sloggi 21.08.03, 08:47 Współczuję tym ludziom z całego serca, po War Inwescie to drugi duży developer, który się "położył". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maciek Re: Sąd ogłosił upadłość spółki developerskiej Bu IP: *.toya.net.pl 21.08.03, 12:46 prosze o pomoc, co zrobic by nie stracic mieszkania, jesli nie ma sie aktu notarialnego?? gdzie sie i do kogo trzeba sie zglosic?? prosze o pomoc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Sąd ogłosił upadłość spółki developerskiej Bu IP: *.acn.waw.pl 21.08.03, 12:59 Myślę ,że jesteś w stosunkowo dobrym (jeśli można tak powiedzieć o tej w sumie paskudnej sytuacji)położeniu.W artykule jest napisane,że majątek spółki przewyższa zobowiązania o 7 mln.Zgłoś do syndyka swoje roszczenia,spróbuj spotać się z innymi niedoszłymi właścicielami (w grupie raźniej i jest większa siła przebicia). Trzymam kciuki. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyk Re: Sąd ogłosił upadłość spółki developerskiej Bu IP: *.minrol.gov.pl 21.08.03, 13:40 Masz przejeb..., pomimo tych 7 mln powyżej wartosci, czym prędzej skrzykujcie się w dużą grupe nacisku i przekonajcie Syndyka, żeby zakończył budowę, jak zacznie sprzedawać rozgrzebane to mozecie nic nie dostać. Praga forever Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Sąd ogłosił upadłość spółki developerskiej Bu IP: *.toya.net.pl 21.08.03, 13:54 mieszkanie jest gotowe, to gorzej czy lepiej?? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Sąd ogłosił upadłość spółki developerskiej Bu 21.08.03, 14:28 Lepiej - w końcu za nie zapłaciłeś - zatem piłeczka jest po Twojej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazyna Re: Sąd ogłosił upadłość spółki developerskiej Bu IP: 80.252.4.* 22.08.03, 12:04 musimy byc w grupie aby wystepowac do syndyka. wplacilam 100%. adres;g.soldon@ams.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazyna Re: Sąd ogłosił upadłość spółki developerskiej Bu IP: 80.252.4.* 22.08.03, 12:02 szukam ludzi ktorzy utopili pieniadze w spolce Budgrim w budynek przy Wilenskiej 45. Ja utopilam pieniadze swoje i kilu osob . Musimy zaczac dzialac g.soldon@ams.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Sąd ogłosił upadłość spółki developerskiej Bu IP: *.proxy.aol.com 21.08.03, 15:22 "majatek spolki przekracza zobowiazania..............." Oj naiwni, naiwni............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar wpłacali zaliczkę na rozgrzebaną budowę... IP: *.skorosze.2a.pl 21.08.03, 15:52 no to sami sa sobie winni. Kto, zwłaszcza w Polsce płaci za coś, co dopiero jest na papierze. Jesze się ludzie nie nauczyli, po aferach z przedpłatami na FSO 1500 pod koniec lat 80 i po polisach posagowych PZU? Trzeba być kompletnym idiotą, żeby dać komuś forsę nie stająć się właścicielem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sia Re: wpłacali zaliczkę na rozgrzebaną budowę... IP: *.ikp.pl 21.08.03, 16:11 wiesz co?! nie jesteś w takiej sytuacji, więc łatwo możesz sobie z nas pokpić i poudawać, jaki to jesteś mądry/mądra. nie znasz szczegółów, okoliczności, motywów, dla jakich ludzie zdecydowali się na taki zakup, więc się lepiej nie odzywaj i ciesz się, że ciebie to nie spotkało, bez dodatkowych komentarzy!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lukullus Re: wpłacali zaliczkę na rozgrzebaną budowę... 21.08.03, 17:53 Ona wcale nie jest mądra,znalazła doradcę i kupiła chatę na pasie startowym. Odpowiedz Link Zgłoś
ann17 Re: wpłacali zaliczkę na rozgrzebaną budowę... 22.08.03, 12:22 Bardzo współczuję wszystkim poszkodowanym. Ja byłam klientką Budgrimu kilka lat temu: też w ciemno wpłaciłam na mieszkanie na Bródnowskiej 16a. Tak jak zapewne wiele osób byłam przyciśnięta do muru i skusiła mnie atrakcyjna cena. Dobrze się to skończyło - od początku ostro walczyliśmy o akty notarialne, no i chyba sytuacja prawna gruntu była nieco lepsza. Ale spółka Budgrim to zawsze byli krętacze i tyle. Wieści o tym, że są w tarapatach finansowych krązyły już z 6 lat temu, gdy na Bródnowskiej mieszkałam, a Budgrim administrował budynkiem. Teraz wszyscy wieszają psy na obecnym prezesie. Ja pamiętam krętactwa prezesa Zaleskiego, który zmarł ze dwa lata temu. Ciekawa jestem, kiedy w Polsce będzie tak, że dla takich spółek jak Budgrim nie będzie miejsca na rynku. Że po prostu nie będą mieli możliwości prze tyle lat robić ludzi w konia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wpłacali zaliczkę na rozgrzebaną budowę... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 17:04 Słuchaj głupia istoto tak sie składa że ten krętacz Zalewski był moim ojcem. po za tym co ty mozesz o nim wiedziec utopił w tej firmie całty nasz majatek zeby tylko firma przetrfała.a ty mowisz tylko to co chcesz mowic a nie jaka jest prawda.a wszystko wyjasnia to ze moj tata zmarł 5 lat temu a nie 2 wiec nawet tutaj nie zabłysnełas! Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: wpłacali zaliczkę na rozgrzebaną budowę... 11.09.03, 17:07 Czy chcesz powiedzieć, że próbował? No i co po tym ludziom, którzy teraz drżą, czy dorobek ich życia nie zostanie sprzedany jakimś szaleńcom. No nie są Alternatywy 4 tylko Wileńska 45, Lęborska 6/8 i inne domy, w których mieszkają ludzie, dla których kolejne noce nie są przespanymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wpłacali zaliczkę na rozgrzebaną budowę... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 17:15 nie probował tylkozrobił wszystko co mogł! nie wiem czy wiesz jakie były powody popadniecia w takie długi firmy!! jak nie to ja ci z checia powiem 1. firma była oszukiwana przez jedna pracownice! afera dopiero sie wydała po 3 latach dzialalnosci tej zdziry! 2. nieuczciwy komornik który mimo oddania calej kwoty pieniedzy i tak nie odblokował kont firm!! co ty nato?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerniawski Re: wpłacali zaliczkę na rozgrzebaną budowę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 17:04 Prezes Czerniawski jest(Budgrim) jest grabarzem kilku firm na rynku warszawskim.Są to dostawcy i wykonawcy poszczególnych budynków.Jestem pośrednio jednym z nich. Łączcie się we wspolnotę i brońcie zbiorowo.pojedynczo przegracie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniecWileńsk Re: wpłacali zaliczkę na rozgrzebaną budowę... IP: marian:* / 192.168.0.* 23.08.03, 12:32 Proszę o jakis kontakt i wiecej informacji n.t działań prezesa Czerniawskiego. Jakie jeszcze sprawy go dotyczą, kogo jeszcze oszukuje.. Chętnie dowiem się, może to coś pomoże w naszej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shipwreck Re: Sąd ogłosił upadłość spółki developerskiej Bu IP: *.acn.waw.pl 21.08.03, 16:23 takich bandytów jak ten prezes trzeba zsyłać do kopalni lub robic tak jak robią to chińskie sądy.dziś dwóch w chinach już dostało czapę,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowany Re: Sąd ogłosił upadłość spółki developerskiej Bu IP: marian:* / 192.168.0.* 21.08.03, 20:05 Czy fakt, że Bank przy udzieleniu kredytu sprawdzał Budgrim i kosztowało mnie to 50 zł. ma jakieś znaczenie? Bierze jakąś odpowiedzialność? Proszę o rady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wahoo Re: Sąd ogłosił upadłość spółki developerskiej Bu IP: 62.233.197.* 22.08.03, 21:22 Gość portalu: poszkodowany napisał(a): > Czy fakt, że Bank przy udzieleniu kredytu sprawdzał Budgrim i > kosztowało mnie to 50 zł. ma jakieś znaczenie? Bierze jakąś > odpowiedzialność? > Proszę o rady Rozumiem,ze piszem o kredycie budowlano-hipotecznym, który zaciągnąłeś. W takim wypadku bank sprawdził jedydnie dokumentację formalno-prawną lokalu i ewntualnie dokonał lub zweryfikował jego wycenę. Bank ten nie udzielał kredytu Budgrimowi, a więc nie badał jego zdolności kredytowej. Nie ponosi żadnej odpowiedzialności, za to może w przypadku nie dotrzymania warunków umowy np. przekroczenia umownego okresu budowlanego, moze wypowiedzieć umowę kredytową i zarządać spłaty całości. Radzę natychmiast skontaktować się z bankiem, na piśmie wyjaśnieć całą sytucję i prosić np. o wydłużenie okresu budowlanego do czasu wyjaśnienia sytuacji. Jeżli już okresu budowlanego nie da się wydłużyć należy poprosić Bank o umozliwienie spłaty kredytu w ratach pomimo problemów z odbiorem lokalu. Banki zawsze preferują ugodę z klientami zamiast wszczynania windykacji. Kredyt jednak będzie trzeba spłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu Re: Sąd ogłosił upadłość spółki developerskiej Bu IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 23.08.03, 15:10 Gość portalu: poszkodowany napisał(a): > Czy fakt, że Bank przy udzieleniu kredytu sprawdzał Budgrim i > kosztowało mnie to 50 zł. ma jakieś znaczenie? Bierze jakąś > odpowiedzialność? > Proszę o rady > Niestety to nie ma znaczenia w tej sytuacji. Kredyt trzeba bedzie splacac. Mozesz natomiast przedluzyc ubezpieczenie kredytu (zawsze zyskuje sie na czasie) - w ten sposob nie bedziesz musial przedstawiac bankowi przez jakis czas dodatkowego zabezpieczenia (innej nieruchomosci), jesli dojdzie do najgorszego i rzeczywiscie odbiora nam mieszkania (tez jestem w tej sytuacji). Trzymaj sie. Cos wymyslimy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniecWilensk Re: Sąd ogłosił upadłość spółki developerskiej Bu IP: marian:* / 192.168.0.* 23.08.03, 17:24 Dziekuje za rady, tez licze, że damy jakoś wspólnie radę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wahoo Re: Sąd ogłosił upadłość spółki developerskiej Bu IP: 62.233.197.* 23.08.03, 21:45 Moi znajmi też umoczyli na Wileńskiej. Jedyne co mogłem im poradzić to szybkie zorganizowanie dobrego prawnika do podjęcia negocjacji z syndykiem. Dobrze będzie też nagłaśniać sprawę w mediach. W tej chwili Waszymi największymi wrogami będą banki, które straciły swoje kredyty udzielone Budgrimowi. I one będą dążyły do jak najszybszej windykacji. Jeżeli jednak nagłośnicie sprawę, żaden bank nie podejmie raczej ryzyka wyrzucenia ludzi z mieszkań, za które już zapłacili. Prawdopodobnie czekają was długie negocjacje. Problemem mogą byc hipoteki, które sa wpisane na hipotekach waszych nieruchomości na rzecz banków. Podejrzewam, że aby uzyskać prawo własności będziecie musieli spłacic wierzytelności zabezpieczone tymi hipotekami. Stąd w pierwszej kolejności radzę udac się do sądu hipotecznego i sprawdzić, jakie obciązenia figuruja w dziale IV KW. Następnie należałoby się dowidzieć, ile wynosi aktualne zadłużenie Budgrimu, zabezpieczone hipoteką. Potem można negocjować. Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rapi Re: Sąd ogłosił upadłość spółki developerskiej Bu IP: *.waw.cdp.pl 28.08.03, 08:43 Szukam osob poszkodowanych przez firmę Budgrim, w szczególności tych, którzy wpłacili zaliczkę w bloku przy ul. Lęborskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rapi Re: Sąd ogłosił upadłość spółki developerskiej Bu IP: *.waw.cdp.pl 28.08.03, 08:45 Gość portalu: Rapi napisał(a): > Szukam osob poszkodowanych przez firmę Budgrim, w szczególności > tych, którzy wpłacili zaliczkę w bloku przy ul. Lęborskiej. Kontakt do mnie anna.mielnik@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Sąd ogłosił upadłość spółki developerskiej Bu IP: *.toya.net.pl 19.09.03, 08:26 Zapraszam na stronę Stowarzyszenia Wileńska 45, zrzeszającego osoby poszkodowane przez Budgrim: www.wilenska45.pub.pl Odpowiedz Link Zgłoś