Dodaj do ulubionych

opuszczone samoloty

05.05.07, 20:03
Witam!
Szukam na terenie Warszawy roznorakich samolotow, ktore stoja opuszczone. Jesli wiecie cokolwiek, prosilbym o info. Widzialem w tv jakis samolot pasazerski (prawdopodobnie) w okolicach Szczesliwic, wiadomo cos na ten temat?
Obserwuj wątek
    • ryszard.maczewski Samolot przy Mszczonowskiej 06.05.07, 09:20
      Samolot o którym piszesz stoi tutaj:
      maps.google.com/maps?f=q&hl=pl&q=warszawa&ie=UTF8&ll=52.211551,20.946937&spn=0.002623,0.010643&t=k&z=17&om=1
      i nie jest opuszczony, tylko służy za obiekt treningowy dla policji (oddziałów
      antyterrorystycznych? CBŚ?) która ma tam swoją siedzibę. Obok stoi też autobus i
      kiedyś też był wagon kolejowy (może dalej jest?).
      Samolot i autobus lepiej widać na tej mapie: mapa.warszawa.um.gov.pl/ -
      tylko tu chyba nie da się wskazywać linkiem fragmentu miasta - więc musisz sobie
      sam odnaleźć ten obszar.
    • herrdocent Re: opuszczone samoloty 08.05.07, 11:22
      ostatnio wypatrzyłem w zumi ze jakiś samolot znajduje sie na terenie jednostki
      wojskowej znajdujacej sie u zbiegu marsa żołnierskiej i rekruckiej. przesuwamy
      sie wzdłuż rekruckiej i widać sylwetkę samolotu miedzy jakimiś budynkami.
      Zaskakujący widok w tym miejscu
      www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=warszawa%2C+marsa+70&Submit.x=0&Submit.y=0&Submit=Szukaj
    • serious01 Re: opuszczone samoloty 08.05.07, 15:28
      Szukasz opuszczonych, czy ogólnie różnych samolotów - bo takich bezpańskich to
      raczej nie znajdziesz - złomiarze dawno by go już sprzedali ;)
      jeśli chodzi o takie pod "dozorem" to znajdziesz m.in. w alei Krakowskiej przed
      PZL, czy na terenach zakładów na Kole - jadąc Księcia Janusza za torami po
      lewej stronie.
      Przypomniało mi się jeszcze, że w połowie lat 90. widziałem wraki na Okęciu.
      Wjechałem w drogę polną wzdłuż ogrodzenia - za lotniskiem, od strony alei
      Krakowskiej, mniej więcej vis-a-vis wyjazdu z centrum handlowego. Wraki
      oczywiście stały na terenie lotniska za ogrodzeniem. Nie wiem czy są tam
      jeszcze.
      • gdabski Re: opuszczone samoloty 08.05.07, 19:57
        Są, do ćwiczeń strażaków.

/Gdabski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka