Dodaj do ulubionych

BOJKOT TAXI

IP: 157.25.130.* 30.09.03, 08:55
Paraliżowanie miasta nie jest wyjsciem z sytuacji !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: BOJKOT TAXI IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 10:20
      Popieram, taksówkarze nie chcą płacić podatków, tylko na lewo kasę zarabiają -
      to nie jest w porządku, a oni jeszcze mają czelność protestować.
      Dlaczego nie mogę dojechać normalnie do pracy, przez chamstwo i buraków z TAXI?
      Największy problem stwarzają normnalnym ludziom a nie władzom.
      • autobus1313 Re: BOJKOT TAXI 30.09.03, 19:54
        ulica prosta, godz. 16:06, jadę 507, jest duży korek w kierunku centrum, nagle
        kierowca otwiera drzwi i wszyscy wysiadają. no to ja z nimi, idziemy w
        kierunku ronda ONZ, mijamy kolejne autobusy stojące w korku, z każdego
        wysiadają ludzie, dochodzę do ronda ONZ, ooo , dogoniłem ten autobus co 10
        minut temu uciekł mi z przed nosa, teraz jest pusty, przechodzę przez rondo .
        idę świętokrzyską, słyszę tylko klaksony, sznur taksówek zablokował całą ulice,
        autobusy stoją na prawym pasie z otwartymi drzwiami, bez ludzi, przy przystanku
        pan z ZTM flirtuje z kwiaciarką, policja stoi i biernie patrzy , dwie taksówki
        stoją na torach tramwajowych, tramwaje stoją. dzisiaj każdy kierowca MZA miał
        opóźnienia -40 -60-96, może nikt nie zauwżył ale ci ludzie właśnie pracowali,
        wieźli innych ludzi którzy z pracy jechali, a banda nierobów strajkowała, no,
        ładny obrazek, jakby nie mogli zrobić strajku głodowego- zagłodziliby się i
        dałoby się ich na kremacje, byłby święty spokój.
        pozdrawiam 1313
        • Gość: motyl69 Re: BOJKOT TAXI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 00:21
          autobus1313 napisał:

a banda nierobów strajkowała, no,
          >
          > ładny obrazek, jakby nie mogli zrobić strajku głodowego- zagłodziliby się i
          > dałoby się ich na kremacje, byłby święty spokój.
          > pozdrawiam 1313
          Gratuluję pomysłu a`la Hitler!!!
          No pewnie nieroby a jak,a jak?Jak górnicy pedale.Chłopaki chcą mieć rodziny-nie
          slumsy,skurwysynu faszysto.Za Jaruzela też"Solidarność"miała 1/3narodu i mówiło
          się,że to chuligani i rozrabiacze.Człowieku ,jeśli jest takie poruszenie to
          masz do czynienia z czymś nie do przyjęcia.
          A jaką profesję reprezentujesz?Wszyscy "potępiacze"są strasznie mocno znawcami
          wozicieli rozwydrzonych kurew,najebanych pachnących żelowców,wielbicieli
          głośnej muzyki.......i rzygających palantów,którzy....nie wiedzą o co chodzi.
          Może sam jeździsz wypachniałym autkiem,gdzie nie wolno nawet głośniej się
          odezwać?No,ale taryfa?!?!?!?!?!? Żyj w zdrowiu i spytaj się swojej Mamy,czy
          wolno Ci będzie się wypowiedzieć w taki sposób.
          • Gość: P.S.J. Re: BOJKOT TAXI IP: *.itpp.pl 01.10.03, 09:43
            Ty bucu, jak cie slucham, to mi sie noz w kieszeni otwiera. Wystaw sobie, ze
            ja jestem studentem, dorabiajacym na pol etatu - poza domem od 8 do 21 (i to
            nie na piwku), a jakbym zobaczył rannego w wypadku taksówkarza, to bym go
            dobił. Ale powoli, bo nie mam w stosunku do tej tłuszczy humanitarnego
            podejścia.
          • Gość: autobus1313 Re: BOJKOT TAXI IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 17:50
            do motyla;
            grubo się mylisz, ja też do najbogatrzych nie należę, wiem co to znaczy mieć
            pustą lodówkę, ale to że jestem biedny, nie znaczy że mam iść i paraliżować
            miato, to nie ja kazałem wprowadzić kasy fiskalne , ani inni ludzie którzy
            razem ze mną musieli iść na piechote, i za co sie pytam do cholery? !!!!!!
            dziewięć godzin w szkole ( Boże zlituj się) a później spacer przez pół miasta,
            czy ja tym pasożytom coś zrobiłem? niech idą gdzie indziej strajkować, ludzie
            chcą się normalnie uczyć, normalnie iść do pracy normalnie iść do lekarza,
            naprawdę, mam nierobów głęboko w d...,
            • Gość: wkurzona Re: BOJKOT TAXI IP: *.chello.pl 02.10.03, 00:47
              W pełni popieram!
              Ciekawe, co by było, gdyby tak wszyscy Warszawiacy kiedyś zastrajkowali i
              natarli na kilka innych miast, żeby nikt się ruszyć nie mógł, wszędzie spóźniił
              i przebiegł x kilometrów na piechotę. A potem trzeba jeszcze wysłuchiwać, jak
              to nam się dobrze w stolicy żyje i wszyscy jesteśmy wredni i krwiżercy!
              Prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą i nie mam żadnych zwiazków, które
              pozwoliłyby mi strajkować i walczyłyby za mnie. Kiedy firma, która była mi
              winna pieniądze splajtowała, musiałam sama pożyczać na ZUS, i tych pieniędzy
              nigdy już nie dostanę. Ale nie idę na bezrobocie, ani nie pracuję na czarno. A
              przez taki strajk mogłam stracić kilku klientów, bo niektórym trudno uwierzyć,
              że nie mam wciąż samochodu i nie mogę zrobić objazdu, tylko tkwię w autobusie w
              gigantycznym korku. O mały włos nie zdążyłabym zrobić bardzo ważnej rzeczy, od
              której zależy cały mój przyszły rok, na szczęście istnieje metro i dużo siły w
              nogach. A ci, co narzekają że muszą płacić za metro w Warszawie, a sami tylko
              przyjeżdżają tu strajkować, niech może spróbują w tym mieście normalnie
              pomieszkać, najlepiej w okolicach Traktu królewskiego, skoro tak go lubią!
    • Gość: kubus_puchatek Cierpiarze precz z warszawy IP: *.acn.waw.pl 02.10.03, 03:59
      Tez stalem, godzine w tym chrzanionym korku. Tych cierpiarzy chyba nie
      obchodza inni ludzie (z ktorych w koncu zyja). Szczerze mowiac toprzez caly
      ten czas oczekwania chodzily mi rozne pomysly po glowie (jednem takiem
      natretnemu trebaczowi to nawet napyskowale jak mnie troche ponislo). I w koncu
      doszedlem do tego, ze jesli to sie powtorzy trzeba by sie zorganizowac i
      wszystkim im porzecinac opony, nalac litry wody do bakow i tym podobne szkody
      porobic. Im teraz wisialo co o nich myslal inni ludzie, wazne byly tylko
      wlasne dupy, to moze im pokazac by naprawde bylo dla nich wazne czy komus
      przypadkiem nie przeszkadzaja.
      • Gość: autobus1313 Re: Cierpiarze precz z warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 15:19
        kubus, myślałem o tym żeby im szyby powybijać, ale nie chciałem mówić
        głośno, :-) jak by co to daj znać, :-) weźmie się pare kamieni i zrobi porządek
        • autobus1313 Re: nowy strajk 10.10.03, 15:22
          Wszystko wskazuje na to że czeka nas kolejny taxistrajk. skoro władze miasta są
          bezsilne, mam pare propozycji , co zrobić ze strajkującym taksówkarzem:
          -powiesić
          -udusić gołymi rękami
          -zastrzelić
          - rzucić pod autobus
          - zrzucić na tory w metrze
          - wykastrować
          - sprzedać kanibalom
          - wsadzić go do jednego samolotu z bin ladenem
          - zrzucić z tarasu z pałacu kultury
          - powiesić na moście siekierkowskim
          - wybić szyby w taksówce
          - inne... ( macie jakiś pomysł?)

Warszwawiaku pamiętaj , TAKSÓWKARZ TWÓJ WRÓG.
          • Gość: Dyzio I jazda taksówką i bycie taksiarzem to nie przymus IP: *.starnettelecom.pl 10.10.03, 16:20
            W związku z czym jak taksiarzom nie odpowiadają warunki to baj-baj. I bardzo
            proszę mi w tym miejscu nie mówić, że bezrobocie, że jak nie na taryfie to w
            kolejcce po zasiłek, itpd. Wśród cierpiarzy jak wszędzie: są uczciwi są i
            knuje. Ale ich robota jest taka jak i przeważającej części populacji a więc
            dlaczego ja mam przed ZUSem i skarbówką rozliczać się ze stosownymi
            dokumentami w ręku a taksiarz może tylko oświadczyć, że zarobił w tym miesiącu
            30 zetów i dlatego podatku ani ZUSu nie zapłaci ?!?
            Poza tym karanie warszawiaków za swoje pretensje do "wadzy" to to samo co
            dawniejsze ciężkie pobicie niewolnika w przypadku pretensji do jego pana ...
    • Gość: jacek protest TAXI IP: *.u.mcnet.pl 10.10.03, 16:24
      oczywiscie - zablokujecie lotnisko - a nam dajcie spokoj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka