Dodaj do ulubionych

WESOŁA I STARA MIŁOSNA PRZYŁĄCZONE DO WARSZAWY - CO NASTĘPNE???

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.01, 15:43
Przeczytałem dziś w Wyborczej, że prawdopodobnie już od początku 2002 roku
gmina Wesoła zostanie włączona do Warszawy. Co wy na to? Mi to pasuje - po
pierwsze Warszawa będzie sporo większa, po drugie więcej mieszkańców - szybciej
zbliżymy się do magicznej liczby 2.000.000 - po trzecie może wreszcie przedłużą
520 z pętli Marysin na pętlę Wesoła/Zielona!!! A po czwarte - koleś który ma
działkę na Matejki w Wesołej może wreszcie skończy się ze mną targować i mi ją
sprzeda!!!(pozdro dla pana Józefa...). Wtedy będę mieszkał w Wesołej będąc
jednocześnie Warszawiakiem:))) A już się bałem, że wkrótce przestanę nim być...
Aha i pytanie numer dwa: co powinno być włączone do Warszawy w następnej
kolejności...albo inaczej: co będzie według Was włączone następne i kiedy?
Pozdrawiam Warszawę i Wesołą (i Starą Miłosną).

WESOŁY NO COMMENT
Obserwuj wątek
    • Gość: lesio Wesoła - tak, zielona - może być, stara - niekoniecznie. IP: *.*.*.* 01.06.01, 15:49
      • Gość: nocoment Re: Wesoła - tak, zielona - może być, stara - niekoniecznie. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.01, 15:53
        Że Stara Miłosna niekoniecznie powinna być wł. do Warszawy to się nawet zgadzam -
        do Wesołej jej daleko. A Zielona - przecież Wesoła i Zielona to prawie to samo.
        Pozdrawiam

NO COMMENT

• Gość: nik Re: WESOŁA I STARA MIŁOSNA PRZYŁĄCZONE DO WARSZAWY - CO NASTĘPNE??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.01, 20:01
      Jestem przeciwny powiększania granic Warszawy .Bez Wesołej i Starej Miłosnej
      jest dostatecznie dużo dziur w obszarze
      Warszawy:Falenica,Rembertów,Wawer,Ursus...Po co robić więcej???????????
      • Gość: alek Re: WESOŁA I STARA MIŁOSNA PRZYŁĄCZONE DO WARSZAWY - CO NASTĘPNE??? IP: *.dialup.tiscalinet.it 03.06.01, 20:09
        Powinno sie przylaczyc Raszyn, Lomianki, Zabki, Michalowice, to minimum aby
        zapewnic miastu rozwoj.
      • Gość: alek Re: WESOŁA I STARA MIŁOSNA PRZYŁĄCZONE DO WARSZAWY - CO NASTĘPNE??? IP: *.dialup.tiscalinet.it 03.06.01, 20:10
        Ursus jest akurat gesto zabudowany, w jakim sensie jest wg ciebie dziura?
        • radzio_pl Re: WESOŁA I STARA MIŁOSNA PRZYŁĄCZONE DO WARSZAWY - CO NASTĘPNE??? 03.06.01, 21:03
          Piasecznom, Ząbki, Marki...

Dzisiejszy Londyn też powstał przez przyłączanie do miasta okolicznych wiosek:
          np. Kensington, Acton, Greenwich, Croydon...
          • Gość: Ela Re: WESOŁA I STARA MIŁOSNA PRZYŁĄCZONE DO WARSZAWY - CO NASTĘPNE??? IP: *.ilot.edu.pl 04.06.01, 12:31
            Niedługo to już nawet Radom bedzie przyłączony.
    • Gość: rympałek Re: WESOŁA I STARA MIŁOSNA PRZYŁĄCZONE DO WARSZAWY - CO NASTĘPNE??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.01, 09:52
      Po co przyłaczac do Warszawy ,jak potocznym w rozumieniu ludzi nadal bedzie sie
      mówic ze sa to miejscowości pod warszawą.W tej chwili doskonale jest to
      widoczne ,ładnych pare lat po ostatnim poszerzaniu granic miasta w przypadku
      niektórch gmin "wianuszka ".
    • Gość: hopbenc Re: WESOŁA I STARA MIŁOSNA PRZYŁĄCZONE DO WARSZAWY - CO NASTĘPNE??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.01, 09:53
      Pruszków i Wołomon
    • Gość: Dyzio Re: WESOŁA I STARA MIŁOSNA PRZYŁĄCZONE DO WARSZAWY - CO NASTĘPNE??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.01, 10:58
      Teraz to chyba Modlin i Grójec. Wwa w dzisiejszych
      granicach nie jest de facto zarządzana a kierowana
      przez pożal się Boże polityków myślących tylko o
      własnej (skreślone). Przecież ustrój Wwy to od prawie
      11 lat sen pijanego wariata "poprawiany" przez
      kolejnych oszołomów ...
    • Gość: henry Re: WESOŁA I STARA MIŁOSNA PRZYŁĄCZONE DO WARSZAWY - CO NASTĘPNE??? IP: 195.116.250.* 05.06.01, 12:10
      Niedługo Ząbki będą otoczone przez Warszawę z 3 stron a może z 4-ech. Czy nie
      prosciej najpierw przylaczyc to co jest najblizej - popatrzcie na ksztalt
      Warszawy aby skorygowac brak logicznego myslenia...
    • Gość: JotPeCet Re: WESOŁA I STARA MIŁOSNA PRZYŁĄCZONE DO WARSZAWY - POMYŁKA!!! IP: *.ztm.waw.pl 06.06.01, 17:29
      Gość portalu: nocoment napisał(a):

> Przeczytałem dziś w Wyborczej, że prawdopodobnie już od początku 2002 roku
      > gmina Wesoła zostanie włączona do Warszawy.

W której Wyborczej, bo w tej co czytałem pisali o powiększeniu nie miasta, a
      powiatu. Nie mylmy tych dwóch rzeczy!

> po trzecie może wreszcie przedłużą
      > 520 z pętli Marysin na pętlę Wesoła/Zielona!!!

NIE!!! Od razu spadła by częstotliwość oraz "warunki socjalne" kierowców. A w
      137, 183, 803 (dla niezorientowanych: te linie kursują na odcinku Marysin -
      Wesoła / Zielona) chyba jeszcze trochę miejsca jest, co?
      • Gość: nocoment Re: WESOŁA I STARA MIŁOSNA PRZYŁĄCZONE DO WARSZAWY - POMYŁKA!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.01, 21:33
        Gość portalu: JotPeCet napisał(a):

> Gość portalu: nocoment napisał(a):
        >
        > > Przeczytałem dziś w Wyborczej, że prawdopodobnie już od początku 2002 roku
        >
        > > gmina Wesoła zostanie włączona do Warszawy.
        >
        > W której Wyborczej, bo w tej co czytałem pisali o powiększeniu nie miasta, a
        > powiatu. Nie mylmy tych dwóch rzeczy!

Tak, ale jeśli Kwachu podpisze nową "ustawę warszawską" to to co jest w granicach
        powiatu automatycznie będzie włączone do granic miasta.

> > po trzecie może wreszcie przedłużą
        > > 520 z pętli Marysin na pętlę Wesoła/Zielona!!!
        >
        > NIE!!! Od razu spadła by częstotliwość oraz "warunki socjalne" kierowców. A w
        > 137, 183, 803 (dla niezorientowanych: te linie kursują na odcinku Marysin -
        > Wesoła / Zielona)

Drobna korekta: 183 nie kursuje do Wesołej przez Marysin tylko przez Rembertów.

> chyba jeszcze trochę miejsca jest, co?

W 137 i 183 jest miejsce??? Ha, dobry kawał! A o 803 lepiej nie wspominaj -
        spójrz najpierw co ile kursuje.

Pozdrawiam

NO COMMENT
      • Gość: henry Re: WESOŁA I STARA MIŁOSNA PRZYŁĄCZONE DO WARSZAWY - POMYŁKA!!! IP: 195.116.250.* 11.06.01, 09:31
        Dowcip polega na tym ze Warszawa i powiat warszawski to to samo - Wiecej "ryji"
        do jednego "koryta"...
    • Gość: max Re: WESOŁA I STARA MIŁOSNA PRZYŁĄCZONE DO WARSZAWY - CO NASTĘPNE??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.06.01, 12:52
      i Warszawa ma coraz więcej ludności

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka