weekenda Re: Najlepsza restauracja w Warszawie 06.07.07, 20:46 to ta, w której JA czuje się najlepiej. Suma sumarum to subiektywna sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: Najlepsza restauracja w Warszawie IP: *.chello.pl 06.07.07, 21:25 Wybór najlepszej może być trudny, bo każdy może mieć inne odczucia. Proponowałbym listę restauracji z których jesteśmy naprawdę zadowoleni. Moja głos na "Boathouse" przy Wale Miedzeszyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorcia Re: Najlepsza restauracja w Warszawie IP: *.chello.pl 08.07.07, 12:48 Za taką uchodzi miedzy inymi Funkier - słusznie czy nie to juz inna sprawa - na pewno sa lepsze. ale ta jest w fajnej lokalizacji (szczegolnie dla turystów) i ceny sa wysokie, ale na pewno nie najwyzsze (pisze o cenach, bo woelu ludzi uwaza ze w branzy restauracyjnej jakosc idzie za cena) Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: Najlepsza restauracja w Warszawie 08.07.07, 13:13 "U kucharzy" ,chociaz dosyć droga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ritzy zaban. Re: Najlepsza restauracja w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 13:29 Ponadto, u Funkiera graja bardzo fajna muzyke funk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lea Re: Najlepsza restauracja w Warszawie IP: *.chello.pl 08.07.07, 14:07 Polecam wątek dot. restauracji. Nieco niżej, pod dzielnicami Lea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suz4 Re: Najlepsza restauracja w Warszawie IP: *.chello.pl 08.07.07, 19:24 Dom Polski na Saskiej Kępie Odpowiedz Link Zgłoś
sihaja82 Re: Najlepsza restauracja w Warszawie 08.07.07, 21:07 Biblioteka na Powislu. Jedzenie palce lizac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Najlepsza restauracja w Warszawie IP: *.net-serwis.pl 09.07.07, 11:52 "U Siwka" na Poligonowej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
nikki30 Re: Najlepsza restauracja w Warszawie 17.07.07, 16:51 No niestety juz Domu Polskiego bym nie polecała:( serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,4314060.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piani Re: Najlepsza restauracja w Warszawie IP: *.fbx.proxad.net 09.07.07, 18:53 Najlepsze to: -Malinowa w Bristolu (obiad z winem ok 500 na osobe) - nouvele cuisine, czyli mniaturowe porcje bardzo wykwintnych dan, Karol Okrasa gotuje osobiscie -La roserie na Nowym Miescie (tez nouvelle cuisine) -Tradycja na Belwederskiej i Roznana na Chocimskiej (kuchna polska) -Restauracja Kurta Schellera w hotelu Rialto Ewentualnie: -podupadajaca Belvedere w Lazienkach -Ale Goria na Pl Trzech Krzyzy Nie polecam Domu polskiego na Francuskiej ani Fukiera. Bibliotkea jest ladna, ale - nie wiem dlaczego - swieci pustkami. Odpowiedz Link Zgłoś
optymistyczny2 Re: Najlepsza restauracja w Warszawie 09.07.07, 21:52 A ja polecam Dekantę, naprawdę pyszne jedzenie... szczególnie teraz w sezonie na kurki. No i wspanilay sznycel po wiedensku. Az zal,ze tak maloosob tam chadza, a knajpa naprawde zrobiona z rozmachem. Tanio i sympatycznie, np. piwo Zywiec 0,5 litra 4.50 zl w czasie happy hours. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUC Re: Najlepsza restauracja w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 22:35 a mnie sie podoba... to co piani napisal "-a" ja bym dodal jeszcze Villa Nuova vis a vis Muzeum Plakatu w Wilanowie ale po co... przeciez ten ktory zadaje takie pytanie i tak tego potem nie czyta Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: Najlepsza restauracja w Warszawie 10.07.07, 09:50 czyta, czyta i usiluje zapamietac, by bedac w Warszawie zjesc dobrze i nie byc obskubanym PS cena to niekoniecznie jakosc - przed laty jadlem w niepozornej restauracyjce w Lloret de Mar w Hiszpanii, niewysokie ceny, wspaniale jedzenie i swietna obsluga.Potem wyczytalem w przewodniku, ze mieli gwiazdke Michelina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piani Re: Najlepsza restauracja w Warszawie IP: *.fbx.proxad.net 10.07.07, 19:52 W Warszawie nie da sie dobrze zjesc bez slonej oplaty. Taki mamy kraj i takie obyczaje. Zreszta dobrzy szefowie kuchni sie cenia i rzadko, barzo rzadko je sie dobrze za male pieniadze. Dlatego, jesli chodzi o tania restauracje z gwiazdka Michelina w Hiszpani to skladam Ci gratulacje, ze na takowa trafiles. Absolutna rzadkosc. Znam taka (jedna!) we Francji, ale to tez ewenement. Kulinarna rozkosz... Zadna z wymienionych przez mnie restauracji nie dorownuje Michelinowskim. Jedyny "Bib Gourmand" w Warszawie(tania restauracja z przyzwoitym jedzeniem wg. Michelina) to "Absynt". Moim zdaniem na wyrost. A juz napewno w calej Polce nie ma ani zadnej restauracji zaslugujacej na trzy gwiazdki Michelinia. Zreszta, takich jest 25 we Francji, kilkadziesiat na calym swiecie... Ale to jest trzeci wymiar kuchni, poezja, rozkosz, sen o tym co mozna wyczarowac w kuchni... Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: Najlepsza restauracja w Warszawie 11.07.07, 06:54 Gość portalu: piani napisał(a): Bib > Gourmand" w Warszawie(tania restauracja z przyzwoitym jedzeniem wg. Michelina) ciekawe jaki ona wyglada - normalnie Bib Gourmand to cena za menu max 34 euro,musi byc tez regionalne zarce i codziennie otwarta noi rzecz jasna na poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piani Re: Najlepsza restauracja w Warszawie IP: *.fbx.proxad.net 11.07.07, 20:54 Wyglada... nie najlepiej, szczegolnie na parterze. Nie ma klimatu, sa stoly w stylu zen. W piwnicy jest przyjemniej. Natomiast jedzenie, jesli ktos dobrze zna kuchnie francuska, przecietne/poprawne. Ceny znosne, w niedziele byl/jest? szwedzki stol obiadowy za ok. 80 zl z napojami, wiec tanio. Ale jest cos naprawde super: creme brulee, warto sie tam wybrac tylko dla tego deseru, bo bez watpienia przewyzsza standard we francuskich restauracjach. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: Najlepsza restauracja w Warszawie 11.07.07, 14:10 ja polecam Banja Luka na Puławskiej. super jedzenie. ceny nie są wygórowane za porcje naprawdę duże. Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: Najlepsza restauracja w Warszawie 13.07.07, 10:51 mnie duze porcje zniechecaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piani Re: Najlepsza restauracja w Warszawie IP: *.fbx.proxad.net 14.07.07, 00:35 Dobre, to tak jak mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mickey_mouse_click Re: Najlepsza restauracja w Warszawie 11.07.07, 14:57 Oczywiscie ze McDonald's! Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Najlepsza restauracja w Warszawie 17.07.07, 13:45 ale gloria na pl 3 krzyzy i delicja polska na poznanskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blawatek33 Re: Najlepsza restauracja w Warszawie IP: 195.94.222.* 18.07.07, 15:14 a ja bardzo polecamm sympatyczną restauracyjkę "Poezja" na Książęcej pomiędzy pl. Trzech Krzyzy i giełdą. Doskonała kuchnia. Naprawdę! I lubie też Miradora (kuchnia hiszpańska):) Odpowiedz Link Zgłoś