Dodaj do ulubionych

No Michnik!!! Coś się zmieniło?!

03.10.03, 08:37
No Michnik!!! Coś się zmieniło?! Wcześniej naszczekiwałeś, że dziennikarz ma
prawo ujawniać wszelkie tajemnice, a teraz kiedy ujawniono twoje to nagła
zmiana frontu? Czyli wolno ujawniać wszystkie tajemnice z wyjątkiem twoich?
Ja ci powiem Michnik, ty już lepiej siedź cicho, nie brnij w to... Mam
wrażenie, że w całej tej "aferze" Rywin jest najmniej winny...

Jesteś Michnik ŻAŁOSNĄ POKRAKĄ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Antyknajak Michnik: "Nie ma prawa Pani mnie o to pytać" ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 08:47
      Adam Michnik jest za państwem prawa pod warunkiem, że to prawo jest jemu
      wygodne. Bolszewizm , chamstwo i kowboy czystej wody.
      Brawo Kolenda Zalewska za odwagę !!!
    • kixx Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 03.10.03, 08:50
      Dziś w Gazecie na stronie pierwszej redaktorzy podlizuja się
      naczelnemu:piszą ,że na sondzie Cassini ,która niedługo doleci do Tytana-
      księżyca Saturna najcenniejsza rzeczą jest autograf Michnika.A dlaczego Michnik
      został na Ziemii?
      • pan_pndzelek Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 03.10.03, 08:55
        He he... Ale kiedy ktoś się z kręgu Adasiowego wyrwie to zaraz inaczej mówić
        zaczyna. Dziś Żakowski powiedział, że dziennikarze ujawniając te jakieś tam
        tajemnice postąpili ze wszech miar właściwie...

Tylko skoro żurnaliści mieli rację to czemu Michnik tak się trzęsie z
        nienawiści?
        • kixx Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 03.10.03, 08:57
          Nic tak wkurza,jak osmalenie skrzydełek w ogniu ,który sie samemu rozpaliło
    • j_karolak Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 03.10.03, 09:06
      Koleś jest po prostu żałosny. Nawet nie ma co komentować. Wystarczy (nawet
      pobieżnie) przeczytać.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=8303608

Brawa dla Kolendy-Zalewskiej. Pewnie niedlugo podziękują Jej za współpracę z
      Agorowskim TokFM
      • pan_pndzelek [...] 03.10.03, 09:14
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Antyknajak [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 09:53
          • Gość: jms [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 10:43
            • chaladia KTO?!?!? 05.10.03, 13:21
              Kto nakazał Cenzorwi "Gazety" te cięcia?
              Nawet jeżeli było w nich coś niestosownego, to teraz ten wątek wygląda tak,
              jakby na Mysiej 5 urzędował nie von dr Hayden, a jego poprzednicy z Urzędu d.s.
              Kontroli Publikacji i Widowisk odnierający telefony nie z KC PZPR, ale z
              gabinety Michnika.
              Wstyd!!!
              Wstyd aż taki, że głupio mi na tym Forum pisać...

Pani Maas, przydałoy się jakieś wyjaśnienie!
              • Gość: Antyknajak Dlaczego na Forum Gazeta Zaborcza stosuje cenzurę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 13:41
                A nie prościej i skuteczniej tę kompromitację Waszego mistrza , Adama Michnika
                po prostu przemilczeć.
                Cenzura, wstyd.
                • Gość: jms Re: Dlaczego na Forum Gazeta Zaborcza stosuje cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 14:31
                  dla jasności obrazu ,powtórzę co było - z kropkami :
                  >> to się nazywa "wyżej s... niż d.... mam " << Bardzo obsceniczne,prawda ?
        • Gość: jms cenzura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 14:36
          w tym poście , o ile pamietam został użyty czsownik ( w różnych odmianach)
          "uniwersalny" w jezyku polskim .
          Nagminnie wystepuje w innych wątkach, m.in.dot.taksówkarzy - tam cenzora w oko
          nie kole.Ciekawe...
      • kixx Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 03.10.03, 09:15
        Ale obłuda.
        Michnik na Madagaskar!!!!!!
        Albo do Białołęki,ul.Ciupagi 1
    • sloggi Nic się nie zmieniło?! 03.10.03, 09:16
      Posłuszny admin zaraz wytnie ten wątek, to dopiero jest ddddeeemokrrracjjjaa.
      • j_karolak Re: Nic się nie zmieniło?! 03.10.03, 09:24
        sloggi napisał:

> Posłuszny admin zaraz wytnie ten wątek, to dopiero jest ddddeeemokrrracjjjaa.

Będzie miał rację. Autorytetow narodowych nie powinno się kalać. Cóż my,
        maluczcy możemy wiedzieć o prawdzie materialnej, która przecież stoi ramię w
        ramię z Wilekim Naczelnym.
        • Gość: jms Re: Nic się nie zmieniło?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 09:42
          Dostałam na urodziny prezent- zestaw rekreacyjny : tarcza ze strzałkami i
          charakterze celu dwie fotki słusznych rozmiarów.
          Michnika trafiłam między oczy.

Pozdrawiam
          • d.z Re: a może najpierw przeczytajmy 03.10.03, 09:50
            Co wzbudza takie emocje?
            Wydaje mi się, iż ten wywiad.
            Warto go chyba przeczytać by wyrobic sobie własne zdanie.
            Wywiad
            • sloggi Re: a może najpierw przeczytajmy 03.10.03, 09:58
              Kupka czy gówno tak samo śmierdzą.
            • Gość: pleple Miller moskiewski. Michnik Trockistowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 10:05
              Czytałem, ale radzę Ci bardziej posłuchać. Podniesiony arogancki głos nie
              znoszący sprzeciwu. Michnik , "wykładnia etyki dziennikarskiej" gotów
              rozjechać każdego kto się sprzeciwi lub zada niewygodne pytanie.
              Dokładnie takie zachowanie jak u Leszka Millera tylko, że Miller moskiewski ,
              a Michnik Trockistowski . Dziś to nieduża już różnica. Jedno i drugie to kolor
              czerwony !
    • Gość: Antyknajak Michnik! O... nas za to, że śmiemy mieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 10:45
      Powinien na tym Forum wypowiedzieć się Adam Michnik.
      Powinien nas zrugać za to, że śmiemy mieć inny pogląd niż jego Amwayowskie
      środowisko oraz, że niektórym nie podoba się jego arogancja wobec innych i
      ukrywanie prawdy tak istotnej dla rozwoju naszego kraju, pod zasłoną
      tajemnicy śledztwa dziennikarskiego.
      • Gość: jms Re: Michnik! O... nas za to, że śmiemy mieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 10:47
        optymista
        • Gość: water Re: Michnik! O... nas za to, że śmiemy mieć IP: 213.134.132.* 03.10.03, 10:53
          Że też macie odwagę... Robicie publiczny użytek z tego, że prawo zostało
          złamane. Uczestniczycie w procesie psucia tego państwa.
          • Gość: jms Re: Michnik! O... nas za to, że śmiemy mieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 11:00
            i o to chodzi w deeeemookraacji , żeby w czymś uczestniczyć...
          • pan_pndzelek Re: Michnik! O... nas za to, że śmiemy mieć 03.10.03, 11:10
            Gość portalu: water napisał(a):
            > Że też macie odwagę... Robicie publiczny użytek z tego, że prawo zostało
            > złamane. Uczestniczycie w procesie psucia tego państwa.

Nic mnie tak nie cieszy jak uczestnictwo w "psuciu TEGO (czyt. takiego)
            państwa"...

Z poważaniem
            Wujek Psujek
    • Gość: ELŻBIETA Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! IP: *.acn.waw.pl 03.10.03, 11:10
      Słyszałam wczoraj rano, w TOK FM, którego słucham codziennie od 7.00 do 10.00,
      wywiad Katarzyny Kolendy = Zaleskiej z Adamem Michnikiem. Seyl, w
      jakim "pouczał" i rugał tę znakomitą dziennikarkę, urągał elementarnym zasadom
      prowadzenia polemiki, o dobrym zachowaniu nie mówiąc. Ideały sięgają bruku,
      niestety...
      • j_karolak Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 03.10.03, 11:13
        Ideały?!
        • j_karolak Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 03.10.03, 11:14
          j_karolak napisał:

> Ideały?!
          • pan_pndzelek Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 03.10.03, 11:16
            j_karolak napisał:
            > > Ideały?!

Dobre pytanie...
          • kixx Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 03.10.03, 11:18
            Karolak!!!!
            ideały?
            • Gość: jms Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 11:21
              Karolak sam się zdziwił, że to napisał.
      • Gość: ELŻBIETA Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! IP: *.acn.waw.pl 03.10.03, 11:13
        Gość portalu: ELŻBIETA napisał(a):

> Słyszałam wczoraj rano, w TOK FM, którego słucham codziennie od 7.00 do 10.00,
        > wywiad Katarzyny Kolendy = Zaleskiej z Adamem Michnikiem. STYL w
        > jakim "pouczał" i rugał tę znakomitą dziennikarkę, urągał elementarnym zasadom
        > prowadzenia polemiki, o dobrym zachowaniu nie mówiąc. Ideały sięgają bruku,
        > niestety...
        • Gość: kazik Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! IP: *.arcor-ip.net 03.10.03, 11:33
          A jakal sie czy mowil plynnie, z tekstu nic nie wynika, moze leeeeeeepiej
          byyyyyylo go sllyyyyyyyyszzzzzzzec.A jak pieknie mruga przy tym oczkami.
          • Gość: water Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! IP: 213.134.132.* 03.10.03, 11:38
            ponoć wstawał po każdym pytaniu
    • Gość: bahoo Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! IP: *.chello.pl 03.10.03, 11:45
      Żalosne.
      Czas na malutką zmianę, od poniedziałku - wyłącznie Rzeczpospolita.
      • Gość: jms Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 11:56
        1.dlaczego od poniedziałku ???
        2.to konsekwentnie trzeba pożegnać forum ....
        • Gość: bahoo Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! IP: *.chello.pl 03.10.03, 12:02
          1. od poniedziałku, bo rano dokonałam zakupu "gazety" (tego dotyczy mój mały
          bunt)
          2. a na forum będę jednak zaglądać (od tego chyba kaski Michnikowi nie
          przybędzie??)
          • kinado Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 03.10.03, 12:28
            Gość portalu: bahoo napisał(a):
            > 1. od poniedziałku, bo rano dokonałam zakupu "gazety" (tego dotyczy mój mały
            > bunt)
            > 2. a na forum będę jednak zaglądać (od tego chyba kaski Michnikowi nie
            > przybędzie??)
            Przybędzie - przychody z reklam zależą m.in. od liczby odwiedzin portalu. Bądź
            konsekwentnta.
            • Gość: Antyknajak Michnik jest Rydzykiem tylko po drugiej stronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 14:16

Wynika z tego, że Czarzasty z tym zapisem antyAgorowym miał rację. Przecież
              gdyby Michnik dostał jeszcze telewizję to po pokazie jaki zaprezentował
              sądzę , że wprowadziłby dobrowolny podatek na Unię Wolności, a kto by nie
              płacił ten byłby rugany codziennie z ekranu TV. Michnik to taki antyRydzyk jak
              antyChryst :-)
              • joanna_bem Re: Michnik jest Rydzykiem tylko po drugiej stron 03.10.03, 14:19
                A ty jesteś arcyśmieszny, to znaczy antyśmieszny.
    • Gość: ELŻBIETA Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! IP: *.acn.waw.pl 03.10.03, 18:56
      Michnik tego nie przeczyta. Pisze tylko na maszynie, niestety...
      • miltonia Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 03.10.03, 19:35
        I czyta teksty wylacznie napisane na maszynie?
        • Gość: Ewa Re: cytacik z Michnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 19:47
          Piękne sformułowanie piewcy wolności i demokracji:

"Nie ma pani prawa pytać
          ... A dla mnie jest obraźliwe, że pani mnie pyta. Że pani ma odwagę..."
        • Gość: trapszo Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! IP: *.pppool.de 03.10.03, 19:48
          Zbigmiew Herbert powiedzial o Michniku, " Michnik jest manipulatorem. To
          czlowiek zlej woli, klamca, oszust intelektualny."

Pozdrawiam.
          • miltonia Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 03.10.03, 20:00
            Tyle, ze Herbertem kto inny manipulowal, o czym opowiadala w jakis czas po
            smierci poety jego zona.
            • Gość: EWA Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! IP: *.acn.waw.pl 03.10.03, 20:15
              miltonia napisała:

> Tyle, ze Herbertem kto inny manipulowal, o czym opowiadala w jakis czas po
              > smierci poety jego zona.

O czym napisała "Gazeta" zresztą, niestety...
        • Gość: ELŻBIETA Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! IP: *.acn.waw.pl 03.10.03, 20:13
          miltonia napisała:

> I czyta teksty wylacznie napisane na maszynie?

Tak, wydruki internetowe, niestety...
          sam nie znajdzie www...wątku
          • Gość: water Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! IP: *.acn.pl 03.10.03, 20:22
            choroba psychiczna Herberta to jedna z większych manipulacji Gazety
            • Gość: ELŻBIETA Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! IP: *.acn.waw.pl 03.10.03, 20:25

> choroba psychiczna Herberta to jedna z większych manipulacji Gazety

NIESTETY...
              • miltonia Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 03.10.03, 20:29
                Tu juz przeginacie. Ta choroba psychiczna to depresja, na ktora cierpi wielu
                artystow. Nie tzreba byc psychiatra czy psychologiem, by jej oznaki dostrzec w
                jego wierszach.
                • Gość: water Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! IP: *.acn.pl 03.10.03, 20:37
                  to była depresja z tezą
                  • miltonia Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 03.10.03, 20:42
                    Czyli?
                    • Gość: water Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! IP: *.acn.pl 03.10.03, 22:37
                      miltonia napisała:

> Czyli?

czyli, że mu się w głowie pod koniec pop.. i nie wiedział, co pisze
          • miltonia Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 03.10.03, 20:26
            No coz, sam powiedial jakis czas temu, ze jak dobrze pojdzie (czyli jak zawsze)
            to okaze sie, ze to wlasnie on jest winien a nie Rywin. I w tym kierunku
            wszystko zmierza, che, che. Co nie znaczy, ze ten wywiad mnie nie zaskoczyl.
            • Gość: ELŻBIETA Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! IP: *.acn.waw.pl 03.10.03, 20:30
              Ja tam czasem zazdroszczę ludziom życiowego sprytu, niestety...
              • miltonia Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 03.10.03, 20:36
                Mowisz o Rywinie czy Michniku?
                • Gość: ELŻBIETA Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! IP: *.acn.waw.pl 03.10.03, 20:43
                  miltonia napisała:

> Mowisz o Rywinie czy Michniku?

O obu, niestety...
                  • miltonia Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 03.10.03, 20:50
                    Rywinowi niczego nie zazdroszcze, natomiast w moim odczuciu Michnik nie jest z
                    tych sprytnych.
                    • pan_pndzelek Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 03.10.03, 20:52
                      miltonia napisała:
                      > Rywinowi niczego nie zazdroszcze, natomiast w moim odczuciu Michnik nie jest
                      z
                      > tych sprytnych.

HA HA HA!!! No toś mnie ubawiła... takiego kutego na cztery nogi cwaniaka i
                      manipulanta jak Michnik trudno znaleźć drugiego...
                      • miltonia Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 03.10.03, 21:01
                        Mnie nie mniej ubawila Twoja ponizej umieszczona opowiastaka. Czyzbys zamierzal
                        przylaczyc sie do grona tworcow spiskowej teorii dziejow?
                        • pan_pndzelek Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 03.10.03, 21:10
                          To nie żaden spisek tylko gra o naprawdę olbrzymie pieniądze i jeszcze większe
                          wpływy. Zobaczysz, że ta opowiastka poniżej znajdzie przynajmniej częściowe
                          potwierdzenie we wnioskach komisji. Już dziś z zeznań widać, że naprawdę Rywin
                          wziął się nie wiadomo skąd w momencie gdy rozmowy pomiędzy stroną nazwijmy to
                          rządzącą a Agorą były już daleko zaawansowane...

Przy tak wielkiej kasie Adasiowi zwyczajnie puściły nerwy...

Chyba po prostu nie śledzisz komisji... Potargana i ZłeOczy zarobili już na
                          kolejną rundę przesłuchań...
                          • miltonia Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 03.10.03, 21:26
                            Owszem, juz nie sledze zbyt dokladnie, bo ilosc obocznych watkow, pytan nie na
                            temat i tak dalej to uniemozliwiaja. Rowniez nie spodziewam sie, by cokolwiek
                            zostalo wyjasnione, jesli Rywin nie zacznie mowic. A nie zacznie.
                            Co do kasy i nerwow Adasia. Kasa nie robi na nim wiekszego wrazenia. Nie wzial
                            naleznych mu akcji Agory, ktore by go uczynily milionerem. Na slabe nerwy tez
                            nie cierpi o czym swiadcy jego zyciorys.
                            • pan_pndzelek Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 03.10.03, 21:33
                              Mylisz się, TA kasa spowodowała, że Michnik się po prostu wściekł (sam bym się
                              zresztą wściekł). Słyszałaś ten wywiad? No i co? Nic cię nie zastanawia?

Ja wiem, że ty czytając takie rzeczy jak tu, czujesz się jakbyś po wtóre
                              traciła dziewictwo... to boli... że Adaś to ch... nie autorytet... że to
                              żałosna rozwrzeszczana pokraka... ale pora przyjąć fakty do wiadomości... to że
                              Michnik dalej łazi jak ostatnia fleja nie znaczy, że nie lubi pieniędzy czy
                              władzy jaką zdobywa... On je kocha, tylko po prostu NIE POTRAFI SIĘ UBRAĆ...

Zalecam mniej lektury Wybiórczej a więcej ćwiczeń na samodzielne myślenie. To
                              pomoże...
                              • miltonia Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 03.10.03, 21:45
                                Czytalam ten wywiad i napisalam, ze mnie zdziwil, podobnie jak dziwi mnie
                                rzucanie sie przez Michnika komuchom na szyje. Jeszcze bardziej mnie dziwi
                                jednostronnosc opinii i wyciaganie daleko idacych wnioskow prezentowanych w tym
                                watku.
                                Co do upodoban pienieznych Adasia, jak go pieszczotliwie nazywasz, to wytlumacz
                                mi, dlaczego nie wzial akcji o ktorych bylo wiadomo, ze przyniosa moze nie
                                fortune ale spory majatek? To, ze nie przywiazuje wagi do swojego ubioru
                                swiadczy o braku proznosci.
                                • pan_pndzelek Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 03.10.03, 22:28
                                  Adaś miał sporo po tatusiu (wiemy kim był tatuś "autoryteta" czy nie wiemy?).
                                  Wiesz gdzie Adaś mieszka? Dla ułatwienia powiem, że 1m2 kosztuje tam bagatela
                                  12.000,00 zł. Adresu ci nie podam, bo Adaś OZłychOczach gotów mnie ścigać, ale
                                  znam... Tego mieszkania tatuś Adasia oczywiście nie kupił tylko je po wojnie
                                  ZRABOWAŁ, potem wykupił za marne grosze, a teraz jest ono własnością Adasia, bo
                                  brat naszego autorytetu musiał wyemigrować (wiemy kim był brat "autoryteta czy
                                  nie wiemy?). Głodu i biedy to Adaś nigdy nie zaznał, za komuny żył sporo lepiej
                                  niż przeciętny człowiek. Dlatego zwykły luksus nie robi na nim wrażenia...

Ja Adasia miałem nieprzyjemność poznać dawno temu, kiedy i dla mnie był jeszcze
                                  autorytetem. Widziałem na własne oczy jak Adaś trząsł się i zapluwał z
                                  nienawiści, takiej niekłamanej czystej nienawiści do swojego sąsiada mec. P.
                                  oraz jego matki... Tylko dlatego, że mieli czelność podważyć jego zdanie na
                                  temat pewnej sprawy...

Uwierz to nie autorytet, to nie "luzak" z pokolenia lat '60-tych... to chciwy,
                                  zawistny i mały człowiek...
                                  • miltonia Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 04.10.03, 08:50
                                    Wiemy, wiemy kim byla jego rodzina zadbali juz o to jego przeciwnicy. Tyle, ze
                                    trudno obwiniac kogos za czyny i wybory jego bliskich. Wiem rowniez, gdzie
                                    mieszka. I jedynym luksusem tegoz mieszkania jest miejsce, bo w obecnych
                                    czasach nawet nie powierzchia, ze o wystroju wnetrza nie wspomne. Cene, tez
                                    chyba zawyzyles co nieco.
                                    Bylam swego czasu swiadkiem dyskusji Adasia z ludzmi o odmiennych pogladach i
                                    wrazenie bylo inne. Nie trzasl sie ani nie zapluwal, tylko ich wykpil. To oni
                                    byli wsciekli, bo nie potrafili kontrargumentowac i z bezsilnosci wyciagali z
                                    rekawa typowe schematy w rodzaju masonsko-zydowskiego spisku.
                                    Nie uwierze w jego chciwosc, bo nie jest materialista, nie jest zawistny, bo co
                                    i komu ma zawiszczyc? To jemu jest czego zazdroscic i czesto ludzie, o ktorych
                                    pies z kulawa noga nie slyszal, chca sie dowartosciowac atakiem na Michnika.
                                    Maly tez nie jest, ze 180cm chyba ma?
                                    I to by bylo na tyle, drogi Pndzlu. Czas przejrzec jakis lasek na okolicznosc
                                    grzybow.
                                    • Gość: water Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! IP: *.acn.pl 04.10.03, 09:16
                                      Rząd dusz - to kręci Michnika najbardziej. Za to gotów żyć o chlebie i wodzie.
                                      • miltonia Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 04.10.03, 18:32

> Rząd dusz - to kręci Michnika najbardziej. Za to gotów żyć o chlebie i wodzie.

Z tym stwierdzeniem sie zgadzam. Tego pragna wszyscy tak naprawde.
                                      • Gość: Gbur Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! IP: rubin:* / 192.168.6.* 27.10.03, 20:18
                                        Jaki rząd dusz? On nadal chce być "inżynierem dusz" jak za czasów ZMP.
                                        Dlaczego "Koszerzeitung" ukazuje się w sobotę? Bo tam pracują Żydzi
                                        ateiści. "Przyzwoitość" to pustosłowie, Tora i Pismo Święte (dziesięć
                                        przykazań) oto podstawy moralności.
                                        On nie chce prymitywnej cenzury - żebyś nie pisał i nie mówił, dając
                                        świadectwo prawdzie. On chce czegoś więcej - żebyś myślał, pisał i mówił jak
                                        on sobie życzy.
                                    • pan_pndzelek Re: do Miltonii 04.10.03, 09:56
                                      Wiesz co? Szkoda słów... Jeśli idzie o dyskusjie to ja nie obserwowałem starcia
                                      z "przeciwnikami" politycznymi TYLKO STARCIE O PIENIĄDZE!!! Dopiero w trakcie
                                      takiego starcia wychodzi z człowieka klasa... I z Michnika wyszła
                                      jego "klasa"...

Jeśli idzie o wybory życiowe bliskich to faktycznie za nie odpowiadamy. Do
                                      pewnego wszakże momentu: DO MOMENTU KIEDY SAMI NIE CZERPIEMY Z TEGO KORZYŚCI. A
                                      ta gnida czerpała i czerpie dalej korzyści z tego kim był tatuś i braciszek.
                                      Mieszkania wszak nie oddał spadkobiercom kamienicy, których ograbił jego tatuś.
                                      Więc o czym ta mowa?!

PS. Na grzyby to już trochę za późno się wybierać...
                                      • Gość: jms Re: do Miltonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.03, 11:35
                                        skąd to bielmo na oku ( i umyśle ) ???
                                        • miltonia Re: do Miltonii 04.10.03, 18:30
                                          Gość portalu: jms napisał(a):

> skąd to bielmo na oku ( i umyśle ) ???

Zapewne stad, ze nie mam takiego samego zdania, jakie obowiazuje w tym watku.
                                          Tyle, ze Wasze wywody jakos mnie nie przekonaly.
                                          • Gość: pleple Re: do dojrzewającej Miltonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 06:20
                                            Mój 3 letni syn do dziś nie może zroumieć, że ziemia jest okrągłą. Dojrzeje,
                                            zrozumie. Ty też.
                                            • Gość: jms Re: do dojrzewającej Miltonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 11:28
                                              Miltonia jest chyba niereformowalna, niczym najlepszy z ustrojów
                                          • Gość: bcca Re: do Miltonii IP: *.openschool.bc.ca 05.10.03, 11:52
                                            Miltonia nawet na traktor bez kół powiedziałalaby,że jest
                                            dobry bo ma kierownicę,a nawet jeśli przy bliższych
                                            oględzinach okazałoby się ,że brak jest także silnika
                                            obstawałaby przy własnym zdaniu."Tylko krowa nie zmienia
                                            poglądów"-taki cytat sie nasuwa
                                            • miltonia Re: do Miltonii 05.10.03, 12:47
                                              Odpowiem wam zbiorowo, zeby galimatiasu nie bylo.

Gość: pleple

Mój 3 letni syn do dziś nie może zroumieć, że ziemia jest okrągłą. Dojrzeje,
                                              zrozumie. Ty też.

Rozsmiesyles mnie Pleple (pisze to bez ironni, na wypadek gdyby ktos sie chcial
                                              doszukiwac drugiego dna, tajemnicy znanej nieliczym czy masonskiego spisku).

--------------------------------------------------------------------------------

Gość: jms
                                              Miltonia jest chyba niereformowalna, niczym najlepszy z ustrojów

Taka dosc daleko idaca diagnoze wyciagnales na podstawie tylko tego watku?
                                              I skad to porownanie do najlepszego z ustrojow? Moze dlatego, ze we
                                              wzmiankowanym, stosowne bylo miec jeden wlasciwy poglad? Miec inne bywalo
                                              niebezpiecznie, che, che.
                                              --------------------------------------------------------------------------------
                                              Gość: bcca
                                              Miltonia nawet na traktor bez kół powiedziałalaby,że jest
                                              dobry bo ma kierownicę,a nawet jeśli przy bliższych
                                              oględzinach okazałoby się ,że brak jest także silnika
                                              obstawałaby przy własnym zdaniu."Tylko krowa nie zmienia
                                              poglądów"-taki cytat sie nasuwa

Z kogo ten cytat, wiesz moze?
                                              Zmieniam poglady, jesli mnie przekona sila argumentow a nie sila osob
                                              powtarzajacych teze z cienkimi argumentami lub bez. Stosujac argumentacje Bcca
                                              moge napisac, ze na nowy samochod z gornej polki, powiedzialbys, ze ma brzydka
                                              tapicerke, toporna sylwetke, schowki na poduszki zabieraja niepotrzebnie
                                              miejsce, a po blizszym przyjrzeniu uznalbys, ze wcale on nie taki nowy. Tyle,
                                              ze nic z tego nie wynika.
                                              • Gość: bcca Re: do Miltonii IP: *.openschool.bc.ca 05.10.03, 13:09
                                                miltonia napisała:???????????????????????

Stara szkoła komunistycznej propagandy jaką prezentujesz
                                                tu na tym forum ,czyli mówienie na czarne białe,już
                                                dawno została wyrzucona na do lamusa.Aż dziw bierze,że
                                                nie podzieliłaś jej losu.Toja argumentacja o nowym modelu
                                                samochodu trąci o absurd,jest niedorzeczna i ma się nijak
                                                do samochodu bez kół i silnika,a sam tekst jest bez sensu
                                                " na nowy samochod z gornej polki, powiedzialbys, ze ma
                                                brzydka
                                                tapicerke, toporna sylwetke, schowki na poduszki
                                                zabieraja niepotrzebnie
                                                miejsce, a po blizszym przyjrzeniu uznalbys, ze wcale on
                                                nie taki nowy."
                                                Przecież to bzdura,czy ty to czytałas przed wysłaniem?
                                                Jeśli chodzi o cytat to wiem kto to powiedział,ale w
                                                twoim przyapdku nabiera on innego ,ale chyba nawet
                                                bardziej szcześliwego znaczenia i został użyty z
                                                premedytacją.Wracaj do garów i ołtarzyka Michnika
                                                • miltonia Re: do Miltonii 05.10.03, 14:01
                                                  W swoim opisie samochodu zastosowalam odwrotnosc Twojego opisu traktoru,
                                                  starajac sie pokazac jego bezsens. W takim razie te pytania, ktore mnie
                                                  zadajesz, zadaj sobie. Twoje ostatnie zdanie o garach i oltarzyku to tez
                                                  merytoryczny argument?
                                                  • Gość: Janusz Re: do Miltonii. Spasuj. 0/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 14:10
                                                  • miltonia do Janusza. Tak tez zrobie. n/t 05.10.03, 15:15
                                              • Gość: jms Re: do Miltonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 14:25
                                                wypowiadasz się także na inne tematy, w różnych wątkach.
                                                I skłaniam sie ku temu, co powiedział bcca - wracaj do garów i ołtarzyka.
                                      • miltonia Re: do Miltonii 04.10.03, 18:25
                                        pan_pndzelek napisał:

> PS. Na grzyby to już trochę za późno się wybierać...

Kazda pora dobra, myslisz schematami Pnedzlu.
                                        • pan_pndzelek do Miltonii raz jeszcze 05.10.03, 20:21
                                          Bardzo ucieszyłoby mnie usłyszeć jak przetłumaczysz sobie i nam fakt, że
                                          Michnik nadal korzysta z ZAGRABIONEGO przez jego "szacowną" rodzinkę mienia.
                                          Wszak tatuś nie żyje już kilkanaście lat a braciszek na emigracji. Nic nie stoi
                                          na przeszkodzie, by on jako "autorytet" naprawił krzywdę jaką
                                          wyrządziła "wesoła ideowa rodzinka" Michników (o mamusi jeszcze nie
                                          wspominaliśmy).

To czemu nie oddał tego mieszkania? No czemu?
                                  • Gość: anmanika Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 09:30
                                    pan_pndzelek napisał:

> Adaś miał sporo po tatusiu (wiemy kim był tatuś "autoryteta" czy nie wiemy?).
                                    > Wiesz gdzie Adaś mieszka? Dla ułatwienia powiem, że 1m2 kosztuje tam bagatela
                                    > 12.000,00 zł. Adresu ci nie podam, bo Adaś OZłychOczach gotów mnie ścigać,
                                    ale
                                    > znam... Tego mieszkania tatuś Adasia oczywiście nie kupił tylko je po wojnie
                                    > ZRABOWAŁ, potem wykupił za marne grosze, a teraz jest ono własnością Adasia,
                                    bo
                                    >
                                    > brat naszego autorytetu musiał wyemigrować (wiemy kim był brat "autoryteta
                                    czy
                                    > nie wiemy?). Głodu i biedy to Adaś nigdy nie zaznał, za komuny żył sporo
                                    lepiej

W pierdlu miał takie luksusy?????

>
                                    > niż przeciętny człowiek. Dlatego zwykły luksus nie robi na nim wrażenia...
                                    >
                                    > Ja Adasia miałem nieprzyjemność poznać dawno temu, kiedy i dla mnie był
                                    jeszcze
                                    >
                                    > autorytetem. Widziałem na własne oczy jak Adaś trząsł się i zapluwał z
                                    > nienawiści, takiej niekłamanej czystej nienawiści do swojego sąsiada mec. P.
                                    > oraz jego matki... Tylko dlatego, że mieli czelność podważyć jego zdanie na
                                    > temat pewnej sprawy...
                                    >
                                    > Uwierz to nie autorytet, to nie "luzak" z pokolenia lat '60-tych... to
                                    chciwy,
                                    > zawistny i mały człowiek...
                                    • pan_pndzelek [...] 06.10.03, 11:26
    • pan_pndzelek Michnik to "Masa" polskich mediów!!! 03.10.03, 20:47
      Michnik to "Masa" polskich mediów!!!

Pamiętacie jeszcze sympatycznego dżentelmena z grupy towarzyskiej Pruszków? To
      ten co najpierw kombinował, dorobił się niezłej fortunki a kiedy poczuł smród
      koło odwłoka natychmiast kontrolnie zakapował dawnych koleżków... Teraz reszta
      siedzi a Pan_Masa ma ochronę i dożywotnią pensję (ok. 11 000 zł
      + "oszczędnoci") i cieszy się wolnością, niedługo być może w dalekich i
      ciepłych krajach...

Dokładnie tak samo samo jak Adaś OZłychOczach. On też najpierw kombinował przy
      tej ustawie cichaczem wespół z Potarganą Heleną i Wandą OMęskimNazwisku...
      Kiedy poczuł, że coś może mu się jednak wymknąć z łapek nagrał swojego kumpla a
      potem zrobił z tego nieziemską aferę. A prawda jest taka, że największa
      pierdoła w tej całej grze to Rywin... Natomiast Adaś OZłychOczach tak pogrywał,
      że w końcu swoje wygra... jak sądzę...

Jedno co już dziś nie ulega najmniejszej wątpliwości to to, że Adaś z tymi
      swoimi dwiema divami kombinował coś na znacznie wyższym szczeblu niż
      Pan_Pierdoła_Z_Heritage_Films...
      • Gość: Antyknajak Re: Michnik to "Masa" i Rydzyk polskich mediów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 20:54
        Fakt. Pierdoła z Rywina straszna. Taka dobra, prosta rosyjska, nie do końca
        uczciwa dusza. Adam OzłychOczach to skrzyżowanie lewicowego Rydzyka z "Masą".
        Nagrał ufnego frajera Rywina, następnie go wydał, a teraz ...TAJEMNICA
        DZIENNIKARSKA !
      • Gość: jms Re: CENZOR W AKCJI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 21:23
        ...
        • Gość: pawe A co mówiła Wanda O MęskimNazwisku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.03, 03:55
          A co powiedziała Wanda OMęskimNazwisku pól roku przed zaproszeniem przez siebie
          Rywina do udziału w lobbingu nt ustawy, które skończyło się słynnym nagraniem.
          Otóż zaniepokojona kierunkiem pierwotnych zmian w ustawie o RTV powiedziała
          ona, cyt: " użyjemy wszelkich możliwych sposobów, by nie dopuścić do uchwalenia
          tej ustawy w proponowanym kształcie". No popatrzcie- czy teraz jest możliwe
          uchwalenie ustawy w ówczesnej formie? To się nazywa skuteczne działanie!! A
          dodatkowo usuwa się potencjalnego konkurenta- LeszkaWiedzącegoJakKończyć, z
          drogi do prezydentury wspaniałej małżonki MagistraChoregoNaGoleń. Ale o
          naradach cotygodniowych z tymże po co ma plebs wiedzieć;- przecież nie kończył
          tych samych szkół.
          • Gość: Janusz Wanda R"użyjemy wszelkich możliwych sposobów"o/txt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.03, 08:09
    • Gość: 11111 Adam zajrzyć tu. Link do tych, których bronisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 10:59
      Bronisz tych facetów zasłaniając się tajemnicą dziennikarską :
      info.onet.pl/13158,0,4,1,galeria.html
      • niech [...] 05.10.03, 20:35
        • kixx Właśnie,Niech masz rację 05.10.03, 22:08
        • Gość: ELŻBIETA Niechu! Nie ma Cię! IP: *.acn.waw.pl 05.10.03, 22:11
          Wycięli! Witam - Ela
        • pyckal miej, kurde, cenzorze, tyle przyzwoitości ... 08.10.03, 23:48
          ... żeby sygnalizować w tytule, żeś całą zawartość wyciął.
          Dlaczego mam tracić czas na otwieranie pustych postów ?

Pyckal
    • pan_pndzelek [...] 05.10.03, 22:41
      • Gość: ELŻBIETA Re: Cenzura z Mysiej dalej działa!!! IP: *.acn.waw.pl 05.10.03, 22:42
        A co z Niechem, Pędzelku? Stęskniłam się za Nim...niestety...
        • pan_pndzelek Re: Cenzura z Mysiej dalej działa!!! 05.10.03, 22:46
          Niech się dzisiaj pojawił ok 20.00 po raz pierwszy od piątku... znaczy pewnie
          Go nie było ale już będzie... tak sądzę ;-)
    • j_karolak Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 06.10.03, 09:20
      Brawa pndzelku!

Dobrze piszesz, aż chce się czytać!
      Piszę to bez cienia ironii.

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że na Michnik nie można zlego slowa
      powiedzieć, nie będąc podejrzewanym o prostacki antysemityzm.
      • pan_pndzelek Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 06.10.03, 11:21
        j_karolak napisał:
        > Najgorsze w tym wszystkim jest to, że na Michnik nie można zlego slowa
        > powiedzieć, nie będąc podejrzewanym o prostacki antysemityzm.

Nawet nie to jest najgorsze... najgorsze jest to, że największym antysemitą (w
        rozumieniu: osobą wywołującą nienawiść do Żydów) jest właśnie sam michnik... to
        przykre, ale on sam siebie wykreował na ikonę "złego Żyda"... SAM SIEBIE...
        • niech [...] 06.10.03, 12:47
          • Gość: jms Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 13:39
            o kurczę ( jestem grzeczna) , jak bardzo podoba mi sie to, co mówicie!
            I macie rację.
            czyżby cenzor spasował ?
            • kixx Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 06.10.03, 14:10

Admin to kretyn
              Michnik do kretyn do kwadratu.
              • Gość: ELŻBIETA Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! IP: *.acn.waw.pl 06.10.03, 14:23
                Wchodzę
          • Gość: antyknajak 200 !!!! 200 !!!! 200 !!!! 200 !!!! 200 !!!!no txt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 21:30
        • black.night Re: Racja ! 24.10.03, 02:49
          Co tu innego powiedzieć ?
          Racja i już.
        • sabbina Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 31.10.03, 09:56
          strasznie dużo odpowiedzi - nie chce mi się tego czytać !
        • sokolka2 Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 08.11.03, 16:39
          pan_pndzelek napisał:

> j_karolak napisał:
          > > Najgorsze w tym wszystkim jest to, że na Michnik nie można zlego slowa
          > > powiedzieć, nie będąc podejrzewanym o prostacki antysemityzm.
          >
          > Nawet nie to jest najgorsze... najgorsze jest to, że największym antysemitą
          (w
          > rozumieniu: osobą wywołującą nienawiść do Żydów) jest właśnie sam michnik...
          to
          >
          > przykre, ale on sam siebie wykreował na ikonę "złego Żyda"... SAM SIEBIE...
          Jako osoba dobrze poinformowana chyba
          wiesz ze wszelkie zlo u Michnika zaczelo
          sie jak uzyskal tytul szlachecki.
          Teraz nazywa sie hr.Michnik herbu kretacz...
          pozdrawiam
    • Gość: janusz Michnik, ruja i poróbstwo moralne. o/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 20:14
      • Gość: pawe Re: Michnik, ruja i poróbstwo moralne. o/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.03, 03:43
        Ale i tak jedyne co może go zaboleć to nie kupowanie gazety wybiórczej. Bo na
        naszej m.in naiwności i entuzjaźmie grupka ścisłych władz "naszej" , jak na
        początku mówiono, gazety uciułala sobie skromne mająteczki po kilkadziesiąt
        milionów zł każdy
        • Gość: gość rzadki Co to jest ruja i poróbstwo ? o/t IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 20:23
          Gość portalu: pawe napisał(a):

> Ale i tak jedyne co może go zaboleć to nie kupowanie gazety wybiórczej. Bo na
          > naszej m.in naiwności i entuzjaźmie grupka ścisłych władz "naszej" , jak na
          > początku mówiono, gazety uciułala sobie skromne mająteczki po kilkadziesiąt
          > milionów zł każdy
    • Gość: Antyknajak Helena była boska na komisji czekamy na Adama. nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 13:58
      • pan_pndzelek Jak będzie Adaś OZłychOczach... 07.10.03, 16:22
        Jak będzie Adaś OZłychOczach to ja kupuję sobie 3/4 i się z domu nie ruszam...
        • Gość: jms Re: Jak będzie Adaś OZłychOczach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 09:15
          pan_pndzelek napisał:

> Jak będzie Adaś OZłychOczach to ja kupuję sobie 3/4 i się z domu nie
          ruszam...

Zaopatrzyłeś się?
          • pan_pndzelek CHOLERCIA... 21.10.03, 09:23
            > Zaopatrzyłeś się?

Nie to, że się nie zaopatrzyłem, bo ja ZAWSZE mam podręczne 3/4 (czasem nie
            mogę spać i zażywam lekarstwo), ale muszę niebawem wyjść z domu. Dramat!!! Czy
            te zeznania będą sprzedawać na DVD na przykład razem z Bravo Girl albo
            Filipinką?
            • Gość: jms Re: CHOLERCIA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 09:26
              Po południu TV Puls retransmituje - chyba w całości.
              PS.uważaj, bo lekomania jest niebezpieczna.pozdrawiam.
              • pan_pndzelek Re: CHOLERCIA... 21.10.03, 09:29
                > Po południu TV Puls retransmituje - chyba w całości.

Nie omieszkam...

> PS.uważaj, bo lekomania jest niebezpieczna.pozdrawiam.

Samotnie wypijam najwyżej 3/4, w towarzystwie natomiast litra całego, uważam...
                Pozdrawiam
                • Gość: jms Re: CHOLERCIA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 09:36
                  Odetchnęłam z ulgą.
    • Gość: Antyknajak Link na AdasiaoZłychOczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 17:12
      www.angora.com.pl/
    • Gość: Janusz Czy zwróciliście uwagę, że tylko Rywin i Michnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 04:12
      Tylko Lew Rywin i Adam Michnik stosują w szerokim zakresie prawo odmowy
      składania zeznań. Skąd to podobieństwo metod ?
    • Gość: Gryfit Jakubowska świetnie się wyraziła :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 11:13
      Przed chwilą Jakubowska powiedziała : "moim obowiązkiem nie było przedkładanie
      projektu Ustawy do zatwierdzenia prywatnej firmie Agora, ale rządowi RP". Tak
      jest pani Olu. Tylko dlaczego nie broni takiego, oczywiście słusznego
      poglądu, ekipa SLD w sposób wyrażny i jednoznaczny. Również odnoszę takie
      wrażenie, że Komisja prowadzi śledztwo w sprawie dlaczego ktoś nie zgodził się
      na coś Agorze. A co to jest Agora- to prywatna , duża i bogata korporacja a w
      kraju władzę ma rząd.Chyba, że pan Adam z Prezydentem. To śledztwo to kpina.
      Michnik zniknij na 2-3 lata jak radziłeś Jakubowskiej. Szkodzisz wizerunkowi
      GW i żadne reklamy tu nie pomogą.
      • pan_pndzelek Re: Jakubowska świetnie się wyraziła :-) 08.10.03, 11:19
        Gość portalu: Gryfit napisał(a):
        > pan Adam z Prezydentem.

Taaaa... pierwszy ma aparycję i jest wymowny za to drugi ma wyższe
        wykształcenie...
      • Gość: jms Re: Jakubowska świetnie się wyraziła :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 18:12
        Podpisuję sie pod tym wszystkimi kończynami.Po wczorajszych przesłuchaniach
        Pięknej vel Potarganej Heleny i dzisiejszych Aleksandry właściwe cele
        geszefciarzy zostały odkryte.
        Szkoda tylko, że gros narodu nie ma juz pojecia o co w tym biega.
        • pan_pndzelek Re: Jakubowska świetnie się wyraziła :-) 08.10.03, 18:52
          Gros narodu to jeszcze pół biedy... i tak 95% populacji nie rozumie Dziennika
          Telewizyjnego (świadomie użyta nazwa określająca wszelkie programy informacyjne
          w tv prywatnych oraz w państwowej)... Nie ma więc powodu, by zrozumieli o co
          chodzi w jednak skomplikowanej i delikatnej materii tego geszeftu...

Mnie martwi to, że nijak tego nie może Miltonia pojąć, kobieta skądinąd
          inteligentna...
          • rumba_negro Re: Jakubowska świetnie się wyraziła :-) 08.10.03, 19:01
            Jutro krew się poleje, niestety...
            KONFRONTACJA!
            KTO WYGRA? NA PEWNO NIE DEMOKRACJA...a poza tym - nie lubię jej jakoś. Im
            większa, tym więksi kretyni na czele narodu, niestety...
            • pan_pndzelek Re: Jakubowska świetnie się wyraziła :-) 08.10.03, 19:33
              rumba_negro napisała:
              > KTO WYGRA? NA PEWNO NIE DEMOKRACJA...a poza tym - nie lubię jej jakoś.

Uchowaj Boże żeby TA demokracja wygrała...

PS. Je też tej kobiety nie lubię, po pięćdziesiątce minispódniczki należy oddać
              do lumpeksu...

Tak sądzę, żałosne... dopisek jest kopirajt baj Niech...
              • rumba_negro Re: Jakubowska świetnie się wyraziła :-) 08.10.03, 19:48
                pan_pndzelek napisał:

> rumba_negro napisała:
                > > KTO WYGRA? NA PEWNO NIE DEMOKRACJA...a poza tym - nie lubię jej jakoś.
                >
                > Uchowaj Boże żeby TA demokracja wygrała...
                Zeby chociaż EDUKACJA miała u Bozi chody...
                >
                > PS. Je też tej kobiety nie lubię, po pięćdziesiątce minispódniczki należy
                oddać
                >
                > do lumpeksu...
                w porywach - nawet po czterdziestce, chociaż, im dłużej żyję, tym bardziej
                utwierdzam się w przekonaniu, że gdyby Balzac tworzył dzisiaj,
                napisałby "Kobietę pięćdziesięcio -, a nie trzydziestoletnią". Czasy sprzyjają
                kobietom "po wojsku"...i bardzo dobrze, niestety...
                >
                > Tak sądzę, żałosne... dopisek jest kopirajt baj Niech...
                >
                • Gość: rybak Chyba nie na temat... IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 08.10.03, 20:35
                  Nadzwyczajne namiętności budzi osoba Adama Michnika: jego mieszkanie, jego
                  marny sweter, jego ojciec i brat, jego jąkanie itd. Były czasy, kiedy
                  namiętności budziły jego poglądy: wykłady dla TKN, książki "Polskie pytania", a
                  zwłaszcza "Kościół, lewica, dialog", a nawet pojedyncze artykuły. Były to
                  niekiedy namiętności domorosłych polityków i nieopierzonych intelektualistów
                  (którzy najwidoczniej dorośli i nie zaglądają na to forum), ale były to też
                  dyskusje, które zmieniały oblicze kraju - vide dwie zacytowane książki.
                  Kiedy dziś czytam plugawy bełkot jakiegoś pndzelka w stylu:
                  > Adam OzłychOczach to skrzyżowanie lewicowego Rydzyka z "Masą".
                  Nagrał ufnego frajera Rywina, następnie go wydał, a teraz ...TAJEMNICA
                  DZIENNIKARSKA !

i inne kwiatki z tej oślej łączki, czuję zażenowanie. Ponieważ nie mam cnót
                  heroicznych, to obawiam się, że gdybym miał za peerelu siedzieć w pudle parę
                  lat za wolność, w tym za wolność słowa dla byle gnojka, który ma dostęp do
                  internetu, to chyba bym wolał zająć się czymś bardziej praktycznym.
                  Pozdrawiam miltonię.

• kixx Faktycznie nie na temat 08.10.03, 20:42
                    Z tego co napisałeś wynika że jeśli ktoś kiedyś gdzieś zrobił coś dobrego dla
                    mnie,dla nas ,dla kraju to teraz choćby był wyjątkową szują należy potępiać
                    tych,którzy odważą się go krytykować za jego "grzechy"
                    Gratuluję poczucia moralności.
                    • Gość: Antyknajak Kixx, oszczędż kolegę dyskutanta, bankowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 21:01
                      Jedni zasłużeni pod Lenino rządzili dużo lat i co tylko ktoś na nich
                      powiedział to nie wolno bo zasłużeni. Teraz są kolejni zasłużeni. I co nie
                      zrobią żle czy dobrze znowu znajdzie się jakiś niemądry (ostrożne słowo i
                      kulturalne) , który powie ale to jest człowiek zasłużony.
                      Facet, czy My dyskutujemy o zasługach AdamaoZłychOczach czy o jego arogancji
                      wobec Kolendy Zalewskiej za to , że śmiała zapytać. Czy o jego bezczelności
                      gdy w sprawach fundamentalnych dla demokracji w Polsce zasłania się tajemnicą
                      dziennikarską.Kixx popieram Twoją opinię kontra Rybakowi, który chyba nic nie
                      złapał od wielu lat i już tylko mówi Adam to taaaaka ryba. Tak , rybaku ale
                      była w przeszłości.
                      • niech A propos krotkich spodniczek 08.10.03, 21:28
                        To akurat Luczywo tez w takich chodzi. A ze jej siegaja do kostek to juz
                        Stworcy wina.
                        PS. Jedna drugiej warta. Moze te zbiora sie na odwage i wytargaja za piora.
                        • rumba_negro Re: A propos krotkich spodniczek 08.10.03, 22:02
                          niech napisała:

> To akurat Luczywo tez w takich chodzi. A ze jej siegaja do kostek to juz
                          > Stworcy wina.

Wygląda na to, że Jej ciuchy sięgają zamierzchłych czasów, a spod spódnicy
                          jakby wystawał kawałeczek styropianu...czy Ona taka skąpa, czy romantyczna?
                          Pisałeś, że Ją znasz...

> PS. Jedna drugiej warta. Moze te zbiora sie na odwage i wytargaja za piora.
                          • niech Re: A propos krotkich spodniczek 08.10.03, 22:09
                            To byly inne czasy. Wlasnie zamowilem u lekarza wyciecie ich z pamieci.
                            • rumba_negro Re: A propos krotkich spodniczek 08.10.03, 22:18
                              niech napisała:

> To byly inne czasy. Wlasnie zamowilem u lekarza wyciecie ich z pamieci.

Bez znieczulenia? To boli...
                              • niech Re: A propos krotkich spodniczek 08.10.03, 22:23
                                Mam w lodowce zestaw "maly anestezjolog".
                                • rumba_negro Re: A propos krotkich spodniczek 08.10.03, 22:27
                                  niech napisała:

> Mam w lodowce zestaw "maly anestezjolog".

No to weź teraz małą porcyjkę i śpij dobrze. Kolorowych snów.
                    • Gość: rybak Re: Faktycznie nie na temat IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 08.10.03, 22:48
                      kixx napisał:

> Z tego co napisałeś wynika że jeśli ktoś kiedyś gdzieś zrobił coś dobrego dla
                      > mnie,dla nas ,dla kraju to teraz choćby był wyjątkową szują należy potępiać
                      > tych,którzy odważą się go krytykować za jego "grzechy"
                      > Gratuluję poczucia moralności.

Nie, nie to wynika. Ale niewątpliwie z tego, co piszesz, wynika, co zrozumiałeś.
                      Pozdrawiam

P.S. Nowy wątek o sukience Heleny Łuczywo też bardzo interesujący.
                      • pan_pndzelek [...] 08.10.03, 22:59
                        • pan_pndzelek Re: Faktycznie nie na temat 08.10.03, 23:04
                          Albowwiem ja ćwoku PAROBASIE mam dożywotni immunitet... taki się urodziłem i
                          choć chciałbymm inaczej to tak zostanie...
                      • Gość: kixx Re: Faktycznie nie na temat IP: *.acn.waw.pl 09.10.03, 13:39
                        Oświeć mnie maluczkiego w takim razie na jaki temat pisałeś jeśli pisałeś
                        (jednak) nie na temat
                  • pan_pndzelek [...] 08.10.03, 22:46
                    • pan_pndzelek Re: Masywna krytyka MNIE... 08.10.03, 22:50
                      A o mamie Adaama OZłychOczach to jeszcze sobie pogadamy... Mama otóż pisała
                      podręczniki do historii... Czy mam je sytować?
                      • niech Re: Masywna krytyka MNIE... 08.10.03, 22:55
                        Rozumiem ze posty Rybaka nawiazuja do wywiadu (?) Michnika dla radia i jego
                        obfitych zeznan w prokuraturze. Tylko czym nawiazuja?
                        PS. ... wielkim poeta byl. To juz przerabialismy.
                        • pan_pndzelek Re: Masywna krytyka MNIE... 08.10.03, 23:12
                          Tak, najprawdopodobniej o to chodzi... Adam ZNOWU mataczy...
                          • pan_pndzelek [...] 08.10.03, 23:29
                            • Gość: jms Re: Konfrontacja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 11:27
                              CÓŚ Helenka jest dzis nerwowa i oczkami nie mruga."Co na rzeczy"??
                  • pan_pndzelek Ja to się trochę uniosłem wczoraj, ale... 09.10.03, 11:58
                    Gość portalu: rybak napisał(a):
                    > Nadzwyczajne namiętności budzi osoba Adama Michnika: jego mieszkanie, jego
                    > marny sweter, jego ojciec i brat, jego jąkanie itd. Były czasy, kiedy
                    > namiętności budziły jego poglądy: wykłady dla TKN, książki "Polskie pytania",
                    a
                    > zwłaszcza "Kościół, lewica, dialog", a nawet pojedyncze artykuły. Były to
                    > niekiedy namiętności domorosłych polityków i nieopierzonych intelektualistów
                    > (którzy najwidoczniej dorośli i nie zaglądają na to forum), ale były to też
                    > dyskusje, które zmieniały oblicze kraju - vide dwie zacytowane książki.
                    > Kiedy dziś czytam plugawy bełkot jakiegoś pndzelka w stylu:
                    > > Adam OzłychOczach to skrzyżowanie lewicowego Rydzyka z "Masą".
                    > Nagrał ufnego frajera Rywina, następnie go wydał, a teraz ...TAJEMNICA
                    >
                    > DZIENNIKARSKA !
                    >
                    > i inne kwiatki z tej oślej łączki, czuję zażenowanie. Ponieważ nie mam cnót
                    > heroicznych, to obawiam się, że gdybym miał za peerelu siedzieć w pudle parę
                    > lat za wolność, w tym za wolność słowa dla byle gnojka, który ma dostęp do
                    > internetu, to chyba bym wolał zająć się czymś bardziej praktycznym.
                    > Pozdrawiam miltonię.

Ja to się trochę uniosłem wczoraj, ale potwierdzam to co w warstwie
                    merytorycznej pisałem (czyli wyjąwszy bluzgi). Post rybaka jest wyjątkowo
                    plugawym bełkotem... rybak najwyraźniej studiował pobieżnie erystykę i
                    nieudolnie postanowił zastosować chwyt zwany AD MAIOREM... nie mniej jednak
                    rybak się pomylił bo Adaś OZłychOczach to dla mnie żaden MAIOR... A te
                    przywoływane przez rybaka adasiowe książki jeśli już cokolwiek zmieniały to na
                    pewno nie Polskę a raczej las w makulaturę...

PS. To tyle, nie zakląłem, proszę nie ciąć...
                    • Gość: jms Re: Ja to się trochę uniosłem wczoraj, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 12:05
                      Ładne trochę... Ale uzasadnione ( i usprawiedliwione) !
                      • Gość: jms Re: co do Mil..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 12:09
                        Z kobietami inteligentnymi(ponoć) bywa tak ,jak z tymi,które maja podbite oko,
                        bo "zupa była za słona" .
                        To znaczy : niech mnie leje ile wlezie, a ja i tak go kocham (ew.:to mój mąż,
                        a innego nie znajdę...).
                        • pan_pndzelek Re: co do Mil..... 09.10.03, 12:11
                          Albo jeszcze inaczej: NIECH BY BIŁ BYLE BYŁ...

Pozdrawiam
                          Niebijący...
                        • miltonia Re: co do Mil..... 09.10.03, 12:45

> Z kobietami inteligentnymi(ponoć) bywa tak ,jak z tymi,które maja podbite oko,
                          > bo "zupa była za słona" .
                          > To znaczy : niech mnie leje ile wlezie, a ja i tak go kocham (ew.:to mój mąż,
                          > a innego nie znajdę...).

Skoro przeszlas z wlasciwym sobie wdziekim do osobistych wycieczek, to z
                          Twojego nader blyskotliwego wywodu wynika, ze albo jestes nieinteligentna albo
                          trzymasz sie uparcie byle jakich portek z braku laku.
                          Ps. Pozdrawaim Rybaka i zmykam stad. Wy kontynuujcie ten seans nienawisci,
                          moze Wam ulzy.
                          • pan_pndzelek Milton! 09.10.03, 12:53
                            Milton!

Po pierwsze: nie obrażaj jms! to mnie zirytowało co nieco...

Po drugie: to nie ja cię kreuję na GŁUPIĄ CIPĘ... sama się tak kreujesz...
                            • Gość: jms Re: Milton! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 14:24
                              pan_pndzelek napisał:

> Milton!
                              >
                              > Po pierwsze: nie obrażaj jms! to mnie zirytowało co nieco...

Serdeczne dzięki ; na głupotę się nie obrażam ( chociaż cholernie mnie
                              wkurza), bo uważam ja za nieuleczlna,ciężką chorobę
    • niech Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 09.10.03, 13:01
      Pozdrawiam wszystkich ktorzy sie ze mna zgadzaja. STOP. Nie pozdrawiam tych
      ktorzy sie ze mna nie zgadzaja. STOP. Kali.
      • pan_pndzelek Re: No Michnik!!! Coś się zmieniło?! 09.10.03, 13:05
        Pan nie ma STOP prawa zadawać STOP takich pytań...
    • Gość: zszokowanykierowca Re: No Adam! Mało wypadku przez Ciebie nie miałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 17:52
      Jadę sobie autkiem wieczorem, a tu na wirażu, co .... ? Na wielkim bilboardzie
      Adam Michnik wpatrujący się we mnie jak wampir swoimi przebiegłymi , złymi i
      nieszczerymi oczętami. Ot taki multimilioner w dzinsach celowo nie
      najlepszych. Taki PR. Stoi tuż obok napisu - hasła kampanii : "Nam nie jest
      obojętne". No pewnie, wiemy to wiemy. Czy kierowca może być stresowany podczas
      jazdy autem. Czy portrety polskiej odmiany Kim Ir Sena muszą straszyć na
      ulicach.
      • Gość: pawe Cała prawda o ADAMIE- DEMOKRACIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.03, 01:42
        zajrzyjcie na poniższą stronę,- naprawdę warto!!!
        www.remuszko.pl/?page=matrix
        • Gość: Antyknajak Przyczyna przyjażni Michnika z Wielkim Bratem-SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 06:01
          Dzięki za podpowiedż i link. To bardzo interesujący tekst. Szczególnie :

"...Drugim powodem był strach przed bliżej nie określonym odwetem Agory („wie
          pan, oni mają długie ręce i dobrą pamięć, a my wolimy nie mieć kłopotów”).
          Zimno mi się robiło, gdy mi to mówiono lub dawano do zrozumienia, bo przeżyłem
          PRL i dobrze pamiętam lęk zwykłych szarych ludzi przed rzekomą wszechmocą
          bezpieki: nie pójdę głosować, to paszportu nie dadzą, z pracy wyrzucą, dziecko
          w szkole będzie miało nieprzyjemności... Gdy w maju 1989 roku ukazał się
          pierwszy numer „Wyborczej” - chyba nikomu przez myśl nie przeszło, że po
          czternastu latach „Gazeta” będzie budziła podobne obawy. I to wśród
          dziennikarzy, a więc ...."
          Z tego wynika, że Włodzimierz Czarzasty, który z Jakubowską utruniał Agorze
          przejęcie TV, działając wbrew Kwaśniewskiemu i innym makromanipulatorom
          polskiego społeczeństwa, zrobił dobrą robotę. Miał rację.
          • Gość: Antyknajak Link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 06:28
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=8434872
        • Gość: jms Re: Cała prawda o ADAMIE- DEMOKRACIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 12:43
          I to jest właśnie to, czego biedna Miltonia pojąć nie może.
          • pan_pndzelek Re: Cała prawda o ADAMIE- DEMOKRACIE 11.10.03, 14:53
            > I to jest właśnie to, czego biedna Miltonia pojąć nie może.

Ona tego pojąć NIE CHCE... Tak sądzę... (dalej jak u Niecha - żałosne)...
            • Gość: jms Re: Cała prawda o ADAMIE- DEMOKRACIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 15:24
              W mediach słychać tylko to, że ustawa była niekorzystna dla Agory i miała
              perfidnie ograniczyć jej rozwój.
              Ponieważ Agora, jak widać i słychać ,jest skuteczna w swoich działaniach,
              może wystosować do niej apel:
              Agoro ! podatki , kretyńskie ustawy, ZUS,NFZ , etc.(można wpisać, co komu
              pasuje) nie pozwalają nam na rozwój -w demokratycznym państwie i zjednoczonej
              Europie oczywiście.Nasze zwoje mózgowe skręcone są w drugą stronę i nie
              potrafią ułożyc i zrealizować tak misternego planu,żeby wszystko było po
              naszej myśli.W imię wyższych racji zgodzimy się na ew.przesłuchania przed K.Ś.
    • black.night Czekamy na zeznania Pana Redaktora 13.10.03, 05:26
      Niech społeczeństwo się przekona, czy dla pana Michnika ważniejsza jest Polska
      i jakość jej demokracji, czy (he he) tajemnica dziennikarska.
    • Gość: Antyknajak Sprawiedliwość dziejowa niedługo się stanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 06:25
      "Fakt" - nowy dziennik Axela Springera od 22 pażdziernika
      Pierwszym efektem będą likwidacje części Gazetek Podwórkowych czyli
      zgromadzenia miernot w dodatkach lokalnych GW.
    • Gość: strachliwy Re: Czy wolno sie tutaj bezkarnie wpisywać ? nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 20:05
      • Gość: jms Re: Czy wolno sie tutaj bezkarnie wpisywać ? nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 11:17
        Mozna , tylko : a) pisz na temat ; b) nie bluzgaj w nadmiarze, bo cenzor
        zadziała.
        PS.masz coś na sumieniu, że sie boisz,czy to z przyzwyczajenia?
        (podobno lezy w mentalnosci naszej).
    • Gość: oglądam Re: Zeznaje Adam Michnik. Fakt. no txt IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 09:36
      • Gość: jms Re: Zeznaje Adam Michnik. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 09:51
        Z tego , co do tej pory słyszę, stawiam na to, że większośc odpowiedzi będzie
        taka "zasłaniam się ....".
        Muszę do pracy ,nietety.Do usłyszenia ( napisania??!!) wieczorem.

Adaś z grubej rury tłucze.Osobiscie i z zaangażowaniem.Emocjonalnie.
        Czesć, wychodzę.
      • pan_pndzelek Re: Zeznaje Adam Michnik. Fakt. no txt 21.10.03, 10:03
        > Zeznaje Adam Michnik. Fakt. no txt

"Fakt" to on zaraz będzie miał... 29 października folksdojcze wydają pierwszy
        numer...
    • pan_pndzelek Adaś na "SPECJALNYCH PRAWACH" 21.10.03, 10:49
      Adaś na "SPECJALNYCH PRAWACH"

Przed chwilą Adam OZłychOczach powiedział, że jego obowiązują inne reguły niż
      KAŻDEGO INNEGO OBYWATELA W TYM KRAJU!!! Nie wiem na czym ta lepszość jąkały
      miałaby polegać, niemniej jednak zaraz potem odmówił ujawnienia treści rozmów z
      Kwaśniewskim, Millerem i Sulikiem...

To się zwyczajnie W PALE NIE MIEŚCI, Adaś naprawdę żyje w przeświadczeniu, że
      obraca się w jakiejś innej sferze prawnej niż my wszyscy... Ja mam wrażenie, że
      tu chodzi o inną sferę psychiczną... psychiatryczną?
      • Gość: Antyknajak Re: Adaś na "SPECJALNYCH PRAWACH" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 10:57
        Nie to jest tupeciarskie stwierdzenie, że są O-bywatele i o-bywatele. Adam
        OZłychOczach uczestniczy w grupie O-bywateli trzymających władzę. Przypadkowo
        jedna z podgrup O-bywateli miała sprzeczne sprzeczne interesy i doszło do
        niekontrolowanego do końca, a może kontrolowanego (nagranie) przecieku do o-
        bywateli. Czyli do frajerów, którzy mają się podłaczyć do TVP i GW, słuchać,
        ulegać, płacić podatki i głosować.
        Czy masz te 3/4 ze sobą ?
        • pan_pndzelek Re: Adaś na "SPECJALNYCH PRAWACH" 21.10.03, 11:04
          Gość portalu: Antyknajak napisał(a):
          > Nie to jest tupeciarskie stwierdzenie, że są O-bywatele i o-bywatele. Adam
          > OZłychOczach uczestniczy w grupie O-bywateli trzymających władzę.
          Przypadkowo
          > jedna z podgrup O-bywateli miała sprzeczne sprzeczne interesy i doszło do
          > niekontrolowanego do końca, a może kontrolowanego (nagranie) przecieku do o-
          > bywateli. Czyli do frajerów, którzy mają się podłaczyć do TVP i GW, słuchać,
          > ulegać, płacić podatki i głosować.
          > Czy masz te 3/4 ze sobą ?

Mam, ale pić nie mogę, obowiązki mnie wzywają a i zaraz sprzątaczka do domu
          przychodzi, nie będę przy kobiecie się upadlał...
          • Gość: antyknajak Re: Adaś na "SPECJALNYCH PRAWACH" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 11:38
            To nie pokazuj Pani sprzątaczce TV z Adamem. Jak zobaczy Adama to wyleje jej
            sie woda z wiaderka i będzie kłopot.
            • Gość: jms Re: Adaś na "SPECJALNYCH PRAWACH" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 12:04
              1.dramatycznie wraca pamięć ( jak w gazecie- wybiórczo)
              2.czy widzicie ten kurz za plecami A-A-? A jaki długi nochal a- a- aktualnie
              posiada ...
              • pan_pndzelek Re: Adaś na "SPECJALNYCH PRAWACH" 22.10.03, 12:09
                Jak panie dziennikarki zobaczyły co się z nosem Adasia OZłychOczach to nerwowo
                się za krocza chwyciły... sięgnie? nie sięgnie?
                • Gość: jms Re: Adaś na "SPECJALNYCH PRAWACH" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 12:10
                  jeszcze 2-3 godziny i niewykluczone...
                  • pan_pndzelek Re: Adaś na "SPECJALNYCH PRAWACH" 22.10.03, 12:22
                    "ja sobie nie pozwolę na porównywanie mnie", "ja nie mam obowiązku odpowiadania
                    na to pytanie", "ja mam inne prawa niż zwykły obywatel", "ja teraz powiem do
                    publiczności przed telewizorami, bo ja mam do tego prawo"...

Garść cytatów... to jest tak odrażające, że nawet trudno już powiedzieć, iż
                    jest to li tylko żałosne... to coś więcej...
                    • Gość: jms Re: Adaś na "SPECJALNYCH PRAWACH" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 12:33
                      Jedna rzecz choć trochę pozytywna w tym całym cyrku : średnio- i mniej myślący
                      zauważają łgarstwa, pychę, zadufanie(i co tam jeszcze sobie dośpiewasz),
                      chociaż poza własnym podwórkiem niewiele ich obchodzi.

• Gość: jms Re: Adaś na "SPECJALNYCH PRAWACH" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 14:02
                        ten fragment (pytajacy Rokita) jest kapitalny.Swiadomie czy nie Rokita chyba
                        dotknął sedna sprawy.Pomijając "częstochowę" A-A- ( w obronie św.Leszka)i
                        wallenrodyzm (prawość i uczciwość osobistom) - Rywin obiecał, nie załatwił,
                        dużego geszeftu zrobić nie można, to trzeba spróbowac komuś dokopać ...
                        • pan_pndzelek Czy ukarzą Michnika?! 22.10.03, 14:16
                          Przed momentem dał niezły popis z machaniem łapkami, dreptaniem w kierunku
                          drzwi krzycząc "to ja nie będę zeznawał". Jak by to było gdyby ktoś z nas
                          zachował się przed prokuraturem czy sądem? Przecież komisja podlega tym samym
                          regułom i tak samo ma prawo karać za niestawiennictwo i inne występki...

Czemu brodaty karzeł Nałęcz nie nałożył na Michnika choćby kary finansowej?
                          • zalogowana Re: Czy ukarzą Michnika?! 22.10.03, 14:38

"Czy ukarzą Michnika?!"

Mógłbyś pracować w Superexpresie:))))

A to,że często odpowiada,że już to mówił wczoraj i niech sobie poszukają...
                            Cholera przecież jak się przesłuchuje świadka, to można kilka razy nawet
                            zapytać o to samo, choćby po to, by sprawdzić czy nie kłamie.
                          • Gość: jms Re: Czy ukarzą Michnika?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 14:38
                            Żartowniś z Ciebie.Albo niepoprawny idealista.
                            Przeciez on jest O-bywatel! To jeszcze nie ten czas ...
                            • Gość: jms Re: Czy ukarzą Michnika?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 14:44
                              PS.Ktoś kiedyś na (w?) tym wątku pisał, jak to A- A- rzeczowo rozprawia sie z
                              przeciwnikami: spokojnie i za pomocą rzeczowych argumentów obraca ich w
                              perzynę.
                              Nie jesteś ciekaw, jakie ma zdanie po dzisiejszym występie ?
                              • Gość: jms Re: Czy ukarzą Michnika?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 16:07
                                cytat z Niecha : "żałosne...".
                                • Gość: pawe AM rządzi rządem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.03, 22:14
                                  A zwróćcie uwagę, że nikt sie nie zadziwił, że AdaśOZłychOczach rządzi rządem;-
                                  ot, zadzwonił do Leszka, że chciałby poczekać z ustawą i bęc, natychmiast, tego
                                  samego dnia, w ostatnim momencie Leszek zmienia program posiedzenia rządu.
                                  I nikt się temu nawet nie dziwi.
                                  Więc jak to mówi Niech ;- "żałosne". I to bardzo.
                                  P
                                  • Gość: Antyknajak Re: inicjatywa Gadzinowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 23:33
                                    Być może w inicjatywie Gadziny chodzi właśnie o zalegalizowanie związku Adam -
                                    Leszek
                                  • Gość: jms Re: AM rządzi rządem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 22:33
                                    Nitk się również nie zdziwił,kiedy Hela opowiadała,że przynosili Jakubowskiej
                                    gotową ustawę .
                                    Tylko dlaczego mają się dziwić, kiedy o tym doskonale wiedzą !
                              • pan_pndzelek Re: Czy ukarzą Michnika?! 22.10.03, 22:22
                                > PS.Ktoś kiedyś na (w?) tym wątku pisał, jak to A- A- rzeczowo rozprawia sie z
                                > przeciwnikami: spokojnie i za pomocą rzeczowych argumentów obraca ich w
                                > perzynę.
                                > Nie jesteś ciekaw, jakie ma zdanie po dzisiejszym występie ?

Ha ha ha... Jestem pewien, że albo tego zdania nie poznamy albo też dowiemy
                                się, że znowu mu się zdarzyło, ot taki jednorazowy wybuch... Tylko dlaczego
                                jest tak, że kiedy Adaś OZłychOczach nie występuje w wystudiowanych pozach czy
                                kanapowych wywiadach tylko na żywo, z krwią, TO ZAWSZE mu się to zdarza...
                                • Gość: Antyknajak Czułem się jak Kolenda - Zaleska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 23:35
                                  Tak stwierdził JM Nałęcz
                                  • Gość: jms Re: Czułem się jak Kolenda - Zaleska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 22:29
                                    i bardzo dobrze - zapracował na to.
                                    • n_iech Re: Czułem się jak Kolenda - Zaleska 23.10.03, 22:33
                                      Fakt
                                      • Gość: pawe Kto kłamie- Adaś czy Aleksander IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.03, 17:55
                                        Biedny Nałęcz, nawet jak na jego stansarty wił się jak śliska glizda.
                                        No , ale problem został,- kto jest kłamcą-AdaśOZłychOczach czy
                                        MagisterZChorąGolenią.
                                        Jakich czasów dożyliśmy!!!
                                        Przy oazji, ciekawe było to, że SLD-owi członkowie komisji bronili biednego
                                        Adasia.
                                        P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka