cody73 29.10.08, 08:31 www.gazetaecho.pl/cgi-bin/echo/echo/echo/Z-2008-10_24-8 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cody73 Re: Chodnik klepiskowy ;) 01.12.08, 12:53 Być może powstanie tymczasowy chodnik na Piłsudskiego: Po rozmowie z pracownikiem Zarządu Dróg Powiatowych, ustaliliśmy, że betonowe płyty MON, które zostaną odzyskane podczas remontu ulicy Kolejowej zostaną zainstalowane na Piłsudskiego. To tymczasowe rozwiązanie może być krokiem milowym poprawiającym bezpieczeństwo i wnoszącym minimum komfortu dla osób mieszkających przy tej drodze powiatowej. robertperkowski.pl/?co=show&nom=431 Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejikasia Re: Chodnik klepiskowy ;) 01.12.08, 20:02 Tak piękne że aż trudno uwierzyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
mum66 Re: Chodnik klepiskowy ;) 01.12.08, 22:38 było by świetnie gdyby było to prawdą! ZOBACZYMY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bal_bina Re: Chodnik klepiskowy ;) 04.12.08, 20:29 Fantatycznie. Pewnie będzie jak z Mostem Syreny... Odpowiedz Link Zgłoś
kerajm Re: Chodnik klepiskowy ;) 10.01.09, 18:10 Słyszałem, że w tym roku ma zostać wykonany chodnik: "Oprócz remontu ulicy Batorego z budżecie Powiatu znalazła się jeszcze tylko jedna inna inwestycja. Budowa brakującego kawałka chodnika w ul. Piłsudskiego. Przeznaczono na nią 150 tys zł. Można za to zrobić ok. 800 m2 (400-600 mb)" Odpowiedz Link Zgłoś
jessie304 Re: Chodnik klepiskowy ;) 20.03.09, 22:56 Obiecanki -cacanki, a głupiemu radość. Mamy koniec marca a chodnika nieeeeeeeeet. Miałbyć niby tymczasowy chodnik ale osoba odpowiedzialna za to nasypałą tylko piach :) została zwolniona ponoć:))) dobre:)apeluje co jakiś czas gdzie tylko moge w tej sprawie. Teraz mówią ,ze do końca 2009. I tak wkoło Macieju będą przedłużać,aż wydarzy sie tragedia. Tfuuu tfuuu Odpowiedz Link Zgłoś
jurek-1000 Chodnik 25.03.09, 07:53 Witam, poniżej zamieszczam odpowiedź Pana Burmistrza Perkowskiego na mój e-mail w sprawie chodnika. Dobry wieczór. Mam wreszcie dobre wiadomości. Powiat posiada zabezpieczone środki na budowę chodnika, ale również porozumiał się z PGK (Przedsiębiorstwem Gospodarki Komunalnej). Myślę, że do tej pory brakowało woli i energii od strony przedstawicieli Gazomontażu. Byłem osobiście na spotkaniu w tej sprawie i pomimo usłyszanych deklaracji od firmy, że chcą sfinansować budowę tego chodnika, to nie bardzo chcieli kontaktować się z władzami powiatowymi. Zobowiązałem się zatem, że doprowadzę do spotkania (porozumienia) Gazomontażu z przedstawicielami Starostwa Powiatowego w tej sprawie. Niestety nie udało mi się tego zrobić, a szkoda bo byłoby pewnie szybciej. Nadmienię, że cały pas drogowy jest pod zarządem Zarządu Dróg Powiatowych w Wołominie i Miasto Ząbki nie bardzo może w tej sprawie podejmować jakiekolwiek decyzje. Jednakże władze z Zarządzie Dróg Powiatowych w Wołominie zmieniły się, obecnie naczelnikiem został młody i dynamiczny drogowiec. Powiat zabezpieczył środki na budowę chodnika w 2009 roku, więc inwestycja jest niezależna od Gazomontażu. Jeszcze kilka miesięcy temu rozpowszechniane były błędne informacje, że prace nie mogą się rozpocząć, ponieważ PGK zamierza budować wodociąg w ul. Piłsudskiego. Jednakże było to pewne przekłamanie, gdyż na odcinku od granic miasta do ul. Skrajnej wodociąg już istnieje. Na pozostałym odcinku będzie natomiast wykonywany po stronie planowanego pobocza. Zachęcam do kontaktu z Powiatowym Zarządem Dróg lub śledzenia ich strony internetowej BIP w celu śledzenia bieżących informacji. Pozdrawiam serdecznie, Robert Perkowski. Odpowiedz Link Zgłoś
7485p Re: Chodnik 25.03.09, 11:59 Witam Pisałem już o tym na forum Ząbki Link poniżej forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=90765026 pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
7485p Re: Chodnik 25.03.09, 12:21 Dodam jeszcze link do aktualnego budżetu 2009 zatwierdzonego uchwałą z 18.XII.2008r www.bip.powiat-wolominski.pl/index.php?cmd=zawartosc&opt=pokaz&id=8000&lang= Zadanie pt."Budowa chodnika przy ul. Piłsudskiego do granic miasta Ząbki" w pozycji 2 załącznika nr 4 do uchwały w kwocie 150tyspln pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kiol13 Re: Chodnik 25.03.09, 15:02 Niemożliwe, nasz rzetelny inwestor w postaci firmy Gazomontaż, jakże dbający o dobro wspólnoty, nie chciał porozumieć się w sprawie chodnika??? :D Odpowiedz Link Zgłoś
megi-27 Re: Chodnik 26.05.09, 15:11 witam, czy ktoś coś może wie co w położeniem chodnika na naszej plaży? Obiecują obiecują a już pół roku minęło i nic się nie dzieje!!!!! Zaraz będę pisała w tej sprawie do burmistrza (zachęcam także i innych), może jak będziemy go zasypywać petycjami w tej sprawie w końcu ruszy się i coś z tym zrobi!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejikasia Re: Chodnik 27.05.09, 02:40 w sumie to tylko do gazety się nadaje - kobiety z wózkami muszą mordować się przez piach, a że nie da się iść chodzą ulicą. Nie daj Bóg, coś się stanie to wtedy: zjedzie się i burmistrz i Wołomin i będą debatować że tak nie może być, że trzeba coś z tym zrobić. Oby tylko nie było za późno. Jak wysypywali ten piasek to myślałem, że będą kłaść tymczasowy chodnik. Ale pewnie dostali informację z góry, że będzie kładziony właściwy chodnik i zawiesili prace. W sumie co się dziwić do Wołomina daleko, oni tędy nie jeżdżą - to po co się starać. Odpowiedz Link Zgłoś
jessie304 Re: Chodnik 12.06.09, 12:04 Ja juz pisałam i do Pana Burmistrza i do Wołomina nawet. Od Pana Burmistrza dostałam odpowiedz ,ze do Wołomina z tym trzeba więc interweniowałam i tam -niestety bez odzewu. Wiem ,ze mają czas do końca roku 2009 i chodnik musi być zrobiony o czym powiadomił mnie jeden Pan radny jak sie nie mylę. Jest to wielki problem wszystkich mieszkańców, a co najważniejsze matek z dziećmi , które muszą jechać wózkiem po drodze co stwarza wielkie niebezpieczeństwo . Odpowiedz Link Zgłoś
7485p Re: Chodnik 13.06.09, 22:51 Witam jessie304 ma rację Uchwała budżetowa powiatu mówi o wykonaniu chodnika w roku 2009, więc jeszcze mają czas. Można skierować zapytanie do Zarządu Dróg Powiatowych i tam zaciągnąć info o terminie rozpoczęcia prac. Powini odpowiedzieć w trybie administracyjnym 1 m-ca. Obecnie malują jezdnię, na której skręty w lewo do naszego osiedla, są bardzo niebezpieczne, bo jadący z Rembertowa widzą nas jako jadących "pod prąd" pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kerajm Re: Chodnik klepiskowy ;) 03.07.09, 20:56 Witam Byłem na stronie starosty wołomińskiego i jest odpowiedź od Pana Starosty, Odpowiedź: Szanowna Pani, W budżecie Starostwa Powiatowego w Wołominie są zabezpieczone środki finansowe na wykonanie chodnika w ul. Piłsudskiego w Ząbkach od cmentarza do granic Miasta Ząbki. Jest to gwarancją realizacji tego zadania. W miesiącu lipcu spodziewam się, że zostanie ogłoszony przetarg na wykonanie tych robót. I jeśli nie wystąpią nieprzewidziane okoliczności do końca września inwestycja powinna być zakończona. Nie wiem skąd w gazecie "Co słychać" pojawiła się informacja o terminie realizacji w I kw. br. Tym bardziej, że wymogi technologiczne realizacji robót budowlanych powodują, iż do kwietnia ze względu na pogodę praktycznie nie przeprowadza się żadnych prac remontowych i modernizacyjnych. Z poważaniem Maciej Urmanowski Starosta Wołomiński Odpowiedz Link Zgłoś
megi-27 Re: Chodnik klepiskowy ;) 05.07.09, 20:47 no to może nasz codzienny koszmar przeprawy przez plaże wreszcie się zakończy Odpowiedz Link Zgłoś
cody73 Re: Chodnik klepiskowy ;) 01.09.09, 13:55 No coś się w końcu ruszyło z przetargiem www.bip.powiat-wolominski.pl/index.php?cmd=przetargi&opt=pokaz&przetarg_id=514 Zrobią odcinek od ul. Andersena do granic miasta - chodniki z kostki betonowej, zjazdy, oraz sfrezuja nawierzchnię ulicy i ułożą nową, termin - 2 miesiące od podpisania umowy Odpowiedz Link Zgłoś
megi-27 Re: Chodnik klepiskowy ;) 01.09.09, 18:05 Dzięki za super wieści! nareszcie:)!!!! ale o ścieżkach rowerowych już nie wspominają, no ale nie bądźmy zbyt wymagający, ważne że będzie upragniony chodnik Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejikasia Re: Chodnik klepiskowy ;) 01.09.09, 21:01 termin do 23 września, podpisanie umowy (jak nie będzie problemów i odwołań - koniec września do połowy października). Jak złapią przymrozki to myślę, że możemy zapomnieć o chodniku w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
cody73 Re: Chodnik klepiskowy ;) 01.10.09, 23:14 Przetarg już rozstrzygnięty www.bip.powiat-wolominski.pl/pliki/bzp/2009/pilsudskiego%20zabki/pilsudskiego%20zabki.pdf więc chyba nasza administracja już z petycją nie musi występować. A przy okazji budowy Kauflanda (informacja z marca tego roku) też infrastruktura blisko naszego osiedla ulegnie poprawie: "Miasto Ząbki kilka dni temu podpisało porozumienie z Polskim Konsorcjum Budowlanym INWEST S.A. oraz z Kaufland Polska Markety Sp. z o.o. w sprawie budowy fragmentu ulicy Powstańców łącznie z poprawą przejezdności i zmianą geometrii wlotu tej ulicy do ronda. Ząbki zobowiązały się udostępnić grunt, natomiast pozostali inwestorzy wybudują na nowo całą ulicę Powstańców na odcinku od ul. Władysława Reymonta do ul. Marsz. Józefa Piłsudskiego. Budowa drogi obejmuje obustronny chodnik, ścieżkę rowerową, poprawienie promieni skrętu i trójkątów widoczności na skrzyżowaniach, budowę przystanku autobusowego, szerokiej jezdni z lewoskrętami i zapewnienia 3,5 metra na jeden pas ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
kerajm Re: Chodnik klepiskowy ;) 27.10.09, 07:48 Ostatnie wiadomości od burmistrza: "Chodnik na Piłsudskiego jeszcze w tym roku, nowy asfalt niebawem.: Zgodnie z informacją uzyskaną od Naczelnika Wydziału Dróg Powiatowych Pana Adama Marcinkiewicza, zaplanowany do budowy w roku bieżącym chodnik w ulicy Piłsudskiego będzie wykonany jeszcze w tym roku. Chodnik będzie wybudowany po wschodniej stronie tej ulicy, na odcinku od granic miasta do cmentarza (w przybliżeniu). Również na ulicy Piłsudskiego usunięto (frezowano) część asfaltu z najbardziej zniszczonego fragmentu tej drogi. Jeżeli pogoda będzie sprzyjała, nowa nawierzchnia pojawi się jeszcze w tym miesiącu". Odpowiedz Link Zgłoś
jessie304 Re: Chodnik klepiskowy ;) 07.12.09, 10:50 uuuuuuuuuuuuuch. jest chodnik:) jaka ulga . Odpowiedz Link Zgłoś
route67 Re: Chodnik klepiskowy ;) 07.12.09, 20:55 jeszcze tylko niech nam ścieżkę rowerową ktos zbuduje i może nawet nie będę żałował wyprowadzki do ząbek ;] ba! może nawet się tu zamelduję Odpowiedz Link Zgłoś