Gość: viiv IP: *.skanska.pl / 10.40.9.* 01.07.03, 09:37 Kto mi poleci sprawdzone miejsce gdzie można sprzedać biżuterię? Chodzi mi o miejsce gdzie można uzyskać uczciwą kasę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pan_pndzelek Re: biżuteria 01.07.03, 10:42 Jeżeli biżuteria była choć raz używana tzn. nie jest oryginalnie opakowana, ZAWSZE pójdzie w cenie złomu. Złom złoty ma bardzo zbliżoną cenę wszędzie. Jest to zasada. Ta zasada nie dotyczy jedynie biżuterii o wartościach antykwarycznych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viiv biżuteria IP: *.skanska.pl / 10.40.9.* 01.07.03, 12:43 W porządku, złoto idzie w cenie złomu. a co powiedzmy z diamentem w pierścionku? Czy są różnice w cenach i gdzie najlepiej to sprzedać? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: biżuteria 01.07.03, 13:20 Na pytanie o wycenę kamieni nie odpowiem Ci, wydaje mi się iż nie przekracza to zdolności przeciętnego jubilera. Napewno diamentu nie dotyczy zasada zużycia. Jeśli chcesz mieć pewność to podpowiem: oceną/wyceną kamieni zajmują się gemmologowie. Wrzuć więc na wyszukiwarkę hasło GEMMOLOGIA, może coś Ci wyskoczy. pamiętaj tylko, że specjalistyczna wycena NIGDY nie jest darmowa... Odpowiedz Link Zgłoś