pan_pndzelek Adaś i nagroda... 30.10.03, 09:10 Jakoś tak mi umknęło, że Adaś OZłychOczach nagrodę ostatnio otrzymał. Dostał mianowicie nagrodę im. Świętego Jerzego. Nagrodę wręczył Tygodnik Powszechny, pismo istotnie szacowne, tyle, że redagowane przez grono starych pierdzieli nie do końca chyba mających (z powodu wieku) orientację w czasie i przestrzeni... Dwa śmieszne przemyślenia w związku z tym mnie naszły. Otóż Adaś tak samo jak Św. Jerzy niegdyś walczył ze smokiem. Jak Św. Jerzy wygrał (czy sam?). Tyle, że Św. Jerzy w wyniku tej walki NIE ZACZĄŁ SAM ZIAĆ OGNIEM... A Adaś niestety... To ta różnica... Druga sprawa, być może drobna: Watykan niedawno SKREŚLIŁ Św. Jerzego z listy kanonizowanych... Tygodnik powinien o tym wiedzieć wszak... Adaś laureatem nagrody BYŁEGO świętego za BYŁE zasługi? Taki smaczek... (smoczek?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawe Adaś Urban dwa bratanki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 23:25 W sprawozdaniu TVN-u ze spotkania u prezydenta pokazano 2 przyjaciół szepczących sobie do uszka-AdaśOZłychOczach i MiśUszatek. Wart jeden drugiego. Pozdr P Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Adaś i nagroda... 30.10.03, 23:26 Chodzilo oczywiscie o swietego Jerzego Turowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek GÓÓWNO WARTA KOMISJA 08.11.03, 03:24 Przed chwilą zobaczyłem wystąpienie Kwasa. Kwas mianowicie mówiąc o tańczeniu na dywanie dał ocenę "komisji". Skąd u tefałenu takie zacięcie w "państwowotfurczym" zapale?! Czemu takiego zacięcia nie było kiedy nasz ulubieniec Michnik oszczekiwał się, że "nie musi" zeznawać przed komisją? A gdzie była wtedy dziwka rokita? I dziwka ziobrówna? Czemu nie wymierzono świadkowi kary? Czemu wtedy nie wyciągnięto wniosków z tego jak traktowana jest komisja? Przez wszystkich?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej ! Re: GUFNO FARTA KOMISJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 05:39 Bo som jusz w naszem kraiku wrecz WIELBICIELE I CZCICIELE KULTU ADAMA MICHNIKA. Oto przykład : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=8949182&a=8957478 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jms Re: Jaka komisja ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 07:18 ... tacy świadkowie.Przeszli,obecni i przyszli. Łżą wszyscy:niektórzy z wdziękiem , inni po chamsku;jedni za przyzwoleniem komisji,która im wierzy(?) i juz feruje wyroki - drudzy za przyzwoleniem "góry".I jakoś leci... , a szanowna komisja starannie omija problem oczywisty. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Jaka komisja ... 08.11.03, 11:51 Gość portalu: jms napisał(a): > Łżą wszyscy:niektórzy z > wdziękiem , inni po chamsku;jedni za przyzwoleniem komisji,która im wierzy(?) > i juz feruje wyroki - drudzy za przyzwoleniem "góry". Ładne to podsumowanie, to właściwie kwintesencja tej gównianej komisji... gównianej komisji badającej gówniane sprawy gównianych ludzi... Nie mogę oprzeć się jednemu wrażeniu: rozgłos jaki nadano sprawie wynika wyłącznie z tego, że działania Rywina, Rapaczyńskiej, Jakubowskiej i Michnika dotyczyły spraw bliskich żurnalistom. Nas ta sprawa KOMPLETNIE NIE DOTYCZY!!! Gdyby ktoś za milionową łapówkę wybrał partacką firmę do budowy mostu odczulibyśmy to wszyscy. Ale co nas na Boga obchodzi czy jakaś gazeta kupi jakąś telewizję czy też odwrotnie?! I który z kolegów od kielicha będzie dyrektorem gazety a który telewizji? Przecież to NIE MA ŻADNEGO ZNACZENIA... Typowy konflikt środowiskowy rozdęty przez Adama OZłychOczach do roli "sprawy polskiej"... Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Dwa celne cytaty... 08.11.03, 12:17 Dwa celne cytaty z wątku przytoczonego przez "hej!" z Forum Szczecin: Pisze: przepis-antykoncentracyjny 07.11.2003 07:05 Tylko, że ten cytat należy stosować obiektywnie. Z Jurczykiem racja. Jednak obserwując zeznania Adama Michnika & Co Agora przed tzw komisją śledczą nasuwa się ten sam właśnie cytat :-) : wszystkie media są równe ale media Agory są równiejsze. To jest to samo. Robienie gnojowiska z prawa przez osoby lub instytucje, które "są równiejsze " jest polską manierą i dotyczy to zarówno ludzi prostych jak Jurczyk ale również wybitnych intelektualistów jak Michnik. Odpowiada mu: Gość: nikt 07.11.2003 10:39 Masz rację. Dlaczego jednak nazywasz Adama Michnika wybitnym intelektualistą? Czy dlatego, że do Kołakowskiego mówi "Leszku" i poklepuje się po plecach z Havlem? Nie mogę sobie przypomnieć nie tylko ani jednego wybitnego intelektualnie dzieła A.Michnika, ale nawet żadnej wybitnie mądrej jego wypowiedzi. Byłem na kilku z nim spotkaniach - polegały głownie na obrażaniu rozmówców i sadzeniu marnych anegdot. Na dwóch był pijany - słuchacze(prowincjonany "biznes polityczny" w stylu szczecińskiej Małgorzaty Jacyny-Witt) byli zachwyceni, bo Adam tak uroczo, intelektualnie bełkotał. No chyba, że za arcydzieło intelektu uznamy "ekumeniczne" wywiady Michnika z Kiszczakiem i Jaruzelskim. Albo jego występy przed Komisją Śledczą. Ten drugi cytat polecam zwłaszcza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warner Bros Wszyscy jesteście już w .....Michtrix ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 07:50 I nawet o tym nie wiecie ! Odpowiedz Link Zgłoś
asztet Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 10.11.03, 10:42 Jeszcze cie śmieciu z tego forum nie wyp...? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 10.11.03, 11:39 Do mnie to było GÓWNIANY POMIOCIE?! Odpowiedz Link Zgłoś
pan_rocco Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 10.11.03, 11:47 Skąd u Ciebie Pndzel tyle agresji przed południem? Wyluzuj chłopie. Dzisiaj można zdrowo popić, jutro kolejny wolny dzień na odsypianie. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Wkurzają mnie takie p,asztety 10.11.03, 12:02 Wkurzają mnie takie p,asztety. Poniżej jego prawie pełen PROFIL: Koleś ch...owo żyje, mieszka gdzieś na Ursynowie w ch...owym bloku, do pracy dojeżdża ch...owym zatłoczonym autobusem i narzeka wiecznie na zimno i opóźnienia. W sobotę boi się wyjść z domu, żeby go "samochód nie potrącił". Bo pierdoła jest troszeczkę powolny... Nie tylko w myśleniu... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=510&w=4875411&v=2&s=0 Wakacje spędza HA HA w Krynicy Morskiej gdzie oczywiście odżywia się "we własnym zakresie" (bo pewnie taniej) kupując jakąś starą kapustę kiszoną i śmierdzące masło.... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=195&w=4866987&a=4866987 Gość z takimi "kwalifikacjami" jest oczywiście "wybitnym" analitykiem sceny politycznej. Jemu nie wyszło w życiu i uważa, że to go predystynuje do czegoś... do czego nie wiem... Chyba do śmietnika... Odpowiedz Link Zgłoś
pan_rocco Re: Wkurzają mnie takie p,asztety 10.11.03, 12:07 I do tego pije browary za 1,20zł Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Serdeczny kolega Adama... 02.12.03, 22:22 Serdeczny kolega AdamaOZłychOczach niejaki AleksanderWszystkichPolaków uniknął dziś wypowiedzi przed koleżanką WysokąADurnąKomisją. Adamie! Czujesz się spokojniejszy? Nie czuj się! Lew zaczął sypać przed sądem... Lew inaczej te historię przedstawia... Zwłaszcza w sensie: kto się zapraszaszał i do kogo... PS. Adamie! Czemu na tarasie nie włączałeś tego swojego supermagnetofonu? Nie umiałeś? Trzeba było zawołać Potarganą Helenę może... Pozdrowienia Adamie od Wszystkowiedzącego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumba_negro Re: Serdeczny kolega Adama... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.12.03, 01:19 Witaj, Pędzelku :-))) Kiedy zobaczyłam ten wątek - wyciągnięty - wiedziałam, że to Ty. Pozdrawiam Cię serdecznie i przyznaję, że smutno mi nieraz bez Twojej dobrodusznej rubaszności... Bywaj tam, gdzie wolisz i lubisz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Serdeczny kolega Adama... 03.12.03, 08:29 Gość portalu: rumba_negro napisał(a): > Bywaj tam, gdzie wolisz i lubisz :-) Bywać to ja wolę tu, tyle że nie zawsze mogę niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
rumba_negro Re: Serdeczny kolega Adama... 03.12.03, 11:40 :-) To choć nocą głęboką wpadaj... Ja tu długo fruwam i nucę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek >>>Michnik się zdenerwował BIDULEK!!! 09.03.04, 14:04 AdaśOZłychOczach strasznie się w sądzie zdenerwował... Ten to musi mieć nerwy zszarpane! Kiedy sąd zaczął Adasiowi zadawać nniewygodne dla niego pytania Adaśko odważnie i bezkompromisowo opierdolił skład sędziowski, że jego pytania są cytuję "złośliwe i nielojalne"... Nic dodać nic ująć... Złośliwością i nielojalnością jest ciąganie "ałtoryteta" po sądach zamiast przesłuchać go w ciszy jego luksusowego mieszkanka na Al. Przyjaciół odziedziczonego po tatusiu-bohaterze... Nie tylko przesłuchać ale dać wiarę JedynieSłusznejWersjiAdasiowej... Tak wygląda właśnie pojęcie sprawiedliwości według Kargula i Michnika... Oj Michnik i po co było kumpla przy interesach nagrywać? Teraz i tak nikt normalny ci nie wierzy w ani jedno słowa a gora ma przesrane... Newsweek opublikował listę 10 najbardziej znienawidzonych w kraju ludzi z pieniędzmi... I co? Aż dwie spośród tej dziesiątki osoby są z Agory co daje 20%... (na liście jest Herr Rapaczynski i Fraulein Niemczycki) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek PS>>>Michnik się zdenerwował BIDULEK!! 09.03.04, 14:11 PS. Źródło informacji: info.onet.pl/883324,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Zacznę wierzyć w ten system prawny kiedy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 17:15 ..za dyskusje z sądem taki Michnik dostanie karę grzywny. Chociaż 100 zł. Inni płacą za takie zachowanie podczas zeznań a przynajmniej sąd w ostrej formie napomina świadka. Czyżby Adam Michnik miał jakiś superimmunitet ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jms Re: Zacznę wierzyć w ten system prawny kiedy .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 18:51 Dlaczego zadajesz durne pytania ? Chyba ,że było to pytanie z gatunku retorycznych. PS.witam i pozdrawiam ulubionych interlokutorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybak Może byś, pętaku, przesiadł się na oślą ławkę... IP: 212.127.78.* 09.03.04, 19:41 do pndzelka: Najlepiej pisz od razu pod siebie i nie zaśmiecaj forum. Z poziomu frustracji twoich postów wnoszę, że w pracy, w domu i w łóżku raczej nic nie masz do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak wyprasuj dresy rybak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 20:56 Jak na razie to raczej Ty rybak nie za wiele powiedziałeś Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: wyprasuj dresy rybak 09.03.04, 23:32 Za taką dyskusję z sądem każdy z nas otrzymałby minimum 500 zł grzywny jeśli nie karę aresztu... To już samo z siebie świadczy o JAKOŚCI PRAWA W POLSCE... AdasiowiOZłychOczach wolno wszystko bo Adaś jak ci obrońcy granic co nie płacą za nic... Pozdrawiam także jms... a "rybakowi" tradycyjne: a chuj ci w sieci... Odpowiedz Link Zgłoś