Gość: gruby IP: *.aster.pl 01.06.07, 21:18 zalisz sie czy chwalisz ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: k'olej Re: Byłem jedynym VIP-em na Dworcu Centralnym IP: *.227-244-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 01.06.07, 22:22 "przyjazdy i odjazdy pociągów można jedynie śledzić na zawieszonym nad barkiem ekranie - obraz pochodzi z kamery, która nagrywa tablicę z rozkładem jazdy umieszczoną w hali głównej dworca." ROTFL :-DDDDDDDDDDDDDD No szczyt techniki po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Byłem jedynym VIP-em na Dworcu Centralnym 01.06.07, 22:41 Ja też jestem VIP'em. W końcu z mojego punktu widzenia jestem najważniejszą osobą na świecie. I z resztą każdy może to samo o sobie powiedzieć. Tak więc wszyscy jesteśmy VIP'ami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Obniżyć ceny, wiecej promocji IP: *.chello.pl 02.06.07, 11:31 Według mnie oferta PKP InterCity pogarsza się. Bilety są za zdecydowanie za drogie. Rok temu było wiecej promocji, ktore sprawialy, że rzeczywista cena biletu byla mniejsza. Byl Superbilet, bilet weekendowy no i pakiet wojażer. To naprawde przyciagało do pociagów spółki PKP IC. Polując na promocje i odpowiednio planujac podróż można bylo naprawde tanio i wygodnie podróżować. A teraz tego nie ma. Jadac do Zakopanego pojade wiec autobusem PKS. Jedzie się troche dlużej ale za to 2 razy taniej. Panie Prezesie Warsewicz. Rób Pan tak dalej, to poprawiajace się wyniki finansowe i rosnace przewozy diabli wezmą. Takich VIP-ów z pierwszej klasy masz Pan tylko kilku w pociagów. Zwyklych ludzi, którzy mogli by wybrać pociagi PKP IC zamiast autobusy, czy samochodu sa setki. Pomyśl też o nich Panie Warsewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z pijanego gangu eSBek Ryszard Grabski atrakcją Euro 2012 IP: 62.233.214.* 03.06.07, 03:56 [[[[ Pod rządami eSBeka Ryszarda Grabskiego : Fikcyjne kolizje z udziałem policjantów sid 2007-04-23, ostatnia aktualizacja 2007-04-23 21:31:23.0 Pięciu funkcjonariuszy krakowskiej komendy zamieszanych w ustawianie fikcyjnych kolizji. Ich uczestnicy wyłudzali w ten sposób odszkodowania od firm ubezpieczeniowych.Śledztwo w tej sprawie prowadziła prokuratura nowohucka. Do sądu skierowała właśnie akt oskarżenia, zarzucając policjantom przekroczenie uprawnień i pomocnictwo w oszustwach. Jeden z oskarżonych funkcjonariuszy był dyspozytorem w komendzie miejskiej - przyjmował informacje o wszystkich kolizjach i wypadkach, pozostali pracowali w wydziale ruchu drogowego.Jak odkryła prokuratura, policjanci dogadywali się z właścicielami samochodów, którzy fingowali kolizję dwóch samochodów. Dyspozytor wysyłał na miejsce umówionych wcześniej funkcjonariuszy z patrolu. Ci na miejscu spisywali notatkę i protokół ze zdarzenia, zaznaczając za każdym razem, że sami trafili na kolizję i jej uczestnicy nie zdążyli powiadomić komendy. Jednocześnie w opisie podawali znacznie większe uszkodzenia, niż były w rzeczywistości. Auta zazwyczaj miały niewielkie wgniecenia, tymczasem z policyjnych dokumentów wynikało, że w samochodach zgnieciony był przód i tył. Ubezpieczyciel, wierząc policyjnym dokumentom, nie sprawdzał dokładnie przebiegu zdarzenia i wypłacał na tej podstawie odszkodowanie. Oszustom udawało się w ten sposób wyłudzać od 20 do 30 tysięcy złotych za każde zderzenie.Przy okazji wyszło na jaw, że jeden z policjantów zamieszany jest w załatwienie znajomemu pozwolenia na broń myśliwską. W zamian dostał butelkę wódki. Oprócz funkcjonariuszy przed sądem staną również osoby uczestniczące w ustawianych kolizjach. Wszyscy dobrowolnie poddali się karze. Do winy przyznali się również niektórzy policjanci.sid Tekst pochodzi z portalu Gazeta.pl - www.gazeta.pl © Agora SA Szambo – tak krótko można określić sytuację w krakowskiej drogówce , pod rządami eSBeka Ryszarda Grabskiego . ,, Afera łowców blach”- zatrzymano dziesięciu funkcjonariuszy. ,, Afera stłuczkowa”- zatrzymano pięciu funkcjonariuszy. Kto z PiS-u kryje eSBeka ? Dlaczego łże-TVP 3 Kraków nie pokazuje odpowiedzialnego za powstanie tego bagna ? eSBek Ryszard Grabski img338.imageshack.us/img338/9628/esbekryszardgrabskikb4.jpg Z pijanego gangu : www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z pijanego gangu eSBek Ryszard Grabski atrakcją Euro 2012 IP: 62.233.214.* 03.06.07, 03:57 ===== Pod rządami eSBeka Ryszarda Grabskiego : Fikcyjne kolizje z udziałem policjantów sid 2007-04-23, ostatnia aktualizacja 2007-04-23 21:31:23.0 Pięciu funkcjonariuszy krakowskiej komendy zamieszanych w ustawianie fikcyjnych kolizji. Ich uczestnicy wyłudzali w ten sposób odszkodowania od firm ubezpieczeniowych.Śledztwo w tej sprawie prowadziła prokuratura nowohucka. Do sądu skierowała właśnie akt oskarżenia, zarzucając policjantom przekroczenie uprawnień i pomocnictwo w oszustwach. Jeden z oskarżonych funkcjonariuszy był dyspozytorem w komendzie miejskiej - przyjmował informacje o wszystkich kolizjach i wypadkach, pozostali pracowali w wydziale ruchu drogowego.Jak odkryła prokuratura, policjanci dogadywali się z właścicielami samochodów, którzy fingowali kolizję dwóch samochodów. Dyspozytor wysyłał na miejsce umówionych wcześniej funkcjonariuszy z patrolu. Ci na miejscu spisywali notatkę i protokół ze zdarzenia, zaznaczając za każdym razem, że sami trafili na kolizję i jej uczestnicy nie zdążyli powiadomić komendy. Jednocześnie w opisie podawali znacznie większe uszkodzenia, niż były w rzeczywistości. Auta zazwyczaj miały niewielkie wgniecenia, tymczasem z policyjnych dokumentów wynikało, że w samochodach zgnieciony był przód i tył. Ubezpieczyciel, wierząc policyjnym dokumentom, nie sprawdzał dokładnie przebiegu zdarzenia i wypłacał na tej podstawie odszkodowanie. Oszustom udawało się w ten sposób wyłudzać od 20 do 30 tysięcy złotych za każde zderzenie.Przy okazji wyszło na jaw, że jeden z policjantów zamieszany jest w załatwienie znajomemu pozwolenia na broń myśliwską. W zamian dostał butelkę wódki. Oprócz funkcjonariuszy przed sądem staną również osoby uczestniczące w ustawianych kolizjach. Wszyscy dobrowolnie poddali się karze. Do winy przyznali się również niektórzy policjanci.sid Tekst pochodzi z portalu Gazeta.pl - www.gazeta.pl © Agora SA Szambo – tak krótko można określić sytuację w krakowskiej drogówce , pod rządami eSBeka Ryszarda Grabskiego . ,, Afera łowców blach”- zatrzymano dziesięciu funkcjonariuszy. ,, Afera stłuczkowa”- zatrzymano pięciu funkcjonariuszy. Kto z PiS-u kryje eSBeka ? Dlaczego łże-TVP 3 Kraków nie pokazuje odpowiedzialnego za powstanie tego bagna ? eSBek Ryszard Grabski img338.imageshack.us/img338/9628/esbekryszardgrabskikb4.jpg Z pijanego gangu : www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z pijanego gangu eSBek Ryszard Grabski atrakcją Euro 2012 IP: 62.233.214.* 03.06.07, 11:47 [][] Pod rządami eSBeka Ryszarda Grabskiego : Fikcyjne kolizje z udziałem policjantów sid 2007-04-23, ostatnia aktualizacja 2007-04-23 21:31:23.0 Pięciu funkcjonariuszy krakowskiej komendy zamieszanych w ustawianie fikcyjnych kolizji. Ich uczestnicy wyłudzali w ten sposób odszkodowania od firm ubezpieczeniowych.Śledztwo w tej sprawie prowadziła prokuratura nowohucka. Do sądu skierowała właśnie akt oskarżenia, zarzucając policjantom przekroczenie uprawnień i pomocnictwo w oszustwach. Jeden z oskarżonych funkcjonariuszy był dyspozytorem w komendzie miejskiej - przyjmował informacje o wszystkich kolizjach i wypadkach, pozostali pracowali w wydziale ruchu drogowego.Jak odkryła prokuratura, policjanci dogadywali się z właścicielami samochodów, którzy fingowali kolizję dwóch samochodów. Dyspozytor wysyłał na miejsce umówionych wcześniej funkcjonariuszy z patrolu. Ci na miejscu spisywali notatkę i protokół ze zdarzenia, zaznaczając za każdym razem, że sami trafili na kolizję i jej uczestnicy nie zdążyli powiadomić komendy. Jednocześnie w opisie podawali znacznie większe uszkodzenia, niż były w rzeczywistości. Auta zazwyczaj miały niewielkie wgniecenia, tymczasem z policyjnych dokumentów wynikało, że w samochodach zgnieciony był przód i tył. Ubezpieczyciel, wierząc policyjnym dokumentom, nie sprawdzał dokładnie przebiegu zdarzenia i wypłacał na tej podstawie odszkodowanie. Oszustom udawało się w ten sposób wyłudzać od 20 do 30 tysięcy złotych za każde zderzenie.Przy okazji wyszło na jaw, że jeden z policjantów zamieszany jest w załatwienie znajomemu pozwolenia na broń myśliwską. W zamian dostał butelkę wódki. Oprócz funkcjonariuszy przed sądem staną również osoby uczestniczące w ustawianych kolizjach. Wszyscy dobrowolnie poddali się karze. Do winy przyznali się również niektórzy policjanci.sid Tekst pochodzi z portalu Gazeta.pl - www.gazeta.pl © Agora SA Szambo – tak krótko można określić sytuację w krakowskiej drogówce , pod rządami eSBeka Ryszarda Grabskiego . ,, Afera łowców blach”- zatrzymano dziesięciu funkcjonariuszy. ,, Afera stłuczkowa”- zatrzymano pięciu funkcjonariuszy. Kto z PiS-u kryje eSBeka ? Dlaczego łże-TVP 3 Kraków nie pokazuje odpowiedzialnego za powstanie tego bagna ? eSBek Ryszard Grabski img338.imageshack.us/img338/9628/esbekryszardgrabskikb4.jpg Z pijanego gangu : www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z pijanego gangu eSBek Ryszard Grabski atrakcją Euro 2012 IP: 62.233.214.* 03.06.07, 11:48 -\--- Odpowiedz Link Zgłoś
jarekk77 Re: Byłem jedynym VIP-em na Dworcu Centralnym 03.06.07, 00:09 No cóż byłem w tej poczekalni po południu w piątek, w oczekiwaniu na wieczorny IC do Gdyni. Bardzo przyjemnie, sympatyczna obsługa, dobra herbata i czysta toaleta :) Oprócz nas - 3 innych klientów intercity. Jak się okazuje, wystarczy bilet weekendowy na 1 kl. pociągów tej spółki (czyli także np. ex, tlk) za 149 PLN. Na pewno będę tam częściej, bo Centralny śmierdzi i jak dotąd jedyne miejsce gdzie można było poczekać w lepszych waunkach na pociąg to (moim zdaniem) nieco zbyt oddalone Domino's w przejściu podziemnym. Tak więc dobry pomysł - oprócz samej nazwy. Bilet 1 klasy to żadna przesłanka do bycia VIPem. Nazwa budzi lekkie uśmiech :) Ale co tam: fajnie, że jest! Pierwszy raz od wieków jechaliśmy do Gdańska pociągiem i ta poczekalnia to mały plusik dla kolei. Odpowiedz Link Zgłoś
junx Byłem jedynym VIP-em na Dworcu Centralnym 01.06.07, 23:24 Niestety z żalem stwierdzam, że autor nie ma pojęcia o czym pisze. Spółka PKP Intercity obsługuje nie tylko kategorię pociągów InterCity (IC) ale również Ekspresy (Ex), Tanie Linie Kolejowe (TLK), EuroCity (EC), EuroNight (EN). Dla wszystkich pasażerów I klasy z każdej powyższej kategorii wstęp do strefy VIP jest jak najbardziej możliwy. Bezpośrednie przejście ze Strefy VIP na halę główną jest niemożliwe, gdyż nowa aranżacja pomieszczeń wymusiła jego zlikwidowanie, zgodnie z zasadą "coś za coś". A tak na koniec - krytykować można wszystko i wszystkich. Nawet za to, co się udało. Zanim się o czymś napisze, to trzeba się trochę podszkolić w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
junx Re: Byłem jedynym VIP-em na Dworcu Centralnym 01.06.07, 23:28 A i jeszcze jedno - autor nie kupił wcale biletu na Intercity, tylko na ekspres - wskazuje na to cena 117,00. W takim razie jak pan tam wszedł, skoro bilet na ekspres nie jest zaproszeniem do strefy VIP? Dno, merytorycznie dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Byłem jedynym VIP-em na Dworcu Centralnym IP: *.centertel.pl 01.06.07, 23:45 Pewnie zblazowany Krakus , brrrrr ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Re: Byłem jedynym VIP-em na Dworcu Centralnym IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.06.07, 01:31 gdyby nie te komentarze to czlek by guzik sie dowiedzial czytajac te psudo-inteligenckie popluczyny redaktorzyn gw :( bosze, czy nikt w gazecie nie dba o to kogo sie tam zatrudnia??? dno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Byłem jedynym VIP-em na Dworcu Centralnym IP: *.acn.waw.pl 02.06.07, 00:09 Kolejny pismak, ktory nie wie o czym pisze. Jak by zadal sobie choc chwile aby sprawdzic informacje, to by odkryl ze Ekspresy i EuroCity tez naleza do spolki PKP Intercity. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Byłem jedynym VIP-em na Dworcu Centralnym 03.06.07, 06:40 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Kolejny pismak, ktory nie wie o czym pisze. Jak by zadal sobie choc chwile aby > sprawdzic informacje, to by odkryl ze Ekspresy i EuroCity tez naleza do spolki > PKP Intercity. Tanie Linie Kolejowe - TLK, również do nich należą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grrfil polacy strasznie smierdza bo sie nie myja i nie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.06.07, 01:27 polacy strasznie smierdza bo sie nie myja i nie stosuja dezodorantow... to taka moja przykra refleksja po wizycie w ghanie, biednym afrykanskim kraju w ktorym ludzie sa czysci i nie smierdza, choc to przeciez biedne "czarnuchy"... jakbym mial duzo pieniedzy to bym w tv zrobil akcje reklamowa, ze po kazdym dniu nalezy wziasc prysznic a przed wyjsciem w miasto zastosowac jakies pachnidlo. no i gacie trzeba zmieniac ze skarpetami codzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hoooi Re: polacy strasznie smierdza bo sie nie myja i n IP: *.cable.casema.nl 02.06.07, 09:39 A w Ghanie przejechałeś się autobusem z Accry do Kumasi z bandą miejscowych? Czy raczej swoje zapachowe teorie dedukujesz na podstawie poziomu higieny obsługi hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: polacy strasznie smierdza bo sie nie myja i n 02.06.07, 11:27 On po prostu wącha siebie. Skoro on śmierdzi to drogą dedukcji dochodzi do wniosku, ze wszyscy wokół też muszą śmierdzieć. Ot taki inteligent z Koziej Wólki. Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Byłem jedynym VIP-em na Dworcu Centralnym 02.06.07, 09:25 Szkoda,że tylko pasażerowie I klasy IC zasmakowali czy smakują luksusu... a po wyjsciu,te same zapachy ... Odpowiedz Link Zgłoś
slwy Byłem jedynym VIP-em na Dworcu Centralnym 02.06.07, 09:41 Proponuję wszystkim krytykom artykułu wyrażać się trochę bardziej powściągliwie, bo jak się czyta te Wasze komentarze to się robi wstyd. Tak jak publiczność u Tomasza Lisa w ostatnim programie: kiedy ogłosił wyniki ankiety, jakaś kobieta zaśmiała się gromkim BUAHAHA!!! Przypomnę pytanie: "czy wstyd ci za władzę w Polsce?". A jak czytam te komentarze, to też mi wstyd. I za tą kobietę też. Odpowiedz Link Zgłoś
pynky Re: Byłem jedynym VIP-em na Dworcu Centralnym 02.06.07, 11:13 krytyka jest prawdziwa, bo wieej tresci jest w komentarzach niz w artykule i czemu tak za wszystkich wstydzisz wstydz sie za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
slwy Re: Byłem jedynym VIP-em na Dworcu Centralnym 20.06.07, 18:01 ale krytykować można konstruktywnie i robić wrzask dla samego wrzasku. Trzeba umieć krytykować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Byłem jedynym VIP-em na Dworcu Centralnym IP: *.gdynia.mm.pl 03.06.07, 00:38 Czy za normalnie czysty dworzec i umyte kilka razy dziennie perony trzeba jeszcze dodatkowo płacić? Przecież bilety są tak drogie,/z Warszawy do Gdyni 90zł za 4,5-godzinną podróż w 2-giej klasie/ że mycie peronów chyba jest wkalkulowane w tą cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
premo15 Re: Byłem jedynym VIP-em na Dworcu Centralnym 03.06.07, 14:01 A guzik. Dworzec nie należy do spółki IC tylko do PLK. Ale jakoś im nie za bardzo zależy na porządku tylko na ściąganiu pieniędzy od spółek za korzystanie z zdezelowanych torów i dworców Odpowiedz Link Zgłoś
ricofederico Chory pomysl 02.06.07, 12:27 Chory pomysl, tak jak caly kraj. Rozne widzialem dworce w europejskich stolicach ale czegos takiego nie bylo nigdzie. Sa ladniejsze i brzydsze. Paris Du Nord cz Amsterdam Centraal nie bralbym za wzor ale Dworzec w Zurichu czy nowy Hauptbahnhoff w Berlinie to normalne dworce ale CZysciutkie i DLA WSZYSTKICH. Pamietam zaskoczenie mojej dziewczyny ktora wrocila z damskiej toalety w Zurichu a tam byly normalne toaletki dla kobiet. Z lustrami, swiatelkami i kosmetykami ZA DARMO DLA WSZYSTKICH. Daleko jeszcze warszawie do Europy a ten pomysl to smiech. MOze by tak posprzatac ten dworzec po prostu zeby bylo czysto i nie smierdzialo jak kozie z dupy??? Odpowiedz Link Zgłoś
keradk Re: Chory pomysl 02.06.07, 12:45 a moze nie wszyscy maja ochote na kontakt z zulami z dworca centralnego? ty chyba nigdy na nim nie byles, ze porownujesz go do Zurichu - w najbogatszym panstwie na swiecie, gdzie bilet do genewy kosztuje 700 zlotych i to w drugiej klasie. jakby pkp takie ceny dalo to pewnie nikt by nie jezdzil, ech glupota boli. moze jeszcze ponazekaj ze polonez to nie aston martin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alv Re: Chory pomysl IP: *.dsl.telepac.pt 02.06.07, 13:15 najsmieszniej jest jak ktos wyzywa innych od glupkow popisujac sie wlasna glupota. skad koles wziales info o bilecie zurych-geneva za 700 zl??? bo w portalu szwajcarskich kolei stoi jak wol ze kosztuje on w drugiej klasie 77 frankow, czyli 180 zl, a pierwszej niecale drugie tyle. pomysl z poczekalnia vip jest rodem z trzeciego swiata. zamiast sie zajac zulami z dworca prosciej odseparowac kasiastych obywateli od smierdzacego plebsu. tak sie rozpoczyna segregacja spoleczenstw, ktora najdalej sie posunela w ameryce lacinskiej i rpa. nie tedy droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bln. dobry pomysl IP: *.pools.arcor-ip.net 02.06.07, 18:41 W Niemczech na 14. najwazniejszych dworcach kolejowych znajduja sie DB-Lounge, dla pasazerow ze posiadajacych bilety 1. klasy na dluzsze podroze (IC, ICE) lub BahnCard-comfort. Tam tez sa cieple i zimne napoje gratis, bezplatna toaleta i mozliowsc przeczytania gazet, czy skorzystania z bezplatnej toalety. Toalety na samych dworcach sa platne, wiec jest to jakies "wyroznienie" dla stalych, "dochodowych" klientow. Pomysl dobry, w dobie konkurencji kolei z liniami lotniczymi. W Polsce pasazerowie spolki IC placa slono za bilety, a PKP-IC zalezy na przyciagnieciu ich, wiec strefa.VIP to moim zdaniem dobry pomysl. Dobrze by bylo jednak sensowniejsze ustalenie kwestii wstepu, no i oczywiscie techniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam jestes chory Re: Chory pomysl IP: 212.180.160.* 02.06.07, 21:12 Kolego. Np. w Neapolu jest poczekalnia, do ktorej wpuszczaja ludzi tylko z biletami. Jest ciec, ktory tego pilnuje. Chodzi o filtrowanie trolli. I to jest b. dobry pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
keradk eh socjalistyczne pie..nie wyborczej 02.06.07, 12:36 eh socjalistyczne pie..nie wyborczej...nalezy rownac w dol, prawda panie redaktorze? Odpowiedz Link Zgłoś
ricofederico Szwajcaria nie jest najbogatsza na swiecie... 02.06.07, 13:08 ...to po pierwsze. Po drugie nic nie porownuje bo nie ma co porownywac. Centralny znam dobrze (mieszkalem w wawie 11 lat) i wiem jak tam smierdzi. Napisalem ze NIGDZIE nie widzialem takiego pomyslu. Ze dworce sa czystsze lub brudniejsze ale takiego numeru to nie widzialem nigdzie. Ja jak nie mam ochoty na ogladanie zuli itp a mam czas do odjazdu to wole wyskoczyc gdzies na kawe w okolicy. Tak zrobilismy w Rzymie, ktory czysty tez nie byl ale w promieniu paru ulic(nie wiecej niz 5 minut piechota) jest sporo miejsc gdzie mozna poczekac na pociag w normalnych warunkach. Lepszych niz dworcowe. W moim poscie napisalem tylko ze to rozwiazanie jest nienormalne bo NIGDZIE takiego nie widzialem. (oiczywiscie nie bylem wszedzie ale w Europie to chyba nowosc:) paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolia w Londynie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 17:18 ja widzialam w Wlk. Brytanii. Duzo jezdzilam tam pociągami, m.in. w londynie ,zdaje sie na stacji liverpool street station na przyklad jest taka poczekalnia dla 1 klasy; pewnie na wiekszosci wiekszych dworcow w Wlk Bryt tez jest. Ja jezdzilam 2 klasa(bardzo przyzwoita), to nie zwracalam uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an najlepsze dworce i poczekalnie sa na wschodzie 02.06.07, 13:03 Czy to w Rosji, czy na Ukrainie. Dworce to jedyna rzecz, która jest doprawdy zadbana. wszystko nowe. nawet dworzec w Irkucku(choć gorszy od tego w Krasnojarsku) jest luksusem w porównaniu z centralnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP Strefa VIP -nie dla wszystkich tylko vip-y IP: *.adsl.alicedsl.de 02.06.07, 13:50 juz widze zazdrosc w waszych oczach mozecie mi pomachac i pozazdroscic jak bede jutro wychodzil z czystej a nie zasikanej STREFY DLA V.I.P PKP wkoncu pomyslala o VIPACH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazimierz m. [...] IP: *.4web.pl 02.06.07, 17:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimierz m. paszcza i pipa:) IP: *.4web.pl 02.06.07, 18:40 Usuniecie komentarza za napisanie PRAWDY? Fajnie macie w tej GW, nie ma co. Jesli tylko chcecie, na Was takze moge sie za frajer wyszczac;) W paszczu chlopcom, a w pipu dziewczynkiom... No, o Adasiu M. nie zapominajac. Nalezy mu sie cos fajnego, za to, co robi z polskimi mediami od kilkunastu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYLENE FRAMER 2003 :=/ IP: *.acn.waw.pl 02.06.07, 14:15 VIPY-y w Polsce....załosne..sfrustrowani,zarabiajacy troche wiecej niz przecietnI,nazywaja siebie VIp ami,.no ale dobrze niech tak sobie tlumacza. a swoja droga to smutne ze mimo takich podzialow spolecznych jakie jzu istnieja,doklada sie jeszcze wiecej.Te antagonizmu to nic dobrego..wyleje sie to jeszcze oj wyleje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP Re: :=/ IP: *.adsl.alicedsl.de 02.06.07, 15:55 > VIPY-y w Polsce....załosne..sfrustrowani,zarabiajacy troche wiecej niz > przecietnI,nazywaja siebie VIp ami,. tak jestesmy VIP-ami ty mozesz sobie popatrzec tylko przez szybke bo ochrona cie nie wpusci ochrona musi pilnowac aby nie wtargnela swolocz i bezdomni i nie ukradla nam laptopow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Re: :=/ IP: *.chello.pl 02.06.07, 16:12 Ty polaczku wredny, przerwa już ci się skończyła, wracaj zbierać truskawki bo eurosów nie zobaczysz !!! Przyjechał do Niemiec na pole i już mu odbija... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Redaktor mógł sprawdzić jak tam jest z dostępem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 14:19 do internetu - miał by ć darmowy hot-spot, no i czy jest dużo gniazdek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanarek Tylko za 117 złotych kawa i mineralna? IP: 62.233.164.* 02.06.07, 18:02 Po prostu rozkosz, bo woda kosztuje 2 zł 1,5 litra więc ponoszą straszne koszta.... www.fototel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamamba Re: Tylko za 117 złotych kawa i mineralna? 02.06.07, 19:31 a nie lepiej bylo za to kase wyremontowac kawalek smierdzacego dworca Odpowiedz Link Zgłoś
premo15 Re: Tylko za 117 złotych kawa i mineralna? 03.06.07, 14:07 Z normalnego dworca korzystają tylko marni pasażerowie którzy kupują tani bilet na klasę 2. Prawdziwi Vipowie to kolejarze którzy mają 99% zniżki i za kilka złotych+miejscówka mogą luksusowo podróżować i korzystać z luksusowej poczekalni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakej A w jakim to wszystko jest mieście? IP: *.net.upc.cz 02.06.07, 21:02 Czy to może Włoszczowa, bo jakoś w artykule nie padła nazwa metropolii w której można w cenie biletu nawpie..ć się herbaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiu Re: A w jakim to wszystko jest mieście? IP: 212.180.160.* 02.06.07, 21:17 We Wloszczowej nie oplaca sie otwierac wiajpiroomu, bo zbieraja kase na centrum lotow miedzygalaktycznych pod wezwaniem Gosiugosiewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Byłem jedynym VIP-em na Dworcu Centralnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 22:42 tak Na pewno Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomem prl [...] IP: *.hsd1.or.comcast.net 03.06.07, 06:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
forum_eizo001 Re: Byłem jedynym VIP-em na Dworcu Centralnym 03.06.07, 09:58 Myślę że to jednak dobry pomysł. Na centralnym kible brudne więc jak ktoś będzie miał ochotę na jedną z tych 14 letnich prostytutek stojących od lat przy samym wejściu to VIP LOGGUE!!! to wreszcie nie będzie się musiał martwić że złapie jakiegoś syfa. Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek "A tu wciąż duszno, inaczej pachnie..." 04.06.07, 08:30 To śliczne jest, to określenie! Więc teraz to, co się unosi w przejściach i poczekalniach na Centralnym to się nazywa "zapach inaczej"? :)) Ja bym to nazwał dosadniej, ale moderator wytnie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guru Re: Byłem jedynym VIP-em na Dworcu Centralnym IP: 217.67.198.* 04.06.07, 13:55 Wiecie, co jest najfajniejsze? 20 m dalej jest Hard Rock Cafe i knajpki Złotych Tarasów. Ciekawe co byście wybrali? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor gdyby napisali - Tu nie cuchnie !!! IP: *.chello.pl 06.06.07, 08:42 Ludzi byloby mnostwo .... Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Byłem jedynym VIP-em na Dworcu Centralnym 06.06.07, 17:51 Któregoś dnia (niedziela to była) czekałam na stacji Powiśle na skmkę, sąsiednim torem przejeżdzały dalekobieżne. Osobowy jeescze miał pasażerów, ale intercity był pusty. No dwóch czy trzech pasażerów jechało. Jak się to opłaca PKP? Chyba tylko podnoszenie cen i zaniżanie jakości usług jest wyjsciem. Tylko czy o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
kilovolt Re: Byłem jedynym VIP-em na Dworcu Centralnym 06.06.07, 21:49 Bo zapewne ten intercity kończył czy zaczynał na wschodniej, a najwięcej ludzi wsiada czy wysiada na centralnym. Gdybyś stała na dworcu W-wa Ochota zapewne w tym pociągu zaobserwowałabyś dużo więcej osób. Odpowiedz Link Zgłoś