kolotwor 02.09.08, 12:37 Skandal!!! Wysyłajcie protesty. ztm.waw.pl/contact-r.php Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: równie zdziwiony Re: GDZIE jest 405!!! IP: *.cebit.com.pl 02.09.08, 16:46 A tak było pięknie! Zdaje się, że zamiast 405 ma ma być wydłużone 158. Ale przecież właśnie chodziło o to by była to linia przyśpieszona! I jak tu przesiadać się do publicznej komunikacji, gdzie owszem dojedziemy, ale ile czasu stracimy to już układających rozkłady nie interesuje. Oczywiście 158 będzie jeździło mnóstwo osób i to będzie "dowód" jak racjonalne są to zmiany. Jeśli już wydłużać 158 to do samego Ursusa, a nie tylko pod kolejne centrum handlowe. Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: GDZIE jest 405!!! 10.09.08, 20:39 Gość portalu: równie zdziwiony napisał(a): > A tak było pięknie! Zdaje się, że zamiast 405 ma ma być wydłużone > 158. Ale przecież właśnie chodziło o to by była to linia > przyśpieszona! I jak tu przesiadać się do publicznej komunikacji, > gdzie owszem dojedziemy, ale ile czasu stracimy to już układających > rozkłady nie interesuje. > Oczywiście 158 będzie jeździło mnóstwo osób i to będzie "dowód" jak > racjonalne są to zmiany. [...] No właśnie widzę te tłumy w 158... Raz na jakiś czas zdarza mi się tym jechać z pracy... Nie wiem, komu przeszkadzała 405... Pasażerów woziła jednak więcej i to już od samej Reduty, skąd startuje 158. A pojazdy tej linii wloką się często zaraz za 127 i wożą głównie powietrze... Ciekawe kiedy autor zamiany 405 na 158 przyzna się do błędu i postanowi go naprawić... Sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursus Re: GDZIE jest 405!!! IP: *.bellona.pl 11.09.08, 16:22 Olejcie 405 i korki. Do Włoch i Ursusa najszybciej dojedzie się SMK, KM lub WKD. Nawet jak trzeba będzie czekać 30min na pociąg :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarosław Re: GDZIE jest 405!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.08, 18:26 Gość portalu: Ursus napisał(a): > Olejcie 405 i korki. Do Włoch i Ursusa najszybciej dojedzie się SMK, KM lub WKD > . > Nawet jak trzeba będzie czekać 30min na pociąg :-) SKM a nie SMK. Pociągi z Ursusa w kierunku Centrum odjeżdżają co 15 minut wcześnie rano i wierczorem co 9 minut poza szczytem i CO 5 MINUT w szczycie. A WY NARZEKACIE? Na co? Może Ursusik chciałby 100 nowych wagoników SKM jeżdżących bezpośrednio z URSUSA do CENTRUM? Siedzenia rozkładane, na stacji końcowej nie trzeba ruszać d**y. Pasażera katapultuje na siedzeniu na wygodny fotel na nowoczesnej stacji rodem z XXIIw. Dla chętnych, którzy chcą pomarudzić jeszcze. Futurystyczne pojazdy z przyszłości - pojemność max. 500 osób. 405, 455, 517, 567, E-5, E-7, E-55 i E-57 każda co minutę. Pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursus Re: GDZIE jest 405!!! IP: *.bellona.pl 12.09.08, 08:56 Co 9 minut poza szczytem - co ty za bzdury piszesz!! Dalszej treści twojego listu nawet nie komentuję. Zapraszam na stację Warszawa Ursus w porannych godzinach szczytu. Wtedy porozmawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipek Re: GDZIE jest 405!!! IP: *.grontmij.net 02.09.08, 16:55 nie ma i nie będzie bo 502 wróciło na TŁ, poza tym jest na trasie też "nowa jakość", czyli 411. przynajmniej tak to wygląda wg mnie od strony praskiej, jakie było wykorzystanie linii w ursusie to nie bardzo wiem... a możnaby było puścić 515 przez ostrobramską i TŁ z rembertowa do ursusa właśnie w połączeniu z 405 i jakoś skorelować rozkład z 517 na odcinku od ursusa do centrum, a w razie braków na tłoku na TŁ zamiast głupiego moim zdaniem 411, zrobić to co było kiedyś, czyli 420 właśnie na odc. os. ostrobramska-riviera (tylko w szczytach) i tak z moich spostrzeżeń wynika, że najwięcej osób zawsze wysiada na saskiej, a podjeżdżają z rozdroża, czym się da w danej chwili, dlatego zamieniłbym też e-5 w 407 z dodaniem przystanku na kładce. no i 502 przez gocław i TS się sprawdzało widziałem pełne busy, a teraz taka bryndza:( to tyle z moich spostrzeżeń aha, mam przy okazji jedno pytanie: jaki jest sens takiego dzielenia 501, jaki zaproponował ztm? co to takiego super wnosi? i po drugie czy buńczuczne wypowiedzi szefostwa ztm, z których i tak wynika, że skasują/zmienią trasę/uzwyklą 521 (chociaż ja przywykłem i nawet nowa trasa była rozsądna zmieniłbym tylko końcówkę i od lotnika prosto do grójeckiej i w lewo, częstotliwość też ok, jako wpsparcie 188, 523 na TŁ, tylko 515 zaczęło mieć topór na głową, ciekawe swoją drogę czy zawieszą ją lub skasują niedługo...) nie są trochę na wyrost!? jednak ztm jest dla mieszkańców a nie dla samych siebie i frajdy zmieniania tras co jakiś czas, chyba nie tak ma działać instytucja powołana do koordynacji transportu miejskiego, wg mnie skutki jej działań powinny być jak najmniej odczuwalne, a tu byle stacyjka metra i zaraz rewolucja komunikacyjna, jakby metro było kondonem do rozciągnięcia, może najpierw wypadałoby popatrzeć co ludzie wybierają po otwarciu kolejnych stacji, a nie stacja jeszcze nie otwarta a ztm już wie co ludzie będą wybierać, trochę to jednak nie tak jest... poza tym to metro chyba powinno już jeździć z częstotliwością 1- minutową, żeby zebrać pół warszawy z północy i drugie pół z południa... pzdr cierpliwych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: GDZIE jest 405!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 20:57 Ludzie jeszcze nie przyzwyczaili się do 158, spokojnie trzeba jeszcze trochę poczekać, a napewno się zapełni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarosław Re: GDZIE jest 405!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.08, 18:13 Linia wogóle nie jest popularna, stoi godzinami w korkach, jeździ sobie pusty dubel SKM i KM. A Wam się jeszcze zachciewa E-5 i E-7. Odpowiedz Link Zgłoś