferta cenowa za telefon - ok. 60 zł miesięcznie z
      bezpłatnymi rozmowami do wszystkich sieci stacjonarnych oraz bezpłtnie w soboty
      i niedziele. Zmieniać czy nie zmieniać?
      • toren Opinia o usługach UPC 08.02.07, 13:11
        Trudno powiedzieć czy warto korzystać z usług UPC.
        Na korzyść przemawia atrakcyjna cena, zwłaszcza w pakiecie.
        Na niekorzyść:
        - częste problemy techniczne z telefonem i internetem
        - systematycznie (minimum raz w roku) rosnące ceny za TV kablową
        (od 1 marca 07 aż o 7%!!! do 59,99zł)
        - kiepska obsługa przez Centrum Telefoniczne (krętactwo, często arogancja wobec
        klienta i manipulowanie faktami nawet tymi z regulaminu)
        - brzydkie numery, takie jak celowe komplikowanie warunków umowy, żeby
        klientowi trudno się było z nich wyplatać lub wyegzekwowac swoje prawa od UPC
        - coraz gorsza oferta programowa, usunięcia kanłó niemieckojązycznych, BBC
        World, BBC Prime przy rosnących cenach abonamentu TV.

Polecam aktualny artykuł nt. usług UPC:
        telefon.gsm.pl/telekomunikacja/19924-klopoty-upc.html
        Klientom niezaprawionym w boju o swoje prawa raczej odradzam wiązanie się z
        UPC, bo straty ogólne (koszty, nerwy, stracony czas, itp.) z obcowania z tą
        firmą mogą przerosnąc korzyści ekonomiczne.

Niestety doświadczyłem tego na własnej skórze.
        • toren Re: Opinia o usługach UPC -opinie klientów 08.02.07, 13:14
          PS

Przy podejmowaniu decyzji - wiązac się z UPC czy się nie wiązac - warto
          zapoznac się z opiniami obecnych (i byłych) klientów tego operatora:
          www.petycje.pl/petycjePodpisyLista.php?petycjeid=2008&podpis_rodzaj=1
          Niektóre sa porażajace!
          • aaadek Re: Opinia o usługach UPC -opinie klientów 01.02.15, 12:11
            Uwaga! W UPC nie ma żadnej możliwości zgłoszenia w weekend awarii dostępu do Internetu. Jeżeli modem nie działa, konsultanci są dostępni od poniedziałku do soboty od 7 rano do 23 wieczorem. W niedzielę lub w nocy zapomnij o jakiejkolwiek pomocy. Módl się, żebyś nie miał awarii. Na stronie można sobie napisać zgłoszenie, które jest realizowane w przeciągu kilku dni. Zdarzyło mi się, że w ogóle nikt nie odpowiedział na moje zgłoszenie. I tek musiałem więc interweniować ponownie telefonicznie.
        • Gość: waro34@op.pl Re: Opinia o usługach UPC IP: *.chello.pl 08.02.07, 22:47
          na wszystkim się znasz ? kiedy ostatnio była powyżka abonamentu w UPC , też
          wiesz , oglądaj ( złote tarasy , i tak próżniaku nic nie kupisz , net i krytyka
          to hobby czy uraz psychiczny ,lecz się , albo módl o pieniądze , o rozum za
          póżno
        • aaadek Re: Opinia o usługach UPC 01.02.15, 12:11
          Uwaga! W UPC nie ma żadnej możliwości zgłoszenia w weekend awarii dostępu do Internetu. Jeżeli modem nie działa, konsultanci są dostępni od poniedziałku do soboty od 7 rano do 23 wieczorem. W niedzielę lub w nocy zapomnij o jakiejkolwiek pomocy. Módl się, żebyś nie miał awarii. Na stronie można sobie napisać zgłoszenie, które jest realizowane w przeciągu kilku dni. Zdarzyło mi się, że w ogóle nikt nie odpowiedział na moje zgłoszenie. I tek musiałem więc interweniować ponownie telefonicznie.
    • Gość: Krzysztof Re: UPC - poważna awaria Internetu i telefonów !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 15:43
      Dzięki Toren, ja też ostatnio zmagam się z awariami netu w UPC, więc z telefonem
      może być podobnie.
      • toren Brak internetu i telefonu? 08.02.07, 18:14
        Optymistycznie rzecz biorąc, skoro padł i Internet, i telefon - zostaje nam
        (abonenetom UPC) zasiąść przed TELEWIZOREM. Bo ten (jeszcze) działa.

Ale od kiedy UPC wycięło mój ulubiony BBC Prime - przed telewizorem też NIE WARTO!
        Bo i po co?

Żeby oglądać pseudo-wróżbiarkę Tarota czy może telesprzedaż w Mango TV?

Dylemat na miarę Hamleta!
        • Gość: war034@op.pl Re: Brak internetu i telefonu? IP: *.chello.pl 08.02.07, 22:52
          co ci warto ,narzekać ? nie napuszczaj na UPC , skąd znasz problemy , nie
          płaciłeś i ci wyłączyli ? jesteś żałosny , podłącz se ASTERA i będziesz HAPPY
          • Gość: mickey Re: Brak internetu i telefonu? IP: *.aster.pl 08.02.07, 22:59
            Dzial Utrzymania Klienta UPC?
            • toren Dział Utrzymania Klienta UPC ? 09.02.07, 08:22
              Tak, to pewnie ktoś od nich jest autorem posta.

Tylko ten "ktoś" nie jest w stanie ani wytłumaczyć ogólnej niemocy UPC, ani
              podać racjonalnych powodów ZA korzystaniem z usług tego operatora.
              • Gość: kasia Re: Dział Utrzymania Klienta UPC ? IP: *.aster.pl 09.02.07, 20:43
                ja mam astera okolo 2 lat i przez ten czas nigdy nie mialam awarii internetu,
                nie sa najtansi ale net maja niezawodny, konserwacje robia regularnie ale rano
                wiec w czasie kiedy nie korzystam.Polecam!
                • Gość: war034@op.pl Re: Dział Utrzymania Klienta UPC ? IP: *.chello.pl 10.02.07, 06:47
                  spróbuj, możesz mieć za darmo przez 10 dni UPC
                  • facefinder Re: Dział Utrzymania Klienta UPC ? 10.02.07, 12:37
                    nie chce nawet za doplata....ile by mnie to nie kosztowalo biore rozwod z
                    oszustami z UPC i przechodze na Multimo. Nie wiem jeszcze jak to bedzie ale
                    powiem szczerze mam po prostu dosc wspolpracy z amatorami.
    • vivawawa Re: UPC - poważna awaria Internetu i telefonów !! 11.02.07, 18:12
      jeżeli jakość usług UPC tak spada to powinni wykorzystać to konkurenci
      ale ich niestety nie ma, bo Warszawa została podzielona na strefy wpływów UPC i ASTER
    • jan-w Re: UPC - poważna awaria Internetu i telefonów !! 11.02.07, 18:41
      A mnie wkurza, kiedy ktoś bezczelnie spamuje, pod wieloma nickami, na wszystkich
      forach regionalnych. Wpiszcie w wyszukiwarce ogólnej, getin, toren, agawa888
      jako autor. Te trzy osoby, przez okrągłą dobę, na kilkudziesięciu forach, cały
      dzień atakują UPC. Nie wiem czy UPC, jest dobre, czy złe, ale te osoby (zapewne
      1 osoba) wyraźnie wypełniają jakieś obowiązki służbowe
      • facefinder Re: UPC - poważna awaria Internetu i telefonów !! 12.02.07, 09:35
        getin, toren, agawa888 to spamerzy i trzeba sie z toba zgodzic ale co do jakosci
        uslug UPC to niestety smutna prawda o swiecie aroganckich monopolistow.
        • Gość: wobo1704 Re: UPC - poważna awaria Internetu i telefonów !! IP: *.chello.pl 12.02.07, 11:04
          Jeżdżę na UPC praktycznie na okrągło przez całą dobę.
          Nie zauważyłem jakichkolwiek zakłóceń w łączności internetowej.
          Nie wiem o co chodzi.
    • Gość: Bea Re: UPC - poważna awaria Internetu i telefonów !! IP: *.chello.pl 13.02.07, 14:37
      Ja jestem abontntem UPC od wielu lat (od roku mam internet). Od tygodnia miedzy
      godz. 20.00 a 22.30 mam brak dostępu do internetu. Myslałam może, że to jakieś
      chwilowe obciążenie sieci, ale po tych Waszych postach widać, że problem jest
      poważniejszy. Od wczoraj jakby się poprawiło. Dzisiaj był u mnie pan z UPC i w
      całym budynku sprawdzał sieć. Wizieli sobie do serca te skargi klientów.
      Pozdrawiam, życząc wszystkim niezakłóconego dostępu do wszystkich mediów
      Bea
      • Gość: maksrej Re: UPC - poważna awaria Internetu i telefonów !! IP: *.dynamic.mm.pl 20.03.16, 12:27
        Szukam info na temat właśnie UPC, jestem juz po kilku umowach z innymi operatorami i za każdym razem było jakies przygody, chyba nie ma operatora, który bedzie na 100% godny polecenia. Szukam naprawdę tylko opinii sprawdzonych, na stronie firmatoty.pl/upc znalazłem dużo pozytywnych opinii, zgadzacie się z nimi?
    • longines1980 Re: UPC - poważna awaria Internetu i telefonów !! 07.06.16, 00:34
      Najlepiej świadczy o nich to, że kryli yewopa, który oszukiwał lokatorów,
      informując ich, że UPC odłączy im internet jeśli nie wykupią nowych (oczywiście droższych)
      pakietów. Ponadto ów facecik umawiał lokatorów na instalacje bez ich wiedzy i zgody w UPC.

Po instalacjach i przeróbkach technicznych z tym związanych pogorszyła się prędkość sieci.
      Lecz UPC twardo wciskało ciemnotę, że wszystko działa tak samo, natomiast infolinia nie chciała udzielić informacji kimże jest tajemniczy yewop.

Po kilku miesiącach zadzwonili łaskawie, kiedy zasygnalizowałem problem w okresowo wysyłanej
      do wszystkich klientów ankiecie, ale kolejny raz na tym ich zainteresowanie się skończyło.

Następnie, po kolejnych kilku miesiącach w ramach kolejnej ankiety i kolejnego wciskania usług,
      umówili mi na wizytę technika, żeby w swej mądrości orzekł czy nie mam
      omamów z tym obniżonym transferem i czy aby na pewno load się pogorszył.
      Nawet potwierdzili tę wizytę SMSem, ale żaden chłop ani yewop nie przyszedł.
      Być może dlatego, że zapowiedziałem im, iż owego wspomnianego wyżej yewopa, nie chcę widzieć,
      a innego pod ręką nie mieli. W każdym razie siedziałem i nie doczekałem się.
      Nie doczekałem się też na żadną ankietę ani inną formę sprawdzenia jak poszły sprawy mojej niedoszłej wizyty technika.
      Widocznie yewop wpisał im w rekord, że był u mnie, ale nikogo nie zastał.

Dopiero ostatnio, po złożeniu przeze mnie wypowiedzenia umowy, UPC nagle się ożywiło.
      Niestety, to odsłoniło jeszcze bardziej ich brak profesjonalizmu i chaos,
      a mnie utwierdziło w przekonaniu, że nic tu po mnie i czas skończyć dalej przepłacać.
      Kiedy do mnie dzwonili, każdy kolejny chłop z infolinii mówił co innego. Wyglądało jakbym rozmawiał za każdym razem
      z inną firmą, a nie jednym i tym samym podmiotem umowy.

Jak dla mnie, to najbardziej beznadziejny dostawca internetu z jakim miałem do czynienia.
      Sam sposób traktowania klienta, to już dyskwalifikacja, nie mówiąc o kryciu yewopa.
      A wiemy przecież z definicji, gdzie jest przewidziane miejsce dla tych, których pomysł na biznes polega na oszukiwaniu ludzi.
      Do tego wciskanie ciemnoty i tłumaczenia poniżej dolnej granicy IQ. To niestety wszystko
      co mogę dobrego powiedzieć o tym dostawcy.

Można jeszcze dodać, że nie widać tam żadnego zarządzania. Tylko obraz improwizacji w monopolistycznej dojarni,
      od której ktoś odcina kupony, a którą my, durnie utrzymujemy i bulimy z nawiązką
      w myśl reguły ekonomicznej "do monopolu zawsze dopłacasz".
      Zapewne wielu będzie nadal płaciło i przepłacało otrzymując w zamian dno jakości
      zarówno technicznej jak i obsługi klienta - ale już nie ja.

Gdybym wcześniej pracował w takiej firmie, na pewno usunąłbym ten wpis z CV.
    • Gość: oszukany klient Re: UPC - poważna awaria Internetu i telefonów !! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.16, 10:47
      W połowie lipca telefon od konsultanta że mają promocję i dostaniemy dekoder horizon i przez msc waszystkie programy. Opłata montażu dekodera co powiedział konsultant kilkukrotnie na linii ma być anulowana ponieważ to nie pierwsza instalacja .
      po wszystkim dzwonię i pytam co z ta opłata bo miało jej nie być a oni mi na to że przecież muszę zapłacić i nic takiego nie było a słyszał to również mój partner przy rozmowie przez głośnik. Czekam na rozpatrzenie reklamacji. 50zł to nie majątek ale na pewno nie przedłużymy umowy za rok bo tyle mi zostało. Nie lubię jak ktoś robi ze mnie idiotke. Wystarczylo powiedzieć z góry że Opłata jest i tyle a nie wciskać kit i jakiejś anulacji. Tak się klientów nie traktuje. Konsultant zadzwonił z numeru na którym rozmowy nie były nagrywane a w drugą stronę tak się chronią nagrywanie, cwane ale jak ktoś na łeb na karku to nie popusci.
    • jotka001 Re: UPC - poważna awaria Internetu i telefonów !! 06.08.16, 19:12
      Ja mam UPC od momentu, kiedy przejął Aster, czyli od wielu lat. Nie narzekam, dla moich potrzeb wszystko jest w porządku. Internet chodzi OK (mam jeden z niższych wariantów, kiedyś sami podnieśli dla wszystkich prędkość, więc niby się poprawiło, ale ja tego nie odczuwam, było OK, jest OK). Czasem znika wifi, po paru minutach wraca, ale internet po kablu wtedy działa. Telefon mi wciśnięto niby za darmo w pakiecie, korzystam rzadko, nic by się nie stało, gdyby go nie było, ale też problemów nie ma. TV z dekoderem z nagrywarką też działa, choć zestaw programów coraz gorszy, co jakiś czas znika coś, co mnie interesuje, dekoder jakiś stary, ale mi wystarcza (proponowali zmianę, ale nie chcę). Na szczęście nie mam potrzeby, żeby szukać kontaktu z infolinią, więc omijają mnie te przyjemności. Ogólnie u mnie jest w porządku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka