agni1980 05.11.08, 14:07 Witam wszystkich, jestem z Krakowa i mam pytanie jak dojechać z dworca PKP na ul Płocką? No i gdzie wysiac czy na dworcu centralnym, wschodnim, czy zachodnim. Nie znam Warszawy i bede wdzieczna za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mateusz_72 Re: Jak dojechać? 05.11.08, 14:14 agni1980 napisała: > Witam wszystkich, jestem z Krakowa i mam pytanie jak dojechać z > dworca PKP na ul Płocką? No i gdzie wysiac czy na dworcu centralnym, > wschodnim, czy zachodnim. Nie znam Warszawy i bede wdzieczna za > odpowiedź Proponuję dw. Centralny i tramwaj linii 10 z przyst. dw. Centralny. Przystanek jest na al. Jana Pałwła II. Musisz dojść tam podziemiami. Polecam www.ztm.waw.pl ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jak dojechać? 05.11.08, 14:27 Z dworca Zachodniego (od ul. Tunelowej) wsiadasz w 197, linia ta jedzie przez całą długość ulicy Płockiej. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Jak dojechać? 05.11.08, 14:44 Płocka nie jest taka bardzo krótka, podaj numer budynku, to dostaniesz wyczerpującą odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jak dojechać? 05.11.08, 15:47 horpyna4 napisała: > Płocka nie jest taka bardzo krótka, podaj numer budynku, to > dostaniesz wyczerpującą odpowiedź. -- Czy moja wypowiedź, że 197 jedzie przez całą długość Płockiej nie jest wyczerpująca? Helloł Horpynko, obudź się. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Jak dojechać? 05.11.08, 18:48 Sibeliussie drogi, to nie ja przespałam fakt, że Płocka kończy się przy Obozowej, a nie Górczewskiej. Przez wiele lat ten dalszy fragment to była ulica Patrice Lumumby, a potem została przywrócona stara nazwa i Płocka jest jak dawniej. Autobus 197 skręca po drodze bodajże w Górczewską, a od tego miejsca w Płocką wjeżdża 136 i jedzie nią do końca. Dlatego jeżeli chodzi o numer Płockiej blisko Obozowej, lepiej jest podjechać czymś innym, niż 197, które w dodatku jeździ dość rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jak dojechać? 05.11.08, 19:02 Polemizowałbym czy 197 jeździ rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Jak dojechać? 05.11.08, 19:59 W godzinach szczytu co 20 min, poza szczytem co pół godziny. Nie jest to zbyt często. Porównaj choćby ze wspomnianym 136. Ale nie upieram się co do przydatności danej linii ze względu na częstotliwość kursowania, tylko na możliwość dojazdu na miejsce. Gdyby osoba zainteresowana podała dokładniejsze namiary, to dowiedziałaby się, jaki jest tam najbliższy przystanek. Jeden z możliwych pięciu zresztą. Od Kasprzaka (Krzyżanowskiego) do pętli Młynów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni1980 Re: Jak dojechać? IP: *.ghnet.pl 06.11.08, 16:52 Chodzi mi o Prywatną Przychodnie PROSEN ul Płocka 17 Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Jak dojechać? 06.11.08, 17:32 To rzeczywiście najlepiej autobusem 197. Wyjdziesz z Dworca Zachodniego na stronę północną długim tunelem na ulicę Tunelową, tam jest pętla tego autobusu. Jedziesz nim kilka przystanków (ok. 5 min) do przystanku PŁOCKA, wysiadasz, przechodzisz na drugą stronę Płockiej i jesteś na miejscu. Aha, kup sobie wcześniej w kiosku na dworcu bilety ZTM 20-minutowe, bo najtańsze, a przecież jedziesz i tak tylko 5 minut. I jeszcze jedno - jeżeli autobus Ci ucieknie, a następny będzie dopiero za pół godziny, to szybciej chyba dojdziesz piechotą, pod warunkiem, że będzie to biały dzień. Po ciemku nie jest tam sympatycznie, zwłaszcza dla tych, co nie znają terenu. Jeżeli jesteś zainteresowana również taką opcją, to mogę opisać pieszą trasę. A zresztą, jak wiadomo, "koniec języka za przewodnika". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni1980 Re: Jak dojechać? IP: *.ghnet.pl 06.11.08, 18:46 Wizytę mam o 18 wiec raczej juz bedzie o tej porze ciemno, Dziękuje wszystkim za odpowiedż i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Jak dojechać? 06.11.08, 20:14 Autobus 197 masz z pętli o 17.39, na miejsce dojeżdża o 17.44. Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Agni, a Twój pociąg staje na Zachodniej? 07.11.08, 08:17 horpyna4 napisała: > To rzeczywiście najlepiej autobusem 197. Wyjdziesz z Dworca > Zachodniego Jeżeli będziesz jechać bezpośrednio z Krakowa, to sprawdź w rozkładzie czy ten pociąg w ogóle zatrzymuje się na Zachodnim; ekspresy chyba pomijają ten dworzec i stają dopiero na Centralnym Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Agni, a Twój pociąg staje na Zachodniej? 07.11.08, 11:22 Lepiej sprawdzić, ale zazwyczaj ekspresy z Krakowa do Warszawy stają na Zachodnim. Nie zatrzymują się te w odwrotną stronę, z Warszawy do Krakowa. Czyli jak będzie wracać, powinna jechać na Dworzec Centralny. Odpowiedz Link Zgłoś