Dodaj do ulubionych

jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem

22.05.07, 16:02
chodziło bym i takie miejsce gdzie można smacznie zjeśc, a dziecko miałoby
jakiś kącik zabaw, zabawki żeby dało wreszcie spokojnie zjeść ..... taki
los :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: ginger Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 00:06
      www.ginger.com.pl
      • marghe_72 Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem 23.05.07, 14:48
        w Gingerze nie ma kącika..
        • Gość: Poszukujacy Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.05.07, 19:15
          Servus,
          Marghe 72
          jesz czesto poza domem,do twoich spostrzezen mam zaufanie.(na "swietej
          Inkwizycji"
          zawiodlem sie swojego czasu srodze!)
          Mam prosbe,za 8 tygodni robie stop over w Warszawie,a ze w Warszawie smacznie
          karmia chcialbym spozyc kolacje i lunch. (kuchnia europejska)
          Prosze o kulinarna rekomendacje menu nie ustepujacym w jakosci tak znanych
          mistrzow sztuki kulinarnej jak Pan Robert Sowa czy Kurt Scheller.

Czy mozesz cos zaproponowac w promieniu do 20 km od Centrum?
          Pozdrowienia i wesoly usmiech dla calej warszawskiej rodzinki.
          Dziekuje za
          polecenie.
          Poszukujacy Michael.
          • marghe_72 Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem 25.05.07, 13:39
            Gość portalu: Poszukujacy napisał(a):

> Servus,
            > Marghe 72
            > jesz czesto poza domem,do twoich spostrzezen mam zaufanie.(na "swietej
            > Inkwizycji"
            > zawiodlem sie swojego czasu srodze!)
            > Mam prosbe,za 8 tygodni robie stop over w Warszawie,a ze w Warszawie smacznie
            > karmia chcialbym spozyc kolacje i lunch. (kuchnia europejska)
            > Prosze o kulinarna rekomendacje menu nie ustepujacym w jakosci tak znanych
            > mistrzow sztuki kulinarnej jak Pan Robert Sowa czy Kurt Scheller.
            >
            > Czy mozesz cos zaproponowac w promieniu do 20 km od Centrum?
            > Pozdrowienia i wesoly usmiech dla calej warszawskiej rodzinki.
            > Dziekuje za
            > polecenie.
            > Poszukujacy Michael.

osz kurcze, ale odpowiedzialność
            Ja az tak się nie znam :(
            Mogę Ci tylko napisac gdzie my lubimy chodzić
            Kwai (tu co i rusz wracamy) i Sense (kuchnia tajska z domieszką fusion :)
            Blue Cactus - kuchnia meksykańska - smacznie, glośno, kolorowo i przyjemnie
            San Lorenzo - moje odkrycie - bardzo smaczna, wykwintna i niestety dość droga
            włoska restauracja
            Piccola Italia - niezła włoska kuchnia, lokal hmm.. mógłby być ładniejszy :)
            Niedługo mam zamiar wpaść do Tomo Sushi (mąz bardzo zachwala .. zazwyczaj
            jesteśmy zgodni w opiniach :)
            Chianti - dobra, ale dośc oklepana włoska kuchnia w w miłym wnętrzu
            TGFriday - niezła tex mex.. ale bez ekscesów
            Pizzeria Bella Napoli - swietna pizza w paskudnym wnętrzu
            Sunanta, - smaczne tajskie jedzenie w miłym wnętrzu (ale wybór dań znacznie
            mniejszy niż w ww Kwai)

nie znam knajpek pod Warszawą, niestety

na razie starczy?
            • an26d Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem 26.06.07, 11:01

Co do San Lorenzo to muszę niestety się nie zgodzić. Byłem wczoraj na obiedzie.
              Jedliśmy m.in. Zupę z prawdziwków (miała być z francuskim nakryciem). Po
              przyniesieniu zupy za ponad 30 pln okazało się, że nie ma w niej dosłownie nic.
              Kelnerka powiedziała, że niestety nie mają dodatku i teraz tak ją podają.
              Żenada!! Wypadało chyba uprzedzić. Zupa włoska warzywna z świeżymi liścmi
              szpinaku - zielona breja. Wszystko poszatkowane i rozgotowane. Liścia nie
              zobaczysz...
              Makarony - podobno robione spaghetti - pytałem kelnerki kilka razy. Potrafie
              odróżnić makaron robiony od ugotowanego z semoliny. Ten definitywnie nie był
              robiony. Zapytaliśmy również czy jest jakieś menu sezonowe (bo oczywiście
              kelnerka nic nie zaproponowała). Dostaliśmy karty z menu szparagowym. Były
              ravioli, ale tylko w karcie.......
              Innych dań nawet nie będę opisywał. Nie wiem czy to syndrom poniedziałku, ale
              za takie pieniądze dawno nie jadłem tak beznadziejnego jedzenia. Absolutnie
              odradzam.
              • marghe_72 Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem 26.06.07, 12:40
                an26d napisał:

>
                > Co do San Lorenzo to muszę niestety się nie zgodzić. Byłem wczoraj na
                obiedzie.
                >
                > Jedliśmy m.in. Zupę z prawdziwków (miała być z francuskim nakryciem). Po
                > przyniesieniu zupy za ponad 30 pln okazało się, że nie ma w niej dosłownie
                nic.
                >
                > Kelnerka powiedziała, że niestety nie mają dodatku i teraz tak ją podają.
                > Żenada!! Wypadało chyba uprzedzić. Zupa włoska warzywna z świeżymi liścmi
                > szpinaku - zielona breja. Wszystko poszatkowane i rozgotowane. Liścia nie
                > zobaczysz...
                > Makarony - podobno robione spaghetti - pytałem kelnerki kilka razy. Potrafie
                > odróżnić makaron robiony od ugotowanego z semoliny. Ten definitywnie nie był
                > robiony. Zapytaliśmy również czy jest jakieś menu sezonowe (bo oczywiście
                > kelnerka nic nie zaproponowała). Dostaliśmy karty z menu szparagowym. Były
                > ravioli, ale tylko w karcie.......
                > Innych dań nawet nie będę opisywał. Nie wiem czy to syndrom poniedziałku, ale
                > za takie pieniądze dawno nie jadłem tak beznadziejnego jedzenia. Absolutnie
                > odradzam.

ja byłam raz
                i mam naprawdę dobre wspomnienia
                jedzenie na dobrym poziomie, smaczne , ładnie podane itp

Mąz bywa częściej i tez ma dore zdanie o tej restauracji

Mam wrażenie, że w Twoim przypadku sporą odpowiedzialnośc ponosi kelnerka..
                a szkoda
            • Gość: Michael Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem IP: *.hsd1.il.comcast.net 29.07.07, 23:41
              Hi Marghe 72,
              serdeczne dzieki za polecenie
              Restauracji San Lorenzo
              dobra kuchnia i korespondencyjne
              wina.Profesjonalna obsuga milo bylo!

Osmiele sie jeszcze raz poprosic
              o rekomendacje jakoze w czerwcu 2008
              bede "glodny".Preferowal bym tym razem
              Kuchnie polska,z gory dziekuje.

Pozdrowienia z Polonijnej stolicy
              przesyla Michael
              • an26d Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem 30.07.07, 09:24

Kuchnia polska, to zdecydowanie Polska Tradycia przy Chocimskiej lub jej
                siostra Różana.
    • Gość: loko Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 15:58
      Tutaj zestaw:
      miasta.gazeta.pl/warszawa/8,45628,1680351.html
      ale troche stary...
    • agridulce Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem 25.05.07, 13:08
      Polecam brunche niedzielne, zwłaszcza w Blue Cactusie - jest klaun, teatrzyk,
      dania dla dzieci. A w jakim wieku masz dziecko?
    • tesssa5 Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem 25.05.07, 14:20
      moja córcia ma 2,5 roku
      słyszałam o tych brunchach, ale dostać stolik to jest problem (z dwutygodniowym
      wyprzedzeniem :-)
      a gdzie sa jeszcez takie brunch'e?

dzięki
      A
      • Gość: marghe_72 Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem IP: *.acn.waw.pl 28.05.07, 12:53
        z tym dwutygodniowym wyprzedzeniem to gruba przesada
        zazwyczaj dzien / dwa wczesniej wystarczy zadzwonic
        • zagatka Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem 16.08.07, 11:42
          a ja polecam Meltemi przy górce Szczęśliwickiej. Pyszna grecka kuchnia, niestety
          dość drogo...

jest kącik dla dzieci, a nawet, z czym spotkałam się po raz pierwszy -
          animatorka! ja niestety nie skorzystałam (7miesieczniak) ale wyglądało to bardzo
          zachęcająco!
    • Gość: polek z dziecmi najlepiej do meltemi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.07, 14:26
      najlepsze jest Meltemi. Knajpa zajela pierwsze miejsce w konkursie
      GW na resturacje najbardziej przyjaznom dziciom a co za tym idzie i
      rodzicom. pyszne menu dzicięce, bardzo fajny kącik zabaw no i super
      opiekunki. chetne dziciaki moga zwiedzac kuchnie restauracyjna i
      wziąc udział w kursie gotowania.
      • radiomis Re: z dziecmi najlepiej do meltemi 31.08.07, 14:56
        najlepsze jest "..najbardziej przyjaznom ...."
        "chetne dziciaki moga wziąc udział w kursie gotowania"
        a dla rodzicow moze kurs poprawnej polszczyzny "zorganizujOM" ?
        • Gość: ss Re: z dziecmi najlepiej do meltemi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 15:53
          ale żreć dobrze dajOM!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka