Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc!!!

IP: *.devs.futuro.pl 22.04.03, 17:18
Prosze o pomoc jak dojechac do miejscowosci WOLA DUCKA.
Wiem tylko ze mam wysiasc na Dworcu PKP Warszawa Wschodnia i szukac Dworca
PKS-u. Jak tam trafic?
A moze ktos bedzie wiedzial w jakich godzinach jezdza autobusy. Interesuje
mnie godzina 18:00 - 20:00.
Z gory dziekuje za pomoc

Aha! chodzi o dzien jutrzejszy
Obserwuj wątek
    • Gość: kati Re: Proszę o pomoc!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.03, 22:16
      dworzec pks jest w niewielkiej odleglosci od dworsa pkp warszawa wschodnia
      jezeli wysiadziesz na wschodnim to idz do ulicy kijowskiej wychodzac z dworca
      kieruj sie w strone wisly czyli w lewo, pozniej caly czas prosto ulica kijowska
      az do targowej tam kogo nie zapytasz napewno powie ci gdzie masz isc bo to
      bardzo blisko trzeba sie pytac o pks przy warszawa stadion, jak juz skrecisz z
      kijowskiej w lewo idziesz caly czas targowa przechodzis pod wiaduktem i juz
      jestes na przeciwko wjazu na dworze tylko jest on po drugiej stronie ulicy i
      musisz przejsc przez jezdnie, napewno jak zapytasz kogokolwiek na ulicy to
      powiedza ci bo to naprawde niedaleko
      ja opisuje ci droge z pamieci a poniewaz jerzdze raczej samochodem niz na
      pieszo to moze jest to troche chaotyczne, na dworcu napewno znajdziesz
      polaczenie ale sproboj zadzwonic na informacje o numerach zamiejscowych (912)i
      popros o numer na dowrzec informacja autobusowa to 9433 moze z tamtad
      przekieruja cie na odpowiedni dworzec
      powoedzenia
      • beata_ Re: Proszę o pomoc!!! 22.04.03, 22:22
        Na drugą stronę Targowej najlepiej przejść od razu z Kijowskiej - potem nie ma
        jak, tzn jest jak, ale sie zawraca.
        • Gość: kati Re: Proszę o pomoc!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.03, 22:26
          no wlasnie co do przejsc to wlasnie nie znam ich rozkladu za to moge powiedziec
          jak dostac sie tam samochodem
      • Gość: J. Karolak Pokaz ksenofobii w wykonaniu warszafki!!! IP: 195.94.207.* 23.04.03, 08:22
        Gość portalu: kati napisał(a):

> dworzec pks jest w niewielkiej odleglosci od dworsa pkp warszawa wschodnia

Przeszło kilometr!!!

> jezeli wysiadziesz na wschodnim to idz do ulicy kijowskiej wychodzac z dworca
        > kieruj sie w strone wisly czyli w lewo

A jak koleś chodzi tyłem?

, pozniej caly czas prosto ulica kijowska
        >
        > az do targowej tam kogo nie zapytasz napewno powie ci gdzie masz isc bo to
        > bardzo blisko

1.Najciemniej jest pod latarnią
        2.Tam jest dużo ormian, rosjan, ukraińców - należy dodać, że trzeba się pytać
        po rosyjsku (kuda wokzał Pie Ka Esu?)

> trzeba sie pytac o pks przy warszawa stadion, jak juz skrecisz z
        >
        > kijowskiej w lewo idziesz caly czas targowa przechodzis pod wiaduktem i juz
        > jestes na przeciwko wjazu na dworze tylko jest on po drugiej stronie ulicy i
        > musisz przejsc przez jezdnie,

Tarhowa w tym miejscu - jak i w każdym miejscu jest wyjątkowo ruchliwa, a ty
        każesz naszemu gościowi z Katowic przechodzić przez ulicę? Ksenofobka
        warszawska!

napewno jak zapytasz kogokolwiek na ulicy to
        > powiedza ci bo to naprawde niedaleko
        > ja opisuje ci droge z pamieci a poniewaz jerzdze raczej samochodem niz na
        > pieszo

Ho ho ho! Żeby ktoś nie pomyślał, że mamy do czynienia z byle kim. Koleżanka ma
        auto!

> to moze jest to troche chaotyczne,

I skormna w dodatku.

> na dworcu napewno znajdziesz
        > polaczenie ale sproboj zadzwonic na informacje o numerach zamiejscowych (912)
        i
        > popros o numer na dowrzec informacja autobusowa to 9433 moze z tamtad
        > przekieruja cie na odpowiedni dworzec

Czyli wkonkluzja: Nie słuchaj mnie - zadzwoń na informację. Dziękujemy bardzo!

> powoedzenia

zająknęłaś się i nawet powodzenia życzysz z błędem. Odczep się od naszego
        gościa ze Śląska. Ileż w tobie nienawiści?!
        • Gość: Karolak ty bucu Re: Pokaz debilizmu w wykonaniu Karolaka!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.03, 11:16
          Masz dzisiaj wizytę u psychiatry. pamietaj o szczoteczce do zębów, bo chyba na
          dłużej zostaniesz. Pidżamy brac nie musisz, bo dostaniesz taką wiązaną z tyłu z
          zadługimi rękawkami.
          • Gość: J. Karolak Re: Pokaz debilizmu w wykonaniu Karolaka!!! IP: 195.94.207.* 23.04.03, 12:21
            O! BU! RZA! JĄ! CE!
          • Gość: kati Trafne uwagi, pozdrawiam. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.03, 14:50
            • Gość: J. Karolak Mi dziękujesz? IP: 195.94.207.* 24.04.03, 15:49
              Mnie dziękujesz?
    • Gość: kati Re: Proszę o pomoc!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.03, 23:44
      Hej katowiczanin daj znac co u Ciebie , jak sie potoczyl wyjazd.
      Pozdrawiam :)
      • Gość: J. Karolak Re: Proszę o pomoc!!! IP: 195.94.207.* 24.04.03, 08:43
        Nie zgrywaj teraz takiej kochaniutkiej, ty dwulicowa żmijko!!!
    • Gość: katowiczanin Re: Proszę o pomoc!!! IP: *.devs.futuro.pl 26.04.03, 21:21
      Chcialem podziekowac wszystkim ktorzy odpowiedzieli i doradzili jak dotrzec z
      dworca PKP na dworzec PKS-u, a w szczegolnosci kati. Dzieki temu szybko
      dotarlem na autobus i nie pobladzilem. Jedno co mnie bardzo zdziwilo to to, ze
      okolice stadionu wygladaja jak wielkie wysypisko smieci, a jesli chodzi o budki
      to do tego jak zlomowisko. Ponadto czlowiek troche sie dziwnie czuje jak pelno
      w tych okolicach ruskich i roznych innych skosnookich ktorzy cos tam dukaja w
      naszym jezyku. Jednym slowem takie urozmaicenie w stolicy. ;)))
      A jesli chodzi o droge powrotna do domu (czytaj Katowic) to nawet nie
      zauwazylem demonstracji piatkowej (pewnie dlatego ze trasa przemarszu nie byla
      zaplanowana przez dworzec centralny), chociaz w drodze powrotnej tez bylo
      bardzo wesolo gdyz wracali takze zwiazkowcy z marszu na Warszawe. Jednys slowem
      droga powrotna przebiegla wszystkim szybko mile i przyjemnie oraz bardzo
      wesolo. I pewnie kazdy pasazer wagonu nr 7 (bezprzedzialowy wagon) bedzie mile
      ja wspominal.
      Jesli ktos rowniez bedzie potrzebowal pomocy w podrozy na slask to sluze pomoca.
      Do zobaczenia, pewnie za jakis czas.
      3majcie sie cieplo
      katowiczanin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka