Gość: ww Kucharz na ostro: Leo traktuje nas jak ciemnogród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 13:20 Autor znowu wyciąga demony zza szafy i próbuje zrobic kolejne polskie piekło. Facet- Leo-odnosi sukcesy więc musi się u nas koniecznie pojawić ktoś, kto będzie go ściągał za przysłowiowe nogi na ziemię, oczywiście z całkowitej bezztronności. Oszołomom "Ręce przecz od Leo". Odpowiedz Link Zgłoś
alexjjm Kucharz na ostro: Leo traktuje nas jak ciemnogród 04.03.08, 13:20 Można tu użyć cytatu z książki wybitnego polskiego reżysera filmowego, Pan Kucharski " z ch...jem na głowy się zamienił" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Kucharski tylko potwierdził, niestety ciemnogród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 13:21 Wypowiedź Kucharskiego całkowicie bezsensowna. Gada jak pierwszy sekretarz. Raz, że sam znowu nie osiągnął jakichś porażających sukcesów, ot piłkarz jakich wielu, ale dwa jeśli takim światowcem jest, to powinien dawno zauważyć, że ludzie robią najczęściej to co jest dla nich bardziej korzystne i ma to swoją logikę. Przemieszczanie się ludzi i idące za tym zmiany również paszportowe gdy to jest dla nich korzystne są znakiem czasów i nic na to nie poradzisz, chyba że wolisz grzmieć nacjonalistycznie, ale to już było i głupio było i strasznie było. Lepiej być pragmatykiem. Jest szansa na wzmocnienie, to czemu z niej nie skorzystać, inni nie mają (i słusznie) podobnych oporów. Holender już wykonał kawał dobrej roboty mimo bandy ujadających głupców, chwała mu za to, chce więcej i lepiej, a tu patriotyzm wąsko pojęty wyskakuje. A jeśli "Polacy" mogą być "Niemcami", to dlaczego niby Brazylijczyk nie może być "Polakiem". Mentalność zaścianka raz jeszcze tu wyskoczyła i pokazała gębę najbardziej odstręczajacą. A piłka to od dawna tylko biznes, więc moralne oburzanie się tym bardziej nie na miejscu. Wygrywasz albo przegrywasz, Kucharski przegrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Kucharz na ostro: Leo traktuje nas jak ciemnogród IP: 213.227.112.* 04.03.08, 13:28 Ktos TY jest Panie Kucharski? Ksenofob czy jak? jak roger choc w jednym procencie ma nam pomoc niech nam pomoze! I wtedy wszyscy bedziemy szczesliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: australijczyk Kucharz na ostro: Leo traktuje nas jak ciemnogród IP: *.mel.connect.net.au 04.03.08, 13:36 p.Kucharski i p.Stec przestancie pisac artykoly w stanie nietrzezwym,bo tylko robicie z siebie posmiewisko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BuBBa Re: Kucharz na ostro: Leo traktuje nas jak ciemno IP: *.gulfaero.com 04.03.08, 13:37 Gość portalu: wermar napisał(a): > Jestem w szoku! Kiedyś naszej tożsamości narodowej miał zagrozić Olisadebe (jed > en z naszych selekcjonerów twierdził, że czarnoskórego w reprezentacji Polski n > ie będzie), potem naszą ojczystą myśl trenerską miało poniżyć zatrudnienie Lea > (i jego fąfli)... > > Rzeczywistość jednak zweryfikowała te "obawy". Myślałem, że etap takiego myślen > ia mamy już za sobą, że ciemna strona księżyca trafiła raz na zawsze do lamusa. > Tymczasem okazuje się, że teraz zdaniem niektórych zdemoralizowany Holender Le > o chce bezczelnie sprzedać naszą dumę narodową za 30 srebrników. > > Nie wiem co zainspirowało ten tekst, felietony J. Tomaszewskiego, czy rekolekcj > e ks. Rydzyka. Wiem jednak, że bez względu na koncepcje Lea (przedstawiciela zg > niłego, sprzedajnego Zachodu) ciemnogród ma się u nas dobrze. A co gorsza nawet > niektóre autorytety ten właśnie ciemnogród uznają za jądro naszej narodowej to > żsamości. > > Chciałoby się zakrzyknąć "Ludzie, gdzie my jesteśmy?!". Ale wiele wskazuje, że > byłby to głos na puszczy. AMEN!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Winston Litosci - to dopiero cioemnogrod IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.08, 13:47 Wywody jakiegos tam Kucharskiego na tematy futbolowo - kulturowe : oczywiscie mozna a nawet trzeba miec swoje zdanie. Uzasadnienia jakiegos tam Kucharskiego, otoz podpieraja sie one bezczelnie osoba Beenhakera. Wywody sa arcyzenujace, dazace do konfrontacji kultur. Odwolujace sie do podbojow kolonialnych. Chryste, co za duren !! Niech Kucharski popatrzy na reprezentacje Francji, Anglii, RFN - wszedzie widzimy "rasowe" wpadki z innych kultur etc. Czy ten kucharski tego nie zauwazyl ? Poza tym : Wszyscy wiedza kto to jest L.Beenhaker. Who the fuck is Kucharski ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Litosci - to dopiero cioemnogrod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 14:00 To popatrz jeszcze raz i podaj przykłady piłkarzy reprezentacji którzy nie znają nawet słowa w języku kraju który reprezentują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raber Dzony hmmm Cezary Kucharski IP: 216.31.202.* 04.03.08, 13:50 hmmm czy to nie ten sam Cezary, ktory przykleil sobie na nochala zwykly plaster, bo myslal,ze to taka moda z Zachodu przyszla? No to o jakim tu Ciemnogrodzie mowimy, Bron Boze!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benji Kucharz na ostro: Leo traktuje nas jak ciemnogród IP: 207.226.37.* 04.03.08, 13:51 traktuje polskich trenerow jak ciemnogród ??? hahahaha I MA RACJE !!! TO BANDA NIEUDACZNIKOW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roosevelt5 Kucharz na ostro: Leo traktuje nas jak ciemnogród IP: *.toya.net.pl 04.03.08, 13:51 Kucharz: ...gdybyśmy z Holandii zaczerpnęli pomysł urlopu owulacyjnego na spłodzenie dziecka!!! I u każdego, kto korzystałby z urlopu, na ścianie sypialni wisiałyby plakaty Cruyffa, van Bastena, Maradony, Zidane'a Może i tak. Tylko aby przyszłe dzieci chciały być piłkarzami trzeba dać im motyw. Tym motywem może być dobra i długoczasowa gra naszej reprezentacji i może naszych klubów na arenie międzynarodowej. Jak nie ma sukcesów to nie ma chęci. Co najwyżej oglądanie. Odpowiedz Link Zgłoś
fryderykus czy obcokrajowiec jest rownowartosciowy jak polak? 04.03.08, 14:07 przkład Olisadebe pokazuje że obcokrajowcy traktują reprezntacje jak sposób na wypromowanie sie, założe się że Roger po mistrzostawch 2008 dostanie oferte dobrego klubu z zachodu i nagle zapomni jak to mu w polsce żurek smakował...obcokrajowcy są dobrzy na pare meczów ale tylko polacy potrafią się zaangażować do końca...na całego Odpowiedz Link Zgłoś
fryderykus Olisadebe olał reprezntacje jak tylko dostal 04.03.08, 14:09 oferte z zachodniego klubu...dziwne ale tylko polsce tak olewają obcokrajowcy dla brazilijczyka nigdy gra w reprezentacji nie bedzie prestiżem! jesli dla murzyna to jest mało warte mimo że polsce tyle zawdziecza to Roger po udanym Euro 2008 szybko zapomni jak mu to żurek bardzo smakował...przykre ale prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
koles751 Ja krzyczę, taka tradycja, ja to dziedziczę 04.03.08, 14:11 Odnoszę wrażenie, że po pierwsze kolega nie zrozmumiał sensu argumentów, po drugie każdego myślącego inaczej ma za ciemnogród, a po trzecie jest strasznie zmęczony faktem, że urodził się pośród takiego głupiego Narodu (a niepotrzebnie, bo to mu daje okazję wyjątkowo błyszczeć :-). Podzielam argumenty Kucharskiego. Nie chodzi tutaj o kolor skóry, ale sens sportu w wydaniu reprezentacji narodowych. Do tego, aby tworzyć absolutnie najlepsze jedenastki bez względu na to kto skąd przychodzi są drużyny klubowe. Reprezentacja narodowa nie jest po to, aby grali w niej najlepsi zawodnicy, ale po to aby grali w niej najlepsi reprezentanci danego narodu. Ciemnogród widziałbym raczej w tym, że zamiast rozwijać sport wyczynowy u podstaw, nadzieję na dumę z reprezentacji widzi się w tym, aby przekupywać obcokrajoców do tego, aby reprezentowali obcy kraj. Lepiej uczciwie przegrać i zająć miejsce w szeregu na jakie się zasłużyło niż stroić się w cudze piórka. Nie sądzę, aby taka droga na skróty prowadziła do celu pseudo-oświeconych. Piłkarzom zagranicznym takim jak Roger należy sie szcunek za świetny kunszt piłkarski. Obcokrajowcom, którzy poczują się Polakami należy się obywatelstwo, bo tka jaest racja stanu. Granica między tymi wszystkimi sprawami jest moim zdaniem bardzo cienka, ale jej przekraczanie jest zwykłym oszustwem, na które w sporcie nie powinno być miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Kucharz na ostro: Leo traktuje nas jak ciemnogród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 14:18 No coz. Popatrzmy tylko na ten ciemnogrod za zachodnia granica. Podolski, Klose - to tylko nazwiska z naszej bajki, a mozna dodac by wiecej z innych. A Francja - cos strasznego - trudno w reprezentacji znalesc kogos o frankonsko-romanskich rysach. To dopiero ciemnogrod. No coz, za to tam ladnie w pilke graja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Kucharz na ostro: Leo traktuje nas jak ciemno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 14:53 Wszyscy ci Klose, Zidany i Odonkory albo urodzili się wkrajach które reprezentują, albo mieszkają tam od dziecka. Znasz przykłady piłkarzy reprezentacji w oświeconej Europie, którzy nie znają języka kraju który reprezentują? Odpowiedz Link Zgłoś
koles751 nawet nie o to chodzi 04.03.08, 15:50 Masz moim zdaniem dużo racji w swojej argumentacji. Myślę jednak, że nawet nie o to chodzi czy znasz język czy go nie znasz. Kryterium tutaj jest według mnie jest motywacja. I nie widzę w tym nic niezwykłego, że mamy tutaj kryterium narodowe. Naród i patriotyzm to nie przekleństwo. Przekleństwem jest szowinizm i nietolerancja. Nie nalezy tego mylić. Jeśli ja moge ściskać kciuki przed telewizorem/ na stadionie i z całego serca kibicować chłopakom nawet wtedy gdy wiadomo, że są słabsi/ gdy im nie idzie to dlaczego nie mogę od nich oczekiwać wzruszenia przy hymnie i dumy z założenia biało-czerwonego stroju? Sport to przecież zabawa oparta o ustalone reguły. Gdy mówi się o rywalizacji reprezentacji NARODOWYCH to reguła jest przecież prosta, a zabawa tym pyszniejsza! Nic nie mam do Rogera, ale zupełnie nie rozumiem dlaczego miałbym mu kibicować jako Polakowi. Naprawdę tego nie rozumiem. Niech strzela bramki dla Legii albo dla Brazylii. A jak się kiedyś poczuje Polakiem to i dla Polski niech szczela. Dał nam przykład Smolarek jak kwestię reprezentacji narodwoej traktowac mamy! Marsz, marsz Leo ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: nawet nie o to chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 16:40 Znajomość języka ( a raczej jej brak) mówi co nieco o jego motywacji. Gdyby czuł się związany w jakiś sposób z Polską to mozna założyć że przez dwa lata nauczył chociaż trochę polskiego. A tak widać że jego motywacja do gry w polskiej reprezentacji to paszport UE + podlansowanie nazwiska i lepszy kontrakt. Odpowiedz Link Zgłoś
koles751 Re: nawet nie o to chodzi 04.03.08, 17:11 Masz rację - to dużo mówi o motywacji, ale jednak nie wszystko. Pewne sprawy czasami lepiej pozostawić sumieniu zainteresowanych. A tak a propos to Kopernik i generał Dąbrowski podobno nie mówili po polsku. O potomkach zesłańców powstań narodowych nie wspominając. Ja tam nie czuję się władny, aby decydować za kogoś innego czy jest Polakiem czy nim nie jest. Zawsze natomiast jet mi miłe, gdy ktoś Polakiem chce być czy się nim czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Kucharz na ostro: jestem głosem ciemnogodu 04.03.08, 14:34 widzę, że sprawa zatacza coraz szersze kręgi. to już ma wymiar społeczny nie tylko piłkarski. a ja się pytam czemu nie? kim jest Beenhakker? czy to już fakt że to holender kieruje drużyną biało-czerownych, nie wykracza w smutną sferę polskiej piłki? czemu nie ma w Polsce selekcjonera, który w inteligentny sposób przetasował sitwę rodzimych gwiazdorów, którzy naciągali i naciągają kibiców drużyny narodowej na kolejne widowiska opłakiwane przez miliony na stadionie i przed telewizorami? tu nie chodzi o małpowanie wzorów z "zachodu". możemy popatrzeć na wzory ze wschodu. fakt jest taki że nie jesteśmy piłkarskim eldorado, jeżeli możemy [a możemy, bo Listkiewicz nie takie numery potrafi wystukać] to czemu nie? do cholery, jeżeli dziennikarz SPORTOWY pisze takie głupoty, że "naturalizowanie" Rogera, to chore naśladowanie głupich wzorców z Holandii wymieniając najciekawsze pomysły polityki socjalnej Niderlandów i to ma w jakiś tam sposób wpływać na opinie publiczną, no to przepraszam bardzo, ale to jest totalnie zaściankowe myślenie! zróbcie cokolwiek, żeby zapewnić sukces polskiej piłce. to jest jeden z tych kroków. otwórzcie swoje wybitnie narodowe umysły na pomysł, który może się nam opłacić [w czysto sportowym tego słowa znaczeniu]. i tyle. Roger w reprezentacji Polski? czemu nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: futbol_to_ja Re: Kucharz na ostro: jestem głosem ciemnogodu IP: *.ptr.magnet.ie 05.03.08, 21:51 Ciekawe w takim razie co Anglicy muszą myśleć o Capello, Rosjanie o Hiddinku, a Irlandczycy o Trapatonim... Globalna wioska to rzeczywistość, w niej też obowiązują zasady. Roger to jeszcze nie jest material na reprezentanta(jeszcze). Nie potrafiłby zamówić po Polsku żurku i pierogów z mięsem;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: futbol_to_ja Re: Kucharz na ostro: jestem głosem ciemnogodu IP: *.ptr.magnet.ie 05.03.08, 22:33 to sie mialo znaleźć gdzie indziej;];] Odpowiedz Link Zgłoś
teacher Kucharski uspokoj sie i nie kompromituj narodu! 04.03.08, 14:53 Alez to Kucharski dal DUPY i tak bezpardonowo raz jeszcze bezwstydnie wywalil nasz narodowy kompleks, to jest wlasnie takie polskie gadanie, polskie myslenie, ciemniogrod, Polakow bija, itp. Glowa juz boli od tej bujdy o dobrej, pieknej i madrej Polsce i wspanialych i utalentowanych Polakach, ktorych to nikt nie potrafi docenic, a tutaj jeszcze jakis stary Holender probuje ich blaski jakims lichym brazylijskim sloncem przycmic... Jesliscie tacy wspaniali, to po coscie brali trenera z Holandii, polski niechby byl. Ale ja powiem po co zescie go wzieli: Bo to dzieki niemu (A WIELKIM TRENEREM JEST CI TEN HOLENDER), to My teraz na EURO zagramy. A tego to nawet sam Gorski nie potrafil. Wiec wez relanium, Kucharski, i nie opowiadaj andronow, zebys znowu czegos glupiego nie palnal i zebym sie za Ciebie wstydzic nie musial!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rych no pewnie, ze ciemnogrod IP: *.sgh.waw.pl 04.03.08, 15:36 na jakim poziomie grala nasza reprezentacja przez ostatnie 20 lat? nasze kluby jakos nie zawojowaly europejskich pucharow. wystarczy spojrzec na ranking lig - tylko z niego wynika oczywista oczywistosc: polska jest pilkarskim ciemnogrodem. i nie zmieni tego z dnia na dzien 41 tysiecy w chorzowie, czy leo pracujacy w polsce kilka lat. teraz mowi sie, ze wisla krakow ma 'dream team' wiekszosc najlepszych pilkarzy polskiej ligi gra w tej druzynie. jesli ta druzyna nie awansuje do fazy grupowej LM, to chyba potwierdzi stan rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
marekfocus Re: Kucharz na ostro: Leo traktuje nas jak ciemno 04.03.08, 15:40 gdzie my jestesmy zadajesz pytanie i kim ty jestes ze w komentaz wstawiasz ojca rydzyka czy ty znasz zamilowania ojca rydzyka moze on jest za a nawet przeciw niech cie bog ma w swojej opiece Odpowiedz Link Zgłoś
yaroslav "Kucharz na ostro" ? raczej ostro bredzi.. 04.03.08, 15:50 "Kucharz" powinien odstawić to co pali/łyka/ewentualnie wącha... Leo ma racje : jesteśmy piłkarskim ciemnogrodem i trzeba sie z tym pogodzić...czasy Deyny były i sie zbyły.. duma narodowa? srata-tata a z czego tu byc dumnym? mistrzem świata jeszcze nie byliśmy... nieliczne (w większości zmarnowane) sukcesy kolejnych pseudo-reperezentacji wiedzionych przez kolejnych niekompetentnych pseudo-trenerów z przerostem ego to niestety tylko błędne ogniki w mrokach żenady jaką niestety jest (już od dawna polska piłka nożna)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzekson2 Re: "Kucharz na ostro" ? raczej ostro bredzi.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 15:55 kucharz zajmij sie tym swoim portalem jako piłkarz nic nie zwojowałeś nie krytykuj innych jako dziennikarz też pulicera chyba nie dostanieszs13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376 Odpowiedz Link Zgłoś
koles751 Roger za Smolarka! 04.03.08, 16:01 Musimy zdobyć mistrza! Tylko to się liczy! Polska górą! Odpowiedz Link Zgłoś
koles751 kto myśli inaczej to ciemnogród i szowinista 04.03.08, 16:06 Hipokryzja, brak logiki i odwieczne odwracanie kota ogonem. Tak właśnie wygląda świat bez zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: kto myśli inaczej to ciemnogród i szowinista IP: *.centertel.pl 04.03.08, 16:33 odpisywanie samemu sobie - tak właśnie wygląda świat niektórych "kolesi" Odpowiedz Link Zgłoś
koles751 Re: kto myśli inaczej to ciemnogród i szowinista 04.03.08, 17:04 Wprawdzie niczego do dyskusji nie wniosłeś, ale cieszę się że moja wypowiedź na tyle ciebie poruszyła, że zabrałeś głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan_tastik bo to jest ciemnogród kucharzu jeden... IP: *.4web.pl 04.03.08, 17:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafcio kucharski lol IP: *.tktelekom.pl 04.03.08, 18:13 "piłkarski manager"...o ja pie***lę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek51 Kucharz na ostro: Leo traktuje nas jak ciemnogród IP: *.chello.pl 04.03.08, 22:26 Decyzja była słuszna, wykonanie nienajlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś