Gość: stolek IP: *.gazeta.pl 17.06.01, 17:22 W dodatku Metro zapytalismy Was, które miejsca na Ursynowie są najmagiczniejsze. ZAPRASZAMY DO DYSKUSJI!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: max Re: URSYNÓW - gdzie jest najpiękniej???? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.06.01, 17:26 niestety nie znam tej okolicy więc nie moge sie wypowiadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ShaTaN Re: URSYNÓW - gdzie jest najpiękniej???? IP: *.acn.waw.pl 17.06.01, 18:58 NA BELGRADZKIEJ !!!! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursyn Re: URSYNÓW - gdzie jest najpiękniej???? IP: *.acn.waw.pl 28.06.01, 22:59 A w którem miejscu detalicznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drapka Re: URSYNÓW - gdzie jest najpiękniej???? IP: 10.0.4.* / *.atj.pl 17.06.01, 21:49 Gdzie jest najpiękniej? Gdy słońce wschodzi nad Ciszewskiego Gdy mlecze kwitną na Rosoła (a tam jest bardzo zielono) W Lesie Kabackim Na starej Wolicy Na Kopie Cwila W alei Kasztanowej I w Lasku Brzozowym I w parku nowym! (przy Romera) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulianka Re: URSYNÓW - gdzie jest najpiękniej???? IP: *.pl 23.06.01, 00:00 Gość portalu: Drapka napisał(a): > Gdzie jest najpiękniej? > Gdy słońce wschodzi nad Ciszewskiego > Gdy mlecze kwitną na Rosoła (a tam jest bardzo zielono) > W Lesie Kabackim > Na starej Wolicy > Na Kopie Cwila > W alei Kasztanowej > I w Lasku Brzozowym > I w parku nowym! (przy Romera) A ja mieszkam przy lasku brzozowym i bardzo mi się tu podoba. A najmagiczniejsze miejsca dla mnie to stadnina koni przy nowoursynowskiej i rosoła, restauracyjka Figa z Makiem oraz starlight cafe przy multikinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursyn Re: URSYNÓW - gdzie jest najpiękniej???? IP: *.pl 17.06.01, 23:09 W Lesie Kabackiem. Ładnie jest też na Kościelisze, czyli Mont Kazury, tzn. Górze Trzech Szczytów (kto wymyślił takie durne nazwe?). Na "Starówce" przy Metrze na Natolinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alamakot Re: URSYNÓW - gdzie jest najpiękniej???? IP: *.gazeta.pl 22.06.01, 12:21 a ogrodki przy blokach? strasznie sa fajne, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Re: URSYNÓW - gdzie jest najpiękniej???? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 02.07.01, 13:12 co do Trzech Szczytow, to slyszalam tez inne nazwy: np Monte Kazury. Znacie jeszcze jakies?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursyn Re: URSYNÓW - gdzie jest najpiękniej???? IP: *.acn.waw.pl 02.07.01, 15:44 Jak pisałem, Kościelicha dla naprzykładu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blau Kabaty IP: 212.160.130.* 22.06.01, 00:00 Najfajniej jest na tyłach KEN-u w okolicach metra Kabaty (kwadrat KEN-Wąwozowa- Belgradza i - o ile się nie mylę Przy Bażantarni). Tam są takie małe uliczki o dziwacznych nazwach, stoją piekne domy, bloki i szeregowce. Wczoraj tamtędy przechodziłem i nie mogłem uwierzyc, że jestem w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Kabaty 23.06.01, 00:00 Owszem. Przyjemna okolica, szczególnie stara aleja ze ścieżką rowerową. Nazwy dziwne, bo węgierskie. A będzie tam jeszcze lepirj, bo na razie widać, że nie dawno był tam plac budowy. Zresztą niedawno zaczęli budować na środku osiedla szkołę niepaństwową (podstawówka, gimnazjum i liceum). Pozdrawiam Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tratata Re: Kabaty IP: *.gazeta.pl 28.06.01, 20:25 nie ma co narzekac, w sumie okolica prezentuje sie bardzo przyjaznie. szkoda, ze calkiem nowe bloki lekkko juz pękają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecki Re: Kabaty IP: 195.94.196.* 29.06.01, 09:02 Zgadzam się z przedmówcą, tam jest rewalecyjnie, często bywam tam na spacerach z moja córką i jeszcze jest na Aleji Kasztanowej bardzo okejowo. A widzieliście jak jest fajnie obok Centrum Europejskiego przy Nowoursynowskiej (tam gdzie wpada ona w Rosola)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Kabaty IP: *.ilot.edu.pl 29.06.01, 09:59 Gdzie jest Aleja Kasztanowa. Nie jestem z Ursynowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Re: Kabaty IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 02.07.01, 13:14 szkoda tylko, ze nie mozna wchodzic na ten teren... Odpowiedz Link Zgłoś
emf Re: URSYNÓW - gdzie jest najpiękniej???? 02.07.01, 14:50 Ludzie !!! Chyba żeście postradali już jakikolwiek zmysł estetyczny mieszkając w tych betonowych twierdzach ! Cały Ursynów jest koszmarny. Bardzo boleję nad tym, gdyż jest to kolejna stracona szansa. Mogłoby tam być ciekawe i ładne miasto gdyby gminie i innym decydentom zależało na tym, a nie tylko i wyłącznie na kasie. Gdzie tam jest jalieś centrum ? Jakiś rynek ? Deptak ? Cokolwiek takiego ? Nie ma. Są tylko ciasno upchane bloki, a wkoło nich morza samochodów na ogrodzonych drucianą siatką klepiskach. Poprostu następne osiedle na łące w komunistycznym stylu. P.S Uwaga! Nie twierdzę, że Bemowo, Bródno czy inne koszmarne blokowiska są lepsze, a nawet zgadzam się, że jest tam jeszcze gorzej. Chcę tylko zwrócić Waszą uwagę na to, że u nas cały czas buduje się osiedla "nie dla ludzi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Re: URSYNÓW - gdzie jest najpiękniej???? IP: 217.99.4.* 02.07.01, 18:48 Ja tam jestem ursynowianinem dopiero od 11 lat z czego przez co najmniej 3 lata mogłem zgodnie z prawdą mówic, że mieszkam w ostatnim bloku w Wwie a pod okna podchodziły mi sarny, zające i kuropatwy - i własnie wtedy było najpiekniej ! Nawet to, że cywilizacja (czyli autobusy) "kończyła się" przy Belgradzkiej a taryfiarz nie chciał jechać za Przy Bażantarni bo tam "już nic nie ma" tak naprawdę nie przeszkadzało a jedynie "lekko" dokuczało. "Stary" Ursynów, ten zaraz za Potokiem to rzeczywiście ponure bunkry. Ale przecież dalej jest coraz lepiej. Są już od kilku lat miejsca z ciekawą architekturą. A korzystając z okazji pragnę nadmienić, że symptomatyczny jest "rozrost" nazwy Kabaty: bo zgodnie ze stanem faktycznym jest to nazwa wolnej wsi, której resztki (jeśli można to oczywiście tak nazwać) "widać" na skarpie od pałacu Natolińskiego do Lasu Kabackiego. Wies była "wolna" bo nie należała do Branickich (właścicieli Wilanowa). Na polach tejże wsi (czyli mniej więcej w kwadracie Przy Bażantarni - Rosoła - Wąwozowa [i ciut na południe od niej]- KEN) zbudowano kilka osiedli [notabene główny, PRLowski jeszcze inwestor to spółdzielnia wywodząca się z SBM Natolin a nazywająca się nomen - omen Osiedle Kabaty]. I nazwa wsi "przeszła" na te tereny. Pomiedzy terenami folwarku Moczydło i wsi Kabaty poprowadzono w połowie lat 90ych ubiegłego wieku metro a jego ostatnią stacje nazwano Kabaty (a nie Moczydło - może dlatego, że tam już były "podziały" M.Wschód, M.Północ, itpd a Kabaty były "jednorodne"; może powód był inny, bardziej prozaiczny - who knows?). A dziś o tym, że mieszkają na Kabatach mówią ci, którzy mieszkają na rogu Wąwozowej i Stryjeńskich. I to jest właśnie najpiękniejsze: nazwy i miana, które żyją i "przyjmują się". A więc NA CAŁYM URSYNOWIE JEST NAJPIĘKNIEJ !!! Howgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zomo Re: URSYNÓW - gdzie jest najpiękniej???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 00:50 Ja mieszkam na ,starym,Ursynowie już 14 lat.Mam widok z okna na ogromne boisko szkolne,nikt nie zagląda mi do okna.Kiedys tego nie ceniłem,ale jak widze teraz nowe osiedla,to zaczynam to doceniać.Do tego jeszcze dużo zieleni,5 min rowerem do Lasu Kabackiego.Architektura chwilami jest straszna,ale nie w porównaniu z os.Za żelazną bramą.Brakuje mi tylko taniego basenu i stylowego baru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursyn Re: URSYNÓW - gdzie jest najpiękniej???? IP: *.acn.waw.pl 22.06.01, 00:00 Sie wie, cała ursynowska zieleń jest po byku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: URSYNÓW - gdzie jest najpiękniej???? IP: *.prasabalt.gda.pl 22.06.01, 00:00 na Stokłosy jest koszmarnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursyn Re: URSYNÓW - gdzie jest najpiękniej???? IP: *.acn.waw.pl 23.06.01, 00:00 A detalicznie to co? Odpowiedz Link Zgłoś