weekenda 20.03.08, 22:56 mam pytanko: nie dałoby się tu Syrenki wkleić? co? albo herbu Wawy? co? ładnie by się zrobiło i w ogóle co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan-w Re: upiekszenie forum 20.03.08, 23:01 Jestem za. Może moderatorzy, zorganizują konkurs? Z nagrodami oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: upiekszenie forum 21.03.08, 00:57 weekenda napisała: > mam pytanko: nie dałoby się tu Syrenki wkleić? co? albo herbu Wawy? > co? ładnie by się zrobiło i w ogóle co? Ja proponuję Pałac Kultury. ;) S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ritzy zaban. Forum najbardziej upiekszylyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 01:10 interesujace watki, pasjonujace posty, porywajace dysputy. Cos tego wzystkiego malo ostatnimi czasy... PS. Oczywiscie nie mam na mysli dzialalnosci Weekendy, ktore pisuje interesujaco, pasjonujaco i porywajaco! Oraz sympatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
le.chujarek Re: upiekszenie forum 21.03.08, 08:40 > mam pytanko: nie dałoby się tu Syrenki wkleić? takiej? www.um.warszawa.pl/v_syrenka/new/pliki/photo/138923.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he he Re: upiekszenie forum IP: *.chello.pl 21.03.08, 08:59 le.ch..arek napisał: > > mam pytanko: nie dałoby się tu Syrenki wkleić? > > takiej? > www.um.warszawa.pl/v_syrenka/new/pliki/photo/138923.jpg może być ale z kebabem w garściach Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: upiekszenie forum 21.03.08, 16:12 halo! Koszatku i Instytucie! co Wy na to? co? to chociaz bazie czy króliczka co? ;p Odpowiedz Link Zgłoś
koszatek Re: upiekszenie forum 21.03.08, 16:34 Jakiś czas temu luźno podsuwałem administracji pomysł syrenki jako symbolu tego forum. Nikt jednak nie podjął tematu i sprawa jakoś stanęła. Myślę, że wątek z poparciem wyrażonym przez forumowiczów jest dobrym pomysłem. Ja osobiście jestem za syrenką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: upiekszenie forum IP: *.acn.waw.pl 21.03.08, 17:19 a po co? ja juz z pol roku temu nakleilem sobie na ekran zdjecie pieknej syrenki Odpowiedz Link Zgłoś
wobo1704 Re: upiekszenie forum 21.03.08, 18:18 Propozycja ma swą złą stronę -zajmuje miejsce na ekranie. Szlak mnie trafia, gdy po wejściu na Forum zamiast tego co istotne, widzę reklamy, ozdóbki itp. Ale Weekendzie nie mówi sie nie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rafrob Re: upiekszenie forum 21.03.08, 18:25 Z przykrością muszę stwierdzić, że to forum przynajmniej na razie nie zasługuje na to, by upiększała go warszawska Syrenka. Odpowiedz Link Zgłoś
rafrob Re: upiekszenie forum 21.03.08, 20:12 Rzeczywiście, z "je ozdabiała" będzie zdecydowanie lepiej :) Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: upiekszenie forum 21.03.08, 23:51 tak sobie myślę Rafrobie, że w przyjemnym otoczeniu milej się żyje... na zaniedbanym i klepiskowym trawniku osiedlowym inne pomysły do głowy przychodzą niż w pełnym kwitnących rododendronów i pachnących róż ogrodzie botanicznym... od razu zastrzegam - to nie jest porównanie dosłowne! :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: upiekszenie forum 21.03.08, 18:41 koszatek napisał: > Jakiś czas temu luźno podsuwałem administracji pomysł syrenki jako > symbolu tego forum. Nikt jednak nie podjął tematu Pewnie to było jeszcze w czasach starej poczty. Nawet do administracji, nie zawsze docierała. Z reguły, takie propozycje są załatwiane od ręki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=72873722 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ritzy zaban. A co powiesz Koszatku na nozyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 22:50 cenzorskie, jako ozdobnik tego forum? Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: No to popatrz 21.03.08, 20:53 no i widzisz Janie? a my? i to Stolica... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: No to popatrz 21.03.08, 20:55 A tak ładnie? W każdym razie, apetycznie. ;-) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24 Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: No to popatrz 21.03.08, 21:13 i widzisz... i ładnie i patriotycznie ;p a tu?: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=197 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: No to popatrz 21.03.08, 22:09 kurcze! ale fopa! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=643 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: No to popatrz 21.03.08, 22:34 To zasługa Wsamrazka. Moja (początkowa) wersja była podobna, ale zdecydowanie brzydsza. Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: upiekszenie forum 22.03.08, 16:29 ja konsekwentna jestem, uparta też: www.google.pl/search?hl=pl&q=herb+warszawy&btnG=Szukaj+w+Google&lr=lang_pl www.google.pl/search?hl=pl&q=syrenka+warszawska&btnG=Szukaj&lr=lang_pl images.google.pl/images?um=1&hl=pl&lr=lang_pl&q=panorama+warszawy&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he he Re: upiekszenie forum IP: *.chello.pl 22.03.08, 17:20 o ile niektórzy nie moga strawić symbolu syreny jako herbu Warszawy i uważają w swojej świeckiej wierze ten symbol zabobonu to przynajmniej powinni przyjąc do wiadomości , że Warszawa ma swojego patrona. www.stolica.net/index.php?option=News&task=viewarticle&sid=383 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ritzy zaban. Herb Wielki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 18:30 Istnieje jeszcze Herb Wielki Warszawy. To wciaz Syrenka, ale bardziej dostojna, z roznymi dekoracjami i medalami. Herb Wielki Miasta Stołecznego Warszawa Herb Wielki Miasta Stołecznego Warszawy przedstawia w polu czerwonej tarczy postać kobiety z rybim ogonem zwróconą w prawo, z wzniesionym mieczem w ręce prawej i tarczą okrągłą w ręce lewej. Barwy ciała i ogona rybiego naturalne, włosy złote, miecz i tarcza złote. Nad tarczą herbową znajduje się korona królewska. Poniżej tarczy herbowej dwie gałęzie laurowe z zawieszonym na nich, na wstędze, Krzyżem Srebrnym Orderu Wojennego Virtuti Militari V klasy. Na wstędze spływającej spod korony wieńczącej tarczę herbową umieszczona jest dewiza herbowa semper invicta (zawsze niezwyciężona). Herbu Wielkiego Miasta Stołecznego Warszawy używa się w celu podkreślenia szczególnie wzniosłych uroczystości, świąt lub innych wydarzeń nawiązujących do bohaterstwa i męstwa ludności stołecznego miasta Warszawy. Herb Wielki Miasta Stołecznego Warszawy może być używany wyłącznie przez organy m.st. Warszawy www.infowarszawa.pl/strony.php?id=104 Odpowiedz Link Zgłoś
le.chujarek > W tym problem. Czy forum jest organem? 27.03.08, 09:19 blisko. jest ch.ujowe. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: upiekszenie forum 22.03.08, 17:29 To ja proponuję się zapytać gościa który taką fotę sieknął,odpalić mu 20 peelenów na królewskie jedyne słuszne piwo i umieścić ten oto obrazeczek : szmulowizna.pl/files/images/warszawa.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: upiekszenie forum 22.03.08, 18:10 Napewno jest to nowe podejście do tematu ;-) Ma sens, uzasadnienie i jest nietuzinkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda i co? 26.03.08, 20:11 ktoś myśli o tym poza mną? ktoś coś zrobi? czy nici z tego? nie znoszę milczenia... każda odpowiedź jest dobra oby była... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: i co? 26.03.08, 20:19 Ja czasami o tym myślę, ale mamy długi, dwutygodniowy weekend (do nikogo nie piję ;-) ) i wiele osób wypoczywa. Może kiedy wrócą z nowymi siłami, zareagują? Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Syrenka zbyt banalna. 26.03.08, 22:41 Co innego na forach dzielnicowych - nawet nie wiedzialem, ze niektore maja takie herby ;) Poza tym, mnie osobiscie troszke nudza stale elementy, no chyba, ze bylaby to syrenka na rowerze. O tak. Syrenka Bosto napedzana pedalami. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Na forum Szczecin 31.03.08, 01:53 Magistrat sie przypieprzyl do pomyslu wziecia Gryfa ze strony www urzedu miasta powolujac sie na prawo miejscowe i mimo, ze herby nie podlegaja ochronie prawnej (prawo wutorski), to na znak protestu mamy stylizowana wersje. Zrobilem ja z przedwojennej niemieckiej pocztkowki, enjoy: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=70 Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: i czo? 08.04.08, 18:17 No właśnie? Ciągle pojawiają się na różnych forach, piękne obrazki. Tu też by się przydał. Może, odpowiednio dobrany, miałby też uspokajający wpływ na zbyt gorących czasem dyskutantów? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: i czo? 08.04.08, 19:04 no i widzisz... to miałam na myśli. Piękno uszlachetnia :) przeca te obrazki można zmieniać... raz kawałek kwitnącego ogrodu botanicznego, raz fontanna jakowaś, raz rzeźba, kawałek parku.. ech pomarzę sobie chociaż zanim ktoś podemie decyzję jakowąś... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: upiekszenie forum 23.04.08, 21:13 Myślę że można spróbować zacząć zgłaszać propozycje. Np w tym wątku. Linki do obrazków wrzuconych na jakiś darmowy serwer, albo na foto-forum. A potem najlepsze zaproponować administracji forum. Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: upiekszenie forum 23.04.08, 22:09 okej. ja wezmę się za to w przyszłym tygodniu, wyjeżdżam :) Odpowiedz Link Zgłoś
postkeeper syrenka Picassa 24.04.08, 11:01 fotoforum.gazeta.pl/3,0,1040427,2,426.html wydaje się w sam raz na logo forum Odpowiedz Link Zgłoś
instytut_walki_z_maniactwem Re: syrenka Picassa 24.04.08, 19:37 To prawda. Myślę, że z duchem czasu i treścią niektórych wątków, dobrze korespondowałaby także ta: fotoforum.gazeta.pl/3,0,1172516,1,0,746.html :) Odpowiedz Link Zgłoś
postkeeper Re: syrenka Picassa 24.04.08, 21:13 :-) właśnie z tą myślą ją wkleiłem na FF. Teraz trzeba by ją sfotografować z lotu ptaka. Ptaka mam ( o czym wiedzą Ci co mnie znają) ale nie wiem czy uda mi się go zmusić do lotu (z aparatem fotograficznym) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: syrenka Picassa 24.04.08, 21:33 Oryginalna Picassa bardzo dobra. Może tylko nie w tej wersji z okładki. Odpowiedz Link Zgłoś