martusiek_1 17.06.07, 12:00 Witam, Szukam sasiadow, ktorzy czekaja na budynek planowany na grudzien 2008. Czy ktos wie, czy moze zaczeto juz jakas budowe? Byloby fajnie, gdybysmy czekali na nasze mieszkanka razem ;) Pozdrawiam Martusiek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joana46 Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 19.06.07, 11:51 Czesc, my też czekamy na ten grudzień. Ostatnio jak byłam był wielki dół, powoli zalewali fundamenty :). Dzis wybieramy sie zobaczyć jak postępują roboty. pozdrawiam asia Odpowiedz Link Zgłoś
bumi5 Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 22.06.07, 19:46 Mam dla was dobra wiadomosc? roboty ruszyly z kopyta, dzis o 19.30 krecili sie jeszcze robotnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
martusiek_1 Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 04.07.07, 10:02 Witam, Super ze mamy dobre wiesci ;) Myslicie,ze bedzie glosno w naszym budynku? Mam na mysli ta dosc ruchliwa ulice. Pozdrawiam Martusiek Odpowiedz Link Zgłoś
7485p Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 05.07.07, 17:42 jak się otworzy okna to tak, mieszkam od stycznia , wy bedziecie mieli okna z wyjściem na ulicę , więc będzie słychać, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
martusiek_1 Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 12.07.07, 12:34 Ale dlaczego skoro bedzie to ostatni budynek od ulicy??? Poza tym jedna strona bedzie wychodzila na osiedle a druga na niska zabudowe ... Odpowiedz Link Zgłoś
firlipatka Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 14.10.07, 21:19 Czy sa jakies wiesci o budynku? Jak prace?Czy ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
oskar23071979 Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 14.10.07, 22:59 witam my tez czekamy na mieszkanie w tym budynku mam nadzieje ze bedzie wszystko z planem co do budowy to ostatnio byli jakos przy konczeniu fundamentów pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mkd102 Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 28.10.07, 19:08 Witamy my też czekamy na budynek planowany na grudzień 2008 Prace trwają garaż już ukończony Widzieliśmy także że rozpoczeły się prace na osiedlu graniczącym z naszym .Czy ktoś wie jaki charakter ma mięć to sąsiednie osiedle . POZDROWIENIA Odpowiedz Link Zgłoś
sara06 Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 06.11.07, 09:46 Czy ktoś z Was kupił juz tam mieszkanie? Jak umowa, jak harmonogramy spłat? Odpowiedz Link Zgłoś
oskar23071979 Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 06.11.07, 16:39 witam, umowa raczej standardowa jak wszędzie a co do spłat to ja mam transze co 2 miesiące i ostatnia jest w czerwcu 2008, chyba wszyscy tak mają? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joana46 Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 07.11.07, 11:29 WItam, tak, my też mamy ostatnią na czerwiec 2008. Trochę dziwne skoro oddanie budynku jest dopiero na grudzień......... pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
7485p Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 28.11.07, 21:51 Czy macie do kiedy ma zostać sporządzony akt notarialny czy tylko termin oddania? I czy cena może się zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś
oskar23071979 Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 29.11.07, 21:31 witam co do pytania to zobowiązują się do wybudowania budynku do 31.12.2008 a wpis do 2 miesięcy po oddaniu mieszkania co do zmiany ceny mają prawo to zrobic ale tylko jeśli zmieni się wat na 22% bo taraz jest 7% Odpowiedz Link Zgłoś
7485p Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 30.11.07, 21:08 My mieliśmy zapis o oddaniu do 30 czerwca 2006 a sporządzenie aktu notarialnego do 31.12.2006. Po tym okresie zobowiązanie o karach umownych. Odpowiedz Link Zgłoś
arsen21 Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 28.01.08, 17:49 Witam wszystkich. Właśnie oczekujemy na wybudowanie bloku na grudzień 2008. Blok ma już pół roku opóźnienia, gazomontaż szuka głównego wykonawcy, którego stracił. Czy osoby czekające na ten blok zostały poinformowane o tym i czy dostali informacje o aneksach przesówających "transze". Odpowiedz Link Zgłoś
joana46 Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 29.01.08, 11:58 hej, a skąd masz te informację, że jest już pół roku opóźnienia ? ....nie dostaliśmy żadnych aneksów. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arsen21 Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 29.01.08, 17:40 Witam. Po rozmowie z Panią Anią z biura wynikło że mają około pół roku opóźnienia. W sprawie aneksów są one skonstruowane w sposób całkowicie uniwinniający dewelopera.Po jego podpisaniu traci się możliwość dochodzenia jakichkolwiek roszczeń ze strony mieszkańców do świadczeń z tytułu opóżnienia liczonego od 1 stycznia 2009. Ewentualne opóźnienia liczone będą od dnia 30 czerwca, bo na taką datę opiewa aneks. Żeby tego było mało, nie można się nic dowiedzie od nikogo żadnych innych szczegółów opóźnienia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
angela-zm Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 31.01.08, 13:20 Nie chcę Was martwić, ale na waszym miejscu nie liczylabym na oddanie budynku w grudniu. Na czerwiec tez bym specjalnie sie nie nastawiala. Ja jak u nich kupowalam mieszkanie to byl juz stan surowy zamkniety, a i tak sprawa oddania trwala jeszcze rok. Bo gazomontaz jak zwykle wielu rzeczy nie dopilnowal, np sprawy odpowiedniej ilości mocy, więc prad mamy do tej pory z budowy. Ze swojego doświadczenia wiem, że ich informacje są bardzo nie rzetelne. Ciągle coś kręcą i oszukują. U nas ternim oddania miał byc na 30 września, około 25 września dostaliśmy informację od p. Ani że oddanie w terminie, po czym po tygodniu poinformowala nas ze oddanie jednak bedzie za 3 miesiące. Na odsetki za spóźnienie tez bym nie liczyla. Nas zrobili tak z garazowcem, też podsunęli nam aneks do podpisania (po 1,5 roku spóźnienia), w którym oczywiście przesunął się termin i zmienila się cena (kazali nam doplacic ponad 6 tys. mimo że wcześniej zapłaciliśmy 18,3tys. i to miała być cena całkowita wg umowy). Na spotkaniu z dyrekcją powiedziano nam, że to co wcześniej wpłaciliśmy to była zaliczka na to miejsce i jak nie chcemy doplacac to możemy zrezygnować (oczywiście zerwanie umowy z naszej winy co wiąże się z oddaniem 16,3 tys. a nie 18,3 tys.), nasze pieniążki potraktowali jako bezprocentową pożyczkę. To są w skrócie metody gazomontażu. Odpowiedz Link Zgłoś
aga211184 Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 04.02.08, 19:12 no hej wszystkim ja też czekam na mieszkanko w tym budynku i hmmm ostatnie wieści, które przekazuje nam angela są martwiące. A co jeśli mieszkańcy nie podpiszą aneksów. Powinni nam jakiś po kosztach polecieć za tą zwłokę :( Odpowiedz Link Zgłoś
firlipatka Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 26.02.08, 17:42 No tak nie powwinno byc ! Jaki rok opoznienia? Oni sobie chyba z nas zartuja? A co gdybysmy sie jaos wspolnie zebrali i wyegzekwowali od nich "prawidlowosci" ? JA nie zamierzam zadnego aneksu podpisywac ! Odpowiedz Link Zgłoś
