Gość: wyborca z dworca IP: *.MAN.atcom.net.pl 04.07.07, 20:39 wiedziałem, że Pani Prezydent da sobie radę Brawo Waltz!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justytna Bankructwo szpitala przy Banacha oddalone IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.07, 21:04 a wczym ty widzisz zasluge tej torby Waltz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx dzis sie spotkalem ze strajkujacymi lekarzami IP: *.acn.waw.pl 04.07.07, 21:47 przyjechali do mnie w odwiedziny rodzina oczywiscie strajkuja,przeciez nie beda za 1100 pracowac przyjechali Honda S2000-typowym samochodem dla zarabiajacych 1100 Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: dzis sie spotkalem ze strajkujacymi lekarzami 05.07.07, 06:42 To całe szczęście. Przetrwa kolejny szpital. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca z dworca Re: Sam nie wiem, w czym IP: *.MAN.atcom.net.pl 04.07.07, 21:28 po prostu wyborcza milosc, obywatelska milosc. Marcinkiewicza nie kocgałem nigdy. Waltz - od dziecka. To z milosci do Pani Prezydent przyiecałem do warszawy, by na nią głosowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierzyciel Bankructwo szpitala przy Banacha oddalone czyżby?? IP: 217.153.138.* 04.07.07, 21:45 Ludzie, czy wiecie ile małych firm zbankrutowało przez Banacha, ktory ma 80 mln długu. Moja rada, nic dla tego szpitala na kredyt. Pełszyńska liczyła, że jesli lekarze nie oddadzą procedur to bankructwo będzie ich zasługą, a tym czasem dyrektorka mianowana jeszcze przez Łapińskiego (który ciągle straszy w Klinice Gacionga) nie zna się na zarządzaniu. Ludzie dochodzcie swoich pieniędzy, bo organ załozycielski czyli rektor AM szykuje zmiany. Potem nic nie odzyskacie, bo starego szpitala nie będzie, a nowy to będzie już inna instytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: Bankructwo szpitala przy Banacha oddalone czy 05.07.07, 11:22 Prawo upadłościowe nie przewiduje możliwości ogłoszenia upadłości Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej. Taką placówką jest klinika na Banacha. Szpital może być tylko zlikwidowany przez właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierzyciel Re: Bankructwo szpitala przy Banacha oddalone czy IP: 217.153.138.* 05.07.07, 21:24 Pozwala. W przypadku znacznego długu dostawcy przestają dostarczać leki i sprzęt. Szpital nie może działać bo nie może zapewnić opieki chorym, wówczas chorzy musza być ewakuowani ze szpitala. Szpital który nie realizuje kontraktu pogrąża się, po drugie bez pacjentów szpital kliniczny nie może prowadzić zajęć ze studentami AM. Wówczas rektor AM jako organ założycielski może zlikwidowac szpital lub działać dalej, ale wówczas wszystkie zobowiązania szpitala przejmuje organ założycielski. Do obecnych długów nalezy doliczyć zobowiązania wg Misiowego,które kazdy z lekarzy wyliczył na kilka tysięcy złotych. Ok. 500 lekarzy po 6 - 7 tyś i kilkadziesiąt do kilkuset wolnych dni. Jesli wszyscy wezmą wolne dni, które się należą to wówczas Banacha nie działa. Kliniczność szpitala nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek i włąśnie teraz powinien ten szpital zbankrutować IP: 217.8.180.* 05.07.07, 10:49 Ratowanie tego szpitala to wielki błąd i tolerowanie nieudolnośco jego dyrekcji.Dalsze dopłaty i ratowanie bankruta spowoduje dalsze upewnienie zarządzających, że znów ujdzie in na sucho. Spotkałem znajomego który był w żałobie i pytam sie co sie stało? On mówi, że umarła mu matka. Ja pytam sie na co umarła? On odpowiada - na Banacha Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Bankructwo szpitala przy Banacha oddalone 05.07.07, 11:20 Bzdura. Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny przy Banacha nie może zbankrutować - prawo na to nie pozwala. Dziennikarze przestańcie straszyć ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parobek Re: Bankructwo szpitala przy Banacha oddalone IP: 194.168.231.* 05.07.07, 16:08 No z czego sie te gosc w pierwszym poscie cieszy? Ze lekarz po studiach dostaje na reke 1000zl? Znam osobiscie tego doktora, ktory gloduje, uczciwie pracuje po godzinach swojej 8 godzinnej pracy w szpitalu jak kazdy lekarz, zeby utrzymac rodzine, ma szczescie bo z jego doswiadczeniem chcieli go zartudnic prywatnie, a ten stazysta, lub po stazu? Pogotowie? a gdzie doswiadczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chorygośćprogramu Bankructwo szpitala przy Banacha oddalone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 10:49 Kiedy lenie zaczną przyjmować chorych ludzi. to hanba Zeby domagać się forsy kosztem chorych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćprogramu Bankructwo szpitala przy Banacha oddalone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 10:58 Na co lekarze czekają.Niepodobają im się warunki niech odchodzą i pozwolą innym pracowac Prawie każdy z nich ma super mieszkanie samochód itacy śą biedni! Nie przejmują się tym że każdy dzień kiedy niema przyjęć chorych pogarsz stan zdrowiaCo ich obch dzą biedni ludzie dla nich liczy się tylko kasa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Bankructwo szpitala przy Banacha oddalone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 11:02 Masz rację! nie kosztem chorych!ZACZNIJCIE PRZYJMOWAC CHORYCH!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Bankructwo szpitala przy Banacha oddalone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 11:06 Bezduszna hołota w białych kitlach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Bankructwo szpitala przy Banacha oddalone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 11:12 Ico z tego że bankructwo oddalone to tylko dla lekarzy korzyść bali si ę że nie dostaną forsy za nierobienie przecież nie leczą chorych bo ich nie przyjmują a pielęgniarki nieodstępują od pustuch łóżek.Ale cyrk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Bankructwo szpitala przy Banacha oddalone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 09:29 Komu dac łapówkę żeby się dostać do szpitala? Jakaść częsć chorych się dostaje czy im wszystkim zagraża życie. Czy muszą cierpieć pacjenci którzy nie mają forsy żeby dać w łapę?To jest karygodne!Jak wam nie wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Bankructwo szpitala przy Banacha oddalone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 09:34 Pieniądze, pieniądze, pieniądze.......Agdzie chory pacjent! Odpowiedz Link Zgłoś