Dodaj do ulubionych

STUDENTA SGH PILNIE POTRZEBUJĘ

21.11.01, 22:31
Chciałabym studiować Stosunki Miedzynarodow e na SGH, ale nie wiem czy warto i
co to w ogóle za szkola. Mam nadziję , że niezbyt sztywna..

Proszę o opinie, karina
Obserwuj wątek
    • Gość: sztudent Warto Karinko! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.01, 22:39
      Jeśli nie masz zbyt konserwatywnego stosunku do swojej pupy to naprawdę warto.
      Chętnie Cię poznam.
      • karina_17 Re: Warto Karinko! 22.11.01, 20:26
        Masz chyba długą listę tych panien, które chętnie poznasz, co....
    • Gość: Tomek Re: STUDENTA SGH PILNIE POTRZEBUJĘ IP: *.tele2.pl 22.11.01, 08:22
      Zalezy jakie stosunki miedzynarodowe:) gdyz mamy podzial na ekonomiczne i
      polityczne. Jesli chodzi o polityczne to lepsze chyba uw...choc moze nie:) w
      kazdym razie nie jest to najbardziej oblegany kier na naszej uczelni. Moim
      zdaniem najlepiej obecnie polaczyc Miedzyn. Stos. Ekonomiczne z Finansami i
      bankowoscia. A tak ogolnie to warto studiowac na SGH, szczegolnie jesli umie
      sie zachowac pewien dystans do samej nauki;)
      • Gość: vinc Re: STUDENTA SGH PILNIE POTRZEBUJĘ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 14:57
        chcesz tam praktykować stosunki ?? :)) ciekawe...
        • karina_17 Re: STUDENTA SGH PILNIE POTRZEBUJĘ 22.11.01, 20:28
          Mały z ciebie pozytek, takie ogólnikowe stwierdzenia...:)

pozdrawiam, karina
      • karina_17 Re: STUDENTA SGH PILNIE POTRZEBUJĘ 22.11.01, 20:27
        W sumie sama nie wiem , czego chcę. O SM dopiero myślę, ale może ekonomiczne (
        gospodarcze). Warszawa mogłaby byc fajna, a ludzie na tym SGH nie wydają się
        tacy sztywni jak to o was krąży.

pozdrawiam , karina
        • Gość: Piotr Re: STUDENTA SGH PILNIE POTRZEBUJĘ IP: *.deu.dupont.com 23.11.01, 17:14
          karina_17 napisał(a):
          > W sumie sama nie wiem , czego chcę. O SM dopiero myślę, ale może ekonomiczne (
          > gospodarcze). Warszawa mogłaby byc fajna, a ludzie na tym SGH nie wydają się
          > tacy sztywni jak to o was krąży.

Moim zdaniem - naprawde warto! I nie przejmuj sie, ze nie masz sprecyzowanych
          zainteresowan - zdajesz po prostu na SGH, a nie na konkretny kierunek. Trzy
          pierwsze semestry sa i tak wspolne dla wszystkich - jest naprawde duzo czasu aby
          sie opowiedziec za jakims kierunkiem (albo kilkoma)...

Sztywni SGH-owcy? Jak wszyscy - czesciowo pewnie tak, chociaz to zalezy tylko od
          Ciebie czy dasz sie wkrecic w machine pieniadza, czy zechcesz pozostac soba (a
          jezeli przy okazji mozesz tez dobrze zarobic to jest to tym bardziej
          przyjemne... ;-) )

Warszawa? Pewnie, ze jest fajna!

Jezeli potrzebujesz wiecej info - moj kontakt to Gadu-Gadu 281500

> pozdrawiam , karina

Pozdrawiam rowniez
          Piotr (juz prawie-mgr SGH)
          • Gość: vinc Re: STUDENTA SGH PILNIE POTRZEBUJĘ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 21:33
            no gratuluje Piotrze
            • Gość: Piotr Podziekuje Ci, jak juz bedzie "po"... ;-) IP: *.deu.dupont.com 27.11.01, 11:46
          • karina_17 Re: STUDENTA SGH PILNIE POTRZEBUJĘ 23.11.01, 22:21
            Dzieki za informacje. Z g-g skorzystam jak bedziesz dostępny.

pozdrawiam, karina
    • Gość: vinc Re: STUDENTA SGH PILNIE POTRZEBUJĘ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 21:36
      ps. czy na SGH studia magisterskie to 3 lata licencjat i potem jeszcze 2 do
      magistra czy jakaś inna kompinacja ?
      • Gość: Piotr Re: STUDENTA SGH PILNIE POTRZEBUJĘ IP: *.deu.dupont.com 27.11.01, 11:58
        Chyba mozna zrobic licencjata i potem sie "bujac" do magistra, ale 99.9% ludzi
        robi od razu magistra. Nie musisz na to czekac 5 lat - od Ciebie tylko zalezy
        kiedy zdobedziesz absolutorium (sam wybierasz przedmioty, za ktore otrzymujesz
        punkty).

pdzr
    • Gość: wawrzyk Tylko AE Poznań! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.01, 00:20
      Nie idz Karinko do tego skansenu z epoki Gierka! W tej chwili najlepsza
      uczelnia ekonomiczna jest w Poznaniu (a rankingi tworzone są na warszawskie
      potrzeby). Tu warunki nauki sa najlepsze i wiara chyba tez. Pozdrawiam
      • Gość: hubi Re: Tylko AE Poznań! IP: 213.25.181.* 24.11.01, 16:49
        Nie wiem jak jest w Poznaniu, ale SGH dla mnie jest optymalne. Co semestr
        decyduje, jakie przedmioty chce studiowac w nastepnym, moge robic dowolna
        sciezke, laczyc kierunki itd. Po prostu uczelnia THE BEST!
        • karina_17 Re: Tylko AE Poznań! 24.11.01, 22:54
          A jakie są wady? Każdy kij ma dwa końce.

pozdrawiam, karina
      • karina_17 Re: Tylko AE Poznań! 24.11.01, 22:29
        A jakie są ( czy w ogóle) SM? I ludzie.
    • Gość: niunia Re: do Karinki IP: *.opole.dialup.inetia.pl 26.11.01, 18:40
      ogólnie jakieś cienkie i mało sympatyczne wawiaki na sgh-u studiują
      • Gość: vinc Re: do Karinki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 20:51
        po SGH masz na 100% prace i to często za spore pieniądze a po kilku latach
        większość zarabia tyle że może korzystać z życia
        • karina_17 Re: do Karinki 26.11.01, 23:37
          Nie chcę szkoły w ktorej prze 5 (?) lat bedę musiała ryć i uczyć się ze
          sztywniakami, nawet jeśli będę zarabiała potem Bóg wie ile. Któ mi zwróci te
          pięć lat?
          Czy ktoś może wreszcie napisać jacy są tam ludzie ? Tak normalnie, napisznie -
          kujony, zazdrośni, wścibscy, kochani, albo cokolwiek. Muszą mieć przecież
          jakieś cechy, chybaże to warzywka pozbawione uczuć i tożsamości.

Bez obrazy, pozdrawiam, karina
          • Gość: hubi Re: do Karinki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 02:14
            karina_17 napisał(a):

> Nie chcę szkoły w ktorej prze 5 (?) lat bedę musiała ryć i uczyć się ze
            > sztywniakami, nawet jeśli będę zarabiała potem Bóg wie ile. Któ mi zwróci te
            > pięć lat?
            > Czy ktoś może wreszcie napisać jacy są tam ludzie ? Tak normalnie, napisznie -
            > kujony, zazdrośni, wścibscy, kochani, albo cokolwiek. Muszą mieć przecież
            > jakieś cechy, chybaże to warzywka pozbawione uczuć i tożsamości.
            > Bez obrazy, pozdrawiam, karina

Karina!
            Ty chyba jakas niezyciowa jestes!
            Na kazdej uczelni sa kujony i ludzie, ktorym mniej zalezy na czerwonej cenzurce.
            eSGieH tu sue niczym nie rozni. Wszystko zalezy od towarzystwa, w jakim sie
            obracasz. Poza tym zawsze sa sposoby aby sie jakos przeslizgnac, wiec uwierz mi,
            ze nie wszyscy SGHowcy to glupie kujony itp.
            Wydaje mi sie, ze to takie ploty wymyslone przez tych, ktorzy sienie dostali!
            Generalnie ludzie sa spoko! A taka krotka charakterystyka? Moze aktywni,
            energiczni, pomyslowi! Wejdz sobie do srodka i zobacz ile sie na SGHu dzieje! A
            slyszalem od kolegi, ze na Polibudzie jest cicho i smutno!
            • karina_17 Re: do Karinki 27.11.01, 21:56
              Moi rodzice zawsze fajnie wspominali studia. Moja siostra właśnie jakieś tam
              skończyła, ale było u niej strasznie sztywno i koszmarni ludzie.
              Czy na SGH trafię na kogoś kogo wyciągne na tanią podróż po Europie lub
              wu\ycieczki po górach. Uwielbiam takie rozrywki , imprezy , itp, ale uczyć też
              się mogę. jedno drugiemu nie przeszkodza. Jeśli SGH, to szkoła dla mnie, to
              będzie supcio.

pozdrawiam, karina
              • Gość: Piotr Re: do Karinki IP: *.deu.dupont.com 28.11.01, 12:40
                karina_17 napisał(a):

> Czy na SGH trafię na kogoś kogo wyciągne na tanią podróż po Europie lub
                > wycieczki po górach.

Bez problemu.

pzdr
                • Gość: vinc Re: do Karinki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 16:07
                  też tak słyszałem
                  • karina_17 Re: do Karinki 28.11.01, 18:47
                    A ty skąd?
                    • Gość: vinc Re: do Karinki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 18:49
                      z forum ;)
                      • karina_17 Re: do Karinki 29.11.01, 21:52
                        Milutko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka