Dodaj do ulubionych

zapraszamy

23.04.07, 09:51
Witam przyszlych wspollokatorow osiedla WIOSENNA w Zabkach. Mam nadzieje ze forum bedzie pomocne dla osob odwiedzajacych i przyszlych mieszkancow.

Na poczatek kilka linkow do innych forow lub watkow poruszajacych tematyke osiedla:
1) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=58450722&a=58450722

2) forum osiedla LEGIONOW - tez wybudowanego przez firme anluk
forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35132
3) link do Google Earth pokazujacy rozmieszczenie dzialki, blokow i mieszkan (ale tylko w budynku A)
f15.internetdsl.pl/mieszkanie_zabki/mieszkanie_zabki.kmz
Obserwuj wątek
    • madzia-mr Re: zapraszamy 23.04.07, 13:20
      Witam serdecznie wszystkich przyszłych współlokatorów Osiedla Wiosenna w
      Ząbkach. Wierzę, że razem przezwyciężymy problemy, które powstaną ( a bedzie
      ich napewno nie mało)przy odbiorach mieszkań i późniejszych zmaganiach. Dużo
      optymizmu, dystansu do pewnych spraw - a wszystko się uda.Polecam na bieżąco
      czytać prasę- Wyborcza, Rzeczpospolita, wszystkie dodatki o nieruchomościach-
      poszerzenie wiedzy daje większy komfort psychiczny, w sytuacji, gdzie ciągle
      spotykamy się z nieuczciwymi developerami. Muszę przyznać, że o żadnym
      developerze nie słyszałam jeszcze 100 % dobrego,nie znam 100% solidnego i
      uczciwego...Jak do tej pory moja współpraca z firmą AnŁuk układa się bardzo
      pomyślnie, jak pisałam już wcześniej, jestem w kontakcie z Panią Anią S. z
      biura, doglądamy także ,z narzeczonym, co kilka tygodni - budowy. Umowę
      przedwstępną podpisaliśmy w formie aktu notarialnego w marcu. Kosztowało nas to
      1500 zł. Myślę, że oddanie będzie nie wcześniej niż lipiec-sierpień 2008
      r.Czekam na wpisy sąsiadów! pozdrawiam:)
      • madzia-mr google Earth 23.04.07, 13:25
        Próbowałm wejść na ten link,który Pan zamieścił,ale niestety nie otwiera mi się-
        wyskakują literki,"robaczki". Czy jest jakiś inny sposób żeby sobie
        to "podejrzeć"? moje mieszkanie znajduje się w częsci "A".
        • kriis.borowski Re: google Earth 23.04.07, 13:37
          po pierwsze - nie pan :P (taki stary nie jestem), po prostu kriis
          po drugie - prawy przycisk myszy > zapisz jako (moze zapisac z rozszerzeniem htm lub html, trzeba zmienic na kmz i odpacil w google earth - powinno pomoc
          • madzia-mr Re: google Earth 23.04.07, 13:46
            ja tez nie jestem stara,ale odpalić tego nie moge..nic z tego... :/
          • madzia-mr Re: google Earth 23.04.07, 13:48
            a nie mógłbyś zapisać tego w jakimś jpg? da się tak w ogóle? i może wysłałbyś
            mi na maila?
            • kriis.borowski Re: google Earth 23.04.07, 16:05
              moge zrobic zrzut ale caly urok odpada, w google earth (tutaj likn: www.google.com/earth/) sa fajne zdjecia satelitarne, mozna sobie pomierzyc odleglosci, poobracac, poprzyblizac, pooddalac itp. przeslij mi adres mailowy to wysle, ale zachecam do sciagniecia eartha
            • kriis.borowski Re: google Earth 23.04.07, 16:08
              aha gg: 977833
              • madzia-mr Re: google Earth-mail 23.04.07, 16:41
                ja tez mam gg,ale w pracy niestety nie korzystam( moj nr 6403828 )mail:
                magdalena.minota@kredytbank.pl, jakbyś mógł, to wyślij mi, dzięki
                • kriis.borowski Re: google Earth-mail 23.04.07, 18:37
                  google maps

maps.google.com/maps?q=http://bbs.keyhole.com/ubb/download.php?Number=872686&t=k&om=1
                • kriis.borowski Re: google Earth-mail 23.04.07, 18:49
                  a tutaj z innego serwera jakby poprzedni nie chcial sie wczytac

maps.google.com/maps?q=http://f15.internetdsl.pl/mieszkanie_zabki/mieszkanie_zabki.kmz&t=k&om=1
      • monia.fenikowska Re: zapraszamy 30.05.07, 21:03
        Cześć Madziu.
        Witam również współlokatorów Osiedla Wiosenna w Ząbkach. Jak Wy również wraz z
        mężem kupiliśmy tam mieszkanko. No i czekamy cierpliwie...
        Widzę, że masz pozytywne nastawienie do naszego osiedla, oczywiście bardzo
        dobrze, ja również staram się być optymisto i podchodzić do wszystkiego z
        dystansem. Powiem Ci szczerze, że jak na razie ja też nie mam zastrzeżeń, oprócz
        tego, że zmienili termin oddania(czego można było się spodziewać). Byliśmy
        niedawno obejrzeć ich wyniki pracy, no i powiem,że jestem nawet zadowolona
        (tymbardziej, że mój przedostatni pobyt na budowie był 2 miesiące temu).
        Zbudowali już dwa garaże poddziemne, no i idą dalej. Bardzo dobrze...aby tak dalej.
        Jeśli chodzi o naszego dewelopera, tak jak każdy z nich na pewno nie jest w 100%
        idealny. Co nie co o niej słyszałam. No ale cóż, kto w dzisiejszych czasach jest.
    • kriis.borowski ciekawy art w wyborczej nt umow z dev 23.04.07, 13:23
      jak dobrze ze umowe podpisalem w formie aktu - teraz mam nadzieje problemow takich nie bede mial
      miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4081330.html?skad=rss
      • madzia-mr Re: ciekawy art w wyborczej nt umow z dev 23.04.07, 13:29
        Dziś rano właśnie czytałam ten artykuł. Zanim podpisałam umowę z Anłukiem, tyle
        naczytałam i nasłuchałam się o tym,jak developerzy podnoszą ceny, zrywają
        umowy...Nawet mi pzez myśl nie przeszło, żeby podpisać ją w formie umowy
        cywilno-prawnej..Teraz mogę spać spokojnie...A koszty notariusza i tak dzieli
        się na dwa.Druga część zostanie mu zapłacona podczas podpisywania umowy
        ostatecznej, więc i tak się na tym nie traci.
    • agraffaa32 orla 13 25.05.07, 11:24
      witam
      chciałabym Was wszystkich tylko uczulić , my do momentu zbliżającego się
      terminu odbioru mieszkań tez nie mieliśmy problemów. Miesiąc przed planowanym
      odbiorem dopiero rozpoczęła się jazda, łącznie ze zrywaniem umów przez panią Ś.
      umowa nie przewidywała żadnych podwyżek a jednak musieliśmy dopłacać do
      kupionych miejsc w garażu podziemnym.
      Odbiór mieszkań miał być do 30.12, ja swoje odebrałam na koniec marca z
      wyłączeniem garażu podziemnego i tarasu, który do tej pory nie został oddany,
      nie mamy również prądu na budowie, nie zostało włączone na zimę ogrzewanie po
      wykonaniu tynków więc ściany nadal są wilgotne i nie pomaga dogrzewanie i
      wietrzenie.
      tak że życzę Wam żebyście nie mieli podobnych przejść
      • monia.fenikowska Re: orla 13 30.05.07, 20:53
        No witam :0)
        Mam tylko małe pytanie czy ty też kupywałaś od dewelopera ANŁUK? Jak to wszystko
        przeczytałam to normalnie jestem w szoku. Ogólniej mówiąc, czytałam co nie co o
        deweloperach i ich wyczynach, ale nie spodziewałam sie takich jazd. Czy już
        wszystko jest ok z mieszkaniem? Od marca troszkę minęło czasu. Jestem przerażona
        tym wszystkim. Właśnie kupiliśmy z mężem mieszkanie od Anłuku na Osiedlu
        Wiosenna. Nasz znajomy kupił od nich mieszkanie, i nie miał dużych problemów.
        Więc stwierdziliśmy, że my też się decydujemy. Teraz to ja już też mam co nie co
        małe wątpliwości.
        Pozdrawiam :0).
      • suiana Re: orla 13 01.06.07, 14:10
        witam,
        dokładnie w 100 % popieram twoje słowa,tak też jest dotychczas i mam tylko
        nadzieję,że nasz koszmar oczekiwania na własne m w końcu niebawem się
        zakończy,bo poprostu kazdy z nas już jest zmęczony.
        Pozdrawiam
      • big_kania Witam 05.12.07, 17:27
        Również zamieszkam na osiedlu Wiosenna.Chętnych się poznać:)
        sąsiadów prosze o kontakt,mój mail big_kania@gazeta.pl
    • wiosenne.osiedle Re: zapraszamy 28.03.08, 19:09
      Witam.
      Ja rowniez zapraszam na forum wszytkich przyszlych mieszkancow.
      Pozdrawiam
      wiosenne.osiedle@gmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka