Dodaj do ulubionych

MultiBank - jak to możliwe...

IP: *.teleaudio.com.pl 19.11.01, 16:16
...że płacą tak wysokie odsetki na RORze (coś koło 10 procent), a chcą tak
małych odsetek za kredyt w rachunku (tylko 17 procent)? Pytam, bo chce zmienić
bank i rozważam właśnie ten. Ale ta oferta na oko brzmi zbyt pieknie, żeby była
prawdziwa. Więc może są tam jakieś ukryte opłaty, o których nie informują na
stronie internetowej?...
Czy ktoś wie coś na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: Juras Re: MultiBank - jak to możliwe... IP: *.citec.com.pl 20.11.01, 10:03
      Myślę, że taka korzystna oferta jest próbą rekompensaty za niewielką ilość
      oddziałów na terenie Polski. Przyznam, że podoba mi się oferta dotycząca ROR,
      ale przecież nie pojadę z Katowic do Łodzi czy Warszawy po to tylko, by założyć
      konto... Jesli zwiększą ilość oddziałów, wówczas na pewno zastanowię się.

Pzdr.
      • Gość: Juras Re: MultiBank - jak to możliwe... IP: *.citec.com.pl 20.11.01, 11:26
        Gość portalu: Juras napisał(a):

> Przyznam, że podoba mi się oferta dotycząca ROR,
        > ale przecież nie pojadę z Katowic do Łodzi czy Warszawy po to tylko, by założyć
        >
        > konto... Jesli zwiększą ilość oddziałów, wówczas na pewno zastanowię się.

Odszczekuję to, co napisałem poprzednio. Poczytałem dokładniej ich ofertę, z
        której wynika, że na dobrą sprawę jest to e-bank o możliwościach rozszerzonych o
        kartę VISA Classic, kredyt odnawialny, dopuszczalny debet w koncie, czego próżno
        szukać w ofertach innych e-banków, które w praktyce są niczym innym, jak
        elektroniczną portmonetką (no, może przesadzam, bo mają znaczne większe
        możliwości niż portmonetka, ale w przypadku chwilowego deficytu środków - za
        przeproszeniem - dupa blada).

Pzdr

• Gość: Arti Re: MultiBank - jak to możliwe... IP: *.teleaudio.com.pl 21.11.01, 14:12
          Gość portalu: Juras napisał(a):

> Odszczekuję to, co napisałem poprzednio. Poczytałem dokładniej ich ofertę, z
          > której wynika, że na dobrą sprawę jest to e-bank o możliwościach rozszerzonych
          > o
          > kartę VISA Classic, kredyt odnawialny, dopuszczalny debet w koncie, czego próżn
          > o
          > szukać w ofertach innych e-banków, które w praktyce są niczym innym, jak
          > elektroniczną portmonetką (no, może przesadzam, bo mają znaczne większe
          > możliwości niż portmonetka, ale w przypadku chwilowego deficytu środków - za
          > przeproszeniem - dupa blada).
          >
          > Pzdr
          >

A poza tym na razie rzeczywiście są tylko w Łodzi i Wa-wie, ale wkrótce mają mieć
          30 oddziałów w całej Polsce.
          • Gość: Sven Re: MultiBank - jak to możliwe... IP: *.devs.futuro.pl 28.11.01, 15:42
            Wlasnie dlatego, ze to e-Bank, nie trzeba grzac do Lodzi czy W-
            wy by zalozyc konto. Wszystko zalatwisz przez telefon lub
            internet. A umowe przysla Ci poczta. W ten sam sposob im
            odsylasz.
            Ja jestem w mBanku - zero jezdzenia.

Pozdr
            • Gość: Arti Re: MultiBank - jak to możliwe... IP: *.teleaudio.com.pl 29.11.01, 21:35
              Gość portalu: Sven napisał(a):

> Wlasnie dlatego, ze to e-Bank, nie trzeba grzac do Lodzi czy W-
              > wy by zalozyc konto. Wszystko zalatwisz przez telefon lub
              > internet. A umowe przysla Ci poczta. W ten sam sposob im
              > odsylasz.
              > Ja jestem w mBanku - zero jezdzenia.

e-bank i nie e-bank. e-bank, bo można przez internet, a nie e-bank, bo jednak ma
              zwykłe oddziały. Czyli nie jest to identyczny wynalazek jak Twój mBank (zreszta
              mBank ma ten sam bank macierzysty co MultiBank: BRE z Łodzi). To chyba takie coś
              pomiedzy e-bankiem, a zwykłym bankiem. Choć chyba nawet bliżej zwykłego banku, bo
              przecież sporo ich tak ma: oddziały, a poza tym obsługa przez internet czy
              telefon.

>
              > Pozdr

• Gość: Sven Re: MultiBank - jak to możliwe... IP: *.devs.futuro.pl 03.12.01, 10:36
                Co nie zmienia faktu, ze wbrew temu co pisze Juras, nie trzeba
                wychodzic z domu by zalozyc konto. Pozdr.
                • Gość: Juras Re: MultiBank - jak to możliwe... IP: *.devs.futuro.pl 04.12.01, 07:47
                  Gość portalu: Sven napisał(a):

> Co nie zmienia faktu, ze wbrew temu co pisze Juras, nie trzeba
                  > wychodzic z domu by zalozyc konto. Pozdr.

Sven, jakbyś uważnie przestudiował cały wątek, to znalazłbyś moje sprostowanie,
                  wycofujące się z powyższego stwierdzenia, gdy dokładniej zapoznałem się z ofertą
                  Multibanku.
                  • Gość: Sven Re: MultiBank - jak to możliwe... IP: *.devs.futuro.pl 04.12.01, 16:27
                    Zwracam honor i pozdrawiam.
        • lelesio Re: MultiBank - jak to możliwe... 04.12.01, 16:38
          e-PKO BP daje to samo, a z visą elektron masz dostęp do
          kasy wszędzie gdzie jesteś.
    • Gość: Arti Re: MultiBank - jak to możliwe... IP: *.teleaudio.com.pl 04.12.01, 17:32
      Help, help, ale czy ktoś słyszał jak w tym Multi jest? Jakieś afery, zawieszone
      komputery, zaginione pieniądze?...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka