Dodaj do ulubionych

Polityka ZTM

IP: *.aster.pl 24.07.08, 20:37
1.) Na czym polega nagła zmiana, która mówi ZTM żeby wydłużył godziny
kursowania linii 19 do 23, a godziny kursowania dużo bardziej obłożonej linii
nr 18 pozostawił bez zmian ( 6:30 - 20:00 ). Godziny kursowania 6:30 - 20:00
są zupełnie absurdalne. Nie bierze się w ogóle pod uwagę faktu, że ludzie
czasami pracują dłużej lub nie siedzą w domu po godzinie 20:00.

2.) Czy te nadpodaże / niewystarczające podaże miejsc na niektórych ciągach
komunikacyjnych pozostaną aż do kolejnej ekipy ZTM? Takie linie jak 4, 17, 33
czy 35 jeżdżą zatłoczone nawet między godzinami szczytu w środku wakacji.
Jednocześnie mówiąc eufemistycznie "słabo wykorzystane" linie takie jak 14, 21
czy 44 śmigają z dużą ilością wolnych miejsc. Może czas sprawdzić realne
wykorzystanie linii???
Obserwuj wątek
    • michael112 Re: Polityka ZTM 24.07.08, 22:25
      Jak ja wracałem z Jastarni 14.07 to ostatni kurs 19 był o 21.17 i musiałem wracać 33 i drałować do domu na piechotę. A teraz wydłużają do 23.18 :-(
      • Gość: X Re: Polityka ZTM IP: *.aster.pl 24.07.08, 23:33
        michael112 napisał:

> Jak ja wracałem z Jastarni 14.07 to ostatni kurs 19 był o 21.17 i musiałem wrac
        > ać 33 i drałować do domu na piechotę. A teraz wydłużają do 23.18 :-(

Z Twoich postów wynika, że mieszkasz koło Puławskiej.

Z Centralnego można dojechać BEZPOŚREDNIO 119, 131, 501, 519 ( północny odcinek
        Puławskiej ) 130 ( Rakowiecka - Dolna ) lub 172 z Dw. Zachodniego ( Jantar -
        pociąg z Jastarni tam dojeżdża - linia 172 obsługuje odcinek: Dolna - Odyńca ).
        Odcinek: Królikarnia - Wyścigi jest z kolei obsługiwany przez 33 ( bezprośrednio
        ). Poza tym przesiadka z 33 w 14 jest bezbolesna. Ale z ciekawości. Czy żadna z
        wymienionych powyżej linii nie obsługuje Twojego miejsca zamieszkania?
        • michael112 Re: Polityka ZTM 25.07.08, 09:35
          Gość portalu: X napisał(a):

> michael112 napisał:
          >
          > > Jak ja wracałem z Jastarni 14.07 to ostatni kurs 19 był o 21.17 i musiałe
          > m wrac
          > > ać 33 i drałować do domu na piechotę. A teraz wydłużają do 23.18 :-(
          >
          > Z Twoich postów wynika, że mieszkasz koło Puławskiej.
          >
          > Z Centralnego można dojechać BEZPOŚREDNIO 119, 131, 501, 519 ( północny odcinek
          > Puławskiej ) 130 ( Rakowiecka - Dolna ) lub 172 z Dw. Zachodniego ( Jantar -
          > pociąg z Jastarni tam dojeżdża - linia 172 obsługuje odcinek: Dolna - Odyńca ).
          > Odcinek: Królikarnia - Wyścigi jest z kolei obsługiwany przez 33 ( bezprośredni
          > o
          > ). Poza tym przesiadka z 33 w 14 jest bezbolesna. Ale z ciekawości. Czy żadna z
          > wymienionych powyżej linii nie obsługuje Twojego miejsca zamieszkania?
          Owszem, bezpośrednio żadna. Mój przystanek to Malczewskiego. Ale od 33 jest niewiele dalej, bo Królikarnia to następny przystanek po Malczewskiego. A ponieważ mieszkam pomiędzy tymi przystankami, to nie jest aż tak daleko. Ale wówczas wracałem z walizkami.
          • Gość: X Re: Polityka ZTM IP: *.aster.pl 25.07.08, 12:44
            michael112 napisał:

> Owszem, bezpośrednio żadna. Mój przystanek to Malczewskiego. Ale od 33 jest nie
            > wiele dalej, bo Królikarnia to następny przystanek po Malczewskiego. A ponieważ
            > mieszkam pomiędzy tymi przystankami, to nie jest aż tak daleko. Ale wówczas wr
            > acałem z walizkami.

A linia 118 do przystanku GOSZCZYŃSKIEGO-SZPITAL? Ja nie kwestionuję słuszności
            przedłużenia godzin kursowania linii 19. Chodzi mi o to, że wydłużanie godzin
            kursowania należy zaczynać od linii lepiej wykorzystanych. Chyba zgodzisz się ze
            mną, że 18 jest linią znacznie lepiej wykorzystaną?????
    • Gość: Rychu Re: Polityka ZTM IP: *.spray.net.pl 25.07.08, 00:18
      > kursowania dużo bardziej obłożonej linii nr 18 pozostawił bez
      > zmian

A bo to jedna 18 po miescie jezdzi???
      • Gość: X Re: Polityka ZTM IP: *.aster.pl 25.07.08, 12:34
        Gość portalu: Rychu napisał(a):

> > kursowania dużo bardziej obłożonej linii nr 18 pozostawił bez
        > > zmian
        >
        > A bo to jedna 18 po miescie jezdzi??

Nieporozumienie. Chodziło mi o to, że wydaje się dodatkowe pieniądze na linie
        słabiej wykorzystane. Owszem można jechać 21 na Żerań, ale ktoś kto mieszka np.
        na Andersa to raczej nie będzie się cofał do Centrum, żeby jechać na Żerań.
        Zaznaczam, że to był przykład. Kursowanie w godzinach 6:30 - 20:00 jest również
        absurdalne na innych liniach takich jak 3 czy 8. Nie zgadzasz się ze
        mną?????????? Czy linie ZWYKŁE STAŁE nie powinny kursować chociaż do 22:30?
        • aurita Re: Polityka ZTM 25.07.08, 12:42
          167 w godzinach szczytu jezdzi co 15 minut: wiecznie zapchane i spoznione...
        • Gość: Paweł Re: Polityka ZTM IP: 212.180.147.* 25.07.08, 13:06
          Linie powinny jeździć w takich godzinach w jakich mają wykorzystanie. Akurat
          18-ka wieczorem i w DS woziła garstkę pasażerów. A co do np. 3-ki to zobacz ile
          wieczorem jest zjazdów do zajezdni oprócz normalnych kursów. Jeżdżą tak często,
          że nie problem się przesiąść.
        • jurek_dzbonie Re: Polityka ZTM 25.07.08, 16:46
          > ale ktoś kto mieszka np. na Andersa to raczej nie będzie się cofał
          > do Centrum, żeby jechać na Żerań.

Juz widze te tlumy noca walace na Zeran z Andersa. Garstka, ktora
          potrzebuje tam sie przemiescic moze skorzystac z jednej z wielu
          dostepnych przesiadek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka