Dodaj do ulubionych

przychodnia Otwock

21.03.07, 15:15
przeprowadziliśmy się, córeczka ma 2 latka, synek w drodze, szukam dobrej
przychodni i lekarza w okolicy Otwocka - Karczewa. Będę wdzięczna za pomoc
Obserwuj wątek
    • amra1 Re: przychodnia Otwock 22.03.07, 00:31
      No to mieszkamy blisko siebie i jeszcze córki mamy w tym samym wieku (moja 2 i
      4 mies.)
      W Otwocku jest przychodnia na ul. Armii Krajowej. Cudowna lekarka, która tam
      przyjmuje to dr. Alicja Flis. Jest tylko jeden problem. Jak się chcesz do niej
      dostać, to najlepiej koczuj od 5 rano pod przychodnią, żeby o 8 zapisać się na
      wizytę. Reszta pediatrów tam to nic specjalnego. Pozytyw tej przychodni to
      fakt, że jak dziecko ma gorączkę to możesz poprosić o wizytę domową - tyle, że
      nigdy nie wiadomo, który z lekarzy przyjedzie.

Natomiast w Karczewie też jest przychodnia, ulicy nie podam, bo nie pamiętam. W
      tej przychodni przyjmuje niemalże sława pediatryczna tych okolic, czyli dr.
      Sławomir Gęsior. Facet naprawdę jest niezły, jest to lekarz, do którego
      osobiście mam ok. 90% zaufania, słucha, co się do niego mówi. Poza tym jest
      dostępny pod komórką prawie cały czas i przyjeżdża też do domu (prywatnie za 60
      zł za wizytę) - dość istotne, gdy dziecko, tak jak moje, zaczyna chorować
      przeważnie w soboty. Osobiście przepisałam swoją córkę do niego do przychodni
      właśnie z Armii Krajowej i teraz tylko on ją prowadzi. Dodam, że antybiotyki
      daje w ostateczności i przynajmniej w przypadku mojego dziecka jeszcze nigdy
      się nie pomylił. Zawsze można do niego zadzwonić, skonsultować np. wyniki
      badań, czy upewnić się co do dawkowania leków. Otwarty umysł, nie odmawia
      skierowań na badania, a jeśli odmawia, to potrafi to uzasadnić przekonująco.
      Widać, że stara się być na bieżąco z wiedzą i nie wyśmiewa matek, które szukają
      informacji na własną rękę. Moja córka strasznie go lubi i się wdzięczy (z
      wcześniejszymi lekarzami było różnie) - widać, że ma podejście do dzieci.
      Najlepiej jest rzecz jasna na wizytach prywatnych, bo się nie spieszy (w
      przychodni ma normę 10 min na pacjenta!!!) i zawsze odpowiada na każde pytanie.
      No cóż, reklamę zrobiłam mu niezłą, ale naprawdę lubię faceta. Dla równowagi
      powiem, że słyszałam o przypadku, gdzie postawił diagnozę błędną. U nas na
      razie nie.... Także jego polecam.

Jest jeszcze przychodnia w Otwocku tzw. "Rodzinne Centrum Zdrowia" na ul.
      Grunwaldzkiej 13. Słyszałam, że tam przyjmuje jakaś fajna babka - pediatra, ale
      niestety nie miałam z nią nic do czynienia, więc dużo nie powiem. Nawet
      nazwiska nie kojarzę. Sama przychodnia za to jest ok, dużo specjalistów tam
      przyjmuje, nowoczesny wystrój itd., bo te dwie opisane przeze mnie powyżej, to
      takie normalne obdrapane przychodnie, czyli polska rzeczywistość w służbie
      zdrowia.

I tak wszystko zależy od tego, kto Ci przypasuje. Ale powodzenia w szukaniu.
      Jakbyś chciała więcej konkretnych informacji, pisz na gazetowego maila.
      Pozdrawiam
      Asia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka