Dodaj do ulubionych

Zobacz jak wygląda Warszawa bez reklam

04.06.07, 00:32
A może zakażemy też billboardów? Przecież to one najbardziej "zaśmiecają" przestrzeń. No ale takiej akcji chyba Agora już nie poprze :>
Obserwuj wątek
    • cygan37 Jestem przeciw usuwaniu. 04.06.07, 00:34
      Mam nadzieję, że polskie władze nie pójdą drogą Brazylii.
      Ja reklamy uwielbiam i gdy w latach 80-tych wyjeżdżałem parę razy do Europy
      Zachodniej marzyłem, że to i do nas przyjdzie. Niech się pukną w głowę ci co
      chcieliby to usunąć i porównają Białoruś z Tajlandią.
      • Gość: rtyuiopasd Re: Jestem przeciw usuwaniu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 02:12
        hehe jak zamieszkasz przy takiej reklamie to zmienisz zdanie.
        • Gość: z pijanego gangu [...] IP: 62.233.214.* 04.06.07, 02:34
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: polski kibol Re: Jestem przeciw usuwaniu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 03:46
        No wlasnie o takie podejscie chodzi.
        Ludzie wychowani w komunie mysla ze jak jest duzo reklam to znaczy ze mamy
        zachod. Tymczasem obecny stan rzeczy to oznaka typowego bieda-kapitalizmu.
        • Gość: icek Na zachodzie nie ma takich wielkich reklam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 10:24
          niegdzie takich nie widziałem. Podejrzewam, że po prostu jest ustalone jaką maksymalnie powierzchnię może zajmować bilboard i tyle. A u nas jak zwykle wszystko na dziko. ŻENADA.
    • Gość: mm Zobacz jak wygląda Warszawa bez reklam IP: 213.17.162.* 04.06.07, 02:02
      Relkamiarze, bikiniarze, prywaciarze, wykształciuchy... GW wpisuje się w sposoby
      komunikacji komunistycznego reżimu i IV RP.
      • Gość: gosc Re: Zobacz jak wygląda Warszawa bez reklam IP: *.bstnma.east.verizon.net 04.06.07, 02:10
        W co niektorych stanach w USA (np Vermont) billbaorady sa zakazane i jest to
        swietny pomysl aby nie zasmiecac przestrzeni publicznej!!!
        • Gość: sss Re: Zobacz jak wygląda Warszawa bez reklam IP: *.centertel.pl 04.06.07, 03:39
          zatem bylem na tej stronie i musze powiedziec, ze miasto bez reklam wyglad
          OKROPNIE!!! wrecz apokaliptycznie jak w filmie o zywych trupach. Serio!
          • Gość: noname sss = ssszpieg z agencji reklamowej!!! IP: *.chello.pl 04.06.07, 09:00
            A dla mnie wręcz przeciwnie, rondo de Gaulle'a jest po prostu super bez empikowych śmieci, chociaż przyznaję że trochę kwiatów i zieleni by się przydało ale na fotomontażach nie chodziło o kwiatki tylko oo brak reklam!!!
    • Gość: xxx czytelnicy GW przeciw lewiźnie? IP: *.acn.waw.pl 04.06.07, 06:53
      Jak to przeszło przez cenzurę Maleszki? Przecież czytelnicy GW są przeciw
      prawiźnie, a lewiznę popierają.
    • tetlian Gazeta pełna reklam 04.06.07, 06:55
      Ale niestety Gazeta.pl też jest pełna reklam. Niektóre nawet utrudniają pisanie
      i czytanie, bo zasłaniają wszystko i nie da się ich wyłączyć.
      • Gość: Geodettta Zakazać GW umieszczania reklam !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 10:00
        A może by tak zakazać gazecie wyborczej umieszczania reklam w swoim pisemku.
        Kazda reklama zajmuje przeciez tyle papieru, na ktory trzeba sciac wiele drzew.
        Gdzie są ekolodzy?? Precz z reklamami w GW!!!
        A w następnym kroku poprosimy aby GW wsparła finansowo wszystkie wspólnoty
        mieszkaniowe dla których reklama jest jednynym możliwym źródłem finansowania
        niezbędnych remontów!!! Zastanówcie się proszę zanim następnym razem wymyślicie
        tak durną akcję!!
        • Gość: lu Jestem ZA akcja Gazety! Precz z reklamami IP: *.fbx.proxad.net 04.06.07, 18:12
          Warszawa wyglada ohydnie! Zarowno Srodmiescia jak i wszystkie inne dzielnice.
          Jakis koszmarny sen o samowolce, bezgusciu i chaosie. Wjazd od Janek to
          prawdziwy horror. Wstyd takie miasto pokazac cudzoziemcom. To nie Europa, ale
          Trzeci Swiat.

Europejskie miasta, a tym bardziej stolice, scisle reguluja ilosc i wyglad
          wieszanych reklam, blibordow i tablic informacyjnych. Tak powinno byc takze w
          Warszawie. Naprawde, szkoda ze obecni i poprzedni wlodarze miasta nie slyszeli
          SZCZERYCH komentarzy gosci zza granicy. A moze maja to w nosie?

Dobrze, ze Gazeta prowadzi te akcje.
        • Gość: nieznany Re: Zakazać GW umieszczania reklam !!! IP: *.as.kn.pl 04.06.07, 22:41
          brawo!
          niech GW da przyklad - dobry przyklad- i zrezygnuje z reklam (przynajmniej w
          necie, bo z nimi sie nawet czytac artykulow nie da!)
          a potem niech GW zrobi drugi krok i zasili konta wszystkich wspolnot
          mieszkaniowych, ktore dzieki reklamom zarabiaja na remonty kamienic (wiele jest
          w oplakanym stanie)
          no! panowie redaktorzy! do dziela!
      • Gość: zdrajcev Re: Gazeta pełna reklam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 10:01
        Jeżeli używasz firefox'a to zainstaluj adblock'a
    • sceptyk31 Zobacz jak wygląda Warszawa bez reklam 04.06.07, 07:28
      Powinno się zakazać umieszczania reklam na obiektach zabytkowych, także całych
      ulicach o takim charakterze. Te słynne ogrodki nie moga mieć jak dotąd
      charakteru budek z piwem, ale stylowych ogrodkow kawiarnianych bez tych
      reklamowych płacht.
    • Gość: protestujący Usunąć wszystkie reklamy Agory w Wawie. n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 07:52
    • Gość: Borys Wiecej Reklam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 04.06.07, 08:35
      Wiecej KASY dla Wspolnot za reklamy albo zrzuta NARODOWA na odpadajace tynki,
      instalacje elektryczne, miejskie ogrzewanie i inne niecierpiace zwloki remonty.
      Czy nie lepiej takie reklamy od brudnych i odpadajacych tynkow. Budynkow
      wygladajacych jak z przed wojny. Lepiej bez reklam i niech sie leje woda przez
      przeciekajace dachy poniewaz esteci chca widziec Warszawe przedwojenna i chca
      radowac wzrok widokiem szarych i odrapanych i ografitowanych budynkow. Esteci
      chca nacieszyc sie ze ludzie w tych budynkach na 3 pietrze ledwo maja wode a
      moze jakis zginie przez niesprawna instalacje elektryczna.
    • Gość: z Wawra Warszawa bez reklam IP: *.subscribers.sferia.net 04.06.07, 08:49
      Jestem za !
      to nie Ameryka! popieram Waszą akcję aby znikły reklamy z warszawskich ulic !!!
      • Gość: Borys Re: Warszawa bez reklam IP: *.aster.pl 05.06.07, 07:11
        kazdy popiera zeby nie bylo reklam ale kasy nijt nie chce dac na remonty wiec
        do roboty i zbierajmy kase wkoncu na ulicy czy przez Internet czy jakkolwiek :)
    • Gość: szorstki Re: Zobacz jak wygląda Warszawa bez reklam IP: *.114.160.156.netia.pl 04.06.07, 09:11
      Megabordy to tylko wycinek całego problemu zasmiecania przestrzeni publicznej
      reklamą.
      Prawdziwy wysyp "outdorów" miał miejsce dwa lata temu, na wiosnę. Przykład -
      Ursynów, skrzyzowanie Rosoła i Indiry Ghandi - wcześniej stały tam dwa
      bilboardy, po akcji stawiania outdorów - 7! Na dobitkę, ale nie żebym się
      czepiał :-) - z miejsca jak tylko postawiono owe cuda na kiju, wiekszośc
      została oplakatowana Agorowskimi reklamami...
      Dobrze, ze gw zajęła się tym tematrm, szkoda tylko, że można w tym węszyć
      nieczyste intencje...
      • abigail83 Re: Zobacz jak wygląda Warszawa bez reklam 04.06.07, 09:44
        Śmieszne. AMS (należący do Agory) sam prócz billboardów sprzedaje siatki
        reklamowe. Hipokryzja straszna.
    • Gość: wawa776 Zobacz jak wygląda Warszawa bez reklam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 09:45
      Takie buty???W takim razie żadamy "Wyborczej" czystej od reklam.
    • Gość: Blabla Zobacz Stołeczną bez reklam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 09:57
      A może też zakaz wyskakiwania nachalnych okienek w Gazecie i Stołecznej? Brania
      kasy za byle co... Banda hipokrytów.
      • Gość: kuba Re: Zobacz Stołeczną bez reklam IP: *.ingbank.pl 04.06.07, 10:01
        Drogi kolego, tylko że gazety nikt nie Ci każe kupować, a po ulicach chodzić i
        patrzeć na te reklamy musimy wszyscy...
        Nikt jakoś nie mówi, że wielkie reklamy zasłaniające miasto to nie tylko zyski
        (dla właścicieli zasłanianych budynków) ale też duże koszty. Po pierwsze,
        zmniejsza się przyjemność mieszkania w Warszawie, a przez to obniża się poziom
        życia mieszkańców. Po drugie, odstrasza to jakąs grupę potencjalnych turystów,
        bo co to za przyjemność przyjechać gdzieś na wakacje i patrzeć na reklamy? To
        samo dotyczy inwestorów, którzy wolą zainwestować w ładnym mieście niż w jednym
        wielkim słupie reklamowym. To są koszty trudne do policzenia, ale realnie
        istniejące. I na pewno dużo większe niż te kilkanaście tysięcy złotych, które
        dostają właściciele budynków za zgodę na powiszenie reklamy na ścianie.
        Dlatego zdecydowanie trzeba zakazać wielkich płacht reklamowych!!!
    • Gość: Mimka Zobacz jak wygląda Warszawa bez reklam IP: 81.210.16.* 04.06.07, 10:28
      Rzeczywiście jak porównuję zdjęcia z ronda de Gaulla z tym po obróbce to jestem
      za likwidacją wszystkich reklam naściennych i billboard'ów...
    • Gość: Jerry Zobacz jak wygląda Warszawa bez reklam IP: 212.160.138.* 04.06.07, 10:34
      Szkoda że Graf nie wyciał jeszcze tej g... pseudo-palmy-szczotki klozetowej
      W Norwegii praktycznie nie ma bilboardów wzdłuż ulic, dróg, są tylko przy
      centrach handlowych...
    • barwa1 Zobacz jak wygląda Warszawa bez reklam 04.06.07, 10:49
      Reklamy powinny zniknąć zwłaszcza z budynków zabytkowych.

Kopenhaska starówka od dawna jest do oglądania,
      bo istnieje zakaz umieszczania reklam na budynkach.

Architekt miasta powinien lepiej zadbać o wygląd naszego miasta
      i nie wydawać powzwolenia również na "hity" budowlane.
      Warszawa jest niespójna architektonicznie.

A śmietnik reklamowy świadczy o stolicy jak najgorzej.
      • Gość: fuga Re: Zobacz jak wygląda Warszawa bez reklam IP: *.roehlig.pl 04.06.07, 11:55
        wypier...ć wszystkie reklamy z budynków Warszawy!!! Wygląda to okropnie!!!
        Jestem za reklamami ale tylko w odpowiednio do tego przygotowanych miejscach na
        bilbordy. I nie chodzi mi o "rame" na bilbord zawieszona na bloku, tylko o
        wolno stojące słupy z miejscami na reklame.
      • Gość: Borys Re: Zobacz jak wygląda Warszawa bez reklam IP: *.aster.pl 05.06.07, 07:13
        Jaka inteligetna odpowiedz :) tylko dlaczego nie ustosunkujesz sie do mojego
        postu na temat remontow :)))) Nie masz odwagi czy po prostu nie masz pojecia
        ile jest do zrobienia za wlasnie taka reklama. Nastepny esteta,
    • Gość: Coty Beznadziejnie IP: *.2hero.pl 04.06.07, 12:48
    • Gość: reklamożerca A ja nie chcę oglądać reklam w Gazecie Wyborczej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 13:54
    • Gość: mberkan Jestem zdecydowanie przeciwko reklamom IP: *.e-point.pl 04.06.07, 16:39
      ... a szczególnie "dzikim", czyli płachty produkowane najmniejszym kosztem i
      przyczepiane byle gdzie i byle jak. Uważam że reklamy dużych firm outdoorowych
      są najmniejszym złem, bo przynajmniej są profesjonalnie wykonane i utrzymywane,
      w przeciwieństwie do wytartych, nieaktualnych reklam na płotach.

Esencją brzydoty są wszelkiego rodzaju składy i hurtownie budowlane które za
      priorytet stawiają sobie oblepienie każdego widocznego fragmentu budynku,
      witryny czy płotu reklamami producentów - brrrr...
    • Gość: Andrzej AMS wiesza też i siatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 18:01
      Tymi pieniędzmi to rachunki płacę.... Dulszczyzna w wydaniu GW jest po prostu
      znakomita. Ta sama Agora rękoma AMS zaśmieca ulice reklamami aż miło.
    • cover_wielki Re: Zobacz jak wygląda Warszawa bez reklam 04.06.07, 20:24
      Te powieszone szmaty na budynkach i bilbordy zasłaniające architekture to
      ochydne śmiecenie i skutecznośc tego jest żadna. Najbardziej wkurza na
      zabytkach.
    • Gość: ML Zobacz jak wygląda Warszawa bez reklam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 20:38
      Rzadko bywam w warszawie, ale właśnie parę dni temu miałem taka okazję. Byłem
      zbulwersowany ogromnymi płachtami przysłaniającymi całe fasady budynków. Wygląda
      to OKROPNIE !!!. Ciekawe, co na to architekci - przecież cały ich wysiłek w
      projektowaniu budynków idzie na marne przysłonięty taka płachtą. Uważam, że
      takie zasłanianie budynków jest karygodne - i współczuję mieszkańcom. Gdybym
      mieł mieszkać lub pracować w takim domu to wyciąłbym dziure w tej płachcie
      zasłaniajacej okno.
      • Gość: pawcio Re: Zobacz jak wygląda Warszawa bez reklam IP: *.aster.pl 04.06.07, 21:54
        Szmatę można zawsze zdjąć. Gdyby mi ktos na okno zawiesił szmatę, to zaraz bym
        mu ja pociął i nie byłoby gadania. Sa gorsze rzeczy, wbetonowane ogromne słupy
        w eilkimi świecącymi pałchtami. Na Wierzbnie jak się wysiądzie z metra, to
        widać, ze co kilka metrów wyrasta takie ochydztwmo. Co chwile jest przekopywany
        chodnik, bo ciagna tam prąd, potem płytek nie ułożą, wszystko zrujnowane, rusza
        się. Trwaniki porozjeżdżane, bo wjeżdzają tam cieżkie wozy, żeby zmienić co
        jakis czas płacztę. Po co to komu. Nawet przejedzający samochodem części tego
        nie zauważy, nie mówiąc o mieszkańcach z okolicy, którzy nie mogą spokojnie
        przejść, zeby coś nie atakowało. Dlaczego nie mozemy spokojnie żyć? Nawet za
        komuny było mniej ideolo haseł!
      • Gość: Borys Re: Zobacz jak wygląda Warszawa bez reklam IP: *.aster.pl 05.06.07, 07:17
        Wycielaby dziure czyli nastepna Polka wszystkowiedzaca nie potrafiaca uszanowac
        czyjes wlasnosci. Kobieto ta plachta jest czyjas wlasnoscia wiec pojdziesz pod
        sad za wycinanie dziur. Zastanow sie nim cos napiszesz :)
        • Gość: też właścicielka Re: Zobacz jak wygląda Warszawa bez reklam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 11:53
          A Ci co wieszają swoją własność szanują prawo do własności mieszkańców
          pozbawiając ich słońca w ich własnych mieszkaniach? Kto im zapłaci za używanie
          światła całymi dniami? To jest zwykłe napędzanie koniunktury.
          Ja też bym wycięła, nikt by mnie nie zmusił do mieszkania w norze.
    • Gość: Maciek Precz z bilbordami! IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.07, 08:52
      Płachty są uciążliwe dla mieszkańców, zgoda, jednak bilbordy oszpecają miasto
      dla wszystkich. Precz z wolnostojącym megagraffiti!
    • dege reklamy sa brzydkie 05.06.07, 11:29
      nie to co elewacje z okresu edwarda szortskowlosego i socrealizmu
      • Gość: fkeodlamc Borys, na ryj sobie naklej reklame i do Rosji out! IP: *.roehlig.pl 05.06.07, 11:56

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka