Gość: pasażer IP: *.acn.waw.pl 13.08.08, 00:28 A co w zamian za 122? Jak, po zmianach, dojechać z Mokotowa na Plac Trzech Krzyży? Tramwajem na Marszałkowską i dwa przystanki Hożą z buta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pesymista1596 Przetasowania autobusów na finał budowy metra 13.08.08, 00:53 "Świetna" propozycja: - wycofanie 103/106 z UKSW. Zostaje samo 181? - 106 = niedawny sukces ZTM idzie do likwidacji? Krótko pojeździł z Okęcia do Młocin. A zastępstwo w postaci częstego 189 z dwa razy dłuższą trasą może martwić z powodu spóźnień i korków. - 114 = ma wszystko zastąpić na Broniewskiego ( przystanki WŁOŚCIAŃSKA i SADY ŻOLIBORSKIE ) zyskują 114 co 8-10-10, zamiast 103+121+132+520 -> w szczycie: 3+3+3+5 = 14, samo 114 daje 7,5 kursu na godzinę. Zatem ludzie mają się pomieścić w tramwajach czy w metrze, które oczywiście również jeździ ulicą Broniewskiego. - 116 = trasa bez zmian, ale komentarz obok zmiany dot. 195 niepokoi. Koordynacja z linią co 15-20-20. No nic. Jeśli taka częstotliwość rzeczywiście się ukaże to mieszkańcy Żeromskiego zyskają fantastyczną komunikację w postaci: 110 - co ok. 30 minut przez cały tydzień, 112 - co 10-12-15, 116 - co 15-20-20 i 701 co 20-25 minut. - 121 = skrócenie trasy, lepsza częstotliwość. Tylko trasa średnio atrakcyjna, ale zobaczymy. - 122 = uzasadnienie ZTM: likwidacja trasy korkogennej. Skoro trasy korkogenne mają być likwidowane to czemu powstają linie przez całe miasto typu 167 i 189? - 131/522 = obecnie razem co 7,5 przez cały tydzień, a w DŚ mogą dodatkowo być skoordynowane ze 180. A więc kursów poza szczytem i w święto będzie o 2 mniej. Chęci dobre tylko 131 nie zahacza o dosyć istotny przystanek na trasie 522 w stronę CENTRUM --> METRO POLITECHNIKA. Ale wszyscy będą zadowoleni jak się przesiądą w Centrum. Najwyżej trochę sobie poczekają w korkach między placem Konstytucji a Rotundą :-) - 157 = po co częstotliwość 10 minutowa przez cały dzień w dni robocze. Zmiany na terenie Ochoty - można je robić jeszcze częściej? - 184 = przeżyła 384 o rok. - 185 = zmiana pozytywna! - 189 = Chomiczówka - Włochy - Sadyba -> nie za długa trasa? - 195 = ( wg "Gazety" ma być skoordynowane ze 116 i 166 ). Czyli 116 również co 15-20-20. Zatem tutaj na Trakcie, gdzie jest oczywiście metro zamiast 116 ( co 10-15-15 ) i 195 ( co 15-15-15 ) będą obie co ( 15-20-20 ), ale skoordynowane. W ogóle łatwo policzyć ile kursów na godzinę straci w relacji: PL. KRASIŃSKICH - PL. NA ROZDROŻU ( obecnie 116+122+195+503 godziny szczytu: 6+4+4+6 = 20, po zmianach 116+503 4+4= 8. ) Ludzie będą zachwyceni. - 409 = skrócenie trasy, tylko czemu z tę samą częstotliwością? - 503 = trasa gorsza, częstotliwość gorsza, bez komentarza - 520 = z Marysina na Znaną - nie napisali jak często? Łączenie linii też wydaje się dziwne. - 522 = połączenie z linią 131 okaże się szczególnie korzystne dla tych, którzy: a) jeździli z Wilanowa na Wolę ( jest E-2 można poczekać do szczytu ) b) jeździli z Wilanowa do najbliższej stacji metra - "Politechnika" - łączenie 708 i 726 = sztuka dla sztuki. Widoczna jest pewna tendencja. Obecna ekipa ZTM powoli likwiduje owoce swych własnych zmian. 106 było reklamowane jako świetna obwodówka. E-1 było dobrą dowozówką do metra. Było po to, żeby można je było zlikwidować, ponieważ gdyby dziś jeździło na trasie: Stegny - Chomiczówka to coś musiałoby iść na zastępstwo na Stegny. Projekt dyskryminuje pewne dzielnice i jest wielce populistyczny. Pod liniami z większą częstotliwością, kryją się niepotrzebne zmiany tras => 114/131, które wyjdą dużej części mieszkańców na złe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kottblum Hanna Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 04:55 Bardzo mnie cieszy fakt, że nie dość, że zlikwidują z Wilanowa i Wisłostrady jedyny autobus, który jedzie na główną arterię Woli i bez przesiadki na pl. bankowy (jeździł tamtędy od ponad 30 lat), to mogę się założyć, że 131 nie będzie jeździć po północy; zdarzyło mi się jechać tymmi kursami 522 kilka razy, w tym ostatnim po północy i autobus nigdy nie jechał pusty. Poza tym Powsińska i Czerniakowska zostaną na prawdę jedyną arterią bez ŻADNEJ linii przyspieszonej (nie licząc tych z tramwajami). A tak mi coś mówiło, że po ciągłym dokładaniu przystanków na trasie 522 w końcu wyciągną po niego łapy. Ponieważ obie te linie nie jeżdżą puste, oczekuję zatem że po ich połączeniu autobusy będą kursowały co 5 minut, inaczej będzie się jeździć jak śledzie w beczce. Czekam też na propozycję jakiegoś bezpośredniego dojazdu na plac Bankowy, kilka lat temu po poprawie trasy (chyba jednej z nielicznych udanych na Czerniakowie), przestało tam jeździć 180. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domcia Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: 87.205.10.* 13.08.08, 12:52 O co ci chodzi, przecież METRO jeździ do pl. Bankowego!!!! ;) Jak widzę te wszystkie zmiany, to mi ręce opadają. ZTM najwyraźniej likwiduje po kolei wszystkie autobusy i tramwaje, które w jakikolwiek sposób pokrywają się z trasą metra. Pasażerom zatem pozostaje kiszenie się w coraz większym ścisku w metrze i innych aurobusach oraz tramwajach oraz przesiadanie się po kilka razy w drodze do celu. Gratuluję... Jeśli to ma być usprawnianie komunikacji, ułatwianie szybszego dojazdu z nią przez miasto i zachęcenie kierowców samochodów do przesiadki do km, to życzę powowdzenia! >:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były mokotowianin Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: 77.79.228.* 13.08.08, 12:58 Poczekajmy na otwarcie konsultacji i zalejmy ZTM naszymi uwagami. Może na coś to wszystko się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były mokotowianin Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: 77.79.228.* 13.08.08, 13:03 Nie pomyślano o osobach starszych i chodzących o kulach, którzy bardzo często jeżdżą na pobliski cmentarz północny. Powinno pozostawić się jedną linię łączącą centrum z północną lewobrzeźną częścią warszawy nawet niech kursuje co 15/20 minut w szczycie. Zabrali 409 spod Politechniki na pl. Wilsona a teraz na Młociny. Czy ktoś tu logicznie myśli? zaczynam mieć co do tego wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okulach Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.aster.pl 13.08.08, 15:53 no, jak jestes starszy i okulach to musowo 4 razy na tydzien jezdzisz na cmentarz polnocny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikaczu Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: 46.28.107.* 27.09.13, 19:50 Za kasację 122 z centrum - na taczkę z nimi w referendum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kottblum Hanna Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 13:05 Nie przyda się na nic, jak zwykle. Przecież są tacy mądrzy, że i tak zrobią to co uważają za jedynie słuszne. A chcąc dojechać teraz z ciągu Powsińska-Czerniakowska do przystanku Wola-Ratusz, trzeba będzie dojechać do Metra Politechnika i przesiąść się w nowe genialne 520, które będzie bez cienia wątpliwości punktualne, jadąc o poranku zatłoczoną do granic możliwości trasą Łazienkowską. Po co w ogóle ludzie mają wychodzić z domu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.chello.pl 13.08.08, 22:54 gratuluje po prostu gratuluje, broniewskiego mialo 4 autobusy z pl.wilsona teraz nie ma zadnego, mialo 4 autobusy do metra teraz bedzie mialo jeden w kursach 20-20-30.............czy ten ztm upadl na glowe??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bastian Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 01:43 Przecież 101. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AADAM Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: 88.83.102.* 13.08.08, 01:51 Po co ta zamiana 122 na 101? Skoro taka korkogenna niby ta trasa na Mokotowie? Dlaczego w takim razie nie można z Mokotowa dojechać juz na Stare Miasto? Cholera samochód sobie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agneska Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.acn.waw.pl 13.08.08, 07:10 Bezsens po prostu. Pół roku trzeba się będzie uczyć i pamiętać, że ta linia jedzie tu a nie tam, a tamta wogóle gdzieś tam nie jedzie.. O matkoooo... Odpowiedz Link Zgłoś
michael112 Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra 13.08.08, 08:47 Gość portalu: AADAM napisał(a): > Cholera samochód sobie kupię. Obawiam się, źe nic Ci to nie da, bo ZTM dostał monopol na jeżdżenie po Krakowskim Przedmieściu, niezależnie od tego, jak beznadziejną ofertę będzie przedstawiał. Ot, taka polityka Bufetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
michael112 Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra 13.08.08, 08:45 Jak już pisałem na WAWKOMIE, 101 jeździ zupełnie gdzie indziej niż 122. Może i to połączenie byłoby atrakcyjne, ale nie w zamian za 122. Zniknie połączenie z Nowym Światem, Krakowskim Przedmieściem i Miodową. Zgadzam się, że obecna trasa 122 jest korkogenna, ale proponuję dla Mokotowa reaktywację starego 144. Rzecz jasna, ten numer jest zajęty, ale mi chodzi o linię na trasie 144 oznaczoną dowolnym wolnym numerem. Ta linia funkcjonowała przez kilkadziesiąt lat, niewiele krócej niż samo 122 i sprawdzała się. Czemu ZTM uparł się na uwalenie właśnie tej i tylko tej linii na TK? Zwłaszcza, że, jak już ustaliliśmy na Moktotów stracił już 174 i 192 na Trakt, a Ursynów nadal będzie miał 195 i 503. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.chello.pl 13.08.08, 09:20 michael112 napisał: > Jak już pisałem na WAWKOMIE, 101 jeździ zupełnie gdzie indziej niż 122. Może i > to połączenie byłoby atrakcyjne, ale nie w zamian za 122. Zniknie połączenie z > Nowym Światem, Krakowskim Przedmieściem i Miodową. > Zgadzam się, że obecna trasa 122 jest korkogenna, ale proponuję dla Mokotowa re > aktywację starego 144. Rzecz jasna, ten numer jest zajęty, ale mi chodzi o lini > ę na trasie 144 oznaczoną dowolnym wolnym numerem. > Ta linia funkcjonowała przez kilkadziesiąt lat, niewiele krócej niż samo 122 i > sprawdzała się. Czemu ZTM uparł się na uwalenie właśnie tej i tylko tej linii n > a TK? Zwłaszcza, że, jak już ustaliliśmy na Moktotów stracił już 174 i 192 na T > rakt, a Ursynów nadal będzie miał 195 i 503. I w ten sposób właśnie tracę ostatnie bezpośrednie połączenie do pracy. Najpierw trasę zmieniło 174, którym dojeżdżałam prawie pod pracę, teraz zniknie 122, od którego musiałam kawałek dojść. Cudownie po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra 13.08.08, 15:24 > rakt, a Ursynów nadal będzie miał 195 i 503. Jakie nadal? Czytałeś zmiany trasy i częstotliwości 195? W jaki sposób JESZCZE chciałbyś te 195 wycofać z Ursynowa tak, żeby w ogóle można było wyjechać z północnej części dzielnicy? Przecież na Ursynowie Północnym zostały dwa autobusy: upośledzone 195 (co 20 minut!) i 136 na Służew przemysłowy i Ochotę. Z Ursynowa na Starówkę już nie pojedziesz, musisz dyrdać piechotą od pl. Piłsudskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
michael112 Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra 13.08.08, 15:36 nessie-jp napisała: > > rakt, a Ursynów nadal będzie miał 195 i 503. > > Jakie nadal? Czytałeś zmiany trasy i częstotliwości 195? W jaki sposób JESZCZE > chciałbyś te 195 wycofać z Ursynowa tak, żeby w ogóle można było wyjechać z > północnej części dzielnicy? Przecież na Ursynowie Północnym zostały dwa > autobusy: upośledzone 195 (co 20 minut!) i 136 na Służew przemysłowy i Ochotę. > Z > Ursynowa na Starówkę już nie pojedziesz, musisz dyrdać piechotą od pl. > Piłsudskiego. > Nic nie chcę wycofywać. Chcę, aby nie wycofano 122. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra 13.08.08, 18:08 > Nic nie chcę wycofywać. Chcę, aby nie wycofano 122. A tu zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gođ Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.aster.pl 13.08.08, 08:29 super. teraz z Ochoty/Włoch na UKSW najlepiej metrem. 35 na polibudę, metro i potem liczyć na to, że jednak jakiś autobus na uczelnie zostanie delegowany - poza nocnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kepel Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.aster.pl 13.08.08, 08:36 to fakt. zawsze rano autobus pełny, a teraz jedynie 181 który i tak jest po wyjeździe z Pl. Wilsona wypełniony po brzegi... ciekawe jak się teraz pomieścimy. trochę mi to PKP przypomina - ta sama ilość osób, ilość kursów obcinana o połowę. ruszą w końcu te wypożyczalnie rowerów? bo powoli wątpię w ztm Odpowiedz Link Zgłoś
petrolot44 Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra 14.08.08, 19:02 Polecam czytanie ze zrozumieniem. A 114 z Metra Młociny dwa razy częściej niż 106? Więc jeśli już jedzie się metrem, to wysiada się kilka stacji dalej i wsiada w częste 114 - będzie szybciej niż 181. Odpowiedz Link Zgłoś
mili28 Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra 14.08.08, 19:45 Od wrzesnia dzieciaki pójdą uczyć się do szkoły a my na przystanki studiować na pamięć rozkłady. Teraz człowiek mniej więcej wie co gdzie jeździ. A od września kolejny rok szkoły "ZTM" czyli w co wsiąść, żeby dojechać do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra 15.08.08, 17:19 Czy mógłbyś w takim razie powiedzieć, jak się będzie jeździć z pl. Wilsona na dół Krasińskiego? W okolice Centrum Olimpijskiego i tamtejszych biurowców? A co z dojazdem na Wawrzyszew, w okolice Leclerca i cmentarza? Znikną wszystkie 700-tki i 409, zniknie 520, zostanie tylko okrojone (rzadko kursujące) 116 i 110? Nie bardzo to sobie wyobrażam. Gdyby chociaż powstały jakieś sensowne linie jeżdżące na boki od metra (np. od przystanku metra w okolicach Wolumenu)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bastian Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 22:15 Znika z Krasińskiego rzadkie 132, ale zostaje 114, nieco częstsze niż dotąd w święto. 116 na pewno nie będzie okrojone, raczej przeciwnie. 110 też wyraźnie częściej. A i 114 w okolice cmentarza się dojedzie, choć już nieco naokoło :) A od stacji Wawrzyszew na boki by się przydało jeździć, tylko jakby ulic brakuje :P Więc będą połączenia przez Sokratesa i Conrada (114) i przez Oczapowskiego - Reymonta (167). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobromir Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: 213.17.245.* 13.08.08, 08:31 Kto zna i lubi poranne i popołudniowe korki na Trasie Toruńskiej ten już może zacząć się cieszyć ze zmiany trasy linii 132, która, skręcając na Wisłostradę, uciekała z największego zastoju. Teraz, jeśli ktoś np. jeździe metrem od centrum i pragnie dostać się na Zieloną Białołękę, będzie musiał pojechać jedną stację dalej i potem postać w korku. Jak dla mnie bomba. Z pl. Wilsona w kierunku Bródna pozostanie jedynie 114. Odpowiedz Link Zgłoś
bambussi Kolejny przykład, że jednak lepiej samochodem... 13.08.08, 08:52 te zmiany są kuriozalne! likwiduje się najważniejsze dla ogromnego osiedla Chomiczówka/Piaski linie E-1, 520 i 116 nie dając nic w zamian... tylko nie rozśmieszajcie mnie mówiąc o metrze - dla mieszkańców Chomiczówki czy Piasków jest ono praktycznie bezużyteczne, bo zanim poczekaja na autobus, dojadą nim do najblizszej stacji metra, dojdą na peron, poczekają na metro i dojadą do centrum, to jadąc E-1 czy 520 już dawno w tym centrum byli (i to bez konieczności przesiadki) było metro zrobić to tych najgęściej zaludnionych osiedli a nie na "dzikie pola" młocin, to by nie było kłopotu... czyli mieszkańcom Chomiczówki pozostaje nadal samochód :(( bo dojazd do metra żeby dojechac do centrum ma taki sam sens jak jazda do Gdańska przez Kielce... Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Może Ratusz przyjrzałby się w końcu pracy ZTM? 13.08.08, 10:37 Czy w Warszawie pozostała choć jedna linia, która pozwala przejechać przez miasto bez absurdalej liczby przesiadek? Przecież te zmiany ZTM skłonią ludzi do porzucenia komunikacji miejskiej i przesiadki do samochodów, to z kolei wygeneruje kolejne korki. Taka polityka zmian w rozkładach, likwidowanie linii i ich przesuwanie, to faktycznie działanie na szkodę miasta. Ludzie będą przesiadać się do samochodów, spadną wpływy z biletów, a miasto zupełnie się zakorkuje. W czasach przed ZTM wsiadałem do samochodu, gdy chciałem wyjechać z Warszawy. Od od powstania ZTM coraz częściej używam wozu na trasach miejskich, najpierw by dojechać do dzielnic granicznyc miasta lub tuż poza jego granice, dziś, by dostać się gdziekolwiek poza obszar dawnej gminy Centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowka Re: Kolejny przykład, że jednak lepiej samochodem IP: 83.238.100.* 13.08.08, 11:40 Dlaczego nikt z was nie zwraca uwagi na to, że z Piasków jest przecież świetny dojazd do centrum tramwajem, o wiele lepszy IMHO niz tym zasyfionym 520, które wszyscy tak hołubią??? 2, 28 jadą do metra, co wy ludzie? 121 - dobrze że go likwidują, cały czas jeździ pusty, 103 też, a to była taka fajna trasa na Pragę, 122 - trochę mnie dziwi, ze zabierają, bo na Starówkę, Krakowskie mozna nim szybko dojechać. Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Kolejny przykład, że jednak lepiej samochodem 13.08.08, 19:09 Gość portalu: mrowka napisał(a): > Dlaczego nikt z was nie zwraca uwagi na to, że z Piasków jest > przecież świetny dojazd do centrum tramwajem, o wiele lepszy IMHO > niz tym zasyfionym 520, które wszyscy tak hołubią??? 2, 28 jadą do > metra, co wy ludzie? 121 - dobrze że go likwidują, cały czas jeździ > pusty, 103 też, a to była taka fajna trasa na Pragę, 122 - trochę > mnie dziwi, ze zabierają, bo na Starówkę, Krakowskie mozna nim > szybko dojechać. Tramwaj i owszem, ale do tramwaju trzeba zapychać z buta przynajmniej przystanek, jak nie dwa. Mało atrakcyjne, np. późnym wieczorem. Chyba, że zakażemy wychodzenia z domów po 22 drugiej. Nie wiem czemu ZTM koniecznie chce odciąć Chomiczówkę od świata. Już teraz po 22 trudno się wydostać. Druga sprawa to Służewiec. Mnóstwo ludzi tutaj pracuje, niby komunikacja niezła, ale tylko niezła. Jak na potrzeby zdecydowanie za mała. Nie zawsze metro rozwiązuje sprawę. I rzadko ludzie rano mają ochotę na spacery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia z Chomiczówki Re: Kolejny przykład, że jednak lepiej samochodem IP: *.ip.netia.com.pl 13.08.08, 19:58 Do Piasków to mam 35 min piechotą albo 10 min piechotą+autobus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia z Chomiczowki a moze autobus Bemowo-Metro? IP: *.ip.netia.com.pl 13.08.08, 19:56 Taki na trasie: stare bemowo-kerfur-chomiczowka-conrada-metro - co 7- 8 min....taka prosta, nieskomplikowana trasa....ale pomarzyć można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bastian Re: a moze autobus Bemowo-Metro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 22:22 Z Bemowa do metra będą: - znacznie częstsze niż obecnie 112 (Powstańców Śląskich - Reymonta - Żeromskiego - Słodowiec i dalej na Bródno) - czasowo powinno to być opłacalne nawet bardziej, niż dojazd do stacji Młociny - nieco częstsze 167 przez Reymonta i Przybyszewskiego do Wawrzyszewa - no i, jak obecnie, 122 do pl. Wilsona, 406 i tramwaje do Dw. Gdańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: a moze autobus Bemowo-Metro? IP: 199.67.203.* 23.08.08, 11:28 No tak, ale żaden z tych autobusów nie jedzie przez Chomiczówkę ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bastian Re: a moze autobus Bemowo-Metro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 00:32 A po co wozić Bemowo do metra przez Chomiczówkę? Żeby dłużej było? :> Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Przetasowania autobusów na finał budowy metra 13.08.08, 08:55 Jakoś nie wierzę w uwzględnienie wyników konsultacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 09:10 Czy to są ku..a kpiny?? W ogole niech skasuja wszystkie autobusy. Na piechote mozemy chodzic. Mieszkam na Bielanach i szczerze powiem ze chociaz mam metro pod nosem bardzo uciazliwa bedzie dla mnie zmiana wszystkich bielanskich linii. Nie rozumiem postepowania ZTM... A niech tylko zobacze ze jakis autobus jest brudny czy nie ma klimy...skoro kasuja kilkanascie linii to moga zadbac o komunikacje.. Żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.171.115.50.crowley.pl 13.08.08, 09:19 ZTM nie mógł już chyba nic głubszego i bardziej uciążliwego wymyślić dla pasażerów 522. Od ponad 30 lat dojeżdżam tym autobusem z Sadyby (z dojazdem 163, 108 do Sadyby)do przystanku Wola Ratusz. Likwidacja linii to przy dobrych układach o dwie przesiadki więcej tzn. o 25 do 30 min. dłużej. Wszyscy wiemy i odczuwamy to, że jest drożej a miało być lepiej i wygodniej. Tu nasuwa się pytanie - kto dla kogo ? ZTM dla pasażerów czy pasażerowie dla ZTM ? Twierdzenie,że trasy linii 131 i 522 pokrywają się jest nieprawdziwe, ponieważ pokrywają się tylko na odcinku Góraszewska - Pl.Unii Lubelskiej(w jedną stronę MDM). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc to 105 jezdzi obecnie na Bielany??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 09:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rollo Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.pgi.gov.pl 13.08.08, 09:21 dokladnie!przeciez to potrzebna linia szczególnie na odcinku od kochanowskiego do metra pl wilsona.jak oni sobie wyobrażają dojazdy z fortów bema i piasków na mokotów i w ogole do metra.przeciez to bez sensu. wiekszość tych zmian jest o kant d.. potłuc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek S. Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.pools.arcor-ip.net 13.08.08, 09:29 Sugeruje nieco drozsze, ale chyba przyjazniejsze dla paszerow rozwiazanie. Wiadomo, ze metro duzo zmieni i pasazerowei zmienia trasy swoich podrozy, ale nie wiadomo z gory jak to sie zmieni, a moze zmienic sie naprawde radykalnie. Dlatego moze lepiej niech ZTM zostawi na 2-3 miesiace po otwarciu metra autobusy tak jak sa teraz i jednoczesnie przez te 3 miesiace uwaznie obserwuje co sie dzieje i z czego pasazerowie korzystaja czesciej. Dopiero potem bierze sie za przetasowania tego, co jest wykorzystywane nieefektywnie i poprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: 195.187.98.* 13.08.08, 09:45 a w jaki sposób mieszkaniec Bemowa ma się dostać do Centrum, Mokotowa lub do metra?? Są propozycje dla Tarchomina, Targówka a dla Bemowa?? Odpowiedz Link Zgłoś
ariels Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra 13.08.08, 09:50 Przepraszam, co za idiota wymyslił likwidację linii 184? Cały dzień jeździ pełna. I to prawie od samej Huty. Odpowiedz Link Zgłoś
james.blonde Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra 13.08.08, 10:53 A Bemowo znowu dostaje po d... Dalej, chcąc szybko dostać się do metra, będziemy się gnietli w 406 i tłukli do Gdańskiego. (tylko w godzinach szczytu, no bo w pozostałe w ogóle nie jeździ). Ochłap w postaci 167 też lepszy nie będzie. Ten autobus będzie jeździł aż z Siekierek! Czy naprawdę tak trudno ZTM zrozumieć priorytet dla Bemowa? Zamiast ciągłej żonglerki liniami, odbieraniem kolejnych linii, niech po prostu dadzą jakieś szybkie połączenie ze Starego i Nowego Bemowa do stacji Wawrzyszew lub Stare Bielany. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra 13.08.08, 11:43 Bemowo , Bemowo... Bemowo ma lotnisko!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymciolo Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.chello.pl 17.08.08, 11:59 jakie masz NOWE propozycje dla Targówka? zamiana 114 i 112 miejscami, psując 114 poprzez przerobienie jej na linię objazdową z zagwarantowanymi spóźnieniami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mspanc Taa... 106 jeżdzące onegdaj z Pl. Piłsudskiego na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 10:04 Jelonki było złe, przeniesiono więc kraniec Pl. Piłsudskiego na Okęcie. Dziś linię się likwiduje. Niech jakiś mądry inaczej powie mi w którym to miejscu 106 dubluje się z metrem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda 521 Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.ispan.pl 13.08.08, 10:13 Chyba ktos oszalał - cale miasto upchnąć w tę namiastkę metra? Nie każdy mieszka przy metrze, mnie podroż do pracy teraz zamiast 20 minut autobusem, zajmie 10 min spaceru do metra, 20 min metrem i przesiadka na autobus jeżdżący co 25 minut. paranoja, ciekawe czy ten gwiazdor z ZTM korzysta z komunikacji miejskiej? A jak likwidują 122 to czym mają dojechać pacjenci do Instytutu Reumatologii na Spartańską (a o WAT się zatroszczyli) - proszę nie mowić im, że mają się dwa razy przesiąść, bo na ogół ledwo chodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 10:24 LUDZIE!!!! Czytajcie uważnie cały projekt. Na Spartańskiej będzie 101 (jadące do Pl. Trzech Krzyży jak obecne 122) oraz 118. Dzięki skierowaniu linii 101 do krańca SPARTAŃSKA możliwy będzie bezpośredni dojazd do Instytutu Reumatologii z Ronda Waszyngtona, dworca PKS Stadion i Dworca Wileńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
michael112 Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra 13.08.08, 15:39 Odpowiadasz na: Gość portalu: Paweł napisał(a): > LUDZIE!!!! Czytajcie uważnie cały projekt. > Na Spartańskiej będzie 101 (jadące do Pl. Trzech Krzyży jak obecne 122) i tylko do Pl. Trzech Krzyży. > oraz 118. Dzięki skierowaniu linii 101 do krańca SPARTAŃSKA > możliwy będzie > bezpośredni dojazd do Instytutu Reumatologii z Ronda Waszyngtona, > dworca PKS Stadion i Dworca Wileńskiego. Ale nie będzie ze Starówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 16:50 Rzeczywiście bezpośrednie połączenie ulicy Spartańskiej ze Starówką zniknie. Ale jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził... Będzie można się przesiadać ze 101 na przystanku PL. NA ROZDROŻU do linii jadących dalej Nowym Światem i Krakowskim Przedmieściem (116, 180, 195, 503, E-2). Uważam, że więcej zainteresowanych wizytami w Instytucie Reumatologii będzie chciało tam dojechać z Dworca Wileńskiego czy PKS Stadion niż akurat ze Starówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stegnienin Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.mofnet.gov.pl 13.08.08, 10:29 zmiany tras autobusow w kontekscie nowych stacji metra a cymbaly z ZTM kasuja ekspresowe linie na stegnach, sadybie, wilanowie. likwiduja "stada" poprzez likwidacje kolejnych lini. a tym czasem na stegnach, sadybie, wilanowie, lini metra nie ma i nie bedzie. nawet lini tramwajowych tez nie ma, nie ma alternatywy. a wilanow powoli sie rozrasta, nowe bloki ciagle powstaja, a idioci z ZTM kasuja kolejne linie...... niech taki jeden z drugi przejedzie sie teraz W WAKACJE linia 116 (nie ma e1, e2 itp) i niech pojedzie do centrum, juz przy ul. mangalii ludzie nie moga wsiasc bo autobus pelny..... chlopaki z ZTM - gratuluje intelektu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 10:33 Przepraszam bardzo ale nikt nie likwiduje "linii ekspresowych" na Stegnach, Sadybie czy Wilanowie. Kursowała tam jedna linia ekspresowa E-2, która wraca po wakacjach na swoją trasę WILANÓW - NOWE BEMOWO. Rolę zlikwidowanej linii 522 przejmie w Wilanowie 131, która będzie kursować ze zwiększoną częstotliwością. 522 było na Powsińskiej i Czerniakowskiej linią przyśpieszoną tylko z nazwy, gdyż zatrzymywała się prawie na każdym przystanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.pse.pl 13.08.08, 13:03 Jest jedna bo E-1 już wcześniej wycofali ze Stegien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kottblum Hanna Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 13:09 Owszem, 522 przyspieszone na tym odcinku było tylko z nazwy, ale było też jedynym autobusem łączącym te rejony bezpośrednio z całą Wolą i nigdy nie jeździło puste. Po co więc likwidować, czy ulepszać to co jest dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
morven Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra 13.08.08, 15:25 Gość portalu: Paweł napisał(a): > Przepraszam bardzo ale nikt nie likwiduje "linii ekspresowych" na Stegnach, > Sadybie czy Wilanowie. Kursowała tam jedna linia ekspresowa E-2, która wraca po > wakacjach na swoją trasę WILANÓW - NOWE BEMOWO. Rolę zlikwidowanej linii 522 > przejmie w Wilanowie 131, która będzie kursować ze zwiększoną częstotliwością. > 522 było na Powsińskiej i Czerniakowskiej linią przyśpieszoną tylko z nazwy, > gdyż zatrzymywała się prawie na każdym przystanku. Super, znaczy się na obecną pętlę 522 na ul. Olbrachta będzie teraz jeździć 131? Co tam w ogóle będzie dojeżdżało? ZTM nie zauważyło chyba, ile wybudowało się tam nowych osiedli. Czym ci ludzie mają jeździć? Mają teraz JEDEN, słownie: JEDEN autobus. Może by tak ktoś się stuknął w makówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
pesymista1596 Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra 13.08.08, 16:03 morven napisała: > Super, znaczy się na obecną pętlę 522 na ul. Olbrachta będzie teraz > jeździć 131? Co tam w ogóle będzie dojeżdżało? ZTM nie zauważyło > chyba, ile wybudowało się tam nowych osiedli. Czym ci ludzie mają > jeździć? Mają teraz JEDEN, słownie: JEDEN autobus. Może by tak ktoś > się stuknął w makówkę. Będzie 520 ( Znana - pl. Bankowy - Marysin ) co 7-10/15/15. Ale to nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 16:37 W zamian za zlikwidowaną linię 522 mieszkańcy Woli dostaną częściej kursujące 520, które będzie pokrywać się z obecną trasą 522 do przystanku METRO POLITECHNIKA. Jeśli ktoś jeździł 522 z Woli np na Czerniaków czy Sadybę to niestety od października będzie czekała go przesiadka. Powstanie za to nowe, bezpośrednie połączenie ulicy Jana Olbrachta, Górczewskiej i Alei Solidarności z Saską Kępa i Ostrobramską. Mam akurat koleżankę, która mieszka przy Ciołka a pracuje w "Promenadzie" na Ostrobramskiej i bardzo się ucieszy z nowego 520, który będzie kursował w szczycie częściej niż obecne 522. Nigdy tak nie będzie aby wszystkim dogodzić, jedni potrzebują przejechać z Ciołka np. na Chełmską a inni na Ostrobramską... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.aster.pl 13.08.08, 20:36 Gość portalu: Paweł napisał(a): > W zamian za zlikwidowaną linię 522 mieszkańcy Woli dostaną częściej kursujące > 520, które będzie pokrywać się z obecną trasą 522 do przystanku METRO > POLITECHNIKA. Jeśli ktoś jeździł 522 z Woli np na Czerniaków czy Sadybę to > niestety od października będzie czekała go przesiadka. Powstanie za to nowe, > bezpośrednie połączenie ulicy Jana Olbrachta, Górczewskiej i Alei Solidarności > z > Saską Kępa i Ostrobramską. Mam akurat koleżankę, która mieszka przy Ciołka a > pracuje w "Promenadzie" na Ostrobramskiej i bardzo się ucieszy z nowego 520, > który będzie kursował w szczycie częściej niż obecne 522. > Nigdy tak nie będzie aby wszystkim dogodzić, jedni potrzebują przejechać z > Ciołka np. na Chełmską a inni na Ostrobramską... Już połączenie Ciołka z rejonem Saskiej Kępy i Gocławiem było i nazywało się 410. Szybko jednak poległo. Zostawić 520 i 522 jak jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 22:51 Poległo, bo nikt nim nie jeździł. A z Saskiej Kępy na Ciołka jest już 523. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kottblum Hanna Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 04:12 Również 507 i 408. Jeszcze powinno jeździć 520, żeby było więcej wariantów trasy pomiędzy dwoma tymi samymi punktami; za pół roku stwierdzą, że linie się dublują i połowę skasują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z woli Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.chello.pl 13.08.08, 22:44 Ale pan R. nie mieszka na Woli tylko w Legionowie i nie wie co sie dzieje na Woli. zrozum to wreszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.acn.waw.pl 16.08.08, 17:43 ... 131 zamiast 522, "drobna" zmiana, zamiast szybko przejechac, będzie wlokła się i zatrzymywała na KAŻDYM przystanku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bastian Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 22:29 czemu to 131 ma się "wlec"? Bo niby 522 "szybko przejeżdża', omijając przystanek HOŻA? Bo to jedyny przystanek, który linia 522 między Sadybą a centrum omija. Ech, magia - numerek czerwony i już wszystkim się wydaje, że mkną rakietą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetiva zmiany po omacku i na kolanie! IP: *.jmdi.pl 13.08.08, 10:47 jeździjmy metrem - jak się cudem pomieścimy, a potem z buta do domu. Widzę, że ZTM strasznie uparł się na 520, to już chyba 3 zamach na tę linię. Proponuję ZTMowi, żeby się przejechał tą trasą i zobaczył ile osób z niej korzysta! Nie każdy jadąc z Chomiczówki ma ochotę 3 razy się przesiadać, żeby dojechać na drugą stronę Wisły. Przesiadki mimo użycia metra i tak wydłużają znacznie czas podróży. Wiem coś o tym, bo korzystałam z 101 - pracuję na Nowodworach. Wsiadałam na Mokotowie i po 40 min. byłam w pracy, a teraz kombinuję. A 101 prawie nikt nie jeździ po zmianie trasy. E-4 - najbardziej oblegana linia, najszybsza i ZTM chce ją jeszcze uczynić najkrótszą! Z najmniejszą ilością przystanków. A co z ludźmi, którzy mieszkają za pętlą na Tarchominie? ZTM zrobi linię dowożącą na Tarchomin do E-4? 503 - zmiany proponowane przez ZTM, to porażka. Czy obciążenie Grota autobusami nie jest wystarczające? Szczególnie w godzinach szczytu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: zmiany po omacku i na kolanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 11:20 No i znów wychodzi niedokładne czytanie projektu. E-4 ma zostać skrócone do pętli TARCHOMIN. Zatrzymywać się będzie na przystankach MYŚLIBORSKA, BIAŁOŁĘKA-RATUSZ i EKSPRESOWA. Linia ta będzie przeznaczona wyłącznie dla mieszkańców Osiedla Tarchomin i mieszkańców Legionowa/Jabłonny, którzy będą się przesiadali na Modlińskiej do linii strefowych. Pojawi się nowa linia E-8 na trasie NOWODWORY - METRO MARYMONT zatrzymująca się tylko na przystankach NOWODWORY (na Rondzie Ligi Morskiej i Rzecznej), STEFANIKA i MEHOFFERA. Linia ta obsługiwała będzie wyłącznie nowe osiedla położone na północ od ulicy Mehoffera. Zarówno E-4 jak i E-8 mają kursować w dni powszednie, w godzinach porannego i popołudniowego szczytu co ok. 4-8 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
dungeon.master Nie zmieniać trasy 503! 13.08.08, 12:38 Z tymi E-... to może i wyjdzie na zdrowie, ale zmiana trasy 503, to porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
wmraf Re: zmiany po omacku i na kolanie! 13.08.08, 14:15 Przecież będzie uruchomiona linia E-8 dla Nowodworów, co da rozdzielenie potoków pasażerskich z Nowodworów i Tarchomina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetiva Re: zmiany po omacku i na kolanie! IP: *.jmdi.pl 13.08.08, 14:48 A ok... teraz już rozumiem - pozmieniali nazwy przystanków na Nowodworach - kiedyś Mehoffera było zupełnie gdzie indziej. Na szczęście tu nie mieszkam ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 11:03 Czemu 122 ma byc wycofane z Traktu Krolewskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iw Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.derby.waw.pl 13.08.08, 11:34 Cudownie! Kolejny rok nowe osiedla na Białołęce będą odsługiwane przez 2 linie! Nikogo nie obchodzi co się tutaj dzieje. Czas się wynosić z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 11:38 Osiedle Derby jest obsługiwane obecnie przez 4 linie: lokalną 204, zwykłą 132, przyśpieszoną 527 i nocną N11. Dojazd do stacji metra DWORZEC GDAŃSKI zapewnia 527 a do stacji MARYMONT niedługo będzie 132. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefka przestańcie zmieniać IP: *.acn.waw.pl 13.08.08, 11:37 ja już głupieję od tych zmian. Mam 27 lat i w ciągu ostatnich lat zatraciłam zdolność poruszania się po Warszawie komunikacją miejską. Ciągle muszę wszystko sprawdzać bo ciągle coś się zmienia. Przestańcie zmieniać. Oczywiście przy każdej zmianie gdzieś tam jakiś kursik znika - to stary trik ZTM-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemowianin bemowo metro IP: 87.204.243.* 13.08.08, 11:45 Nikt nie pomyslał też że z Bemowa ludzie szybko chcieliby wsiąść do metra a teraz powstaje taka możliwość. Autobusy szybkie i pośpieszne to to czego nam trzeba a nie autobusy ktore zatrzymują sie wszędzie. Punkty przesiadkowe i węzły komunikacyjne to jest to !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dennis_lance Re: bemowo metro 26.08.08, 10:36 Jeśli ktoś jest metrofilem albo lubi jeździć naokoło, to będzie miał 167 do samej Huty. A na poważnie, to proponowałbym jednak zapewnić z tego Nowego Bemowa BEZPOŚREDNI dojazd do centrum (czyli natychmiast chociażby 23 co 6/7.5//7.5. Dla jeżdżących metrem dalej, na Mokotów, Ursynów, jest szybkie 406 (skoro 122 skracają, to może 406 udałoby się wreszcie ucałodziennić) albo tramwaj 28 (wielka szkoda tylko, że zacna 2 komuś przeszkadzała na Bemowie). Gość portalu: bemowianin napisał(a): > Nikt nie pomyslał też że z Bemowa ludzie szybko chcieliby wsiąść do metra a > teraz powstaje taka możliwość. Autobusy szybkie i pośpieszne to to czego nam > trzeba a nie autobusy ktore zatrzymują sie wszędzie. Punkty przesiadkowe i węzł > y > komunikacyjne to jest to !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były mokotowianin Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: 77.79.228.* 13.08.08, 11:53 Z Mokotowa jak było napisane będzie od Spartańskiej do pl. Trzech Krzyży kursował 101 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianka50 Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.kredytbank.pl 13.08.08, 12:05 A co z połaczeniem dolnej części Bielan z Piaskami? Nie ma połaczenia z Gwiaździstej na Generała Maczka przez Perzyńskiego i Rudnickiego, poruszanie się w granicach jednej dzielnicy jest bardzo utrudnione, z nad Wisły na Piaski i Powązki dojechac bardzo trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były mokotowianin Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: 77.79.228.* 13.08.08, 12:12 A nie lepiej z Gwiaździstej 197? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były mokotowianin Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: 77.79.228.* 13.08.08, 12:17 zmiany na linii 505 to porażka! Częstotliwość pozostawia wiele do życzenia? Po co w takim razie taki autobus? Lepiej zlikwidować. Popieram pomysł 192 do Wilanowskiej. Niech zrobią wygodną przesiadkę na przystanku AL. LOTNIKÓW do tramwaju! szczerze powiem nie chce mi się tu wysiadać i zasuwać kawał drogi na przystanek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były mokotowianin Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: 77.79.228.* 13.08.08, 12:22 A po co wycofują 121 z METRO MARYMONT? Mam dziecko i czasami jeżdżę z Ursynowa do lasku przy UKSW. Autobus dawał mi to, że był niskopodłogowy i zawsze mogłem liczyć na to, że wsiądę bez problemu z wózkiem. Tramwaje jeszcze nie są aż tak bogate w tabor niskopodłogowy i co z tym począć? Chyba będę musiał zasuwać aż do Podleśnej na piechotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.chello.pl 14.08.08, 08:43 157 jeździ niskopodłogowe, nie musisz się martwić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były mokotowianin Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: 77.79.228.* 14.08.08, 09:23 Tylko gdzie tym 157 ja pojadę? Z Gwiaździstej jest ładny kawałek do UKSW niż od strony Marymonckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bastian Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 22:35 Ty jeździsz "czasem" do lasku, a dzieci i młodzież linią 121 jeżdżą codziennie z Chomiczówki, Wawrzyszewa i Wrzeciona do szkół na Podleśna. Będą jechać szybciej, bez niepotrzebnego zwiedzania Marymontu i Gdańskiej. Na Marymoncką zostaje tramwaj oraz - jeśli ktoś ma doń uraz - 181 z pl. Wilsona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.chello.pl 13.08.08, 12:23 co oni wyrabiaja na bielanach? dlaczego na ursynowie mimo metra sa trzy linie przyspieszone, a na bielanach nie bedzie zadnej?! czy dobrze zrozumialem, ze nie bedzie zadnego autobusu ze skrzyzowania zeromskiego perzynskiego na przybyszewskiego? zabieraja i 103 i 114?! suuuper Odpowiedz Link Zgłoś
bambussi to już chyba lepiej żeby tego metra nie budowali 13.08.08, 12:51 jak przy okazjimają likwidowac prawie cała komunikacje autobusową... jeśli ma się komunikacyjnie poprawić to należy po wybudowaniu metra POZOSTAWIĆ dotychczasową sieć autrobusów (ewentualnie poczekć kilka miesięcy, sprawdzić które linie opustoszeją i dopiero coś likwidować) dodanie metra przy jednoczesnej likwidacji autobusów to jak przekładanie z jednej kieszeni do drugiej - nic od tego nie przybywa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuk Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: *.crowley.pl 13.08.08, 12:47 Świetnie! Mieszkam w okolicach Bonifraterskiej - do metra mam znaczny kawałek, a oni likwiduja mi kolejne linie autobusowe. Linie 116, 195 i 122 nigdy nie były puste, a w godzinach szczytu były zapchane. Jak mam niby się teraz dostać z Franciszkańskiej na Krakowskie? Niech się w tyłek ugryzą po takich zmianach. I na co poszły podwyżki biletów? Miało być lepiej, a będzie jak zawsze. Chyba zacznę chodzić pieszo lub kupię samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były mokotowianin Re: Przetasowania autobusów na finał budowy metra IP: 77.79.228.* 13.08.08, 12:52 Z artykułu wynika, że zostają 116 i 503. w relacji Dw. Gdański - Krakowskie Przedmieście. Odpowiedz Link Zgłoś