IP: *.intelpark.pl 22.05.01, 11:17
Nie mam nic specjalnie do Warszawy i warszawiaków - ale z postów na tym forum
wyłania się obraz kompletnego zauroczenia wysokością wieżowców i nowych
budowli - traktujecie Warszawę jak największy plac budowy w Europie (którym
naprawdę jest Berlin) i nie zauważacie że zarówno Warszawa jak i Śląsk,
Wrocław, Kraków, Poznań, Gdańsk, Łódź (wymieniłem chyba wszystkie ważniejsze
ośrodki) są traktowane na zachodzie na równi z Ukrainą, czy Białorusią. Więc
zamiast kłócić się które miasto lub region jest mniejszą dziurą proponuje
zmieńcie wizerunek Polski (przynajmniej w Europie).
Obserwuj wątek
    • Gość: TYP Re: WIEŻOWCE IP: *.we.mediaone.net 22.05.01, 11:23
      Gość portalu: skw napisał(a):
      > naprawdę jest Berlin) i nie zauważacie że zarówno Warszawa jak i Śląsk,
      > Wrocław, Kraków, Poznań, Gdańsk, Łódź (wymieniłem chyba wszystkie ważniejsze
      > ośrodki) są traktowane na zachodzie na równi z Ukrainą, czy Białorusią. Więc
      > Nie mam nic specjalnie do Warszawy i warszawiaków - ale z postów na tym forum
      > wyłania się obraz kompletnego zauroczenia wysokością wieżowców i nowych
      > budowli - traktujecie Warszawę jak największy plac budowy w Europie (którym

> zamiast kłócić się które miasto lub region jest mniejszą dziurą proponuje
      > zmieńcie wizerunek Polski (przynajmniej w Europie).

A co mnie obchodzi ze jacys zacofani debile na zachodzie traktuja Polske na rowni
      z Ukraina czy Bialorusia ? Mi to wisi. Ja sie interesuje wiezowcami i dlatego
      zabieram glos na te tematy na tym forum. Nie ma to nic wspolnego z kims na
      zachodzie. Warszawa za rok lub dwa bedzie najwiekszym placem budowy w Europie,
      takie sa fakty. Do Berlina nic nie mam, nie dyskutuje o tym miescie bo to forum
      warszawskie a nie berlinskie.

To tyle.
    • Gość: justine Re: WIEŻOWCE IP: 195.117.4.* 22.05.01, 11:27
      mieszkam w warszawie od urodzenia. nie jest to długo, ale jestem to moja "mała
      ojczyzna". my - warszawiacy - wcale nie jesteśmy zauroczeni naszym miastem.
      wszyscy wiedzą, że jest brudne, tłoczne i żyje się w nim ciężko, ale w momencie
      kiedy cała polska wiesza na nas psy, a sejm skazuje nas na na wielogodzinne
      dojazdy do pracy, szkoły itd., to budzi się w nas swego rodzaju patriotyzm. nie
      mówcie, że warszawiacy to bufony i zarozumialcy, my po prostu staramy się
      znaleźć coś dobrego w tej niecce nad wisłą. kochani mieszkancy śląska, łodzi i
      trójmiasta, spójrzcie kiedyś na warszawę z innej perspektywy...
    • Gość: garfield Re: WIEŻOWCE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.01, 14:20
      beznadziejne blokowiska! granat i ju!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka