Gość: w.w.a. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 21:29 No właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kixx Re: Nowa nazwa dla Pałacu Kultury... IP: *.acn.waw.pl 15.07.03, 21:35 Gość portalu: w.w.a. napisał(a): > No właśnie... ================ Oryginalna,podoba mi się "no właśnie" Odpowiedz Link Zgłoś
karmiacy_kolibry Re: Nowa nazwa dla Pałacu Kultury... 15.07.03, 22:02 Gość portalu: kixx napisał(a): > Gość portalu: w.w.a. napisał(a): > > > No właśnie... > ================ > > Oryginalna,podoba mi się > "no właśnie" Od pólgodziny rozważam i analizuje jego wpis.On chyba,(podkreślam chyba) nie miał tego na mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza11 Re: Nowa nazwa dla Pałacu Kultury... IP: *.man.polbox.pl 16.07.03, 12:41 haha niech sie nazywa Pałac prawa i sprawiedliwości pod wezwaniem Lecha kaczynskiego,ogólnie mamy za duzo kasy i nie ma na co jej wydawac,braffoo tak trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nik Re: Nowa nazwa dla Pałacu Kultury... IP: *.man.polbox.pl 16.07.03, 14:11 Towarzyszu Kaczyński, dobra robota. A ja już sądziłem, że zanikły w Was wszelkie objawy zdrowego rozsądku. Mam nadzieje, że mnie pamiętacie. Korzystając z okazji, zapytuje kto wygłosi główny referat? Wy. To wspaniale. Głownym gościem oczywiście tow. Kaczyński. Wasz brat. Wstęga, czerwona, a jakże. Towarzyszu Kaczyński, jeszcze jakiś album okolicznociowy. Komisja? Ja oczywście chętnie wejdę do specjalnej komisji badającej skutki społeczne zmiany nazwy Pałacu. Nie, no nie gadajmy o pieniądzach, wiem, że będziecie pamiętać. A co tam w Waszym życiu prywatnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tańczący z papugą Re: Nowa nazwa dla Pałacu Kultury... IP: *.acn.waw.pl 15.07.03, 22:11 "No właśnie"bardzo mi się podoba,brzmi mądrze i głęboko to znaczy wysoko.Niech bedzie "No właśnie". Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Nowa nazwa dla Pałacu Kultury... 15.07.03, 22:13 Gość portalu: tańczący z papugą napisał(a): > "No właśnie"bardzo mi się podoba,brzmi mądrze i głęboko to znaczy wysoko.Niech bedzie "No właśnie". wyważona, bez zbędnego patosu popieram "No właśnie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nimfa błotna Re: Nowa nazwa dla Pałacu Kultury... IP: *.man.polbox.pl 16.07.03, 12:49 Czy nie ma ważniejszych spraw w Warszawie ?(choćby cały syf w centrum: śmieci na ulicy itd. )wstydzę się takiego miasta. A ktoś wpada na idiotyczne pomysły zmiany nazwy Pałacu. I co to zmien? Niech Pan Kaczyński zrobi coś konstruktywnego co przyniesie pożytek warszawiakom. A co przyniesie zmiana nazwy Pałacu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aankaa Re: Nowa nazwa dla Pałacu Kultury... IP: *.crowley.pl 16.07.03, 13:05 Gość portalu: nimfa błotna napisał(a): > Czy nie ma ważniejszych spraw w Warszawie ... > ktoś wpada na idiotyczne pomysły zmiany nazwy Pałacu. a czemu nie ? > I co to zmien? nic, ale zabawę mieliśmy niezłą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caro Re: Nowa nazwa dla Pałacu Kultury... IP: *.man.polbox.pl 16.07.03, 13:00 Niech nazwą Pałac moim imieniem po tym jak się rzycę z ostatniego piętra z rozpaczy niekompetencji i głupich pomysłów Kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptasie_mleko Re: Nowa nazwa dla Pałacu Kultury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 22:13 no właśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
karmiacy_kolibry Re: Nowa nazwa dla Pałacu Kultury... 15.07.03, 22:20 zbyt proste do zapamietania. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Nowa nazwa dla Pałacu Kultury... 15.07.03, 22:23 karmiacy_kolibry napisał: > zbyt proste do zapamietania. możnaby jeszcze dodać imienia ... (no właśnie, czyjego ?) Odpowiedz Link Zgłoś
karmiacy_kolibry Re: Nowa nazwa dla Pałacu Kultury... 15.07.03, 22:25 aankaa napisała: > karmiacy_kolibry napisał: > > > zbyt proste do zapamietania. > > możnaby jeszcze dodać imienia ... (no właśnie, czyjego ?) no własnie(dobry pomysł) Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Nowa nazwa dla Pałacu Kultury... 15.07.03, 22:26 no właśnie im. dobrego pomysłu też niczego sobie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karmiacy_kolibry Re: Nowa nazwa dla Pałacu Kultury... 15.07.03, 22:26 aankaa napisała: > no właśnie im. dobrego pomysłu > > też niczego sobie ;) własnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tańczący z papugą Re: Nowa nazwa dla Pałacu Kultury... IP: *.acn.waw.pl 15.07.03, 22:38 "No własnie"im.dobrego pomysłu.To brzmi dumnie i pięknie i wzniośle.Zawiozę na "No własnie"mojego pluszowego misia niech podziwia panoramę z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys01 Drapacz Kultury 15.07.03, 22:52 Gość portalu: w.w.a. napisał(a): > No właśnie... ========== Tak pół żartem, pół serio przed laty znany zoolog dr Teodor Neuman zaproponował nazwę "Drapacz Kultury" i była ta nazwa dość często w użyciu. Młodzież doświadamiam, że dawniej wysokie budynki nazywano drapaczami chmur. W tamtym czasie PKiN im Genaralisimusa Josefa Stalina (Wisarionowicza Dzugaszfili) zbudowany "w darze narodu radzieckiego dla Polski" łącznie z iglicą miał 210m i był najwyższą budowlą w Polsce. Prudential na Placu Napoleona w okresie 20-lecia międzywojennego był pierwszym drapaczem chmur w Polsce. Po uszkodzeniu w czasie wojny odjęto mu 4 piętra a i tak prezentuje się nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Nowa nazwa dla Pa?acu Kultury... 16.07.03, 13:17 Wazny jest wielokropek. Powoduje, ze nowa nazwa jest wymawiana z pewnym przekasem. Wyobrazmy sobie taka scenke. Z zagranicznym turysta wychodzimy z Centralnego. On staje, rozdzaiawia gebe i patrzy na Palac, a my na to "No wlasnie...". I wszystko jasne. Tak, podoba mi sie. I przetlumaczalane na angielskie... "Egzekly..." :-))) 500 patykow Twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mokotowianin Re: Nowa nazwa dla Pałacu Kultury... IP: 157.25.131.* 16.07.03, 13:22 Pałac imienia "Wielkiego Budowniczego - Lecha Przekręta Kaczyńskiego" Sale kinowe i teatralne powinny nosić nazwy: "Afera FOZZ" "Afera TELEGRAF" "Afera Express Wieczorny" "Afera Fundacja SOLIDARNOŚĆ " "Afera LUBELSKA" "Afera Telewizja PULS" "Afera Przywatyzacja Domów CENTRUM" "Afera KABATY" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziki Re: Nowa nazwa dla Pałacu Kultury... IP: *.man.polbox.pl 16.07.03, 14:04 Gość portalu: Mokotowianin napisał(a): > Pałac imienia "Wielkiego Budowniczego - Lecha Przekręta Kaczyńskiego" > > Sale kinowe i teatralne powinny nosić nazwy: > "Afera FOZZ" > "Afera TELEGRAF" > "Afera Express Wieczorny" > "Afera Fundacja SOLIDARNOŚĆ " > "Afera LUBELSKA" > "Afera Telewizja PULS" > "Afera Przywatyzacja Domów CENTRUM" > "Afera KABATY" I na każdej powinni pokazywać film "O dwóch takich co ukradli księżyc". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Re: Nowa nazwa dla Pałacu Kultury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 08:02 Gość portalu: Dziki napisał(a): > Gość portalu: Mokotowianin napisał(a): > > > Pałac imienia "Wielkiego Budowniczego - Lecha Przekręta Kaczyńskiego" > > > > Sale kinowe i teatralne powinny nosić nazwy: > > "Afera FOZZ" > > "Afera TELEGRAF" > > "Afera Express Wieczorny" > > "Afera Fundacja SOLIDARNOŚĆ " > > "Afera LUBELSKA" > > "Afera Telewizja PULS" > > "Afera Przywatyzacja Domów CENTRUM" > > "Afera KABATY" > > I na każdej powinni pokazywać film "O dwóch takich co ukradli księżyc". > Odpowiedz Link Zgłoś