Dodaj do ulubionych

Autobus 118 - dla mnie absurd

16.06.07, 12:39
Czy nie można zrobić dwóch autobusów na Mokotów - dla tych z Powiśla i dla
tych z Bródna, by nikt nie był pokrzywdzony i by nie skręćał bez sensu na
Powiśle, zamiast walić prosto na MOkotów? I trzeciego z Bródna tylko na
Powisle? Ten autobus jedzie stanowczo za długo...i jest za krótki na taką
trasę, którą robi...Mogłabym nim jeździć do pracy, ale o pół godziny szybciej
jestem, zaliczając dwie przesiadki, w tym metro...Ale skoro tyle linii
likwidują to wątpię czy coś takiego by przeszło...Trzy autobusy zamiast jednego...
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Autobus 118 - dla mnie absurd 16.06.07, 14:09
      To nie jest linia do pokonywania trasy Bródno-Mokotów tylko zlepek 3 linii.
      Zatem nie dziw się że meanduje.
      • Gość: kefir Re: Autobus 118 - dla mnie absurd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 15:23
        Dlatego powinni zlikwidować 118 albo jakoś uprościć tą relacje. Najlepiej
        zamienić końcówkami 118 i 185. 118 powinno jechać tylko do pl 3krzyży dalej to
        już nie naturalna trasa tylko kluczenie.
        • Gość: dimanche Re: Autobus 118 - dla mnie absurd IP: *.chello.pl 16.06.07, 15:44
          I kiedyś chyba tak jeździłó, tylko do Trzech Krzyż...
        • sibeliuss Re: Autobus 118 - dla mnie absurd 16.06.07, 16:42
          118 powinno wrócić na Metro Politechnika lub Rakowiecką.
      • Gość: X Re: Autobus 118 - dla mnie absurd IP: *.aster.pl 16.06.07, 15:23
        Odpowiedź na bolączki:
        108: KASACJA LINII
        118: SUWALSKA (...) Ludna - Rozbrat - Myśliwiecka - Szwoleżerów -
        Czerniakowska - Bartycka - Gościniec - Gwintowa - SIEKIERKI-SANKTUARIUM
        ( Na przystankach KSIĄŻĘCA i ŚNIEGOCKIEJ możliwość przesiadki do często
        kursujących linii do Centrum - 155 i 171 oraz 101 do Metra Politechnika.
        Zastąpienie linii 108 na Powiślu i Bartyckiej.)
        128: GWIAŹDZISTA (...) Al. Jerozolimskie - Al. Niepodległości -
        Rakowiecka - Kazimierzowska - Krasickiego - Woronicza - SPARTAŃSKA
        154: wprowadzenie podjazdów do krańca INSTALATORÓW
        167: CHOMICZÓWKA (...) Bartycka - Gościniec - Polska - Antoniewska -
        Augustówka - Powsińska - Św. Bonifacego - Al. Sikorskiego - Wilanowska -
        METRO WILANOWSKA
        ( Zastąpienie linii 108 na Siekierkach. Z racji tego, że linia 167 kursuje
        częsciej niż 108 poprawiłaby się komunikacja w tej części Warszawy. )
        • Gość: barteg Re: Autobus 118 - dla mnie absurd IP: *.aster.pl 22.06.07, 21:29
          kasacja 108 to bynajmniej nie jest dobry pomysł. jedyna linia ciągnąca się od
          sadyby przez całe siekierki i bartycką do centrum (prawie). potrzebna, naprawde.
          • Gość: Pasażer Re: Autobus 118 - dla mnie absurd IP: *.aster.pl 22.06.07, 21:59
            Gość portalu: barteg napisał(a):

> kasacja 108 to bynajmniej nie jest dobry pomysł. jedyna linia ciągnąca się od
            > sadyby przez całe siekierki i bartycką do centrum (prawie). potrzebna,
            naprawde
            > .
            Z TYM ŻE LINIE 118 I 167 ZASTĄPIŁYBY 108 ( W PROJEKCIE, BO ROZUMIEM, ŻE CHODZI
            O PROJEKT PROPONOWANY PRZEZ "X" )
            • sibeliuss Re: Autobus 118 - dla mnie absurd 23.06.07, 14:42
              Tylko zwróć uwagę, że wszystkie trzy mają zupełnie różną częstotliwość i są
              obsadzane różnym taborem.
              • Gość: Pasażer Re: Autobus 118 - dla mnie absurd IP: *.aster.pl 23.06.07, 19:30
                sibeliuss napisał:

> Tylko zwróć uwagę, że wszystkie trzy mają zupełnie różną częstotliwość i są
                > obsadzane różnym taborem.

167 MA LEPSZĄ CZĘSTOTLIWOŚĆ NIŻ 108 DLATEGO MOŻE TO WYJŚĆ TYLKO NA KORZYŚĆ (
                DLA MIESZKAŃCÓW SIEKIEREK ). 118 - MOŻNA NIECO POPRAWIĆ CZĘSTOTLIWOŚĆ.
                • sibeliuss Re: Autobus 118 - dla mnie absurd 23.06.07, 20:29
                  Tylko czy Augustówka potrzebuje tak często kursującego autobusu?
                  Póki linii 506 nie zmniejszy się ilości przystanków na odcinku
                  Tamka-Bazyliańska, póty nie ma co mówić o wzmacnianiu linii 118.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka