Gość: tigr Re: PAŃSTWO MUSI PROWADZIĆ EWIDENCJĘ DOCHODÓW IP: *.acn.waw.pl 30.09.03, 13:55 To wielki skandal i niebywała zuchwałość taksówkarzy aby uchylać się przed podstawową powinnością obywatela względem państwa, czyli wszystkich obywateli. Wszyscy wiemy jak łatwo prowadzić działalność taksówkową. Wiemy jak powszechna jest niegodziwość tej grupy zawodowej względem klientów. Dlatego zamiar MF objęcia tej sfery usług ewidencjonowaniem przychodów jest elementarnym obowiązkiem służb fiskalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cornelio Re: PAŃSTWO MUSI PROWADZIĆ EWIDENCJĘ DOCHODÓW IP: *.pism.pl 30.09.03, 14:43 jak dla mnie ładnie ujęte, tyle że głupio ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: PAŃSTWO MUSI PROWADZIĆ EWIDENCJĘ DOCHODÓW IP: *.chello.pl 30.09.03, 21:05 W dzień po strajku kierowców, tj. 1 października 2003, zamawiamy taxi we wszystkich warszawskich korporacjach, a następnie zapominamy o zamówieniu, a na wszelkie telefoniczne upomnienia grzecznie (to ważne) odpowiadamy do słuchawki "Zlecenie odwołane, strajk klienta". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyl69 Re: PAŃSTWO MUSI PROWADZIĆ EWIDENCJĘ DOCHODÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 01:07 Ilu pasażerów było na NIE? Daj cynk motylprpdakszyn@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panisko Opodatkować IP: *.waw-bro.leased-e.ids.pl 30.09.03, 14:01 Święte krowy czy co? Niech się zamieną z górnikami, stoczniowcami, pielegniarkami albo nawet rolnikami. Oni nie bedą kaprysić. Nie ma obowiązku wykonywania zawodu taksiarza. Tylko co taki umie? Kierowac samochodem? Unikalna umiejetność! po prostu obsługa kasy fiskalnej jest dla nich za trudna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Re: Opodatkować IP: 157.25.139.* 30.09.03, 14:05 Jak wszyscy mają płacić, to wszyscy niech płacą podatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troglodyta Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: mail:* / 10.196.12.* 30.09.03, 14:17 SKURWYSYNY, PIERDOLONE ZLOTOWY!!! Tez nienawidze Milera, ale ja mieszkam w tym miescie i pracuje, i wcale mi sie nie usmiecha wracanie do domu w gigantycznym korku przez kilka godzin, b im sie chce protestowac. Odpowiedz Link Zgłoś
jachu-kom KASY TAK! 30.09.03, 14:45 Może i montowanie kas fiskalnych w taksówkach to idotyzm, ale tak naprawdę to nie to przeszkadza taksiarzom, dopiero po zamontowaniu kas będą musieli podać swoje rzeczywiste dochody, a nie tak jak teraz. Ot i cała zagadka się wyjaśnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatapl brak slow IP: 217.11.136.* 30.09.03, 14:55 czemu te wszystkie protesty blokuja mi normalne zycie, cemu musze odwolywac spotkania w centum w obawie ze nie dojade, czemu w naszym chorym kraju zwiazki zawodowe maja tak silna pozycje. Ja tego nie rozumiem. Jak Daewoo FSO chce zwolnic tylu pracownikow to oni juz powinni rozsylac CV a nie protestowac. Jak taksówkarza nie stac na kase fiskalna to niech szuka innej pracy. Ci ludzie maja we krwi ze praca sie im nalezyjak psu buda i to na warunkach jakie sobie ustala- CHORE Odpowiedz Link Zgłoś
jachu-kom Re: brak slow 30.09.03, 15:02 To po prostu dziedzictwo komunizmu, tam z zasady się praca (i nie tylko praca) należała i tak już zostało tym homo- sovieticusom. Całe sczęście, że pielęgniarki dały sobie spokój z tymi strajkami pod Ministerstwem Zdrowia, bo bym nie ścierpiał jakby znowu miodową blokawały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cornelio Re: brak slow IP: *.pism.pl 30.09.03, 15:17 Panie Jachu, może oświeci mnie Pan, w jaki sposób kasa fiskalna wymusi na taksówkarzu podanie fiskusowi swoich realnych przychodów? Odkryłeś sposób na szarą strefę, jesteś wielki. matki pielęgniarki nie masz, to jasne.... powodzenia w życiu, obyś zawsze tak trafnie wyciągał wnioski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hellraiser Re: KASY TAK! IP: *.twi.com 30.09.03, 16:18 O ŁAŁ !! odgadłeś popaprańcu !!!! o to chodzi !!! i co z tego ? każdy komuch to jedynie potrafi zagłądać do kieszeni człowiekowi. taksówkarz to wolny zawód, cieżka harówa po nocach aby pare groszy uciułać, nikt taksówkarzowi nie pomaga nie ma funduszów pracy, płatnych urlopów i innych takich. jak rozwali samochód to zdycha z głodu. jak powali go choróbsko to zdycha. miej to na uwadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Re: KASY TAK! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.03, 18:56 Tak ma każdy, kto prowadzi działalnośc gospodarczą! Rób co innego jak ci się nie podoba!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: KASY TAK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 19:25 Po dzisiejszym dniu mogę powiedzieć tylko jedno - niech zdycha, i to jak najprędzej! Odpowiedz Link Zgłoś
amatorka POWOŁAJMY LIGĘ OBRONY WARSZAWY PRZED MANIFESTACJAMI 30.09.03, 15:11 Wkurw... mnie te ciagle demonstracje. Rzad w tym czasie lowi ryby nad Zalewem, a cierpia zwykli Warszawiacy. Uwazam, ze to, co robia teraz taksowkarze to zwykly TERRORYZM. Kilku chlopcow powinno wziac kije i powybijac im szyby w tych zasr... taryfach. Odpowiedz Link Zgłoś
jachu-kom Re: POWOŁAJMY LIGĘ OBRONY WARSZAWY PRZED MANIFEST 30.09.03, 15:15 No wiesz ta twoja propozycja to też terroryzm ale jakoś bardziej się do niej przychylam niż do tych cierpiarzy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cornelio Re: POWOŁAJMY LIGĘ OBRONY WARSZAWY PRZED MANIFEST IP: *.pism.pl 30.09.03, 15:18 jesteś laską Jachu czy co??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAXI 2 Za dużo taksówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 15:25 Panowie do czego to doszło żeby była taka konkurencja na mieście ? Nie możemy pozwolić na to by na postoju stało 10 - 15 taksówek. Idzie sobie wtedy taki cwaniaczek ze swoimi 10-cioma złotymi i wybiera patrząc na cenę za kilometr naklejoną na szybie. Jest to dla mnie uwłaczające. A my jak te barany konkurujemy między sobą cenami i zjadamy własne ogony, a frajerzy się cieszą. Należy zmniejszyć liczbę taksówek o połowę tak abym to ja decydował kogo zabiorę z postoju i za ilę. W tym celu należy zagwarantować odchodzącym taksówkarzom godziwe osłony socjalne (patrz górnicy), a także stworzyć nowe miejsca pracy, np. po uprzednim przekwalifikowaniu w administracji publicznej. Pozostałymi można by obsadzić od 1.V tak głośno reklamowane kilka tysięcy wakatów w instytucjach Unii Europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Za dużo taksówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 18:11 Marzy ci sie salaciarzu drugi PRL - ja bede wybierac, ja bede decydowac kogo zabiore. To se ne vrati! To klient bedzie decydowac, czy ma ochote wsiasc do twojego toczydelka, czy tez nie. Ty do Unii? A co ty potrafisz robic poza kreceniem kolkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.ingnn.pl 30.09.03, 15:26 Nie neguję prawa do manifestacji, nie neguję argumentów taksówkarzy, ale dlaczego taksówkarze łamią przepisy ruchu drogowego. Co innego przejeżdzanie 5/h przez miasto a co innego blokowanie prostackie w poprzek skrzyżowania lub zjazdu z mostu. Mam okazję obserwować z okien sytuację w pobliżu mostu Poniatowskiego, taksówkarze zablokowali nonszalancko jeden ze zjazdów z mostu i nawet pojawienie się policjanta na motorze nie spowodowało ich usunięcia. Policjant zniknął a taksówki stały jeszcze z 10 min. I druga sytuacja, która trwa nadal od co najmniej 1/2 h. Taksówki zablokowały skrzyżowanie, obok samochodów osobowych nie mógł się również przedostać autobus. Kiedy pogotowie gazowe na sygnale zdołało się przedrzeć autobus stanął w poprzek blokując taksówki i przepuścił wszystkie samochody. W momencie w którym ruszył na przystanek jeden z taksówkarzy zajechał mu drogę i wyskoczył ze ze swojej taksówki do kierowcy autobusu. Dyskusja trwa do teraz, autobus stoi na światłach awaryjnych i wypuścił wszystkch pasażerów. Czy ich tez za zachowanie kolegi przeproszą taksówkarze? Po Warszawie i tak ciężko jest się poruszać kiedy skończy się trerror manifestacyjny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lumpiata to skandal - taksówki na drzewo !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 15:50 lumpiata.blog.pl/archiwum/index.php?nid=4694079 Właśnie wróciłam z miasta. To jednak skandal to, co zrobili taksówkarze. Mieli pozwolenie na przejazd z Gagarina przez Ujazdowskie pod Ministerstwo Finansów. Między 12 a 15. Prawda? Tymczasem o 11h30 zablokowali most Poniatowskiego (jadąc 5 km/h), następnie pojechali Jerozolimiskimi w stronę Rotundy, nadal z taką prędkością. I kiedy skręcili w Marszałkowską, okazało się, że ich koledzy czekali już na niej, na przeciwległym pasie. Tam stanęli. Po prostu, zwyczajnie. Stanęli. Na dwóch pasach, i wyszli sobie z samochodów, pogadać z kumplami. Załatwiłam różne sprawy, byłam na herbacie u mamy, wróciłam do miasta, przeszłam się po sklepach. Zrobiła się 15h. A panowie taksówkarze nadal blokowali Marszałkowską, Nowy Świat, (jak sądzę, Świętokrzyską również) i most Poniatowskiego od połowy w stronę de Gaulle'a. No i pewnie Ujazdowskie i okolice... Nie potrafię zrozumieć dlaczego policja zamiast im mandaty wlepiać za utrudnianie ruchu (tam gdzie robili to niezgodne z warunkami manifestacji) to spokojnie i z uśmiechem kierowała cały ruch samochodowy na maxizakorkowane objazdy. Jakby nigdy nic. Jakby to było normalne. I nie potrafię zrozumieć sensu tej manifestacji: dlaczego taksówkarze mają niby być lepsi od wszystkich i mogą nie mieć kas fiskalnych, i nie muszą wykazywać rzeczywistych dochodów? A taki kioskarz, który dochód ma połowę mniejszy to już od dłuższego czasu musi mieć kasę fiskalną. Mamy lepszych i lepsiejszych? Hę? Może ktoś mi wytłumaczy. Fajna jesień się zapowiada. Najpierw zdemolowali, teraz zablokowali. Następni będą musieli wykazać się nie lada inwencją. Może na przykład spuszczą na nas stonkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hellraiser [...] IP: *.twi.com 30.09.03, 16:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ren Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.zapora / 217.96.25.* 30.09.03, 16:10 Pod moimi oknami przejechały już setki taksówek z włączonymi klaksonami. Słucham tego hałasu już od paru godzin. A oprócz mnie - chore DZIECI ze szpitala przy Kopernika, bo nawet tu nie potraficie się powstrzymać. Nienawidze was taryfiarze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajnus agentus Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.twi.com 30.09.03, 16:12 nic gorszego niż ktoś kto nie widzi dalej niż czubek własnego nosa!!! dzieciom przeszkadza hałas ? to zamknij okno. nienawiść to mocne słowo, zapewne jest pani katoliczką.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły ZAMOW TAKSOWKE IP: 217.96.29.* 30.09.03, 16:17 a teraz wszyscy ktorzy stali w korkach powinni zamowic taksowke a jak przyjedzie to zap#### sukinsynowi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JESTESCIE POJEABNI [...] IP: 80.51.254.* 30.09.03, 16:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: ZAMOW TAKSOWKE IP: 217.96.29.* 30.09.03, 16:30 co za łom uswiadomie cie ze ja przez tych pie### frajerow stracilem dzis o wiele wiecej niz 15 tys zlotych a to ze ktos jest biedny i glupi nie upowaznia go do tego zeby utrudniac zycie innym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JESTES POJEBANY [...] IP: 80.51.254.* 30.09.03, 16:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POJEB [...] IP: 80.51.254.* 30.09.03, 16:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły [...] IP: 217.96.29.* 30.09.03, 16:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IDIOTA ZE ZLEGO [...] IP: 80.51.254.* 30.09.03, 16:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: ZAMOW TAKSOWKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 18:16 Mam lepszy pomysl: niech kazdy z nas zamowi telefonicznie w kazdej korporacji po jednej taksowce podajac falszywe nazwisko, numer telefonu i miejsce przyjazdu. Jak sobie za wlasne pieniadze pojezdza po miescie, to odechce im sie blokowania miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: ZAMOW TAKSOWKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 19:22 Jestem za... I jeszcze dobrze wysłać parę kursów gdzieś dalej - na Białołękę, dp Radości i Międzylesia, na Chomiczówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo tAKSÓWKARZE to polskie śWIĘTE kROWY ???!!!! IP: *.gpw.com.pl 01.10.03, 16:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maff Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.chello.pl 30.09.03, 16:18 Uwazam ze kazdy protest ma swoje granice. Górnicy je przekroczyli. Przekroczyli je także taksówkarze. To co wyrabiali np. w Al.Niepodległości to po prostu qurestwo, chamstwo... itd. I należały im sie mandaty. Jeśzcze raz potwierdza sie ze taksówkarze to najgorsi kierowcy. Np. Zablokowali w poprzek ul. J.Dąbrowskiego przy wjeżdzie w Niepodległości, oraz zaparkowali samochody pośrodku skrzyzowania tak by nie mozna bylo przejechac Dąbrowskiego na drugą stronę. Stali tak pomimo ze sygnalizacja świetlna na skrzyzowaniu dzialala. To jest ewidentne naruszenie ustawy "prawo drogowe". Po raz pierwszy mialem ochote wyśiąść ze swojego samochodu i powybijać im szyby. ktos domaga sie praw i poważnego traktowania a jednocześnie łamie prawo, oraz narusza moje prawa (spózniony na spotkanie z klientem), oraz konstytucyjne prawo do swobodnego poruszania sie. TO JEST LEPPERYZM W CZYSTYM WYDANIU! A gdybym wiózł dziecko na wizytę do lekarza?? np. okuliste umawia sie na 3-4 mies wcześniej na konkretną godzinę!! MAM NADZIEJĘ ZE ŁOBUZOM I CHULIGANOM DROGOWYM RZĄD NIE USTĄPI!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOWNO [...] IP: 80.51.254.* 30.09.03, 16:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cornelio a im o to chodzi.. IP: *.pism.pl 30.09.03, 16:30 skąd to znamy napuszczanie różnych grup społecznych na siebie, wyzywajmy się, bijmy....będzie super. nie jestem zwolennikiem tego typu protestów , ale kto ich tego nauczył??? Kto został ukarany za blokady na drogach, za demolki górnicze itp.??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: 5.5DEBUG* / *.statoil.com 30.09.03, 16:49 No i właśnie tak było ze mną. Miałem dzisiaj wizytę u okulisty. Profesor, nr 1 w Polsce okulistyki dziecięcej. Czekałem 5 miesięcy. Dziecko traci wzrok a ja nie mogę dostać się na wizytę bo taksówkarze protestują. Dziękuję panowie. Moje dziecko też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyl69 Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 01:26 Szanowny Panie! Prawo drogowe w Naszym kraju mówi niestety,że prędkość w gminie Centr(RUM) wynosi 50km/h.Niech będzie mi świadome działanie w tej materii.ZARĘCZAM--- jeśli jechałbym z taką prędkością zostałbym wyzwany od...no właśnie.Przykład inny :Panie!!!!SAMOLOT!!!!!!Jadę na złamanie karku..na koniec licznik 19.70.. wręcza dwie dychy ze słowem "dziękuję" a ja wiem;..co sądzą inni użytkownicy dojazdu do lotniska,..i co mam zrobić?????Klienci taksówek dawno przeliczyli swoje KOSZTY.Drodzy Państwo,sam bym chciał realnego ocenienia kosztu taxi. Widzę,że gniewnie.PZDR motylprodakszyn@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stojący w korku JUTRO DZIEŃ BEZ TAKSÓWKI !!!! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 30.09.03, 17:04 Drodzy Warszawiacy! Proponuję jutro nie korzystać z usług tych co nam nie dają spokojnie żyć - czyli taksówkarzy. Dziś tyle wydali na benzynę, że jutro powinni trochę zaoszczędzić... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: JUTRO DZIEŃ BEZ TAKSÓWKI !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 20:16 Ja proponuje więcej. Zamiast jechać taryfą SKORZYSTAĆ Z KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pascalek Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie 30.09.03, 17:06 Witam Wyslalem pare minut temu nastepujacego maila na adres forum@agora.pl: "Uprzejmie prosze o wyciagniecie konsekwencji opisanych w punkcie 7 Regulaminu Forum Gazeta.pl" wobec autora nastepujacych wypowiedzi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=8224141&a=8253755 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=8224141&a=8253780 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=8224141&a=8253899 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=8224141&a=8253931 z forum Warszawa. Osoba ta w spossb notoryczny narusza punkt 5. regulaminu. Pozdrawiam i licze na szybka reakcje." Nie wiem, czy to ja, czy tez administracja byla jeszcze szybsza - ale dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pascalek Strajk klientów - w odpowiedzi :)) 30.09.03, 17:08 Przed momentem dostałem (i rozesłałem dalej) następujacą wiadomość "Ogłoszona została solidarna akcja odwetowo-protestacyjna klientów: W dzień po strajku kierowców, tj. 1 października 2003, zamawiamy taxi we wszystkich warszawskich korporacjach, a następnie zapominamy o zamówieniu, a na wszelkie telefoniczne upomnienia grzecznie (to ważne) odpowiadamy do słuchawki "Zlecenie odwołane, strajk klienta". Proszę prześlijcie tego e-maila dalej, chodzi o jak najszerszy udział nas, klientów." Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 jutro bojkot taksowek bez kas fiskalnych 30.09.03, 17:34 od jutra i tak az do zainstalowania kas fiskalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antytaxiarz taksówkarze to pedalskie gnoje IP: *.acn.waw.pl 30.09.03, 17:39 A może poniszczyć im trochę ich taksóweczki-gwoździem czy butem.Ciekawe co by zrobili gdyby od jutra(albo od dziś) dziwnym zbiegiem okoliczności wielu z nich miało tłuczone/urywane lusterka,tłuczone lampy,szyby albo wgniataną czy rysowaną karoserię. Można by im też posmarować klamki np.smarem grafitowym.No bo chyba nikt nie myśli o przecinaniu im opon:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pbd2 Wolność słowa? IP: 193.0.117.* 30.09.03, 18:12 Nie rozumiem - część postów cenzura wyrzuciła, prawdopodobnie z powodu wulgaryzmów lub wzywania do przemocy. Inne zaś zostawia- mimo, że w nich też mamy wulgaryzmy i wezwania do premocy. Drogi webmasterze, o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łuszek Re: Wolność słowa? IP: *.man.polbox.pl 30.09.03, 18:25 Zgadzam sie ze niszczenie samochodów to przesada ale prpozycja bojkotu taksówek mi się podoba. Nie rozumiem dlaczego policja nie reagowała na ewidentne wykroczenia w czasie tej "manifki". A trąbienie pod szpitalem to po prostu chamstwo. Tak panowie słoma z butów wam wylazła Odpowiedz Link Zgłoś
omar1 Re: taxówkarze to hołota 30.09.03, 18:36 która za każdą cenę chce uniknąc kas fiskalnych tylko po to aby moc oszukiwac innych. tak się nauczyli ,dymac innych. Kasy mają inni przedsiebiorcy ,moga i musza je miec tez taryfiarze. i wuj! A jak sie jednemu z drugim nie podoba ,to prosze spowrotem do kunia ,albo krowy paśc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olin Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: 195.205.44.* 30.09.03, 18:44 mam propozycję do wszystkich, może w zamian za paraliż, jeden lub dwa dni nie korzystajmy z taxi, może te nieroby pomyślą o tym, że komuś nie dają możliwości pracować. Zobaczymy jak oni parę dni bez Klientów będą żyć?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.03, 18:59 Z dziką radością nie dam zarobić taksówkarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lk Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 30.09.03, 19:45 W dzień po strajku kierowców, tj. 1 października 2003, zamawiamy taxi we wszystkich warszawskich korporacjach, a następnie zapominamy o zamówieniu, a na wszelkie telefoniczne upomnienia grzecznie (to ważne) odpowiadamy do słuchawki "Zlecenie odwołane, strajk klienta". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yikh Re: Na złodzieju czapka gore. IP: *.chello.pl 30.09.03, 21:02 W dzień po strajku kierowców, tj. 1 października 2003, zamawiamy taxi we wszystkich warszawskich korporacjach, a następnie zapominamy o zamówieniu, a na wszelkie telefoniczne upomnienia grzecznie (to ważne) odpowiadamy do słuchawki "Zlecenie odwołane, strajk klienta". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolak A policja śpi !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 19:51 Czy nasi stróże porządku nie potrafią nic z tym zrobić ?!. Czy tak trudno oddelegować zwiększone siły drogówki i masowo wykonywać kontrole tym baranom ? w każdym aucie można coś znaleźć (brak trójkąta, luz w układzie kierowniczym, łyse opony itp. itd.) - dawać mandanty i zatrzymywać dowody rejestracyjne. Szybko wrócą do domów i oduczą się na drugi raz protestować - kodeksem drogowym skurczybyków - niech sobie nie myślą że są bezkarni. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy102_t_34_85 Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie 30.09.03, 20:13 CZAS UPRZĄDKOWAĆ TEN BAJZEL.Nie tylko obowiązkowe kasy fiskalne,ale obowiązkowe zrzeszanie się w korporacje nadzorowane przez urzędy municypalne!Każda taksówka jednakowej marki w jednakowym kolorze z czytelnym numerem identyfikacyjnym i nazwiskiem kierowcy.Tak jest w całym,cywilizowanym świecie(nawet MOSKWA ma swoje "yellow cab").A u nas od sasa do lasa...nic dziwnego że klijenci są dmuchani w bambus,że działają mafie taksówkarskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 20:30 gościu nie pier****l głupot ,takich korków jak dziś nie widziałem od czasós jak policja zrodiła akcję przeciw złodzieją samochodów. cierpiarzy nie obchodzi nic poza ich własnym interesem. ich nie obchodzi że spóżnisz się do pracy ,szkoły ,nie załatwisz swoich spraw, że karetki pogotowia nie dojadą do chorych,albo dojadą za późno. APELUJE do Wszystkich !!!od jutra zamiast korzystać z usług tych "poszkodowanych przez wszystkich" wsiądźmy do autobusów ,tramwajów ,metra ,niech zarobi nasze miasto Warszawa a nie ci złodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halibutt Taryfiarze w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 30.09.03, 21:01 Te kasy fiskalne to rzeczywiście straszne urządzenia. Dzięki nim już nie będzie można oszukiwać pasażerów, robić złej sławy Warszawie i Polsce, nie będzie też można robić własnego szefa w balona... Dlatego jestem w stu procentach za blokowaniem Miasta tak długo, jak to konieczne, by ten drakoński przepis zmieniono. Podejścia prawodawców i tak to nie zmieni, ale za to zablokuje się miasto i narazi ludzi na miliardowe straty. A przecież to taka frajda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Taryfiarze w Warszawie IP: *.chello.pl 30.09.03, 21:04 W dzień po strajku kierowców, tj. 1 października 2003, zamawiamy taxi we wszystkich warszawskich korporacjach, a następnie zapominamy o zamówieniu, a na wszelkie telefoniczne upomnienia grzecznie (to ważne) odpowiadamy do słuchawki "Zlecenie odwołane, strajk klienta". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.chello.pl 30.09.03, 21:06 W dzień po strajku kierowców, tj. 1 października 2003, zamawiamy taxi we wszystkich warszawskich korporacjach, a następnie zapominamy o zamówieniu, a na wszelkie telefoniczne upomnienia grzecznie (to ważne) odpowiadamy do słuchawki "Zlecenie odwołane, strajk klienta". ccccc Odpowiedz Link Zgłoś
gloom Po co kasy? 30.09.03, 21:30 Zgadzam sie z taksiarzami. Kasy fiskalne sa calkiem zbedne, bo po co one komu w kuble na smieci, ktory jezdzi na czterech kolkach i w dodatku gada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: W Polsce taxi oszukuje IP: *.hrl.com 30.09.03, 21:40 Jedz taksowka a poznasz jaki to kraj, Turcja , Polska , Tunezja naleza do tych krajow gdzie taksowkarze oszukuja, scczegolnie tak jak ja ktory nie zna cen w tych krajach , sam doswiadczylem tam podrozujac , w jaki sposob problem zliwkidowac. moze sa inne metodymoze nie kasy fiskalne, A propos strajku, to raczej niedopuszczalne , zeby gwardia narodowa w Polsce tolerowala te zatory, cierpia ludzie a nie rzad , Glupi pomysl taksowkarzy i lekzewazenie spoleczenstwa przez rzad. W listopadzie przyjezdam do Polski na pare dni i jak zwykle laduje w Berline, mam z tamtad tylko trzy godziny do Gorzowa., nigdy nie jade przez Warszawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trutu Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 30.09.03, 22:32 Gnoje i złodzieje. Przez lata kryzysu jakoś nie słyszałem o zabiedzonych taksówkarzach. Zamiast w łapę będą musieli płacić podatki. Znam kilku taksiarzy, żaden z głodu nie umiera. To chyba jedyna grupa pracujących którzy mogą sobie w dzisiejszych czasach poprotestować i nic na tym nie stracą. Jak ja bym się urwał z roboty aby pojeździć cały dzień po ulicach i pożartować z kolegami to już nie miałbym pracy. Gnoje na oczach wszystkich łamali przepisy ruchu drogowego i co? I nic, Policja stała i się bała. Mam dość tak durnych, uciążliwyh protestów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient taxi koniec z taryfa IP: *.acn.pl / *.acn.pl 30.09.03, 22:35 Ja tez zaprotestuje - dziś wywaliłem karty znizkowe i przyrzekłem sobie że do końca roku nie pojade nigdzie taryfą chobym miał sie zesrać -żal tylko pana Waldka z Wałbrzyskiej z Espero, kóry 2 X w tygodniu wiózł mnie do roboty ale jak solidarnosc grupowa to do końca - ja tez mam prawo do protestu na którym ktoś ucierpi!!!! pasażer wkurwiony Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: koniec z taryfa 30.09.03, 22:51 Przygotowuję projekt Oddziału Chemioterapii Centrum Zdrowia Dziecka. Musiałam odwołać dzisiejszę spotkanie w Międzylesiu, bo nie mogłam przejechać przez miasto. Nie zdążyłabym na budowę, a potem na Polną odebrać dziecko ze szkoły. Czy taksówkarze są taką ważną grupą społeczną, że uniemożliwiają innym wypełnianie obowiązków i nie ponoszą konsekwencji? Czy jutro też nie dojadę do pracy? Dlaczego? Przecież nie ma przymusu być taksówkarzem. Niech zostaną biblotekarzami! Odpowiedz Link Zgłoś
leongvt Re: koniec z taryfa 30.09.03, 23:13 A jest jakiś obowiązek zostawania projektantem. Nie słyszałem żeby z łapanki brali na projektantów. Możesz deptać puszki to zaden strajk Ci nie będzie przeszkadzał w pracy. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: koniec z taryfa IP: *.tele2.pl 30.09.03, 23:42 Nie rżnij głupa panie T. Odpowiedz Link Zgłoś
leongvt Re: koniec z taryfa 01.10.03, 00:43 Powiedział co wiedział. A niby dlaczego innym wolno rżnąć głupa a mnie nie. Odpowiedz jak jesteś taki mądry. Zakładając że istnieją trzy prawdy. Cała prawda, też prawda i quvno prawda. To to co napisałem to cała prawda. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: koniec z taryfa 01.10.03, 17:02 leongvt napisał: > A jest jakiś obowiązek zostawania projektantem. Nie słyszałem żeby z łapanki > brali na projektantów. Możesz deptać puszki to zaden strajk Ci nie będzie > przeszkadzał w pracy. Tomek Nie ma obowiązku. Ale ja nikomu nie przeszkadzam. A rozliczam się z fiskusem na zasadach, przeciwko którym strajkują panowie taksówkarze. Dlaczego ja muszę a taksówkarz nie chce? Odpowiedz Link Zgłoś
leongvt Re: koniec z taryfa 01.10.03, 20:49 Oni mają inne zasady rozliczeń. Są na kartcie podatkowej ( przynajmniej taka forma opodatkowania im przysługuje). Wprowadzenie kas to złamanie jakiejś tam umowy społecznej ( skoro jest ich ponad 100 tyś to można tak powiedzieć ). To jest zmiana reguł w czasie gry. Oni również protestują w twoim imieniu, chociaż nie zdajesz sobie z tego sprawy. Jeśli pozwoli się manipulować przy najprostrzym podatku, to następnym posunięciem rządu będzie sprawdzenie na co można sobie pozwolić np. z projektantami. Zauważ że jako grupa zawodowa się nie liczycie. Dlatego wg. mnie nalezy im się poparcie. Nawet jeśli by miało przynieść jakieś niedogodności innym. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
leongvt Re: koniec z taryfa 30.09.03, 23:15 Najgorszy sabotaż to zaszkodzić sobie. A może to nie sabotaż tylko głupota. Zacznij jeszcze głodować. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś