Gość: max IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.06.01, 12:49 Warszawa za 10 lat będzie super miasto i najbardziej sie będzie nadawać do takiej imprezy, jak zrobimy ją na zadupiu to sie bedą z nas na zachodzie śmiali Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: max Re: EXPO w Warszawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.06.01, 12:50 gdzie 2 sie bije tam 3 korzysta, poza tym mamy największe szanse i poparcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tony Re: Może troche zbastuj co? Expo dla wrocławia skoro tego chcą IP: *.*.*.* 11.06.01, 13:20 Max, to pomysł Wrocławia, i choćby dlatego nie należy go przejmować. Co do Twoich prognoz o rozwoju Warszawy: pożyjemy zobaczymy, mniej bym się przejmował rozwojem infrastruktury, a bardziej rozwojem osobistej kultury, a ksenofobia jest przerażająca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: EXPO w IP: 10.0.3.* / *.yuma.pl 11.06.01, 13:31 Albo stadion albo EXPO. Co za dużo to nie zdrowo co widać po zachowaniu waszych kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: EXPO w Warszawie IP: *.ilot.edu.pl 11.06.01, 14:54 Nikt się nie będzie śmiał. Pomysł był Wrocławia i jemu się EXPO należy. Nie kradnie się nikomu pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Re: EXPO w Warszawie IP: *.icom.ca 11.06.01, 16:16 Gość portalu: max napisał(a): > Warszawa za 10 lat będzie super miasto i najbardziej sie będzie nadawać do > takiej imprezy, jak zrobimy ją na zadupiu to sie bedą z nas na zachodzie śmiali 1. Warszawa too wiocha i sie nie nadaje. 2. Zarabiasz 1200 tyg. a nie wiesz ze stolicom expo sie nie daje? HAHH glupi warszawiaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: EXPO w Warszawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.06.01, 16:22 ty głupim poznaniaku myślisz że może poznan sie nadaje, to wiocha przy Warszawie, dno !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocoment Re: EXPO w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 16:34 Na Woli zbudowano podobno ostatnio Expo Center. Ktoś wie dokładnie gdzie to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mihau Re: EXPO w Warszawie IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 11.06.01, 17:05 O ile dobrze pamiętam to na rogu Bema i Prądzyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: EXPO w Warszawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.06.01, 17:07 słyszałem na jesień zaczynają sie targi na wielka skale, w Warszawie w przyszłości będą największe targi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Re: EXPO w Warszawie IP: *.icom.ca 11.06.01, 19:11 Gość portalu: max napisał(a): > słyszałem na jesień zaczynają sie targi na wielka skale, w Warszawie w > przyszłości będą największe targi HAAAAAAAAHAHAHAHAH. Taaaaaaaaaak:) Ciekawe to hehehehehe. Wy i powazne targi?:) Czlowieku:) hehehe. Poznan ma 60% calegoi rynku traowego w Polsce, wy macie moze 10% hehehe. Narazie nie chce mi sie tego sprawdzac, ale to jakos tak jest. Wy tam w wszawce mozecie o targach pomarzyc:) Nie udalo sie ukrasc nam MTP. P.S. MTP nadal kupuje swoich rywali. Poznan niedlugo bedzie mial 80% rynku trgowego w calej POlsce. Budowane sa nowoczesne i duze tereny za miastem. Bedzie swietny dojazd, duzo miejsca na parking, i wielkie tereny targowe. jakies tam Expo Centrum w waszej wszawce to jakis zart heheh. Oj marzenia marzenia wszawiacy macie niezle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Re: EXPO w Warszawie IP: *.icom.ca 11.06.01, 19:15 Gość portalu: max napisał(a): > ty głupim poznaniaku myślisz że może poznan sie nadaje, to wiocha przy > Warszawie, dno !!!!! Maxio, tylko sie nie popluj:) Wiem ze agresji nie wyladowales jeszcze po zadymie na Wuceowskiej. Chyba zabraklo krzeselek hehehe. Ale Wszawka, skoro jest stolyca (od stolca to slowo pochodzi?) nie moze organizwac Expo. Tak jest w regulaminie Expo hehe. Wiem ze marzenia macie (Expo, najwieksze targi w Polsce hehehehehehe) ale nic z tego kolego heheheh. Mozesz teraz pomarzyc o nowych stacjach waszego metro :) Milych marzen. Pozdrawiam was Warszawiacy hehehehe (tak, szczerze was pozdrawiam) Lechita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: req Re: EXPO w Warszawie IP: *.telia.com 11.06.01, 22:13 slodki ignorancie zdaje sie ze nie zauwazyles jakie miasto organizowalo expo w 1998 roku zebys sie zmeczyl mysleniem to ci powiem ze byla to lizbona (stolica portugalii), jakbys niewiedzial.... no coz moge ciebie tylko zaprosic na expo w wawie ktore sie odbedzie za lat kilka... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pafik Re: EXPO w Warszawie - oto dlaczego LIZBONA IP: *.kom-net.pl 12.06.01, 12:03 Gość portalu: req napisał(a): > jakie miasto organizowalo expo w > 1998 roku > byla to lizbona (stolica > portugalii), A i owszem, Lizbona, stolica Portugalii, zorganizowala w 1998r. EXPO. Ale w tej chwili sa dwa rozne rodzaje EXPO. Jest EXPO uniwersalne i takie bylo w zeszlym roku w Hanowerze, a wczesniej w 1992 w Sewilli, takie bedzie w 2005 w japonskim Aichi i, mam nadzieje, w 2010 we Wroclawiu. Obok tego jest tez EXPO specjalistyczne, o bardzo zawezonej tematyce i takie bylo wlasnie w Lizbonie w 1998 (pod haslem: "Oceany - dziedzictwo dla przyszlosci"; polskie stoisko mialo tytul: "Polska - bursztynowe wybrzeze"). Oprocz tego BIE organizuje jeszcze Wystawy Ogrodnicze (taka bedzie juz w przyszlym roku w holenderskim Haarlemmermeer i rok pozniej w niemieckim Rostocku) Czym sie roznia EXPO uniwersalne od specjalistycznego oprocz zakresu temetycznego? Wielkoscia i rozmachem, iloscia panstw-uczestnikow, czasem trwania (czyli de facto iloscia zwiedzajacych), czestotliwoscia organizowania i wlasnie mozliwoscia organizacji przez stolice. Jezeli Warszawa ma ochote na takie specjalistyczne EXPO - prosze bardzo. Ale zdaje mi sie, ze caly czas mowimy o EXPO uniwersalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: EXPO w Warszawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.06.01, 22:17 no to w takim razie bój o EXPO stocza Wrocław z Poznaniem, co do komentarza Lechity to sie poplułem ale ma reczniczek przywiązany do szyji bo jadłem zupke i klawiatura sie nie pochlapała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: a czym różni sie Wrocław i Poznań od innych średniej wielkości mia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.06.01, 22:21 na przykład od Łodzi, Gdańska, dlaczego to akurat te dwa miasta miałyby zorganizować Expo, prosiłbym jedną i drugą strone o argumenty przemawiające na ich korzyśc, podsumujemy je i zobaczymy kto powinien zorganizować Expo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pafik Regulamin EXPO mówi wyraźnie... IP: *.kom-net.pl 11.06.01, 18:11 ...stolice państw NIE ORGANIZUJĄ EXPO. Tak jest od 1960r. Dopóty dopóki Warszawa będzie stolicą lub regulamin będzie jaki jest, to w Warszawie EXPO nie będzie. Dalsza dyskusja na ten temat jest chyba bezprzedmiotowa. ps. Wspomiał już o tym Lechita nieco wyżej, ale wszyscy skupili się na punkcie 1. jego wypowiedzi, więc ja powtarzam raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Regulamin EXPO mówi wyraźnie... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 23:55 Tak więc MAX, jak już wyjaśnił Ci kolega Pafik, Warszawa musiałaby najpierw przestać być stolicą ,by dostać EXPO. Co wybierasz MAX. Warszawa - stolicą, ale bez EXPO, czy Warszawa ma EXPO, ale przestaje być stolicą. Wybierz tylko jeden z wariantów. Odpowiedz Link Zgłoś