tesssa5 22.05.07, 16:02 chodziło bym i takie miejsce gdzie można smacznie zjeśc, a dziecko miałoby jakiś kącik zabaw, zabawki żeby dało wreszcie spokojnie zjeść ..... taki los :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ginger Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 00:06 www.ginger.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem 23.05.07, 14:48 w Gingerze nie ma kącika.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poszukujacy Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.05.07, 19:15 Servus, Marghe 72 jesz czesto poza domem,do twoich spostrzezen mam zaufanie.(na "swietej Inkwizycji" zawiodlem sie swojego czasu srodze!) Mam prosbe,za 8 tygodni robie stop over w Warszawie,a ze w Warszawie smacznie karmia chcialbym spozyc kolacje i lunch. (kuchnia europejska) Prosze o kulinarna rekomendacje menu nie ustepujacym w jakosci tak znanych mistrzow sztuki kulinarnej jak Pan Robert Sowa czy Kurt Scheller. Czy mozesz cos zaproponowac w promieniu do 20 km od Centrum? Pozdrowienia i wesoly usmiech dla calej warszawskiej rodzinki. Dziekuje za polecenie. Poszukujacy Michael. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem 25.05.07, 13:39 Gość portalu: Poszukujacy napisał(a): > Servus, > Marghe 72 > jesz czesto poza domem,do twoich spostrzezen mam zaufanie.(na "swietej > Inkwizycji" > zawiodlem sie swojego czasu srodze!) > Mam prosbe,za 8 tygodni robie stop over w Warszawie,a ze w Warszawie smacznie > karmia chcialbym spozyc kolacje i lunch. (kuchnia europejska) > Prosze o kulinarna rekomendacje menu nie ustepujacym w jakosci tak znanych > mistrzow sztuki kulinarnej jak Pan Robert Sowa czy Kurt Scheller. > > Czy mozesz cos zaproponowac w promieniu do 20 km od Centrum? > Pozdrowienia i wesoly usmiech dla calej warszawskiej rodzinki. > Dziekuje za > polecenie. > Poszukujacy Michael. osz kurcze, ale odpowiedzialność Ja az tak się nie znam :( Mogę Ci tylko napisac gdzie my lubimy chodzić Kwai (tu co i rusz wracamy) i Sense (kuchnia tajska z domieszką fusion :) Blue Cactus - kuchnia meksykańska - smacznie, glośno, kolorowo i przyjemnie San Lorenzo - moje odkrycie - bardzo smaczna, wykwintna i niestety dość droga włoska restauracja Piccola Italia - niezła włoska kuchnia, lokal hmm.. mógłby być ładniejszy :) Niedługo mam zamiar wpaść do Tomo Sushi (mąz bardzo zachwala .. zazwyczaj jesteśmy zgodni w opiniach :) Chianti - dobra, ale dośc oklepana włoska kuchnia w w miłym wnętrzu TGFriday - niezła tex mex.. ale bez ekscesów Pizzeria Bella Napoli - swietna pizza w paskudnym wnętrzu Sunanta, - smaczne tajskie jedzenie w miłym wnętrzu (ale wybór dań znacznie mniejszy niż w ww Kwai) nie znam knajpek pod Warszawą, niestety na razie starczy? Odpowiedz Link Zgłoś
an26d Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem 26.06.07, 11:01 Co do San Lorenzo to muszę niestety się nie zgodzić. Byłem wczoraj na obiedzie. Jedliśmy m.in. Zupę z prawdziwków (miała być z francuskim nakryciem). Po przyniesieniu zupy za ponad 30 pln okazało się, że nie ma w niej dosłownie nic. Kelnerka powiedziała, że niestety nie mają dodatku i teraz tak ją podają. Żenada!! Wypadało chyba uprzedzić. Zupa włoska warzywna z świeżymi liścmi szpinaku - zielona breja. Wszystko poszatkowane i rozgotowane. Liścia nie zobaczysz... Makarony - podobno robione spaghetti - pytałem kelnerki kilka razy. Potrafie odróżnić makaron robiony od ugotowanego z semoliny. Ten definitywnie nie był robiony. Zapytaliśmy również czy jest jakieś menu sezonowe (bo oczywiście kelnerka nic nie zaproponowała). Dostaliśmy karty z menu szparagowym. Były ravioli, ale tylko w karcie....... Innych dań nawet nie będę opisywał. Nie wiem czy to syndrom poniedziałku, ale za takie pieniądze dawno nie jadłem tak beznadziejnego jedzenia. Absolutnie odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem 26.06.07, 12:40 an26d napisał: > > Co do San Lorenzo to muszę niestety się nie zgodzić. Byłem wczoraj na obiedzie. > > Jedliśmy m.in. Zupę z prawdziwków (miała być z francuskim nakryciem). Po > przyniesieniu zupy za ponad 30 pln okazało się, że nie ma w niej dosłownie nic. > > Kelnerka powiedziała, że niestety nie mają dodatku i teraz tak ją podają. > Żenada!! Wypadało chyba uprzedzić. Zupa włoska warzywna z świeżymi liścmi > szpinaku - zielona breja. Wszystko poszatkowane i rozgotowane. Liścia nie > zobaczysz... > Makarony - podobno robione spaghetti - pytałem kelnerki kilka razy. Potrafie > odróżnić makaron robiony od ugotowanego z semoliny. Ten definitywnie nie był > robiony. Zapytaliśmy również czy jest jakieś menu sezonowe (bo oczywiście > kelnerka nic nie zaproponowała). Dostaliśmy karty z menu szparagowym. Były > ravioli, ale tylko w karcie....... > Innych dań nawet nie będę opisywał. Nie wiem czy to syndrom poniedziałku, ale > za takie pieniądze dawno nie jadłem tak beznadziejnego jedzenia. Absolutnie > odradzam. ja byłam raz i mam naprawdę dobre wspomnienia jedzenie na dobrym poziomie, smaczne , ładnie podane itp Mąz bywa częściej i tez ma dore zdanie o tej restauracji Mam wrażenie, że w Twoim przypadku sporą odpowiedzialnośc ponosi kelnerka.. a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michael Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem IP: *.hsd1.il.comcast.net 29.07.07, 23:41 Hi Marghe 72, serdeczne dzieki za polecenie Restauracji San Lorenzo dobra kuchnia i korespondencyjne wina.Profesjonalna obsuga milo bylo! Osmiele sie jeszcze raz poprosic o rekomendacje jakoze w czerwcu 2008 bede "glodny".Preferowal bym tym razem Kuchnie polska,z gory dziekuje. Pozdrowienia z Polonijnej stolicy przesyla Michael Odpowiedz Link Zgłoś
an26d Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem 30.07.07, 09:24 Kuchnia polska, to zdecydowanie Polska Tradycia przy Chocimskiej lub jej siostra Różana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 15:58 Tutaj zestaw: miasta.gazeta.pl/warszawa/8,45628,1680351.html ale troche stary... Odpowiedz Link Zgłoś
agridulce Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem 25.05.07, 13:08 Polecam brunche niedzielne, zwłaszcza w Blue Cactusie - jest klaun, teatrzyk, dania dla dzieci. A w jakim wieku masz dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
tesssa5 Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem 25.05.07, 14:20 moja córcia ma 2,5 roku słyszałam o tych brunchach, ale dostać stolik to jest problem (z dwutygodniowym wyprzedzeniem :-) a gdzie sa jeszcez takie brunch'e? dzięki A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem IP: *.acn.waw.pl 28.05.07, 12:53 z tym dwutygodniowym wyprzedzeniem to gruba przesada zazwyczaj dzien / dwa wczesniej wystarczy zadzwonic Odpowiedz Link Zgłoś
zagatka Re: jaką knajpkę polecacie na obiad z dzieckiem 16.08.07, 11:42 a ja polecam Meltemi przy górce Szczęśliwickiej. Pyszna grecka kuchnia, niestety dość drogo... jest kącik dla dzieci, a nawet, z czym spotkałam się po raz pierwszy - animatorka! ja niestety nie skorzystałam (7miesieczniak) ale wyglądało to bardzo zachęcająco! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polek z dziecmi najlepiej do meltemi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.07, 14:26 najlepsze jest Meltemi. Knajpa zajela pierwsze miejsce w konkursie GW na resturacje najbardziej przyjaznom dziciom a co za tym idzie i rodzicom. pyszne menu dzicięce, bardzo fajny kącik zabaw no i super opiekunki. chetne dziciaki moga zwiedzac kuchnie restauracyjna i wziąc udział w kursie gotowania. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomis Re: z dziecmi najlepiej do meltemi 31.08.07, 14:56 najlepsze jest "..najbardziej przyjaznom ...." "chetne dziciaki moga wziąc udział w kursie gotowania" a dla rodzicow moze kurs poprawnej polszczyzny "zorganizujOM" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: z dziecmi najlepiej do meltemi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 15:53 ale żreć dobrze dajOM! Odpowiedz Link Zgłoś