kiola Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 29.02.08, 17:45 Witam, mieszkam w 103 czyli tym drugim budynku, mam okna w mieszkaniu prosto na Waszą budowę i nie chce Was martwić ale nie liczcie na to że w tym roku oddadzą Wam mieszkania. Codziennie mam okazję widzieć jak idą pracę na budowie i może nie będę komentować... Z tego co się orientuję to w lutym mieli wstawiać okna w Waszym bloku, a oni dopiero wybudowali 1 piętro, jak będą wstawiać okna w lipcu to będzie naprawdę bardzo dobrze. My jak kupowaliśmy mieszkanie w połowie 2006r. to już blok stał nie było tylko dachu, wiec jeszcze wierzylismy ze wyrobią się na kwiecień 2007, niestety na początku 2007 roku prace prawie nie drgneły (mimo że była bardzo ciepła zima i można było pracować bo nie było mrozu) no i oczywiście dostaliśmy do podpisania aneks, z treści którego wynikało m.in. że jest opóźnienie bo... zaskoczyła ich zima (chyba tym, że nie przyszła). Niestety prawda jest taka że jeśli nie podpisaloby się aneksu gazomontaz mógłby zerwać umowę zapłacić podwójną kaucję (w naszym wypadku 4 tys) i sprzedać nasze mieszkanie za dwa razy więcej, a my byśmy zostali z kredytem i bez mieszkania... Nasz blok miał zostać oddany w kwietniu 2007 roku, do dnia dzisiejszego - mimo, że mieszka tu już sporo osób - nie zakończono w nim prac np. malowania klatek, a jest to m.in. wina nieudolnego kierownictwa robotnikami, którzy zamiast pracować siedzą w ciepłym bloku, wyglądają przez okienko i patrzą czy kierownik nie idzie i czy można się opieprzać, niestety taki obrazek widziałam conajmniej przez dwa miesiące dzień w dzień. Na szczęście ostatnio już skończyli malować klatki i może po prawie roku poślizgu prace sie zakończą... Nie życzę Wam źle, ale dobrze radzę bądzcie realistami a nie optymistami bo może Was spotkać przykra niespodzianka... Pozdrawiam i trzymam kciuki za szybką przeprowadzkę. Sąsiadka ze 103 Odpowiedz Link Zgłoś
oskar23071979 Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 01.03.08, 10:33 witam ja już aneks podpisałem po rozmowie z prawnikiem, nie ma tam nic dziwnego troche go przerobiłem na co gazomontaż nie miał sprzeciwu i go podpisał tak jak i ja, co do aneksu to i tak nie wyjdziemy na tym tak źle jak w przypadku zerwania przez nich umowy jak pisała osoba wczesniej zostaniemy bez mieszkania i jeszcze dojdzie te pare złoty które trzeba będzie im zostawic a tak naprawde to chyba nie myśleliście że budynek będzie oddany w terminie widzieliście żeby od jakiegoś czasu oddawano cokolwiek w czasie jaki był na umowie? zostaje nam byc dobrej mysli ze nie bedzie aneksu do aneksu i tyle pozdrawiam wszystkich i życze cierpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
cymmerian Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 09.03.08, 16:45 Witam wszystkich Właśnie jestem po konsultacjach prawniczych. Podpisywać aneksu nie mam zamiaru a w myśl podpisanej wcześniej umowy oraz obowiązujących przepisów prawa cywilnego, Gazomontaż nie ma prawa jednostronnie jej rozwiązać jeśli dokonujemy terminowych wpłat. Każdy sąd natychmiast uzna takie wypowiedzenie za nieskuteczne. Przedstawianie aneksów do podpisu jest celowe gdyż w ten sposób chcą uniknąć płacenia karnych odsetek za nieterminowe wywiązanie się z umowy (zapis ten znajduje się w naszej umowie). Oczywiście prawdopodobnie to również trzeba będzie wywalczyć na drodze sądowej. Nasz developer liczy na to, że nikomu nie będzie się chciało ciągać po sądach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jessie304 Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 18.04.08, 00:00 gazomontaż jakie to śliczne słowo - nieprawda:) szkoda gadac ide spac i mam nadzieje ,ze mi sie nie przysni gazomontaż:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bumi5 Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 18.04.08, 09:49 Jak sama nazwa wskazuje budowanie osiedli chyba nie jest ich mocną stroną. Odpowiedz Link Zgłoś
joana46 Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 05.06.08, 11:56 witam, czy aneks przyszedł do Was pocztą? Zbliża sie koniec czerwca i ostatania transza tuż tuż...a nas nawet nikt nie powiadomił o opóźnieniu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zzd89 Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 19.06.08, 00:34 Witam ja dostałam aneks do podpisania . ze zmianą terminu i terminem wpłaty otatniej transzy przesuniętą na koniec tego roku . pytanie co teraz zrobić podpisać i nie wpłacać ostatniej transzy . Czy wpłacić i nie podpisać aneksu ? może ktoś mam jakiś dobry pomysł w tej sytuacji . A jak u Was - co robicie . pozdrowiam Odpowiedz Link Zgłoś
central_pl Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 09.03.08, 19:00 Ja również konsultowałem z prawnikiem przesłany aneks. Nie zamierzam go podpisywać, gazomontaż nie ma żadnych podstaw do wypowiedzenia umowy w przypadku dotrzymania terminów wpłat rat przez kupującego. To jest ewidentny przykład świadomego i oszukańczego działania przez develoopera, wykazującego się złą wolą w wykonaniu umowy na każdym kroku. Nie podpisanie aneksu oczywiscie nie spowoduje wybudowania w terminie, na to nie ma co liczyć patrząc przez pryzmat doświadczeń w realizacji poprzednich inwestycji. Nie zamierzam jednak zamykać sobie drogi do dochodzenia roszczeń na drodze sądowej. A podpisanie aneksu tę droge zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
oskar23071979 Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 12.03.08, 18:11 jak pisałem wcześniej ja aneks podpisałem i też po rozmowach z prawnikiem ale w aneksie po moich zmianach jest napisane też to co ma być wybudowane w danym terminie czego nie było w naszych umowach wstępnych wiec w tej chwili zarówno oni mają aneks jak i ja posiadam dokument podpisany przez nich co działa w obie strony a co do sądów jasne jak ktoś ma czas i pieniądze na załatwianie takich spraw a jeszcze śpieszy mu się do zamieszkania w nowym mieszkaniu czemu nie jak najbardziej powodzenia i wszystkiego dobrego ja poprostu wiem że te sprawy się ciągną nawet latami no i ja jestem w stanie te 6 miesięcy poczekać bo mi się nie śpieszy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
7485p Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 05.06.08, 22:09 no niewiem czy ciągną się latami.Sprawa garaży z Gazomontażem pozew w styczniu wyrok korzystny w maju. (nie jest to nawet 1/2 roku. O swoje trzeba dbać i zabiegać samemu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oskar23071979 Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 06.06.08, 08:48 jasne że trzeba dbać o swoje i tu się całkowicie zgadzam tylko że mi się wcale nie śpieszy i jest mi obojętne czy będzie to ten rok czy następny a tak przy okazji ktoś może wie jak postępuje budowa bo dawni nie widziałem Odpowiedz Link Zgłoś
smerfik55 Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 08.06.08, 01:10 Witam Pięknych niusów się dowiaduję... aneksy, termin oddania... Powiem szczerze że jestem mocno rozczarowany Gazomontażem, po ostatniej wizycie i rozmowie z Panią Anią dostałem info że były problemy i przez odwadnianie terenu termin przedłuży się o 3 miesiące... A teraz czytam że robi się juz w sumie min. 6 miesięcy no i te aneksy do podpisania.... Pozdrawiam przyszłych sąsiadów michalzie@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
adin82 Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 23.06.08, 19:40 witam wlasnie dostalem aneks i moj prawnik mowi ze nie ma tam nic niepokojacego po za tym ze Gazomontaz chce sie zabezpieczyc przed odsetkami. sporzadzilem swoj aneks i zobaczymy co oni na to. Mam pytanie do wszystkich ktorzy dali swoje wersje .Czy podpisywaliscie je w formie aktu notarialnego? Odpowiedz Link Zgłoś
oskar23071979 Re: Budynek planowany na GRUDZIEN 2008 24.06.08, 00:01 witam ja mam zwykły aneks bez aktu notarialnego ale ja sie zabezpieczyłem tak ze byl on zmieniony, mianowicie napisałem w porozumieniu z facetem z kontroli wysyłanej przez bank i prawnika co ma byc wybudowane i w jakim terminie jezeli nie bedzie to nie dostaną pieniędzy do momentu wybudowania tej części bloku do jakiej sie zobowiązali pozdrawiam i mam pytanie czy ktos widzial jak idzie im ta robota teraz bo dawno nie zaglądałem Odpowiedz Link Zgłoś