Dodaj do ulubionych

postepy prac

28.05.07, 08:21
wczoraj bylismy zobaczyc jak idzie praca na budowie. z ogledzin organoleptycznych wynika ze 2 poziomy garazy juz sa wylane, teraz panowie zabieraja sie za sciany z parteru. o dziwo wczoraj (nd) widzielismy pracownika (jednego bo jednego ) na budowie :D
Obserwuj wątek
    • madzia-mr Re: postepy prac 08.06.07, 13:21
      My też bacznie się przyglądamy postępom budowy, jeździmy tam tak mniej więcej
      co miesiąc. Nie mamy daleko-mieszkamy na Bródnie. Jak macie na umowie zapisane
      oddanie? My do 30 czerwca 2008 r.
      • kriis.borowski Re: postepy prac 09.06.07, 12:26
        my mamy 30 sierpnia, chociasz w lutym dostalismy info ze w I kwartale, w marcu przy rezerwacji mieszkania ze 30 czerwca, natomiast pani prezes zmienila to podczas podpisywania umowy u notariusza na wspomnianego 30 sierpnia.

jutro postaram sie wrzucic zdjecia z budowy ktore pstryknalm jakies 2 tyg temu :D

pozdrawiam
        • madzia-mr Re: postepy prac-akt... 10.06.07, 16:55
          Nie uwazasz, ze to jakies dziwne?Jak mozna w taki sposob tworzyc akty
          notarialne?kazdemu co innego powpisyali? No coz...ale przeciez jezeli bedzie
          opoznienie ponad 3 miesieczne od daty ustalenia na akcie, to Anłuk ma obowiazek
          placic nam karne odsetki, czyz nie?( czekam na fotki z budowy!!) mozesz mi
          wyslac na maila? madzia-mr@wp.pl, dzieki
          • kriis.borowski Re: postepy prac-akt... 11.06.07, 23:14
            wiesz, malo to bylo sytuacji gdy osoby bez aktow musialy doplacac developerowi kase - i nic nie mogly zrobic tylko doplacic?? daleko szukac nie trzeba - jakis odcinek polsatowskiej UWAGI byl de facto poswiecony naszej pani swiderskiej - jak znajde linka to przykleje - tym czasem zeby sie nie dolowac zapodaje link do zdjec z budowy :D

picasaweb.google.pl/kriis.borowski/20070519BudowaMieszkaniaWZabkach
            • monika.fenikowska Re: postepy prac-akt... 16.06.07, 13:33
              Dokładnie, widziałam ten odcinek w roli głównej z naszą p.Świderską. Można
              obejrzeć na internecie. Mówiąc szczerze, też jestem przerażona tym faktem, że
              wam tak dziwnie powpisywali te daty w aktach. My niestety mamy umowę zwykłą, tą
              cywilno-prawną. Więc, mam nadzieję, że nie będzie większych problemów z
              mieszkaniami. Jestem bynajmniej dobrej myśli. No właśnie my też widzieliśmy
              postępy naszej budowli. No ale muszę przyznać, że nie idzie im tak źle.
              Pozdrawiam.
    • madzia-mr Postępy prac- lipiec 2007 r... 09.07.07, 09:45
      W miniony weekend (08.07.07) odwiedziliśmy plac budowy..niestety, uwazam, ze
      niewiele się zmieniło przez miesiąc. W garażach stoi woda, która jest odsysana
      jakimiś rurami(cały czas pracują). Uwazam, ze nie wyrobią się do czerwca 2008-
      nie chce mi się w to wierzyć. Co o tym sądzicie?Grzebią się według Was?
      • kriis.borowski Re: Postępy prac- lipiec 2007 r... 10.07.07, 11:24
        no to mnie troche zdolowalas :/ myslalem ze jak wystrzelili od poczatku to tempo utrzymaja, a tu .... mialem jechac w zeszly weekend ale czasu mi nie starczylo. szkoda...
        • madzia-mr Re: Postępy prac- lipiec 2007 r... 10.07.07, 14:39
          Dzwoniłam do Pani Ani Suligi z Anłuka-ona twierdzi,ze wszystko jest ok,prace
          ida zgodnie z planem,a woda w garazach jest norma, bo nie ma dachu i jak pada
          deszcz, to sie zbiera. Moze i racja-moze panikuje,ale mi sie wydaje,ze na
          czerwiec 2008 sie nie wyrobia. W ogole mam wrazenie,ze na to forum nikt nie
          zaglada oprocz trzech osob i ,ze tylko my kupilismy na tym osiedlu mieszkania...
          • moni-nomi Re: Postępy prac- lipiec 2007 r... 12.07.07, 16:28
            Pewnie zagladają,ale nie wiele jest póki co tematów do obgadania:). Mam takie
            pytanie z innej beczki:czy ktoś z Was wprowadzał zmiany w rozkładzie mieszkania
            u architekta??Nie wiecie czy jeśli zmiany zostały naniesione i projekt znowu
            zatwierdzony to czy można jeszcze jedną drobną modyfikację wprowadzić?
            • madzia-mr aranżacja wnętrza 13.07.07, 17:15
              Tak, mmieskzanie, ktore kupilismy od AnLuku jest wlasnie do aranzacji. Podczas
              podpisywania aktu notarialnego do aktu zostal dolaczony pierwotny projekt
              mieszkania, ale udalismy sie do architekta AnŁuku(pana Olszanieckiego), ktory
              nam zatwierdzil ten projekt.Teraz musimy pilnowac,zeby mieszkanie(scianki itp)
              zostalo wybudowane tak jak chcemy.Ale to dopiero w przyszlym roku,jak nasze
              pietro powstanie:)a w Twoim mieszkaniu tez nanosilas poprawki?duzo tego?
              • moni-nomi Re: aranżacja wnętrza 13.07.07, 20:48
                Wprowadziliśmy kilka znacznych zmian (drzwi od pokoju przenieśliśmy w inne
                miejsce,zmniejszyliśmy trochę łazienkę, żeby w sypialni móc zrobić wnękę na
                szafę, prawie cała kuchnia uległa rekonstrukcji:)) i architekt zatwierdził
                projekt, ale udało mi się jeszcze dzisiaj dodać ostatnią zmianę i plan
                mieszkania został przez p.Olszanieckiego ponownie zatwierdzony(już bez
                opłaty).Już jest w Anłuku, który ma go przekazać kierownikowi budowy. Też mi
                p.prezes mówiła,że trzeba dzwonić i pilnować, zeby robotnicy budowali wg.nowego
                planu i tu nie rozumiem-czy nie pozamieniają od razu wszystkich "starych"
                rozkładów na nowe?Robicie aneks do aktu z nowym rozkładem?Na którym piętrze
                macie mieszkanie?My na 4,ostatnim,w budynku A.
                • kriis.borowski Re: aranżacja wnętrza 14.07.07, 13:05
                  a ja mam pytanie - skad wzieliscie projekt mieszkania - od developera czy od architekta i ile mniej wiecej kosztuje zmiana tego projektu?
                  • moni-nomi Re: aranżacja wnętrza 15.07.07, 11:54
                    Do architekta zanieslismy ksero projektu uzyskanego w Anluku z naniesionymi
                    dlugopisem zmianami.Kosztowaly nas one 300zl.
                    • madzia-mr Re: aranżacja wnętrza 16.07.07, 13:39
                      Projekt mieszkania otrzymalismy od AnŁuku i na nim narysowalismy zmiany, ktore
                      na komputerze wprowadzil Arch.Olszaniecki.Zaplacilismy za nie 200 zł.Kilka razy
                      chodizlismy do niego, bo narysował nie tak,jak chcielismy...Ale na akcie
                      notarialnym mamy zatwierdzony plan pierwotny, bo nie pozwolono nam dolaczyc
                      nowego,wiec bedziemy musieli pilnowac kierownika budowy,zeby bylo tak,jak
                      chcemy.
                      Ostatnie pietro w budynku A to piętro 5 i my tam wlasnie kupilismy mieszkanie,
                      na samym szczycie.
                • madzia-mr Re: aranżacja wnętrza 16.07.07, 13:44
                  Niestety trzeba pilnować,zeby wybudowlai tak,jak chcemy, dogladac,ale mysle,ze
                  to jeszcze za wczesnie-dopiero 1 wsze pietro powstaje przeciez...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka