Dodaj do ulubionych

ZA TAKSÓWKARZAMI w ICH OBRONIE

IP: *.chello.pl 29.10.03, 17:49
Wszyscy jesteście niezrównoważeni psychicznie, taką młodziesz mamy, że tylko
wszystkim źle życzy za komunty było nie dopomyślenia by tak wypowiadać się na
forum. Na ludzi w obronie pracy staje młodzież z nożami i groźbami, ale sobie
przyszłość wychodowaliśmy, niedługo to nas za przjście przez ulicę zamordują.
Jestem całym sercem z protestującymi bo wiem że mają rację. Niech Bóg ich ma
w opiece.
Obserwuj wątek
    • Gość: gabeeeee Re: ZA TAKSÓWKARZAMI w ICH OBRONIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 17:50
      W całości Cię popieram Meg!!!
      • niech Re: ZA TAKSÓWKARZAMI w ICH OBRONIE 29.10.03, 17:55
        "za komuny bylo nie do pomyslenia by tak wypowiadac się na forum".
        Nie moge sie nie zgodzic!
      • Gość: Meg Re: ZA TAKSÓWKARZAMI w ICH OBRONIE IP: *.chello.pl 29.10.03, 17:56
        Serdecznie Ci dziękuję, to miłe z twojej strony. Sama jestem w pracy jedną nogą
        za więc rozumiem ich obawy. Życzę powodzenia.
    • Gość: oburzony PRZECIW TAKSÓWKARZAMOM IP: *.acn.waw.pl 29.10.03, 18:01
      A ja nie popieram tej hołoty panoszącej się po ulicach miasta.To tak, jakby
      złodzieje protestowali,że niektóre artykuły kodeksu karnego zabraniają im
      uprawiania zawodu.Nikt nie każe cierpom jeździć taksą,mogą równie dobrze
      zamiatać ulice albo czyścić kible.Mogą też w ogóle nie pracować-wtedy nie będą
      musieli płacić żadnego podatku.
    • bosa_i_nova Re: ZA TAKSÓWKARZAMI w ICH OBRONIE 29.10.03, 18:01
      Pragnę delikatnie zauważyć, że nikt taksówkarzom pracy nie odbiera!
      SzanownA Pani Meg zda się nie rozumieć, co się wokół Niej dzieje.
      PS. Niech Bóg ma Panią w opiece.
      • niech Re: ZA TAKSÓWKARZAMI w ICH OBRONIE 29.10.03, 18:03
        Niech Bog?
        • Gość: Meg Re: ZA TAKSÓWKARZAMI w ICH OBRONIE IP: *.chello.pl 29.10.03, 18:10
          Ty jesteś żałosny życzę ci byś swoje złe uczynnki odpokutował i aby twój
          zazdrosny język skołowaciał
          • niech Re: ZA TAKSÓWKARZAMI w ICH OBRONIE 29.10.03, 18:12
            Juz dawno skolowacial, przeciez widzisz ze porozumiewam sie z ludzmi za pomoca
            forum.
        • bosa_i_nova Re: ZA TAKSÓWKARZAMI w ICH OBRONIE 29.10.03, 18:27
          niech napisała:

> Niech Bog?
          Meg mówi, że żałosny, ja, że zatroskany.
          Ale będą drwić z Twoich trwóg -
          po co im zatroskany Bóg?...
          • niech Re: ZA TAKSÓWKARZAMI w ICH OBRONIE 29.10.03, 18:29
            Zalosny Bog? Oj, Meg, nie wiesz co piszesz. Uwazaj bo jeszcze cie ukaze naglym
            brakiem wachy w baku.
            • bosa_i_nova Re: ZA TAKSÓWKARZAMI w ICH OBRONIE 29.10.03, 18:39
              niech napisała:
              Oj, Meg,
              O, przepraszam, to nie do mnie...
              • niech Re: ZA TAKSÓWKARZAMI w ICH OBRONIE 29.10.03, 18:42
                Ja jestem od taksowkarek i tramwajarek, od muzyki jest ktos inny.
                • bosa_i_nova Re: ZA TAKSÓWKARZAMI w ICH OBRONIE 29.10.03, 19:50
                  niech napisała:
                  od muzyki jest ktos inny.
                  ----------------------------
                  A jak dotrzeć do "ktoś inny"?
                  Bo nieraz chce się do człowieka...
                  • bosa_i_nova Re: ZA TAKSÓWKARZAMI w ICH OBRONIE 29.10.03, 20:29
                    ja chciałam...
                  • pan_pndzelek Re: ZA TAKSÓWKARZAMI w ICH OBRONIE 29.10.03, 22:57
                    bosa_i_nova napisała:
                    > A jak dotrzeć do "ktoś inny"?
                    > Bo nieraz chce się do człowieka...

Oj czhce się, chce...
    • p.s.j Re: ZA TAKSÓWKARZAMI w ICH OBRONIE 29.10.03, 20:09
      To za komuny były fora? Chyba fora ze dwora, czego i Pani niniejszym życzę.

P.S. Mężulo utargu nie przyniósł do domu dwa dni pod rząd, bo protestował? O,
      jakże mi przykro, hehehe...
    • Gość: fąflak Re: ZA TAKSÓWKARZAMI w ICH OBRONIE IP: *.acn.waw.pl 29.10.03, 20:19
      Gość portalu: Meg napisał(a):

> za komunty było nie dopomyślenia by tak wypowiadać się na
      > forum.
      > Niech Bóg ich ma
      > w opiece.

Za komuny nie było Boga... A teraz jest. I radyjo z twarzą nadaje... Tylko
      dlaczego tak się popierdoliło, że mi chołota miasto blokuje.

• Gość: Grodek Meg, życzę Ci zdrowia bo na rozum już za późno... IP: *.studiokwadrat.com.pl 29.10.03, 21:06
      ... jak w temacie. Kto zabiera pracę taksówkarzom? Jak widać nie zarabiają tak
      źle skoro jest ich stać na 10 - 12 godzinne jeżdżenie po mieście, palenie
      benzyny/gazu i de facto niepracowanie. Człowiek, który nie ma za co żyć (tak
      mówią o sobie) nie wywala pieniędzy bez sensu przez rurę wydechową. To co robią
      taksówkarze jest w 100% zgodne z ich charakterami. To jest oddzielna rasa
      ludzka. Ich proces myślowy przebiega zupełnie inacej niż u normalnych
      obywateli. Przyzwyczaili się do tego, że robią co chcą, oszukują pasażerów,
      okradają Państwo nie płacąc podatków i nie mogą zrozumieć, że ich też ktoś w
      końcu postanowił ucywilizować. Skończyły się czasy gdy bycie złotówą było żyłą
      złota. Już nie ma wybierania na postoju pasażerów. Czas się zabrać do
      prawdziwej roboty. Żeby zostać taksówkarzem w NY trzeba kupić tzw. Medalion
      (widać je na maskach taksówek). Taksówek w NYC w 1996 roku było 10 000 i ani
      jednej więcej. Medalion można kupić na wolnym rynku lub zapisać się w kolejce
      (ta druga opcja nie daje szans na otrzymanie medalionu nawet za 100 lat). Na
      wolnym rynku 8 lat temu blacha ta kosztowała od 50 000 USD wzwyż. Dodatkowo za
      bycie nierzetelnym taksówkarzem można ten medalion stracić. To motywuje do
      bycia uczciwym i pracowitym, a nie tylko do okradania klientów i wożenia
      dziwek. Może czas pomyśleć o czymś takim w Warszawie?
      • motyl69 Re: Meg, życzę Ci zdrowia bo na rozum już za późn 30.10.03, 01:44
        Szanowny Panie,jesteśmy na Równinie Mazowieckiej gdzie stoi gmach,w którym
        wymyślono rzecz takową:"Wciśniemy kasy z drukarkami-niech drukują nicponi"a tak
        właściwie chodzi tylko o ustalenie OBROTU!!!Nygusom się odechce....
        Takowy obrót jest w KAŻDYM taksometrze rejestrowany i przechowywany przez
        dziesięć lat(dokumenty fiskalne interesują US przez lat 3(trzy))
        Nie klikam,aby powiedzieć to Tobie niezalogowany przyjacielu tylko osobom,które
        chcą wiedzieć więcej.
        Jakbyś się poczuł gdyby elektrownia kazałaby zainstalować takie kasy przy
        licznikach prądu?No jak to?Przecież jest licznik?????Nie-NOWY ma rejestrować
        godzinę,ilość i..druczek(to nie jest żadna faktura)No cóż myślę,że nie wiesz
        ile kosztuje kWh a z taksówki korzystasz "gremialnie"POZDRAWIAM !!!!!!
        • niech Re: Meg, życzę Ci zdrowia bo na rozum już za późn 30.10.03, 01:50
          Nie. Licznik jest przy odbiorcy a nie dawcy. I dawca nie obarcza biorcy za to
          kosztami (moze tak ale nie w sposob oczywisty). W tym wypadku nie bylo
          licznika - swiecace cyferki wsadz se pan w odbyt - zeby zaksiegowac jazde
          trzeba bylo PANA taksiarza prosic o kwit. Wielokrotnie spotkalem sie z
          propozycja - co piszemy - a ile placimy. Bez wzgledu na moj stosunek do
          propozycji MF - pana propozycja to propozycja legalizacji KRADZIEZY. Nie wobec
          US - choc tez - ale wobec klientow. Mnie tez.
    • Gość: julia Re: Przeciw oszustom i złodziejom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 08:22
      Kasy fiskalne spowodują,że nie będzie można oszukać klienta i trzeba będzie
      płacić uczciwie podatki.
      Nie chcę być oszukiwana w taksówce, i pragnę by prawo traktowało wszystkich tak
      samo.
    • Gość: mada przeciw taksowkarzom IP: *.pgnig.pl 30.10.03, 08:46
      kazdy z nas placi podatek, czemu cierpy nie mialyby tego robic????? Banda
      zlodziei i obibokow, oszukuja jak sie da w taksowkach, robia rozne przekrety i
      manipulacje, aby klient wiecej zaplacil, a najgorsze,ze panosza sie na ulicach
      w czasie jazdy jakby byli pepkiem swiata, a ulica bylaby ich. Niech cierpiarze
      placa tak jak inni prawi obywatele tego panstwa.
    • Gość: Piort Re: ZA TAKSÓWKARZAMI w ICH OBRONIE IP: *.com.pl 30.10.03, 08:47
      Parę lat temu spotkałem w Chorwacji taksówkarza z Pragi (czeskiej). On miał
      taki taksometr fiskalny i, gdy wyraziłem mu słowa współczucia, objasnił mi że
      dzięki niemu nie płaci podatku wcale. To proste: kupiłem wrak drugiego takiego
      samego samochodu i oddałem go do warszatu. Wszystkie rachunki sa wystawiane na
      taksówkę, a mnie odbudowują na oryginalnych podzespołach drugi, który później
      sprzedam. Ciekawe czy M.F przewidziało, ze dzięki taksometrom fiskalnym wpływy
      do skarbu zmaleją, a warsztaty bedą miały pracę?.
      • Gość: Adam Re: ZA TAKSÓWKARZAMI w ICH OBRONIE IP: 172.16.3.* 30.10.03, 10:24
        Niech Bóg ma ich nieróbstwo w swojej opiece aha i Matka Boska Dziewica wieczna
        hehehe :):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka